MartaElza @ 14.08.2023 21:23Mēri decibelus, ja tie pārsniedz noteikto normu (meklē likumi.lv) sauc policiju. Vienreiz, otrreiz,.trešo reiz, tad liksies mierā un padomās pirms sāks trokšņot. Protams, ir risks sabojāt attiecības ar kaimiņiem vēl vairāk, bet ja pa labam nepalīdz, tad cita varianta nav.
Nav vairs tie laiki, kad trokšņot nedrīkst tikai nakts laikā no 23-7. Cilvēkiem šodien ir tik dažāds dienas ritms - cilvēks atnāk no nakts maiņas mājās un grib pagulēt un atpūsties, nevis klausīties kā kaimiņu bērns kliedz.
MartaElza @ 14.08.2023 21:23Mēri decibelus, ja tie pārsniedz noteikto normu (meklē likumi.lv) sauc policiju. Vienreiz, otrreiz,.trešo reiz, tad liksies mierā un padomās pirms sāks trokšņot. Protams, ir risks sabojāt attiecības ar kaimiņiem vēl vairāk, bet ja pa labam nepalīdz, tad cita varianta nav.
Nav vairs tie laiki, kad trokšņot nedrīkst tikai nakts laikā no 23-7. Cilvēkiem šodien ir tik dažāds dienas ritms - cilvēks atnāk no nakts maiņas mājās un grib pagulēt un atpūsties, nevis klausīties kā kaimiņu bērns kliedz.
Merilda @ 14.08.2023 21:30
Nu kādus vēl decibelus mērīt... Nav jau skaļa mūzika utt., bet gan sadzīviski trokšņi. Un 07:00 ir ok. Es dažreiz ceļos 6:00, fēnoju matus, man neienāktu prātā būt klusākai kaimiņu dēļ, esmu pie sevis mājās un mans ritms ir mans ritms. Dzīve ir pārāk īsa, lai domātu par to, kā man klusāk bīdīt krēslu, jo traucē kaimiņam, turklāt ne jau nakts vidū tas notiek ??♀️
Laurchiks @ 14.08.2023 21:357.00 no rīta ir adekvāts laiks,lai celtos un gatavotos dārziņam, skolai . Turklāt,kā pati raksti- tie ir sadzīviski trokšņi.
Minelūše @ 14.08.2023 21:51Maniem kaimiņiem ir lieli bērni, kuri baigi vairs netrokšņo, bet tāpat dzirdu, kā no rīta sāk gatavoties dienai. Mani tas netraucē, iespējams, tāpēc, ka darba dienās pati ceļos tajā pašā laikā 6:00-7:00.
Ir jau atšķirība, vai trokšņošana ir nakts vidū ieslēgta mūzika uz visskaļāko vai tomēr ikdienišķas rīta skaņas, ko rada dzīvu cilvēku kustības. Nedzīvo taču kapsētā, kur visi apkārt ir klusi.
fifinators @ 14.08.2023 22:04Par laimi man kaimiņos nekad sīči nav dzīvojuši.
Bet man blakus gan dzīvoja viena veca krievu vecene, kas bieži uzstājās. Tā kā mans dzīvoklis ilgi bija tukšs, pirms to nopirku, viņa bija pieradusi, ka var turēt savas dzīvokļa durvis vaļā, jo redz esot karsti un vajag vēdināt. ??♀️ problēma tāda, ka kāpņu telpa ir ļoti šaura - ja viņa atstāja savas durvis pusvirus, es reāli nevarēju atvērt savējās un normāli iznākt ārā. Tad viņai arī bieži gāja širmis ciet un vēlu vakaros kādas 15-20 minūtes ļoti agresīvi un skaļi slēdza savas dzīvokļa durvis ciet un vaļā. Problēma atrisinājās, kad viņa vienkārši nomira. ???♀️
Bet tad tur ievācās viņas dēls. Kurš bija kluss un mierīgs, tikpat kā neredzams. Bet visu laiku dzēra. Un vienreiz piedirsa kāpņu telpu. ? bet arī viņš nomira. ?
Un tā nu manā stāvā tagad problēmu nav. ?
31.oktobris @ 14.08.2023 21:59
Dažas dienas iepriekš, sikais sāka 4.00 naktī raudāt un piecēla mani no miega augšā. Ta ir bijis vairākas reizes.
Ir bērni, kuri redz sliktus sapņus, slikti guļ, baidas, kaut kas sāp utt