Elizabeteeee @ 03.07.2023 21:30Patiesībā, vairs īsti neredzu jēgu studijām vairāku gadu garumā, ar piebildi, ja vien tas tiešam nav tavs aicinājums. Augstāka izglītība izglītības pēc vai lai nopelnītu naudu nestrādā. Mācīties n tos gadus un gaidīt savu karjeras izaugsmi un algas paaugstinājumu ir murgs. Ja gribas tiešam labi pelnīt naudu, nevis max savus 30 k menesi, piemēram, tad ir jābūt ar citādu domāšanu. Bet izglītība izglītības pēc - visiem ir vienalga tas.
Mācos vienmēr tikai par maksu un tikai tur, kur patiešām ir mana vēlēšanas.
Elizabeteeee @ 03.07.2023 23:14Par to pozitīvismu var piekrist, ka tas tagad ir mazāk. It īpaši, ja tas skar šādas tēmas, studijas un darbu.
Bet domāju, ka tas nav velti. Ap 20 gadiem galvā tiešam bieži nekā nav un ir pavisam citas domas, maz pieredzes un līdz ar to tas optimisms ir lielāks. Un tas nav saistīts tikai ar vecumu. Bet tiem, kas ir gan studējuši kaut kur, gan izmēģinājuši dažādus darbus un arī savus biznesus, kas ceļo un ir globāli domājuši, sapratīsi to būtību manam komentāram.
Arī es esmu par patstāvīgu izglītošanos. Bet mēs nu jau var teikt dzīvojam nedaudz citā laikā, kad viss notiek daudz ātrāk. Un lielākoties tas vairāk bija aicinājums jauniem cilvēkiem padomāt, jo visiem nav vajadzīga augstākā izglītība. Finālā, no studijām un darba visi grib izvilkt tikai divas lietas - naudu un prieku/pašizaugsmi. Prakse rāda realitāti, ka bieži izdarītās izvēles neattaisno ne vienu, ne otru.
Augstāka izglītība .. lai nopelnītu naudu nestrādā.
greece @ 04.07.2023 10:57
Muļķības. Ļoti daudzi cilvēki aiziet uz programmām, kur jau šobrīd ir pārprodukcija un attiecīgi zemas algas. Un pēc tam saka - augstākā izklītība nestrādā! Pats izvēlējies studēt tādā jomā, kur ir zemas algas.
Elizabeteeee @ 03.07.2023 21:30Patiesībā, vairs īsti neredzu jēgu studijām vairāku gadu garumā, ar piebildi, ja vien tas tiešam nav tavs aicinājums. Augstāka izglītība izglītības pēc vai lai nopelnītu naudu nestrādā. Mācīties n tos gadus un gaidīt savu karjeras izaugsmi un algas paaugstinājumu ir murgs. Ja gribas tiešam labi pelnīt naudu, nevis max savus 30 k menesi, piemēram, tad ir jābūt ar citādu domāšanu. Bet izglītība izglītības pēc - visiem ir vienalga tas.
greece @ 04.07.2023 14:40Pareizi, piedod, nepamanīju, ka iepriekš rakstīji, ka nevajadzētu studēt universitātēs, bet vajadzētu pelnīt miljonus "nevis tikai 30k mēnesī" :D Labs padoms. Ceru, ka pati esi miljonāre nevis kul tukšus salmus.
Lula @ 04.07.2023 17:38
Ko es tikko izlasīju? :D
Itkā katram otrajam tie 30k būtu tikai kapeikas? :D
Tāda sajūta, ka ko šādu var pateikt tikai sieviete, kuru vīrs miljonārs uztur un ir zudusi saķere ar realitāti.
Es totāli mācītos augstskolā, ja mana profesija garantētu 30k mēnesī
Elizabeteeee @ 04.07.2023 17:47
??
Patiesībā tās arī ir kapeikas, un nē, man nav bagāts vīrs vai zudusi saķere ar realitāti. Es vienkārši strādāju un mācos, visvairāk tieši no savām kļūdām, nevis gadiem sēžu vienā darba vietā un gaidu brīnumu, vai priecājos par vienu iegūto izglītību.
Elizabeteeee @ 04.07.2023 17:47
??
Patiesībā tās arī ir kapeikas, un nē, man nav bagāts vīrs vai zudusi saķere ar realitāti. Es vienkārši strādāju un mācos, visvairāk tieši no savām kļūdām, nevis gadiem sēžu vienā darba vietā un gaidu brīnumu, vai priecājos par vienu iegūto izglītību.
Šogad plānoju uzsākt studijas, problēma ir tāda, ka līdz galam nespēju tikt galā ar studiju izvēli. Domāju par zobārstniecību vai uztura speciālistu.
greece @ 04.07.2023 18:04Labi, aizmirsti par manu jautājumu... :D
Lula @ 04.07.2023 18:16
Tas bija šajā pašā diskusijā? :D
Nu ganjau kā uztura speciāliste cels ārā 120k mēnesī ?
greece @ 04.07.2023 18:18
https://forums.dieviete.lv/forums/topic/227080-ko-studet/
Ja cilvēks plāno veltīt gadus, lai tiktu profesijās, kurām ir tā ''nožēlojamā'' prognozējamā alga 1-5k mēnesī, kas neuzvelk pat līdz 30k ''kapeiku'' līmenim, tad skaidrs, ka arī šobrīd ienākumi nekādi dižie nav. Man vienmēr patīk ''kā kļūt par miljonāru'' padomi no cilvēkiem, kas paši pelna varbūt vidējo algu.
Elizabeteeee @ 04.07.2023 18:25
Man šķiet, ka nevajag izcelties ar muļķībām un rakstīt tādus komentārus.
Jau pašā augšā minēju, ka mācos par maksu vai par to, ko tiešam ir vēlēšanas. Redz, ka man tās “jūsu” kapeikas ir sapelnītas, ja jau varēšu iet studēt zobārstniecību ?
Menora @ 04.07.2023 18:28
Oho, malacis, ka izvēlējies zobārstniecību. Es kā mediķis apsveicu! Grūti gan ar darbu apvienot studijas, manuprāt, būs, bet nu, lai veicas. Visu cieņu, izvēlei.
Elizabeteeee @ 04.07.2023 18:25
Man šķiet, ka nevajag izcelties ar muļķībām un rakstīt tādus komentārus.
Jau pašā augšā minēju, ka mācos par maksu vai par to, ko tiešam ir vēlēšanas. Redz, ka man tās “jūsu” kapeikas ir sapelnītas, ja jau varēšu iet studēt zobārstniecību ?