Minelūše @ 09.08.2023 18:27
Morāle - bērni jārada citu dēļ. Tāpēc, lai iederētos. Superīga loģika.
Lula @ 09.08.2023 18:32
mhm, un lai nebūtu “egoists”
Lula @ 09.08.2023 18:32
mhm, un lai nebūtu “egoists”
es domāju pretēji - gribēt bērnus tāpēc vien, lai piepildītu savu tukšo dzīvi, ir tik ļoti egoistiski. Tiem nabaga bērniem jāaug ģimenē, kura var būt var nebūt labvēlīga, kur sieviete, neskatoties uz apstākļiem - var atļauties vai nē, ir stabils partneris vai nē, veselība vai nē - ka tik bērnus, pofig, atvainojos, kādā vidē viņi uzaugs?? Pieaugušam cilvēkam nespēt dzīvot piepildītu dzīvi bez bērniem/partneriem vai atkarības no citiem līdzcilvēkiem ir nepieauguša cilvēka stāsts. Tāpat kā nespēt izvērtēt vai bērnus vispār spēju emocionāli/finansiāli atļauties, bet tikai uz dullu galvu sekot egoistiskam "es gribu" - lūk tas ir egoisms. Cik var šitādas egoistikas mātes taisīt bērnus un brutāli traumēt ar savām neizārstētajām traumām. Ja bērns ir vienīgais, kas Tevi piepilda, marš uz terapiju!Molle @ 09.08.2023 16:44Es domāju, ka negribēt bērnus ir egoisms. Gribas sev, gribas darīt tikai pašai, līdzekļus sev, laiku tikai sev, visu sev.
Tas nav slikti. Tas nav labi. Tas tā ir.
Man, godīgi sakot, diezgan vienalga, ka sievietes izvēles neradīt bērnus, galvenais, ka beidz to pīkstēšanu publiski, kā visi viņas apbižo, kā arī nevajag nevienam vecākam bezbērnu cilvēku padomus par bērniem. ? mums vienalga, ka jūsu māsām, māsīcām, kaimiņiem ir bērni un jums liekas, ka zinat kaut ko... dzīvojat savu bezbērnu dzīvi, ja esat tādu izvēlējušies (un tas ir absolūti pieņemams) un nedaliet savus bezbērnu padomus vecākiem.
Kopumā katra dara kā grib.
Šī ir tāda jauna mode, jā, jo bez bērniem iespējas ir vairāk. Tomēr man gribētos redzēt šo chilfree kultu arī tad, kad šiem cilvēkiem būs 70 gadi.
Ne jau lai nosodītu vai kā, bet vienkārši labprāt redzētu vai arì vecumdienās būšana bez bērniem būs labākais, kas ar viņiem ir noticis.
Elizabeteputnos @ 09.08.2023 19:02es domāju pretēji - gribēt bērnus tāpēc vien, lai piepildītu savu tukšo dzīvi, ir tik ļoti egoistiski. Tiem nabaga bērniem jāaug ģimenē, kura var būt var nebūt labvēlīga, kur sieviete, neskatoties uz apstākļiem - var atļauties vai nē, ir stabils partneris vai nē, veselība vai nē - ka tik bērnus, pofig, atvainojos, kādā vidē viņi uzaugs?? Pieaugušam cilvēkam nespēt dzīvot piepildītu dzīvi bez bērniem/partneriem vai atkarības no citiem līdzcilvēkiem ir nepieauguša cilvēka stāsts. Tāpat kā nespēt izvērtēt vai bērnus vispār spēju emocionāli/finansiāli atļauties, bet tikai uz dullu galvu sekot egoistiskam "es gribu" - lūk tas ir egoisms. Cik var šitādas egoistikas mātes taisīt bērnus un brutāli traumēt ar savām neizārstētajām traumām. Ja bērns ir vienīgais, kas Tevi piepilda, marš uz terapiju!
tātad rezumējums ir - taisiet bērnus, lai draugi no jums nenorebožojas? Kas tie tādi par draugiem? Man tādus nevajaga.Mammū @ 09.08.2023 18:16Nezinu nevienu pāri, kam nav bērnu, kas dzīvotu baigi aizraujošo dzīvi. Tādas tukšas tās dzīves liekas. Darbs, mājas, ceļojumi, sporta zāles, hobiji. Latvijā baigi nav novēroti tik daudz miljonāri, kas varētu ceļot caurus gadus un izklaidēties līdz nāves gultai. Kaut kad dzīves norimst un tad sāk grauzt viens otru, jo neviena cita jau nav.
Kad draugi, draudzenes audzina mazbērnus un skriet pa kafejnīcām ar bezbērnu omītēm vairs nebūs laika, ar ko nodarbojas bezbērnu vecīši? Tamborē? Vai sēž logos?
Darbā, draudzeņu lokā jūs vienmēr būsiet tie pāri, kam nav un kuru viedoklis par bērnu tēmām nebūs vērā ņemams. Tas pāris, kas visdrīzāk izlaidīs draugu bērnu pasākumus vai netiks aicināti, jo jums nebūs interesanti. Nepiedalīsieties sarunās par dzemdībām, bērniem, pirmajiem soļiem, pirmajām klasēm, izlaidumiem, bērnu draudzenēm, bērnu kāzām, par mazbērniem, vieniem, otriem, trešiem, ja paveicas tad pat mazbērnu bērniem.
Draudzenes ar laiku atsijāsies, draugi bieži vien arī. Radi ar jums arī runās tikai par konkrētām tēmām, darbā kolēģi arī noteikti savas ģimenes lietas runās ar tiem, kam tie bērni ir.
Jūs vienmēr būsiet tas pāris, par ko teiks, ka tie jau tikai braukā apkārt. Ko tad viņiem citu darīt, bērnu nav, atvaļinājums kaut kā jāiztērē.
Tās tomēr ir ļoti tukšas dzīves, kam jūs parakstaties.
Tīri intereses pēc labprāt dzirdētu, ar ko jūsuprāt nodaebojas bezbērnu pāri pēc 50, piemēram.
Elizabeteputnos @ 09.08.2023 19:02es domāju pretēji - gribēt bērnus tāpēc vien, lai piepildītu savu tukšo dzīvi, ir tik ļoti egoistiski. Tiem nabaga bērniem jāaug ģimenē, kura var būt var nebūt labvēlīga, kur sieviete, neskatoties uz apstākļiem - var atļauties vai nē, ir stabils partneris vai nē, veselība vai nē - ka tik bērnus, pofig, atvainojos, kādā vidē viņi uzaugs?? Pieaugušam cilvēkam nespēt dzīvot piepildītu dzīvi bez bērniem/partneriem vai atkarības no citiem līdzcilvēkiem ir nepieauguša cilvēka stāsts. Tāpat kā nespēt izvērtēt vai bērnus vispār spēju emocionāli/finansiāli atļauties, bet tikai uz dullu galvu sekot egoistiskam "es gribu" - lūk tas ir egoisms. Cik var šitādas egoistikas mātes taisīt bērnus un brutāli traumēt ar savām neizārstētajām traumām. Ja bērns ir vienīgais, kas Tevi piepilda, marš uz terapiju!
kāpēc kādam vispār kaut kas ir jāpaskaidro otram cilvēkam par savu izvēli? Kāda Tev atšķirība? + derētu padomāt par cilvēkiem, kam nevar būt bērni un viņi saka, ka negrib, lai cilvēki vnk atkasītos visu laiku prasot.Molle @ 09.08.2023 19:08
Tad nevajag ņaudēt un teikt, ka negrib bērnu globāla iemesla dēļ. Tad sakat uzreiz - nevaru pavilkt finansiāli.
Nevaru atļauties lielāku mitekli, tāpēc bērnus neieviešu.
Veselība neļauj.
Mani nervi netur bērnus.
Fiziski nevaru pavilkt bērnu, jo neesmu radusi pie slodzes.
Negribu bērnus, jo gribu gulēt visu nakti.
Negribu bērnus, jo riebjas puņķi un kakas.
Negribu bērnus,jo...
Miljons normāli iemeslu, kas paskaidro situāciju, ja ir vajadzība paskaidrot, un to saprastu jebkurš pieaugušais.
Nevis ietiepjas, apvainojas un sapuktējas. Omīte ne tā pavaicāja, vīramāte ne tā noskatijās, utml.
Tu esi hardcore cilvēku nosodītāja un pa liekam savā tekstā pateici, lai ari ne tiešiem vārdiem, bet ka principā dzīvei bez bērniem nav jēgas - redz ko ta tu darīsi, kad tev 70. Audzini savējos un lai izdodas, bet nesaki citām sievietēm ko un kā darīt ar savu ķermeni, savu dzīvi un savām izvēlēm. Patriarhāts mums ir pietiekoši gadsimtiem teicis, kā sievietēm un ko darīt. Ir 21.gs, un mums ir izvēle kā nekad.Molle @ 09.08.2023 19:13
Nevis tāpēc vien, ka....bet bērni piepilda dzīvi vairāk, kā tiem neesot.
Neviens te nav rakstījis, ka bērni radīti, lai piepildītu dzīvi. Nevajag fantazēt un lasīt, ko gribētu izlasīt.
Neviena sieviete nerada bērnu ar domu, ka nu tik būs jāiet uz vecāku sapulcēm atlikušos 18 gadus. ? bet jāiet būs. Dzīve papildus piepildās automātiski. Pat negribot.
Elizabeteputnos @ 09.08.2023 19:13kāpēc kādam vispār kaut kas ir jāpaskaidro otram cilvēkam par savu izvēli? Kāda Tev atšķirība? + derētu padomāt par cilvēkiem, kam nevar būt bērni un viņi saka, ka negrib, lai cilvēki vnk atkasītos visu laiku prasot.
Ne visiem ir intelekts lai saprastu, ka varbūt nevajaga. Piem.ģimenesz kurās ir atkarības - bieži vien 5+ bērnu bariņš, tur nav un nebūs saprašana, ka varbūt pietiek un nevajaga bērnus.
Elizabeteputnos @ 09.08.2023 19:16Tu esi hardcore cilvēku nosodītāja un pa liekam savā tekstā pateici, lai ari ne tiešiem vārdiem, bet ka principā dzīvei bez bērniem nav jēgas - redz ko ta tu darīsi, kad tev 70. Audzini savējos un lai izdodas, bet nesaki citām sievietēm ko un kā darīt ar savu ķermeni, savu dzīvi un savām izvēlēm. Patriarhāts mums ir pietiekoši gadsimtiem teicis, kā sievietēm un ko darīt. Ir 21.gs, un mums ir izvēle kā nekad.
tēma ir jautājums vai vēlaties bernus vai nē. Nevis jautājums vai kāds nevēlētos uzrakstīt 20 komentārus lai pārliecinātu sievietes, kas nevēlas bērnus - kāpēc tas ir nepareizi. Esmu pati mazliet konservatīva, bet nu ne jau līdz līmenim, kur mēs ejam atpakaļ uz 20gs sākumu, kur sieviete bez bērniem ir neizdevusies. Kaitina marazms, tāpēc arī atbildu.Molle @ 09.08.2023 19:19
Par ko tad tā tēma vispār ir? Ja visiem viss ir vienalga, tad ko te perās nez cik lapas bezbērnu sievietes? Kāpēc skaidro un strīdas? Pierādīt citiem kāpēc negrib un cik normāli ir negribēt? Ja jau visiem viss ir vienalga.
Kāpēc jums pašam nav vienalga,ko citi domā un saka? Kāpēc jūs tik ļoti tas cepī, ka citi nesaprot? Ar varu likt sagrūsnēt jau nevienu nevar. Dzīvojat nost. Ja nepatīk, ka vaicā, izlēdziet šos nelietīgos cilvēkus no dzīves.
Minelūše @ 09.08.2023 19:22Interesanti dzirdēt, ka dzīvei bez bērniem nav jēgas. Tātad pirms jums piedzima bērni, jūsu dzīve bija tukša, bezjēdzīga un jums nebija neviena cita iemesla atrasties uz šīs planētas? Skumji.
Elizabeteputnos @ 09.08.2023 19:36tēma ir jautājums vai vēlaties bernus vai nē. Nevis jautājums vai kāds nevēlētos uzrakstīt 20 komentārus lai pārliecinātu sievietes, kas nevēlas bērnus - kāpēc tas ir nepareizi. Esmu pati mazliet konservatīva, bet nu ne jau līdz līmenim, kur mēs ejam atpakaļ uz 20gs sākumu, kur sieviete bez bērniem ir neizdevusies. Kaitina marazms, tāpēc arī atbildu.
Molle @ 09.08.2023 19:43
Es personīgi neesmu nekur rakstījusi, ka sieviete nebūtu izdevusies bez bērniem, jo es tā nedomāju.
Es vairāk par to pēršanos un ņemšanos. Ja pašas būtu tik apmierinātas ar saviem lēmumiem, tad nebūtu vajadzība pierādīt savu taisnību ar putam uz lūpām. Nebūtu jāapvainojas uz vaicājošiem radiem vai cilvēkiem, kas nesaprot.
Negribi skaidrot, neskaidro.
Bet negaudo pa pasauli, ka visi neplaukšķina par to, ka tu esi izvēlējusies nevairoties.