Olgas kundze @ 17.06.2023 11:53
Nav rakstiski nekas, teica tikai, ka 1dien parakstīsim abpusējo vienošanos un 4dien man pēdējā diena un ka manu amata vietu slēgs, jo uzņēmumam slikti laiki, nav izdevīgi mani tur turēt.
Bet ja viņš piedāvā abpusējo, kurā minēts pabalsts 1 algas apmērā, atvaļinājums neizmaksātais un alga līdz šim nostrādātā, tas man ir tikpat kzdevīgi kā ja atlaiž ar likvidācijas puntu?
lexxie @ 17.06.2023 12:45
Eh, gļuks bija
Īsumā sviests un tevi čakarē.
Atlaižot ar 101.panta 9. vai 10. punktu, paredz 1 mēneša termiņu. (103.pants 3.punkts). Protams var aicināt neierasties darbā jai 4dien, bet jāiMaksā par pilnu mēnesi no datuma, kad saņem dokumentu.
Prasās jautāt - darba devēju studijā.
Precizējot - pirmdien, atgriežoties pie sarunas, ja dod abpusējo, atbilde elementāra- “lūdzu atlaist likuma kārtībā, abpusējam nepiekrītu, tur netiek ievērotas manas intereses”. Gaidi dokumentu, strādā 1 mēnesi un saņem pilnu algu, atvaļinājuma naudu un pabalstu 1 mēn apmērā. Nākamajā dienā pēc attiecību pārtraukšanas online iesniedz vsaa iesniegumu statusa saņemšanai un pabalsta izmaksai. Viss.
Olgas kundze @ 17.06.2023 13:00
Ja uz likvidācijas pamata, tad varu iestāties bezdarbniekos uzreiz pēc dsrba attiecību partraukšanas? Un visas šīs summas viņam jaizmaksā pēdējā dsrba dienā vai ir kāds konkrēts laika posms?
sauliiite.paula @ 17.06.2023 14:10Kas notiek situācijā, ja man veikalu likvidē, bet man līgumā ir rakstīts, ka esmu nodarbināta pēc nepieciešamības citos veikalos, līguma pielikumā ir veikalu saraksts.
Darba devējs man var likt strādāt kaut vai 100km attālumā no dzīvesvietas? Un ja es nepiekrītu?
lexxie @ 17.06.2023 14:54
Teorētiski jā. Arī autores gadījumā, būtu jāizskata iespēja piedāvāt citu pozīciju vai citu lokāciju, ja ir filiāles. Te gan jau var spēlēt ar likumu, ja negrib Tevi, piedāvās 100km attālumā, ja grib, piedāvās ko reālu. Arī bezdarbniekos esot, ja nemaldos par atbilstošu vietu uzskata to, kas sasniedzama 1,5h laikā.
Interesanti, ka amatam neesot jābūt no tās pašas kategorijas. Var piedāvāt arī zemāku amatu.lexxie @ 17.06.2023 14:54
Teorētiski jā. Arī autores gadījumā, būtu jāizskata iespēja piedāvāt citu pozīciju vai citu lokāciju, ja ir filiāles. Te gan jau var spēlēt ar likumu, ja negrib Tevi, piedāvās 100km attālumā, ja grib, piedāvās ko reālu. Arī bezdarbniekos esot, ja nemaldos par atbilstošu vietu uzskata to, kas sasniedzama 1,5h laikā.
sauliiite.paula @ 17.06.2023 15:32
Kā ar likumu varētu paspēlēties šajā situācijā?
Izskatās, ka tuvākajos mēnešos būs situācija, ka likvidēs veikalu un noprotu, ka piedāvās citus veikalus kur iet strādāt.
LuckyStrike @ 17.06.2023 16:25Interesanti, ka amatam neesot jābūt no tās pašas kategorijas. Var piedāvāt arī zemāku amatu.
lexxie @ 18.06.2023 15:17Jautājums ir, kas likumiski pienākas darbiniekam (iespēja saņemt atalgojumu par mēnesi no paziņošanas brīža) un vienošanos. Es nevienā brīdī nesaku, ka nevar izveidoties situācija, ka rīt jau vari neiet uz darbu. ??♀️ te ir DL, kas regulē pamatlietas. Citam cilvēkam neder, ka nostāda fakta priekšā par to, ka ar rītdienu nav darba un ienākumu. Ja nav pieļauta smags pārkāpums, likums nosaka, ka darbiniekam jānodrošina mēnesis darba; alternatīvi - kompensācija par mēnesi papildus atlaišanas kompensācijai. Tas, ka kādu darba devējs apčakarē, nu sorry.
Olgas kundze @ 20.06.2023 09:53
Vēlviens jautājums
Apskatījos VSAA kādas sociālās iemaksas ir veicis par mani. Oktobrī, Novembrī un decembrī rādās, ka nav pilnībā samaksātas sociālās iemaksas, kopā sanāk ap 160€ summa kas nav samaksāta un iekrāsots sarkans. Kā tas var man iespaidot?
tas nav galigi labi. Nemaksās bezdarbniekus. Uzzvsni VSAA vini to pasu pateiksOlgas kundze @ 20.06.2023 09:53
Vēlviens jautājums
Apskatījos VSAA kādas sociālās iemaksas ir veicis par mani. Oktobrī, Novembrī un decembrī rādās, ka nav pilnībā samaksātas sociālās iemaksas, kopā sanāk ap 160€ summa kas nav samaksāta un iekrāsots sarkans. Kā tas var man iespaidot?
Olgas kundze @ 20.06.2023 09:53
Vēlviens jautājums
VID nemaksa bezdarbnieku pabalstu, to dara VSAA. Viņiem jāzvanalexxie @ 20.06.2023 11:48
Ar šo jautājumu saskārusies neesmu, ieteiktu uzzvanīt VID, jo tur saprotu ir punkti, vai vispār DD aprēķināja šos nodokļus, bet neieskaitīja valsts budžetā vai neko nerēķina. Pieļauju, ja tomēr nomaksa bija daļēji, tad savādāks skats. Te tiešām ieteiktu vai zvanu VID vai "sarakste ar VID" caur EDS. Saraksti gan pārāk neiesaku, man sniedza atbildi baigi vēlu.
Kalnos @ 20.06.2023 12:22VID nemaksa bezdarbnieku pabalstu, to dara VSAA. Viņiem jāzvana