Izvēle

Reitings 115
Reģ: 21.06.2023
Sveikas, kādi ir jūsuprāt iemesli, ka katru gadu pieaug skaits, ar tām sievietēm, kas nevēlas bērnus jeb vēlas būt "childfree".
Kādi varētu būt tie faktori, kas iespaido sievietes jau agrā jaunībā nolemt sevi dzīvei bez neviena bērna? Vai tās ir bērnības traumas? Sliktas attiecības ar vecākiem?
Un ja izlemj dzemdēt, tad tikai vienu bērnu. Vai pazīstat šādus cilvēkus, kas ir kategoriski nolēmuši, ka bērnu viņiem nebūs?
07.08.2023 08:00 |

Reitings 3723
Reģ: 11.04.2023
Globuss @ 09.08.2023 19:50
Divās citās diskusijās ir “izcilo” māmiņu piemērs. Domājat viņu bērni ir ļoti laimīgi un priecīgi? Viens negribēts, jo piedzima kā puika, nevis meitene. Otra tika radīta, lai piesietu pie sevis dzērājveci.

Puika var izdomāt būt par meiteni, tas šobrīd moderni. 🙃
Dzērājvecis tomēr labāk, kā dzīve vecmeitās! 🧐
09.08.2023 20:01 |

Reitings 311
Reģ: 10.11.2022
Lula @ 09.08.2023 19:58

Tā var teikt par pilnīgi jebkuru situāciju un tēmu, kur kāds citam uzbāžas. Ja būtu tik viegli visu neņemt pierē, tad šādas diskusijas pat nebūtu.
Viegli tev mācīt kā citiem justies, es tev neliedzu te nākt un strīdēties, kādēļ tev traucē, ka citi “iecepās” un grib argumentēt savu nostāju?

Man vispār netraucē. Man ir garš vakars un viedoklis. Es neapvainojos uz komentāriem 😀 Man vairāk priecē fakts, ka ir cilvēki, kas paši saprot, ka tiem nevajag radīt pēcnācējus.
Žēl, ka tāda childfree doma nenonāk tajās galvās, kas dzemdē, kā kaķenes un nerūpējas, kaitē saviem bērniem.
09.08.2023 20:02 |

Reitings 311
Globuss @ 09.08.2023 19:50
Divās citās diskusijās ir “izcilo” māmiņu piemērs. Domājat viņu bērni ir ļoti laimīgi un priecīgi? Viens negribēts, jo piedzima kā puika, nevis meitene. Otra tika radīta, lai piesietu pie sevis dzērājveci.

Nu vienai no blakustēmu māmiņai bērniņš arī bija uzspiests, pieprasīts, jo tā vajag. Attieksme pret bērnu ir redzama. Tāpēc labāk, ja viņa būtu pastāvējusi uz savu viedokli, ja bērnu negribēja, nevis pakļāvusies spiedienam.
09.08.2023 20:05 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
Molle @ 09.08.2023 19:43

Es personīgi neesmu nekur rakstījusi, ka sieviete nebūtu izdevusies bez bērniem, jo es tā nedomāju.
Es vairāk par to pēršanos un ņemšanos. Ja pašas būtu tik apmierinātas ar saviem lēmumiem, tad nebūtu vajadzība pierādīt savu taisnību ar putam uz lūpām. Nebūtu jāapvainojas uz vaicājošiem radiem vai cilvēkiem, kas nesaprot.
Negribi skaidrot, neskaidro.
Bet negaudo pa pasauli, ka visi neplaukšķina par to, ka tu esi izvēlējusies nevairoties.
būtu izlasījusi augstāk, zinātu, ka es vēlos bērnus. Bet uzskatu, ka to nevajag visiem - lai arī kādi iemesli. Bet Tev galvenais bļaut.
Nebūtu vajadzība pieradīt taisnību? Ok paskatamies no otras puses - cilvēki jaunām mammām visu laiku "pamāca" ka ko darīt un lien otra dvēselē ar padomiem. Kad jaunās mammas par to pārdzīvo un izsakās, vai ari tad teiksi, ka bļauj putām uz lūpām, lai pierādītu savu pareizo izvēli?
Tu to nesaki tieši, bet ir skaidri redzams, kā Tev riebjas citu sieviešu izvēle katrā tavā komentārā. Un nevajag kā bērnudārzā "kur es to teicu?" Tev ir nosodījums katrā otrajā teikumā. Ja jau pati esi tik ļoti apmierināta ar savu izvēli, kapēc sēdi un puksti uz tiem, kas atļaujas oponēt?
09.08.2023 20:18 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Elizabeteputnos @ 09.08.2023 20:18
būtu izlasījusi augstāk, zinātu, ka es vēlos bērnus. Bet uzskatu, ka to nevajag visiem - lai arī kādi iemesli. Bet Tev galvenais bļaut.
Nebūtu vajadzība pieradīt taisnību? Ok paskatamies no otras puses - cilvēki jaunām mammām visu laiku "pamāca" ka ko darīt un lien otra dvēselē ar padomiem. Kad jaunās mammas par to pārdzīvo un izsakās, vai ari tad teiksi, ka bļauj putām uz lūpām, lai pierādītu savu pareizo izvēli?
Tu to nesaki tieši, bet ir skaidri redzams, kā Tev riebjas citu sieviešu izvēle katrā tavā komentārā. Un nevajag kā bērnudārzā "kur es to teicu?" Tev ir nosodījums katrā otrajā teikumā. Ja jau pati esi tik ļoti apmierināta ar savu izvēli, kapēc sēdi un puksti uz tiem, kas atļaujas oponēt?

Ļoti labi pateici, man tik smuki neizdevās ietērpt vārdos savu argumentu, laikam sagurums no šīs tēmas.
Interesanti, ka to nosodījumu cenšas minimizēt vai noslēpt, bet laužas ārā katrā rindkopā.
09.08.2023 20:42 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Mammū @ 09.08.2023 18:47

Tu taču nupat veidoji diskusiju, kurā nezināji vēl ko gribi. Tagad galvenā bērnu negribētāja diskusijā. ?
Ņemot vērā tavu aktivitāti forumā, tev noteikti ir visaizraujošākā bezbērnu dzīve, kura jāizbauda.?
Kur ir tavi hobiji? Kur ir tavas nodarbes tagad? Vai tu domā, ka pienakot vecumam, kad vairs neviens neprasīs, kad būs bērni, tās uzradīsies?
Cilvēkam ir jābūt ļoti aktīvam dzīvē, lai tā būtu piepildīta arī esot vienam. Tu esi aktīva forumā. Vienmēr. ?

ullalā, šo biju veiksmīgi palaidusi garām.
Es šeit neteicu, ka kategoriski bērnus negribu, bet saku, ka ļoti labi saprotu meitnes ar tādu uzskatu, pati esmu uz robežas.
Un par manu brīvo laiku neuztraucies, gan forumu, gan darbu un atpūtu varu paspēt.
Ļoti apbrīnoju to vēlmi aktīvi bāzties virsū ar savu viedokli. Vai Tu justos labāk, ja man būtu bērns? Es, personīgi neredzu kā tas varētu Tevi ietekmēt, bet pastāsti, izklaidē mani, lūdzu. :D
09.08.2023 20:49 |

Reitings 311
Elizabeteputnos @ 09.08.2023 20:18

Tev taču viss ir skaidri redzams, ko te vairs diskutēt.
09.08.2023 20:58 |

Reitings 132
Reģ: 16.04.2023
Molle @ 09.08.2023 20:58

Tev taču viss ir skaidri redzams, ko te vairs diskutēt.
toeši tā, piekrītu. Viss pateikts
09.08.2023 21:20 |

Reitings 794
Reģ: 14.03.2014
Molle @ 09.08.2023 19:08

Tad nevajag ņaudēt un teikt, ka negrib bērnu globāla iemesla dēļ. Tad sakat uzreiz - nevaru pavilkt finansiāli.
Nevaru atļauties lielāku mitekli, tāpēc bērnus neieviešu.
Veselība neļauj.
Mani nervi netur bērnus.
Fiziski nevaru pavilkt bērnu, jo neesmu radusi pie slodzes.
Negribu bērnus, jo gribu gulēt visu nakti.
Negribu bērnus, jo riebjas puņķi un kakas.
Negribu bērnus,jo...
Miljons normāli iemeslu, kas paskaidro situāciju, ja ir vajadzība paskaidrot, un to saprastu jebkurš pieaugušais.
Nevis ietiepjas, apvainojas un sapuktējas. Omīte ne tā pavaicāja, vīramāte ne tā noskatijās, utml.

Es neuzskatu, ka reaģēt agresīvi uz tādiem netaktiskiem jautājumiem ir kaut kas slikts. Bērniem taču mācam elementāras pieklājîbas normas aizrādot, ka tā nav pieņemts darīt, tad kāpēc pret netaktiskiem pieaugušajiem jābūt tolerantiem un jāļauj līst savā PERSONĪGAJĀ dzīvē..
Ir kaut kādas robežas kuras pārkāpjot cilvēks saņems pretî agresiju. Tas ir normāli. :) Davaj ļausim citiem kāpt sev uz galvas, ļausim sevi pazemot, atbildēsim uz visiem netaktiskajiem jautājumiem par to ar ko guļu, kāpēc guļu un kāpēc man negribas bērnus u.t.t..Vispār mazliet dīvaini šķiet tas, ka agresīvi reaģē uz tām kuras vienkārši nevēlas nevienam neko paskaidrot sīki un smalki par savu personīgo dzīvi. Nevienam nekas nav jāskaidro ja pats to nevēlas, tieši tik vienkārši. Varbūt ir 100 mazi iemesli kāpēc kāds nevēlas bērnus, bet ar vienu globālu NEGRIBU būtu jāsaprot, ka tālāk ir netaktiski līst. :) Protams, ja cilvēks pats neizdomà problēmu tur kur tās nav.
09.08.2023 22:21 |

Reitings 794
Reģ: 14.03.2014
Molle @ 09.08.2023 19:43

Es personīgi neesmu nekur rakstījusi, ka sieviete nebūtu izdevusies bez bērniem, jo es tā nedomāju.
Es vairāk par to pēršanos un ņemšanos. Ja pašas būtu tik apmierinātas ar saviem lēmumiem, tad nebūtu vajadzība pierādīt savu taisnību ar putam uz lūpām. Nebūtu jāapvainojas uz vaicājošiem radiem vai cilvēkiem, kas nesaprot.
Negribi skaidrot, neskaidro.
Bet negaudo pa pasauli, ka visi neplaukšķina par to, ka tu esi izvēlējusies nevairoties.

Tu mazliet ej pretrunās savos komentāros. Iepriekš rakstīji, ka ar globālu NEGRIBU UN VISS ir par maz, jo vajagot sīki argumentēt kāpēc nevēlas, tagad raksti, ka ja negrib skaidrot, lai neskaidro. :) Nevienu neredzēju šajā diskusijā kas gaudotu, ka viņu nesaprot un neatbalsta par nevēlēšanos vairoties, bet cepiens ir par to, ka citiem redz liekas ka ir tiesības līst citu guļamistabā un prašņāt par lietām kas viņus īsti neskar. Ja kāds vēlas 10 bērnus uz priekšu, ja kāds nevelas nevienu - forši. Viss. Katram dzīves jēga un piepildījums ir savā sfērā. Kādam dzīves jēga ir daudzbērnu ģimene, kādam karjera un bezbēdīga dzīves baudīšana. :)
09.08.2023 22:32 |

Reitings 115
Globuss @ 09.08.2023 17:38

Drīzāk egoisms ir gaidīt un pat pieprasīt, ka vecumdienās bērni uzturēs. Ne mazums bērnu nodzeras, nonarkojas vai nomirst citu iemeslu dēļ pirms vecākiem.
Piekrītu, ka bērnu adoptēšana ir pašaizliedzība pozitīvā izpausmē. Tie cilvēki parasti neplātās, kādi viņi labiņi, ka ir adoptējuši bērnus. Piemēram, ražotnes “Kaija” šefs. Tikai vienā intervijā viņš stāstīja, ka ģimene pieņēmusi audzināšanā bērnus.

Es nespētu adoptēt svešus gēnus, paldies nē. Ja man nevarētu būt savi bērni, es tik un tā neadoptētu nevienu. Tas nav man domāts.
10.08.2023 23:04 |

Reitings 115
Un lai pieņemtu šādu lēmumu ir jābūt dzelžainam raksturam un pārliecībai, jo ar to būs jādzīvo visu dzīvi. Gan jau cilvēki, radi prasīs visu mūžu un vecumdienās pat pie nāves gultas kāds atgādinās, ka tev tak nav

😅Tu jau tagad pārspīlē, jo tad visiem, kas taisa tatto, arī būs jasadzīvo visu mūžu, ja pekšņi nepatiks vai apniks, teiksiet, ka vēlāk var tetovējumu pārveidot, vai uztetovēt kautko citu virsū, jā noteikti var, bet tas ir papildus izmaksas, laiks un turklāt tas vairs neatgriezīs atpakaļ ādas izskatu, pirms tatto.mans salidzinājums.
Cilvēki, var daudz ko prasīst, stāstīt un mācīt, ja tas viss tik ļoti traucē, tad pārtrauc kontaktu ar viņiem, jeb strādā ar sevi, lai tev neietekmētu viņu runas. Jo muldēs visu dzīvi kautko, ka nepatīk un traucēzbet ir jāmak sevi izolēt no nepatīkamiem cilvēkiem, jeb jamaina attieksme un domāšana
10.08.2023 23:13 |

Reitings 115
Darbā, draudzeņu lokā jūs vienmēr būsiet tie pāri, kam nav un kuru viedoklis par bērnu tēmām nebūs vērā ņemams. Tas pāris, kas visdrīzāk izlaidīs draugu bērnu pasākumus vai netiks aicināti, jo jums nebūs interesanti. Nepiedalīsieties sarunās par dzemdībām, bērniem, pirmajiem soļiem, pirmajām klasēm, izlaidumiem, bērnu draudzenēm, bērnu kāzām, par mazbērniem, vieniem, otriem, trešiem, ja paveicas tad pat mazbērnu bērniem.
Draudzenes ar laiku atsijāsies, draugi bieži vien arī. Radi ar jums arī runās tikai par konkrētām tēmām, darbā kolēģi arī noteikti savas ģimenes lietas runās ar tiem, kam tie bērni ir.
Jūs vienmēr būsiet tas pāris, par ko teiks, ka tie jau tikai braukā apkārt. Ko tad viņiem citu darīt, bērnu nav, atvaļinājums kaut kā jāiztērē.
Tās tomēr ir ļoti tukšas dzīves, kam jūs parakstaties

Mani kautkā vispār tas ir vienaldzīgs, tas ka es netiktu uz kādiem pasākumiem uz kolēģu/draugu bērnu ballītēm. Jo pirmkārt,man tas nekad nav interesējis, un otrkārt man nemaz nav draugu, kam būtu bērni+ esmu introverts. 😃Es nezinu, cik lielam ekstravertam ir jābūt lai pārdzīvotu, raudātu par šo visu, ka kāds neņems manu viedokli, vērā par berniem. 😃Un neaicinās līdzi, drīzāk es priecātos, ka man liktu mieru, un nemaz neaicinātu/nejautaātu.
Kopumā, man tas viss ir vienaldzīgs, neinteresē, tās nav manas sarunu tēmas, nejūtu nepieciešamību it ne maz. Smieklīgi ir apgalvot to par visiem in vispārināt. Tu nevari spriest par visu bezbernu paru dzīvēm, jo visus nesi intervējusi/novērojusi, kā viņi dzīvo.
Aplams apgalvijums par tukšām dzīvēm, kam. Es galīgi nepiekritīšu, Ja kādam ir garlaicīga dzīve bez bērniem, tad viņs kautko nepareizi dara.
10.08.2023 23:39 |

Reitings 157
Reģ: 31.10.2022
*Bella* @ 09.08.2023 22:21

Es neuzskatu, ka reaģēt agresīvi uz tādiem netaktiskiem jautājumiem ir kaut kas slikts. Bērniem taču mācam elementāras pieklājîbas normas aizrādot, ka tā nav pieņemts darīt, tad kāpēc pret netaktiskiem pieaugušajiem jābūt tolerantiem un jāļauj līst savā PERSONĪGAJĀ dzīvē..
Ir kaut kādas robežas kuras pārkāpjot cilvēks saņems pretî agresiju. Tas ir normāli. :) Davaj ļausim citiem kāpt sev uz galvas, ļausim sevi pazemot, atbildēsim uz visiem netaktiskajiem jautājumiem par to ar ko guļu, kāpēc guļu un kāpēc man negribas bērnus u.t.t..Vispār mazliet dīvaini šķiet tas, ka agresīvi reaģē uz tām kuras vienkārši nevēlas nevienam neko paskaidrot sīki un smalki par savu personīgo dzīvi. Nevienam nekas nav jāskaidro ja pats to nevēlas, tieši tik vienkārši. Varbūt ir 100 mazi iemesli kāpēc kāds nevēlas bērnus, bet ar vienu globālu NEGRIBU būtu jāsaprot, ka tālāk ir netaktiski līst. :) Protams, ja cilvēks pats neizdomà problēmu tur kur tās nav.

Nav pat ko piebilst, ļoti piekrītu!
11.08.2023 00:59 |

Reitings 115
Ko tu te centies manipulēt? 😃
11.08.2023 01:36 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Pajautāt, kad būs bērni, ir tas pats kas pajautā, kad būs seks bez prezervatīva. Vienkārši stulbs jautājums.
Ja man to jautā es nepalieku dusmīga, bet vairāk aizkaitināta, jo cilvēkam kas to jautā nav mērā izjūtas un bāžas manā dzīvē.
Ja es jautātu kāpēc citai ģimenei ir tik daudz bērnu un kad beigs ražot tas taču arī radītu dusmas?
Vēl vairāk man besī tie kuri saka - pagaidi paies laiks un sagribēs, vai atradīsi īsto vīrieti tad gribēsi. Tātad tas cilvēks domā ka zin par mani labāk nekā es pati? 😂
Vai pazīstu cilvēkus kuri kategoriski negrib bērnus? Jā, es un man draudzene. Draudzene uztaisīja operāciju lai bērnu nebūtu.
Iemeslu kāpēc negribu ir daudz. Sākot ar to ka neredzu sevi kā māti, dzemdībās var nomirt/ komplikācijas, valsts atbalsts par maz utt.
Katrs dara kā grib. Vīra draugiem, kuriem ir 2 bērni un plāno trešo, es viņiem neaizrādu un neko nesaku tikai pasaku cik forši. Bet viņi gan pamanās pajautāt kāpēc mums nav bērnu gandrīz katru reizi. 😁
11.08.2023 08:35 |

Reitings 403
Reģ: 26.07.2023
Wow, emocijas te sit augstu vilni! :D
Par tēmu. Manuprāt, ir pilnīgi normāli agrā jaunībā negribēt bērnus, jo gribas beidzot būt patstāvīgam, visu ko pieredzēt utt. BET. Diemžēl daudzām itkā nobriedušām sievietēm tā nav dzīvesveida izvēle, bet gan dzīves uzspiesta realitāte (kaut kas nav dzīvē izdevies, kā gribējās), tāpēc arī tik sāpīgi uztver šādus jautājumus. Cilvēkam, kurš patiesi ir pārliecināts par savu izvēli, ir pilnīgi vienalga, ko citi par to domā un vai prasa, kāpēc tā.
Radīt bērnu IR egoistiski... tādā pašā kapacitātē kā egoistiski ir elpot un ēst! Vienkārši šis instinkts kādam parādās agrāk, kādam citam vēlāk.
Es tikai ieteiktu jaunām meitenēm pagaidām neizdarīt nekādus pārsteidzīgus medicīniskus lēmumus, jo man būtu ļoti žēl, ja jūs satiktu savu ideālo vīrieti, kura bērnu gribēsiet iznēsāt zem sirds, bet nevarēsiet, jo jaunībā būsiet pieņēmušas neatgriezenisku lēmumu. Un, atklāti sakot, mūsdienās ir TIK viegli nepalikt stāvoklī arī ar citiem paņēmieniem.
Sprediķa beigas.
11.08.2023 09:36 |

Reitings 403
Reģ: 26.07.2023
Ā, un vēl par jēlo secinājumu "katrs dara, kā grib". Nu tiešām? Nevar būt. Bet tas ir relatīvisms un absolūti nevirza nekādu produktīvu diskusiju.
11.08.2023 09:38 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
Hmm, man nav bērnu, neviens arī baigi neprasa, kad būs. Ja kāds pajautā, arī baigi par to neuztracos un mani tas nekaitina. Bet interesanti, ka daža laba te uzskata, ka ja nav bērnu, tad ap gadiem 50 nebūs ko dzīvē darīt. Nu, visdrīzāk darīšu to pašu, ko tagad. Man patīk mana dzīve, kāda tā ir. Ir savi hobiji, bizness, interses, kuras visticamāk ap gadiem 50 nekur nepazudīs. Ja bezbērnu cilvēks nav kļuvis par par miljonāru, tad viss, viņa dzīvei nav bijusi jēga? Vai tiešām dzīves jēgu izmēra, cik naudu esi sapelnījis vai cik bērnu esi piedzemdējis? Un tiem, kuriem ir tie bērni, kad tev ir ap piecdesmit gadiem- tiem bērniem jau ir sava dzīve, visdrīzāk viņi dzīvo citā pilsētā vai pat valstī, tā pat jau tā ikdienas dzīve tiem vecākiem paies lielākoties bez bērnu aktīvas klātbūtnes. Un jā, piedošanu, bet man liekas pavisam skumji, ja cilvēkam nav nekādu interešu, hobiju bez bērniem, un viņš nezina, ko iesākt ar savu dzīvi, ja nebūtu bērnu.
11.08.2023 09:44 |

Reitings 851
Reģ: 18.01.2023
Nezinu kādā vecuma kategorijā sievietes te apgrozās, bet man liekas, ka vecāka gada gājuma cilvēki ir radījuši bērnus, jo tā vajag, jo viņiem omes arī skaloja smadzenes ar tekstiem "kurš Tev ūdeni pienesīs", "ko Tu viens darīsi vecumdienās", "kas Tev bēres taisīs", "kas kapiņu apkops" utt. Mūsdienās viss ir citādāk. Lielākā daļa cilvēku vairs nedzīvo vienā dzimtas mājā no paaudzes paaudzē, kā jau te minēja, bērni bieži vien dzīvo citā pilsētā vai pat citā valstī. Bet mūsu vecākiem un vecvecākiem ir ticis skalots, ka augstāk minēto iemeslu dēļ ir jādzemdē bērniem, tāpēc mūsdienās ir daudz ģimeņu, kur mammas nevar atlaist savus pieaugušos bērnus, kur pieprasa sevi apciemot tik un tik reizes mēnesī, kur zvana un prasa, lai brauc palīdzēt ar mājas darbiem utt. Bet mūsdienās ir citādāk. Tas uzskats, ka bērni pieder vecākiem un ka bērni ir mūžīgu pateicību parādā par to,ka ir tikuši radīti un audzināti, ir mainījies. Un ja kādai vēl aizvien argumenti, kāpēc vajag bērnus, ir tie paši kas mūsu vecākiem un "ko Tu darīsi, kad Tev būs 50", tad labāk bērnus neradīt.
Man pašai ir zem 30, man ir bērni un būs vēl. Es gribu bērnus un vienmēr esmu gribējusi, man ir absolūti vienalga, ko citi domā par to, ka man ir bērni un man ir vienalga vai kaimiņu Olgai ir vai nav bērnu un kāpēc. Es savus bērnus jau kopš pirmās dienas esmu uzskatījusi par atsevišķiem cilvēkiem, personībām, kuriem ir un būs sava dzīve. Kamēr bērni vēl ir mazi, mana atbildība ir viņus pasargāt, apgādāt, izaudzināt par krietniem cilvēkiem, bet ko viņi darīs, kad bus lieli, nav mana darīšana. Es ļoti priecāšos, kad mani apciemos, palīdzēšu un iesaistīšos viņu dzīvēs, cik vien viņi vēlēsies, bet viņiem nebūs pienākums mani uzturēt, apgādāt, vai palaist garām pasākumus un iespējas dzīvē, jo man redz vajag nopļaut zāli.
11.08.2023 10:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits