Keksa @ 25.08.2023 17:39Hmmm varbūt pie higiēnista aiziet? Mēles aplikums? Man ieteica tīrīt mēli pēc zobu tīrīšanas - ar zobu birsti un zobu pastu kārtīgi notīrīt. No probiotikām labākās ir Liveo, lietoju pati un dodu arī bērniem.
nikneims @ 25.08.2023 17:42
Ir būts pie zobārsta, tīru mēli katru vakaru, bet no rīta viss no jauna parādās.
Liveo gan nav mēģināts, bet paldies.
Keksa @ 25.08.2023 17:39Hmmm varbūt pie higiēnista aiziet? Mēles aplikums? Man ieteica tīrīt mēli pēc zobu tīrīšanas - ar zobu birsti un zobu pastu kārtīgi notīrīt. No probiotikām labākās ir Liveo, lietoju pati un dodu arī bērniem.
nikneims @ 25.08.2023 20:05Jā, tā baktērija itkā man ar esot. Bet neko neieteica diži.
YaeMiko @ 26.08.2023 06:59Es gan nezinu kāds labajām baktērijām sakars ar mēli. Baktērijas dzīvo zarnas atpakaļ no zarnām uz kuņģi tās netiek un ja kaut kā mistiski tiek tad skāba vide tās iznīcina. Un labo baktēriju trūkums izpaužas kā caureja un retāk kā vemšana nevis balta mēle.
Balta mēle var būt no skābes atviļna, neslēdzas vārsts starp kuņģi un barības vadu kas ļauj skābei nākt uz augšu. Var būt no H.pylori baktērijas, ko būtu vēlams ārstēt.
Tā pat arī alkohola lietošana smēķēšana, un slikta orālā higiēna var būt par iemeslu baltai mēlei.
Vēl tā var būt sēnīte.
Vienkārši ej pie ģimenes vai uzreiz pie gastroentorolga un gan jau tevi nosūtīs uz gastroskopiju.
nikneims @ 27.08.2023 11:13Tie skrāpji, mutes skalošanas līdzekļi (arī soda dzeramā) ilgtermiņā neko nedod. Pie ģimenes ārsta ir būts.