D vitamīns vasarā

10 gadi
Reitings 118
Reģ: 07.03.2011
Vai lietojat? Par cik man atvaļinājums gandrīz visu vasaru,tad izdomāju nedzert,jo daudz esmu ārā.Draudzene sarāja,ka jādzer visu gadu. Kā jūs darat?
19.07.2023 20:59 |

Patīk
Reitings 2793
Reģ: 08.05.2022
ievarr @ 20.07.2023 14:54

Cik tas ir pārāk augsts?

Man uzrādās D vitamīns 73.37, bet optimālais ir 45-55 ng/mL.
20.07.2023 16:01 |

Reitings 290
Reģ: 31.10.2022
Vasarā nedzeru, sāku dzert ap oktobra beigām un turpinu līdz aprīļa beigām.
20.07.2023 17:02 |

Reitings 19
Reģ: 02.11.2022
Ginekoloģe ieteica dzert ,visu gadu! Protams labāk ir uzjautāt savam ārstam.
20.07.2023 21:08 |

Reitings 706
Reģ: 04.05.2015
pa ziemu dzeru, vasarā nē, jo ļoti uzturos saulē. Analīzes nekad neesmu taisījusi.
20.07.2023 21:38 |

10 gadi
Reitings 79
Reģ: 01.03.2011
Lietoju cauru gadu.Vasarā varbūt tā neiespringstu,ja esmu aizmirsusi.Reizēm iedzeru vairāku dienu devu,ja esmu kādas dienas aizmirsusi.Cik esmu taisījusi analīzes ir ok. Bet nu tā,lai nedzertu vasarā liktos pārāk riskanti.Mums jau nav tās saules tik daudz un mēs jau nesēžam viņā,lai varētu kaut ko uzņemt.
24.07.2023 18:58 |

Reitings 14905
Reģ: 06.07.2022
Zinātājas, sakiet, a kas notiek, ja D vitamīnu nedzer vispār? Es, protams, zinu, ka organisms dabīgi to neražo, bet nu jau vairākas desmitgades esmu dzīva. Saklausījos riņķī apkārt, tagad arī prātoju, ka moš man arī jādzer. Bet jautājums: kādi simptomi ir šī vitamīna trūkumam?
24.07.2023 19:32 |

Patīk
Reitings 2793
Reģ: 08.05.2022
EmilijaArm @ 24.07.2023 19:32
Zinātājas, sakiet, a kas notiek, ja D vitamīnu nedzer vispār? Es, protams, zinu, ka organisms dabīgi to neražo, bet nu jau vairākas desmitgades esmu dzīva. Saklausījos riņķī apkārt, tagad arī prātoju, ka moš man arī jādzer. Bet jautājums: kādi simptomi ir šī vitamīna trūkumam?

D vitamīns palīdz uzturēt kaulu veselību, normālu muskuļu darbību, palīdz uzturēt zobu veselību,veicina imūnsistēmas darbību. Simptomi var būt nogurums, muskuļu sāpes, vājums. Matu krišana arī var būt rādītājs, ka D vitamīns ir zem normas.
24.07.2023 20:46 |

Reitings 88
Reģ: 15.11.2014
Es lietoju arī vasarā, klausot ārsta norādījumiem un ņemot vērā analīžu rezultātus. Man patīk Nateo kapsulas, pietiek ar 1 dienā. Bet noteikti iesaku uztaisīt analīzes, lai zinātu kāda deva nepieciešama.
24.07.2023 21:17 |

10 gadi
Reitings 79
Reģ: 01.03.2011
EmilijaArm @ 24.07.2023 19:32

Var būt nogurums,nespēks,zobu,kaulu veselība slikta.Matu izkrišana arī var liecināt par D vitamīna trūkumu.Un pats galvenais,D vitamīns tieši atbild par mūsu imunitāti,ja bieži slimo,tad visdrīzākais trūkst D vitamīns.
25.07.2023 20:10 |

Reitings 10
Reģ: 14.05.2023
D vitamins nav ''vitamins'' bet gan hormons ko razo holesterins aadaa kad ta tiek paklauta UV iedarbibai...
Saulite esam,ne vien tikai to d ''vitaminu'' dabonam/sarazojam, bet ari n-tos citus hormonus/ ''vitaminus'' un vel visadas lietas kas kermenim nepieciesams...
tas D-vitaminu tabletites ir pilnigi bezjedzigas,ja apskatas jaunakos petijumus ar vinu realo efektivitati - vinas,tapat kaa praktiski visi citi vitamini bunzinas neko tev nedod, nezin ko kjermenis ar viniem darit un vnk izfiltre (izchura) ara...
Jaa jusu ''d vitamina'' limenis testaa pacelsies no viniem jo tie vitamini ir gandriz 1:1 uz ko tie testi reage, a tolks no tam hujinjam tavam kjermenim 0
Lieka $$$ izmesana,launu neko nenodaris, bet labums ar nekads.
Ejam saulitee, ziema aizbraucam pa leto kkur pasauloties un tas ari viss...
tukstosiem gadu cilveki dzivojusi ir normali tas hujinjas nelietojot...
Atgadinu velreiz, esot saulite jus neuznemat tikai vienu Lietu ''d vitaminu'' bet gan veselu leerumu + vel lielaku lerumu no lietam kas vel visticamak nav atklatas/noformuletas.
Tie arsti pa lielam iesaka tikai to pasu kas viniem ieteikts/ zalu& vitaminu razotaji seminaros ieteikusi...
25.07.2023 23:28 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
rupeklis @ 25.07.2023 23:28
D vitamins nav ''vitamins'' bet gan hormons ko razo holesterins aadaa kad ta tiek paklauta UV iedarbibai...
Saulite esam,ne vien tikai to d ''vitaminu'' dabonam/sarazojam, bet ari n-tos citus hormonus/ ''vitaminus'' un vel visadas lietas kas kermenim nepieciesams...
tas D-vitaminu tabletites ir pilnigi bezjedzigas,ja apskatas jaunakos petijumus ar vinu realo efektivitati - vinas,tapat kaa praktiski visi citi vitamini bunzinas neko tev nedod, nezin ko kjermenis ar viniem darit un vnk izfiltre (izchura) ara...
Jaa jusu ''d vitamina'' limenis testaa pacelsies no viniem jo tie vitamini ir gandriz 1:1 uz ko tie testi reage, a tolks no tam hujinjam tavam kjermenim 0
Lieka $$$ izmesana,launu neko nenodaris, bet labums ar nekads.
Ejam saulitee, ziema aizbraucam pa leto kkur pasauloties un tas ari viss...
tukstosiem gadu cilveki dzivojusi ir normali tas hujinjas nelietojot...
Atgadinu velreiz, esot saulite jus neuznemat tikai vienu Lietu ''d vitaminu'' bet gan veselu leerumu + vel lielaku lerumu no lietam kas vel visticamak nav atklatas/noformuletas.
Tie arsti pa lielam iesaka tikai to pasu kas viniem ieteikts/ zalu& vitaminu razotaji seminaros ieteikusi...

Iekopēsi tos pētījumus? Gribu palasīt.
UV stari kuru rezultātā veidojas D vit iet cauri arī mākoņiem, tāpēc saule nav obligāta. (protams, tad ir jāpavada vairāk laika ārā, jo mākoņiem tiek cauri mazāk staru) Ādas tips arī ietekmē D vitamīnam ražošanu.
Un D vit "glābājas" taukos, tāpēc ka cilvēks ir tievs viņam var būt problēmas ar d vit.
Un kā arī jā, tas ir hormons, bet ir iemesli kāpēc d vit turpina sauktu par vitamīnu. Un galvenās d vit uzdevums ir regulēt Kalcija uzsūkšanos. Nav d vit nav kalcija.
26.07.2023 06:31 |

Reitings 140
Reģ: 30.05.2022
Man ir nosliece uz pazeminātu D vitamīnu (Kā lielai daļai Latvijas iedzīvotāju), tāpēc dzeru visu cauru gadu. Ik pa laikam uztaisu asins analīzes, lai kontrolētu devas stiprumu.
26.07.2023 11:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits