Elizabeteputnos @ 16.09.2023 15:22Šis ir tipisks piemērs tam, ka feminisms ir aizgājis greizi. Sievietes strādā pilnu laiku darbā, tāpat, kā vīrietis, tikai atnākot mājas sievietei sākas otrā maiņa - mājās. Vīrietim parasti nē, vai arī daudz mazākā mērā, tik cik iznest miskasti un nopļaut zāli. Un arī mentālā plānā sievietei parasti ir lielāka bagāža ar darbiem - plānot bērniem skolas izbraucienus, dzimšanas dienas, pulciņus, radu apciemošanas - ko pirksim, ko dāvināsim, cikos kur būsim, ko vilksim mugurā...
Kad šādos "vienlīdzīgajos" pāros, kur sieviete strādā pilna laika darbu, tāpat kā vīrietis, gribas kliegt, kad draudzenes vīrs viņai prasa - kur mans krekls, cikos būs vakariņas, kur mēs mājas glabājam šķēres utt. Jo mentālā bagāža viņam nav nekāda. Te nu bija feminisms...
piekrītu, bet es to domāju feminismu kā izdevīgu attaisnojumu no vīrieša puses - tipa tagad moderni ir strādāt abiem, strādāsim, bet mājas dzīve ir izdevīga tikai viņam, jo tikai sieviete dara darbus mājās.Lula @ 16.09.2023 15:26
Šis nav feminisms un vienlīdzīga pāra piemērs. Šis ir, es pat teiktu, pretēji.
Šī ir vecmodīga audzinšāšana, kur vīrietis ir dievs (vēl no tiem laikiem, kad vīrietis tiešām bija vienīais pelnītājs), un ģimenē ar vienu algu vienkārši nepietiek, bet sieviete ieaudzināta tā, ka vīriņš tāpat jāaprūpē kā bērns.
GhostGG @ 16.09.2023 15:32Ja abi maksā rēķinus un visu pārējo, tad jā, vajadzētu mājas darbos piedalīties abiem. Ja viens finansiāli iegulda daudz vairāk, tad otram vajadzētu uzņemties vairāk mājas darbus. Es speciāli uzrakstīju "abi maksā", nevis, vai abi strādā. Tam nav pilnīgi nekādas nozīmes, ka abi strādā, bet lielāko daļu maksā tikai viens.
Bet,ja ir kopīgais ģimenes budžets,kurā abi iegulda vienādu naudas summu?
Jupiter @ 16.09.2023 15:38Pagriežot šo tēmu no nedaudz citas puses - kāds modelis bija jūsu vecākiem? Jo es tā sāku domāt par savējiem - tēvs bija šitāds - "pienes man, pabaro mani, es esmu pārāk maskulīns lai traukus mazgātu" vīrietis. Kamēr nepalika viens un nācās pašam darīt. Nav man daudz respekta pret viņu.
Citreiz tā izrunāšana izpaliek tieši tāpēc, ka vīrietis ir pilnīgi pārliecināts, ka pēc noklusējuma sieva = kalpone un kad tas tiek apstrīdēts tad ir milzīgs šoks un pārsteigums - ka tā nebūs. Un pie pirmās kopdzīves sākas - "eu, paga ko???"Mākoņmaliņa @ 16.09.2023 15:45Tas viss ir jāizrunā pārim pirms kopdzīves.
Sievietei ir izvēle darīt visus mājasdarbus vienai vai nē.
Ja vīrietis uzspiež ir izvēle kopdzīves sākumā pateikt stingru nē, vai arī izbeigt attiecības, kopdzīvi ar vīrieti, kurš neko negrib darīt.