Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pirmie soļi administratīvajā tiesā

Reitings 13
Reģ: 06.09.2023
Turpinājums manas iepriekšējās diskusijas problemātikai.
Par Vaikules salonā Laima Lux sniegto pakalpojumu nelatviešu valodā pie ukraiņu meistares Noras (skatīt šeit), kas it kā varbūt nemaz neesot meistare, nepārzina valsts valodu, angļu valodu arī nē, Valsts valodas centrs ierosināja pārbaudi, kā liecina neoficiāli avoti, iepriekš tikusi izsaukta arī policija par valodas pārkāpumu šajā uzņēmumā.
Tātad viena no valodas centra inspektorēm minēja, ka "friziermeistare" Nora it kā nemaz neesot pieņemta darbā Laima Lux salonā kā darbiniece, bet gan esot bijusi pašnodarbinātā persona šajā uzņēmumā. Man piemetināja, ka gadījumos, kad persona nepārvalda valsts valodu, tai aizliegts darboties apkalpojošā sfērā.
Vēlāk Valodas centra ievāktā informācija liecināja, ka Nora pēkšņi aizbraukusi un neviens no Laima Lux nevarot ar viņu sazināties, jo par pakalpojumu atbildot pašnodarbinātā persona.
Lai gan naudu sākotnēji atpakaļ neprasīju, vien vēlējos, lai Laima Lux izlabo matu sausumu pēc tās agresīvās taisnošanas ar kādu no atjaunojošām procedūrām it kā kompensējot negatīvo pieredzi par pakalpojumu, viena no administratorēm to atbalstījusi. Tomēr vēlāk salons mainījis savas domas un cita meistare zvanījusi, ka atgriezīs atpakaļ naudu 30 eur apmerā, bet matu atjaunošanu nedos un sadarbību ar mani pārtrauks.
Thank you Laima.
23.09.2023 21:57 |

Reitings 13
Reģ: 06.09.2023
Tātad Valodas centra persona minēja, ja vēlas par šo pakalpojumu, ko grūti vispār nosaukt par profesionālu pakalpojumu, drīzāk pārkāpumu saņemt kādu kompensāciju, ar to informāciju jāvēršas Administratīvajā tiesā, kas ir salīdzinoši ātrs process. Principā nav svarīgi, kur šobrīd atrodas Nora, jo pakalpojumu ir sniedzis Laima Lux.
Par administratīvo tiesu runājot, kā kundze stāstīja, tur nav nepieciešami ne advokāti, ne maksāt lielas naudas summas par šo procesu, bet kā tad patiesībā viss norit šajā ziņā, ar ko jāsāk? Varbūt kādai / kādam šeit ir bijusi pieredze ar Administratīvo tiesu? Varat man uzrakstīt arī privāti.
23.09.2023 21:58 |

Reitings 174
Reģ: 09.09.2023
Nē nu karogs rokā un uz priekšu, uz papīra taisnība tavā pusē.
Bet man tomēr šķiet dīvaini sēdēt frizieres krēslā, nesaukt to tulkojošo administratori, neko nepārtulkot ar telefonu, vienkārši nepiecelties un nenotīties, bet vēsi noskatīties kā bojā tev matus un tad skraidīt pa tiesām. Turklāt, atvainojos, sūda 30 eiro dēļ.
Nebūtu bijis ātrāk un vieglāk to administratori pasaukt, lai pārtulko tavu sūdzību frizierei?
23.09.2023 22:16 |

Reitings 455
Reģ: 14.08.2023
Beidz sevi apkaunot. Pati esi vainīga, jo nespēji par sevi pastāvēt. Tā kā ne tu iesi uz tiesu, neko. Atvērt muti latviešu valodā sarunā ar administratori vai otru meistari turpat blakus nevarēji, bet tagad drosmi sarijies? Tu vispār zini, kas ir administratīvā tiesa? Tur neskata lietas - privātpersona pret uzņēmumu, tavu pieteikumu nepieņems. Acīmredzot nesaprati, ko tev VVC saka.
Salona vietā es tevi pasūtītu un neko ne atmaksātu, ne dotu kādu pakalpojumu.
P.S. Lielākajā daļā salonu meistari strādā kā pašnodarbinātie, nevis tiek pieņemti kā darba ņēmēji, salona īpašniekiem maksā par telpas īri vai procentu no ienākumiem. Ņemot vērā, ka pašnodarbinātajiem nav ne apmaksātu atvaļinājumu, ne slimības lapu, visvairāk ieguvumu no tā ir salona īpašniekiem, taču tā ir ļoti izplatīta prakse vienmēr bijusi.
24.09.2023 06:22 |

Reitings 455
Reģ: 14.08.2023
Salons piedāvā tev atmaksāt naudu, jo grib pēc iespējas ātrāk tikt vaļā no uzmācīga klienta. Nav saprotams, kāpēc vēlies papildu pakalpojumu salonā, kas tavus matus izbojāja? Jo bezmaksas, jā? Šis visvairāk parāda to, ka esi nepatīkams cilvēks, kurš visu pārspīlē, jo neviena sieviete neklančītu bezmaksas pakalpojumu sliktā salonā. Mazums, citi meistari tur arī patiesībā nav meistari. 😀
24.09.2023 06:34 |

Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
Es parasti sāku ar to ka pasaku acīs kas nepatīk.
Nākamais solis google atsauksmes .Tur esmu likusi ari sliktas ,ar visu foto fiksāciju . Jo jebkur ejot, braucot, izlasu atsauksmes pirmkārt google.
24.09.2023 08:42 |

Reitings 2954
P.S. Jaunākās atsauksmes ir tikai pozitīvas .Tā ka esi tikai runātāja nevis darītaja. Es par google.
24.09.2023 08:44 |

Reitings 2954
Fb ari tikai labas atsauksmes . Paskatijos. Pačekošu vēl nsta
Insta ari neko neatradu.Varbūt tu izdomāji šo visu?
24.09.2023 08:46 |

Reitings 2954
Atsauksmes saliki? Vai te tikai ?
24.09.2023 21:30 |

Reitings 5996
Reģ: 20.08.2021
Yar @ 23.02.2024 20:07
Был в этом салоне. Отличные мастера и с я зыком у них проблем не было, общались при мне на разных языках. Ну а все ваши письмена и наговоры на салон больше смахивают на грязную борьбу конкурентов.
И по украинцам хотелось бы сказать. Вы же латыши сами звали их на работы в Латвию. Вы же все такие помощники. Так а что вам сейчам не нравится? Сами этого же просили. И почему вы языковые проверки не направляете на кебабные с индусами? Ведь они даже английского не знают не говоря уже о вашем языке. А на доставщиком. Или этот народ для вас более братский украинцев? Вы определитесь. Кто вы. Ну и понимайте, что бумеранг судьбы всегда был и будет. Таков закон бытия. Читайте библию лучше или что там в вашей вере?
Всем добра;)

Izskatās, ka esi ne pa tēmu iebāzusies!😁
Savas pārdomas varēji rakstīt latviski vai citur izklāstīt savu gudro domu!
23.02.2024 20:14 |

Reitings 2
Reģ: 23.02.2024
Googl переводчик в помощь вам;) или не читайте. Но смотрю все прекрасно и так поняли;)
25.02.2024 00:13 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)