Zelta likums ir kaloriju deficīts! Vai nu jābūt tikpat fiziski aktīvai kā šobrīd un vienkārši jāēd mazāk kalorijas, vai arī jāēd tikpat, bet jānodarbojas ar fiziskām aktivitātēm vairāk.
Katrā ziņā, padomā par to, kad Tu ēd. Vai nav tā, ka ēd, jo nav nekā cita ko darīt vai varbūt ēd aiz stresa. Aizpildīta, aizraujoša ikdiena itin labi palīdz aizmirst par ēšanu, ja tam pa vidu tiek kaut vai daudz staigāts no vietas uz vietu vai piekopts kāds sporta veids - vispār ideāli.
Un vēl.. man palīdz apstāties pirms ēšanas un padomāt, vai es tiešām gribu ēst vai varbūt patiesībā man slāpst un gribas padzerties. Noteiti izslēdz visus megasaldos dzērienus ar šausmīgi daudz slēptajiem cukuriem. Ja dzert, tad tikai ūdeni vai svaigi spiestu suliņu. Ja ēst, tad padomā, varbūt ir vērts attiecīgās kalorijas uzņemt pilnvērtīgāk ar kādu burkānu vai pilngradu maltīti, nevis plikām ātrajām kalorijām.
Un vēl superīga ir intervālu ēšana. Personīgi man ir sarežgīti sevi max ierobežot visu dienu, taču, piemēram, pilnīgi mierīgi varu neēst tās 16h. Tas arī noņem tādu vainas apziņu un iespēju norauties, jo tas, ka nu uz visiem laikiem nedrīkst to, to un to, ļoti demotivē. Tanī pat laikā, ja 16h nedrīkst ēst, tas pāris dienās kļūst par foršu ieradumu, un, ja gribas, atlikušajās 8h var arī kādu našķi apēst, nekas traks. Bet ar laiku, vismaz man, arī tajās 8h vairs neprasās kaut kas īpaši cukurots vai neveselīgs.
Vēl viena nianse - ja gribas saldumus, pilnīgi iespējams organisms sauc pēc olbaltumvielām. Ja ir "lomkas" pēc šokolādes, sākumā iedzer kaut vai Piena Spēku :D Un esmu dzirdējusi, ka saldumu kāri var mēģināt nomākt arī ar hroma tabletēm, bet neesmu mēģinājusi :)