Globuss @ 09.08.2023 19:50Divās citās diskusijās ir “izcilo” māmiņu piemērs. Domājat viņu bērni ir ļoti laimīgi un priecīgi? Viens negribēts, jo piedzima kā puika, nevis meitene. Otra tika radīta, lai piesietu pie sevis dzērājveci.
Lula @ 09.08.2023 19:58
Tā var teikt par pilnīgi jebkuru situāciju un tēmu, kur kāds citam uzbāžas. Ja būtu tik viegli visu neņemt pierē, tad šādas diskusijas pat nebūtu.
Viegli tev mācīt kā citiem justies, es tev neliedzu te nākt un strīdēties, kādēļ tev traucē, ka citi “iecepās” un grib argumentēt savu nostāju?
Globuss @ 09.08.2023 19:50Divās citās diskusijās ir “izcilo” māmiņu piemērs. Domājat viņu bērni ir ļoti laimīgi un priecīgi? Viens negribēts, jo piedzima kā puika, nevis meitene. Otra tika radīta, lai piesietu pie sevis dzērājveci.
būtu izlasījusi augstāk, zinātu, ka es vēlos bērnus. Bet uzskatu, ka to nevajag visiem - lai arī kādi iemesli. Bet Tev galvenais bļaut.Molle @ 09.08.2023 19:43
Es personīgi neesmu nekur rakstījusi, ka sieviete nebūtu izdevusies bez bērniem, jo es tā nedomāju.
Es vairāk par to pēršanos un ņemšanos. Ja pašas būtu tik apmierinātas ar saviem lēmumiem, tad nebūtu vajadzība pierādīt savu taisnību ar putam uz lūpām. Nebūtu jāapvainojas uz vaicājošiem radiem vai cilvēkiem, kas nesaprot.
Negribi skaidrot, neskaidro.
Bet negaudo pa pasauli, ka visi neplaukšķina par to, ka tu esi izvēlējusies nevairoties.
Elizabeteputnos @ 09.08.2023 20:18būtu izlasījusi augstāk, zinātu, ka es vēlos bērnus. Bet uzskatu, ka to nevajag visiem - lai arī kādi iemesli. Bet Tev galvenais bļaut.
Nebūtu vajadzība pieradīt taisnību? Ok paskatamies no otras puses - cilvēki jaunām mammām visu laiku "pamāca" ka ko darīt un lien otra dvēselē ar padomiem. Kad jaunās mammas par to pārdzīvo un izsakās, vai ari tad teiksi, ka bļauj putām uz lūpām, lai pierādītu savu pareizo izvēli?
Tu to nesaki tieši, bet ir skaidri redzams, kā Tev riebjas citu sieviešu izvēle katrā tavā komentārā. Un nevajag kā bērnudārzā "kur es to teicu?" Tev ir nosodījums katrā otrajā teikumā. Ja jau pati esi tik ļoti apmierināta ar savu izvēli, kapēc sēdi un puksti uz tiem, kas atļaujas oponēt?
Mammū @ 09.08.2023 18:47
Tu taču nupat veidoji diskusiju, kurā nezināji vēl ko gribi. Tagad galvenā bērnu negribētāja diskusijā. ?
Ņemot vērā tavu aktivitāti forumā, tev noteikti ir visaizraujošākā bezbērnu dzīve, kura jāizbauda.?
Kur ir tavi hobiji? Kur ir tavas nodarbes tagad? Vai tu domā, ka pienakot vecumam, kad vairs neviens neprasīs, kad būs bērni, tās uzradīsies?
Cilvēkam ir jābūt ļoti aktīvam dzīvē, lai tā būtu piepildīta arī esot vienam. Tu esi aktīva forumā. Vienmēr. ?
Elizabeteputnos @ 09.08.2023 20:18būtu izlasījusi augstāk, zinātu, ka es vēlos bērnus. Bet uzskatu, ka to nevajag visiem - lai arī kādi iemesli. Bet Tev galvenais bļaut.
Nebūtu vajadzība pieradīt taisnību? Ok paskatamies no otras puses - cilvēki jaunām mammām visu laiku "pamāca" ka ko darīt un lien otra dvēselē ar padomiem. Kad jaunās mammas par to pārdzīvo un izsakās, vai ari tad teiksi, ka bļauj putām uz lūpām, lai pierādītu savu pareizo izvēli?
Tu to nesaki tieši, bet ir skaidri redzams, kā Tev riebjas citu sieviešu izvēle katrā tavā komentārā. Un nevajag kā bērnudārzā "kur es to teicu?" Tev ir nosodījums katrā otrajā teikumā. Ja jau pati esi tik ļoti apmierināta ar savu izvēli, kapēc sēdi un puksti uz tiem, kas atļaujas oponēt?
toeši tā, piekrītu. Viss pateiktsMolle @ 09.08.2023 20:58
Tev taču viss ir skaidri redzams, ko te vairs diskutēt.
Molle @ 09.08.2023 19:08
Tad nevajag ņaudēt un teikt, ka negrib bērnu globāla iemesla dēļ. Tad sakat uzreiz - nevaru pavilkt finansiāli.
Nevaru atļauties lielāku mitekli, tāpēc bērnus neieviešu.
Veselība neļauj.
Mani nervi netur bērnus.
Fiziski nevaru pavilkt bērnu, jo neesmu radusi pie slodzes.
Negribu bērnus, jo gribu gulēt visu nakti.
Negribu bērnus, jo riebjas puņķi un kakas.
Negribu bērnus,jo...
Miljons normāli iemeslu, kas paskaidro situāciju, ja ir vajadzība paskaidrot, un to saprastu jebkurš pieaugušais.
Nevis ietiepjas, apvainojas un sapuktējas. Omīte ne tā pavaicāja, vīramāte ne tā noskatijās, utml.
Molle @ 09.08.2023 19:43
Es personīgi neesmu nekur rakstījusi, ka sieviete nebūtu izdevusies bez bērniem, jo es tā nedomāju.
Es vairāk par to pēršanos un ņemšanos. Ja pašas būtu tik apmierinātas ar saviem lēmumiem, tad nebūtu vajadzība pierādīt savu taisnību ar putam uz lūpām. Nebūtu jāapvainojas uz vaicājošiem radiem vai cilvēkiem, kas nesaprot.
Negribi skaidrot, neskaidro.
Bet negaudo pa pasauli, ka visi neplaukšķina par to, ka tu esi izvēlējusies nevairoties.
Globuss @ 09.08.2023 17:38
Drīzāk egoisms ir gaidīt un pat pieprasīt, ka vecumdienās bērni uzturēs. Ne mazums bērnu nodzeras, nonarkojas vai nomirst citu iemeslu dēļ pirms vecākiem.
Piekrītu, ka bērnu adoptēšana ir pašaizliedzība pozitīvā izpausmē. Tie cilvēki parasti neplātās, kādi viņi labiņi, ka ir adoptējuši bērnus. Piemēram, ražotnes “Kaija” šefs. Tikai vienā intervijā viņš stāstīja, ka ģimene pieņēmusi audzināšanā bērnus.
Un lai pieņemtu šādu lēmumu ir jābūt dzelžainam raksturam un pārliecībai, jo ar to būs jādzīvo visu dzīvi. Gan jau cilvēki, radi prasīs visu mūžu un vecumdienās pat pie nāves gultas kāds atgādinās, ka tev tak nav
*Bella* @ 09.08.2023 22:21
Es neuzskatu, ka reaģēt agresīvi uz tādiem netaktiskiem jautājumiem ir kaut kas slikts. Bērniem taču mācam elementāras pieklājîbas normas aizrādot, ka tā nav pieņemts darīt, tad kāpēc pret netaktiskiem pieaugušajiem jābūt tolerantiem un jāļauj līst savā PERSONĪGAJĀ dzīvē..
Ir kaut kādas robežas kuras pārkāpjot cilvēks saņems pretî agresiju. Tas ir normāli. :) Davaj ļausim citiem kāpt sev uz galvas, ļausim sevi pazemot, atbildēsim uz visiem netaktiskajiem jautājumiem par to ar ko guļu, kāpēc guļu un kāpēc man negribas bērnus u.t.t..Vispār mazliet dīvaini šķiet tas, ka agresīvi reaģē uz tām kuras vienkārši nevēlas nevienam neko paskaidrot sīki un smalki par savu personīgo dzīvi. Nevienam nekas nav jāskaidro ja pats to nevēlas, tieši tik vienkārši. Varbūt ir 100 mazi iemesli kāpēc kāds nevēlas bērnus, bet ar vienu globālu NEGRIBU būtu jāsaprot, ka tālāk ir netaktiski līst. :) Protams, ja cilvēks pats neizdomà problēmu tur kur tās nav.