Jānis Parastais @ 01.09.2023 15:57
Kas tur piestāv, izskatās kā vidusskolas fukšu ballē būtu kārtīgi iesvētits, un vēl nav paspējis nomazgāties. Bet nu ja Tev ir kādi 16 gadi, tava sajūsma par šiem ir saprotama, ar laiku pieņemsies prātā, tad nāks apskaidrība.
Jānis Parastais @ 01.09.2023 15:57
Kas tur piestāv, izskatās kā vidusskolas fukšu ballē būtu kārtīgi iesvētits, un vēl nav paspējis nomazgāties. Bet nu ja Tev ir kādi 16 gadi, tava sajūsma par šiem ir saprotama, ar laiku pieņemsies prātā, tad nāks apskaidrība.
.Eksperte. @ 01.09.2023 16:01
Kāds šitāds fukšos iesvētītais tev meiteni nocēlis, ka tā jāvaid par to, ka kādai patīk tādi? ?
Man gan tā nav noteicošā īpašība, jo tie parasti ir īgni vai nesmuki veči, nereti ar pliku pauri, īsi un resni vai veci opji bez zobiem.
.Eksperte. @ 01.09.2023 16:01
Kāds šitāds fukšos iesvētītais tev meiteni nocēlis, ka tā jāvaid par to, ka kādai patīk tādi? ?
GhostGG @ 01.09.2023 16:17
Nu ja jau TEV tā nav noteicošā (ko es stipri apšaubu), tad jau noteikti tas ir rādītājs. Laikam dzīvē nekad neesi satikusi vīrieti, kurš labi izskatās un kastē zem tilta neguļ. Tikai neglīteņi ar palikiem pauriem ir turīgi :D
lunaa @ 01.09.2023 16:31
Nē nē, visi nav, bet liela daļa bagātāko vīriešu tādi gan ir. Ne velti tas arī ir tāds sabiedrības stereotips. Protams, tam ir nozīme, bet citas lietas ir vēl svarīgākas. Tu rakstīji, ka bagātība, es tam nepiekrītu, esmu daļa no sabidrības un es neesmu vienīgā, kas tā domā.
Protams, tam ir nozīme, bet citas lietas ir vēl svarīgākas.
Merilda @ 01.09.2023 16:37
Ieteiktu pamainīt sabiedrību, kurā Tu apgrozies.
GhostGG @ 01.09.2023 16:37
Piemēram, kuras tās lietas būtu? Neejot galējības, kur tu par piemēru ņemt vīrieti, kurš ir kā tu aprakstīji, mez matiem, zobiem utt. Man gan liekas dīvaini, ka tu minēji vīrieti, kuram viss ir ok, bet viņš ir bez zobiem. Es goda vārds neesmu saticis turīgu vīrieti, kuram nebūtu zobu :D
Domāšanas veids ir svarīgāks par to, cik cilvēks ir bagāts.
GhostGG @ 01.09.2023 17:23
a? ? Vīrieši, kuri ir daudz dzīve sasnieguši, viņiem ir ne tāds domāšanas veids? hmmm
Nē, es tā neteicu. Pārlasi vēlreiz un padomā.
nepiekritīšu šim. Ir daudz izskatīgu, koptu, ar fantastiskām manierēm un intelektu apveltītu bagātu vīriešu. Vienīgais, kam piekritīšu, ka tie parasti nebūs puikas ap 25, bet no 35+ gan. Un arī Latvijā tādi ir, lai gan mazāklunaa @ 01.09.2023 15:53
Man gan tā nav noteicošā īpašība, jo tie parasti ir īgni vai nesmuki veči, nereti ar pliku pauri, īsi un resni vai veci opji bez zobiem.
Malibu Steisija @ 01.09.2023 15:43
Es nerunāju par to, ka visur dzīvo šo grupu pēcteči un ka tetovējumi visiem ir attaisnojami tā iemesla dēļ. Es runāju par autora tekstu par tetovējumu vēsturi. Un kam vēsturiski viņi ir.
Tā ir izdomāta vēsture pirms 70 gadiem Padomju Savienībā.
Izglītoties vajag pirms runā par ''vēsturiski bija tas un tas''.
Takā nevelc šeit iekšā ''vēsturi'', ja tu nezini kāda ir tetovējumu vēsture. Kāda tam ir bijusi vēsturiska nozīme un kāda nozīme tetovējumiem ir vēl joprojām atsevišķās kultūrās.
Jānis Parastais @ 01.09.2023 16:22
Nē, manā laikā par laimi šitādi mošķi daudz nebija, ja kāds arī sagribēja tēlot wannabe dzīves nesaprasto, tad ātri vien tika atsēdināts atpakaļ realitātē.
Malibu Steisija @ 01.09.2023 15:28Ja tu tik ļoti vēlies runāt par tetovējumu vēsturi, nu tad parunāsim par tetovējumu vēsturi.
Redzi, tu par tetovējumu vēsturi uzskati tādu kā padomju laika uzskatu - jūrniekiem, cietumniekiem - jebkurā gadījumā pārsvarā tetovējumi bija vīriešiem un tādiem kas uzspļāva uz sabiedrību. Tas ir tavs uzskats par vēsturi, jo tu neko tālāk par pēdējo 100 gadu Eiropu acīmredzot nezini.
Patiesā tetovējumu vēsture ir meklējama citās kultūrās - indiāņi, papuāņi, ainu cilvēki Japānā, austroāzieši, indoķīnieši, utt.utml. Kultūrās un cilvēkos, kas bija ļoti saistīti ar dabu, savu kultūru, savām ticībām un zināšanām. Tetovējumi bija daļa no tās kultūras un tici vai nē, bet sievietes bija tās, kas (daļā šo kultūru) tetovējās visvairāk un tetovēja citus. Arī sejas. Patiesībā visnozīmīgākie tetovējumi bija tieši uz sejas.
Takā nevelc šeit iekšā ''vēsturi'', ja tu nezini kāda ir tetovējumu vēsture. Kāda tam ir bijusi vēsturiska nozīme un kāda nozīme tetovējumiem ir vēl joprojām atsevišķās kultūrās.
Jā, es piekritīšu hello kitty tetovējums vai rozītes uz kājas nav nekāda kultūra, bet iemācies argumentēt, pirms velc iekšā kaut ko kam nav nekāda sakara. Ja nepatīk sievietes ar tetovējumiem - viņas vienkārši nav priekš tevis. Viss. Pieņem to. Tev nav jānorāda uz katra cilvēka personīgo dzīvi vai izskatu un jāsaka kas tev nepatīk. Ja tev kaut kas TIK ĻOTI grauž par citiem cilvēkiem, meklē problēmu sevī.