tie nav mani vārdi par tiem 1700eiro, tie ir bankas parstāvja vardi, ja nemaldos tas raksts tapa jo Rinkēvičš pacēla jautājumu kādēļ mūsdienās ļoti maz jauni cilvēki iegādājās sev mājokļus, tad nu ari atbilde bija ka ir noteikts algas limits kam dod, pārēji visi ir riska gripā ka var nenomaksāt un palikt parādā. Man personīgi pat divistabu dzivokli nevajadzētu. Ģimeni nevēlos tāpat.Bumbule @ 14.10.2023 14:38
Aizej uz konsultāciju bankā. Tas ir tikai attaisnojums, ka no 1700 netto dod kredītu. Tās ir muļķības. Viss atkarīgs cik lielu summu gribi aizņemties. Gribi 200 000 eiro vērtā mājā dzīvot, loģiski, ka tur ar 1100 uz rokas nepietiek, pat ar 1500 un 2000 nē. Bet normālu 2 istabnieku jau nu var atļauties pa kādiem 30-50 k, Dobelē jau jo sevišķi.
Lūdzu, https://www.ss.lv/msg/lv/real-estate/flats/dobele-and-reg/dobele/bbbhh.html#photo-10, izremontēts 2 istabnieks, 35k. Ar tavu algu, elementāri nomaksājams.
uz kredīt kalkulatoriem nav jēga skatities, tie ir tikai tā uzskatam ielikti, tas nenozimē ka viņi dod, es saku to pēc zināmu cilvēku pieredzes, Tur lemj savādāk kam dot kam nē, kā tieši, nezinu nēesmu pats banķieris. Piemēram iepriekšējā darba vietā darba kolēģei pat 15 tukstošus neiedeva, ko viņa ar vīru varētu nomaksāt mierīgi un atri, dēļ darba vietas, jo tads darbs, te ir pasūtijums te nav, mainīga alga, tapēc banka pasūtija viņu 3 mājas tālāk.Bumbule @ 14.10.2023 14:40
Pie tavas algas vari dabūt 72 k kredītu (neņemot vērā nekādus citus faktorus)
https://www.seb.lv/privatpersonam/krediti/majokla-kredits#paragraph10081
KristapsM @ 14.10.2023 14:49tie nav mani vārdi par tiem 1700eiro, tie ir bankas parstāvja vardi, ja nemaldos tas raksts tapa jo Rinkēvičš pacēla jautājumu kādēļ mūsdienās ļoti maz jauni cilvēki iegādājās sev mājokļus, tad nu ari atbilde bija ka ir noteikts algas limits kam dod, pārēji visi ir riska gripā ka var nenomaksāt un palikt parādā. Man personīgi pat divistabu dzivokli nevajadzētu. Ģimeni nevēlos tāpat.
Minelūše @ 14.10.2023 15:01Un vēl domājot par nākotni - ja izveidosies nopietnas attiecības ar kādu, uz kurieni tu vedīsi savu draudzeni/topošo sievu? Uz vecāku mājām?
tiem kas nedzīvo dobelē - pirms skaties uz dzīvokļu cenām, ir jāskatās kādās adresēs tie atrodās. Bērzes iela un Auru pag, priežu iela ir kriminālie rajoni, tapēc arī tur cenas zemas ir.fifinators @ 14.10.2023 14:59Ok, tas bija 2019.gadā, bet man ar saviem +/- 700€ uz rokas ienākumiem dabūju hipotekāro kredītu tieši SEB uz 15 gadiem, nomaksāju 3 gados. ?
Vari sēdēt sieviešu forumā un īdēt, vai arī vari iet un skatīties un mēģināt kaut ko uzlabot savā dzīvē.
Tikko ss.lv uzspiedu uz pirmo sludinājumu, kas izleca - 3 istabu dzīvoklis Dobelē - 21 000. Ar tavu algu to var mierīgi atļauties. ?
Bērzes ielā vairs nav tik traki, bet tāpat vēl dzudz pabiras dzīvo, tipiskie, alkaši narkomāni, retu reizi sadur viens otru, jo pudeli nesadalija, citreiz mašīnas, garažas šķunīšus apzog. Gardenē ir bišķi trakāk, Zog tur nenormāli un visu ko var. tad ir vietējie gansteri - tumšas ādas krāsas vienuzači (čigāni) kas iet izrēķināties ar visām jaunām sejām ko ierauga savā rajonā (gluži kā GTA spēlē) un tur tas iet no paaudzes paaudzē, viena paaudze sasēžās pa cietumiem, nākošā jau veidojās vietā. Arī ja vēlies metafetamīnu, marihuānu un "vitamīnus" gardene ir vieta kur to mekēt.lasamviela @ 14.10.2023 15:30Dobelē ir kriminālie rajoni? Kas tur notiek?
Minelūše @ 14.10.2023 15:27Viena lieta ir tas, ka tev šādi dzīvot ir ērti, bet ne mazāk svarīgs ir vecāku viedoklis. Kā jau teicu, ir svarīgi noskaidrot divus jautājumus.
1. Vai vecākiem tiešām nav nekādu pretenziju? Varbūt tagad, kad bērns ir izaudzis, viņi vēlētos padzīvot atkal divatā viens otram.
2. Vai nav tā, ka pieaugušais bērns dzīvo vecāku mājā, lieto elektrību, ūdeni, gāzi, ēd vecāku pārtiku, bet nepiedalās maksājumos par to visu?
KristapsM @ 14.10.2023 15:25tiem kas nedzīvo dobelē - pirms skaties uz dzīvokļu cenām, ir jāskatās kādās adresēs tie atrodās. Bērzes iela un Auru pag, priežu iela ir kriminālie rajoni, tapēc arī tur cenas zemas ir.
es arī zinu cilvēkus kas ir gājuši cauri un ir atšūti pat ar labām algām, saku es nēesmu banķieris nezinu pēc kā viņi vēl vērtē bet ne tikai pēc algas.Lula @ 14.10.2023 15:43Par kredītiem - tie ir aizspriedumi un attaisnojumi. Ja alga ir bankas kontā pierādāma, tad banka neskatās kas tā par profesiju, ir tikai jānorāda darba devējs, kas parasti ir SIA "kautkas" un pat nozari nevar noteikt.
Esmu gājusi tam cauri, un pat kā pašnodarbinātā sakārtoju savus ienākumus, lai saņemtu kredītu dzīvoklim.
Cita lieta ir, ja tu vienkārši negribi dzīvot pie vecākiem, jo tas ir ērti. Bet tad to arī vajag atklāti atzīt, nevis aibildināties ar to, ka kredītus ņem pamuļķi un tos vispār ir grūti dabūt.
Par algām gan nepiekrītu, ka Dobelē būtu baigi viegli atrast darbu ar lielu algu, tikai tāpēc, ka cilvēks ir spēka gados. Rīgā varbūt, bet ne jau mazpilsētās tos 2k darbus met pakaļ. 1100 mazā pilsētā ir ļoti normāli.