Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Elektrizējas mati

10 gadi
Reitings 463
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Padalieties, lūdzu, ar ieteikumiem, ja kādai bija līdzīga problēma.
Man ir gari, dabīgi mati, kas ziemas periodā šad tad mēdza elektrizēties, BET tas nekad nav noticis pavasarī un vasara, šogad pirmo reizi, un tas ļoti besī.
Ko es ikdiena daru: jā, matus žāvēju ar fēnu, un arī mēdzu taisnot. Mēģināju to nedarīt, rezultāts tāds pats. Šampūnus arī samainīju. Samainīju ūdens temparatūru. Lietoju sprejus.
UN KAS IR PATS INTERESANTĀKAIS, ka šogad divos ārzemju ceļojumos ar to pašu fēnu, šampūnu mati neelektrizējas, bet pat tik tikko ielidojot LV (jau lidostā!😀), sāk elektrizēties...
Man ir tikai viens pieņemums - klimats 😀
bet nu vai tiešām???😵
06.06.2023 15:21 |

Reitings 311
Reģ: 10.11.2022
Mati elektrizējas, jo ir sausi. Lieto mitrinošos šampūnu un citus līdzekļus.
06.06.2023 16:53 |

Reitings 5136
Reģ: 11.08.2022
Sāka mazāk elektrizēties, kad nomainīju plastmasas ķemmi pret ķemmi ar metāla zariem
06.06.2023 19:56 |

Patīk
Reitings 2781
Reģ: 08.05.2022
Iepūt matu ķemmē matu laku.
06.06.2023 20:15 |

10 gadi
Reitings 463
Šampūnu lietoju to pašu, ko ņēmu ceļojumā, un tur viss labi. Bet pamēģināšu nomainīt uz mitrinošo vai barojošo...
Ķemme bambusa jau vairākus gadus (mainu uz jaunām, protams 😁)
Tiešām nesaredzu, kur ir iemesls...🤨
06.06.2023 21:06 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Sintētisks apģērbs arī bieži pie vainas
06.06.2023 22:52 |

Reitings 430
Reģ: 22.07.2021
zefīrs @ 06.06.2023 21:06
Šampūnu lietoju to pašu, ko ņēmu ceļojumā, un tur viss labi. Bet pamēģināšu nomainīt uz mitrinošo vai barojošo...
Ķemme bambusa jau vairākus gadus (mainu uz jaunām, protams ?)
Tiešām nesaredzu, kur ir iemesls...?

Man mati elektrizējas galvenokārt atkarībā no apģērba, kas mugurā (aukšdaļā). Jo sintētiskāks apģērbs, jo vairāk elektrizēsies, it īpaši, ja audums nav sevišķi kvalitatīvs. Tāpēc tādu apģērbu cenšos nepirkt. Vilnas apģērbam, ādas jakām man arī mēdz būt tāds efekts. Ja kokvilnas krekls, tad gan neelektrizējas. Tātad, spriežot pēc manas pieredzes, iespējams, šopavasar sev garderobē ieviesi "elektrizējošu" apģērbu. To var mazināt, apsmidzinot attiecīgo apģērbu ar antistatiķi (nopērkams Drogās). Baigi veselīgais variants tas droši vien nav, jo sanāks to arī ieelpot, tāpēc labāk to darīt vismaz ārā, ne telpās.
Vēl man mati mēdz elektrizēties, ja ir kaut nedaudz par taukainu, piemēram, matu eļļu galos par daudz ieklāju.
Matu sausums arī ir no svara, šim ieteiktu lietot matu masku pāris reižu nedēļā. No mitrinošiem šampūniem vai pat tādiem, kur norādīts, ka pret elektrizēšanos (precīzi neatceros, bet liekas, ka man tādi bija), nekāda efekta nav bijis.
Saistībā ar klimatu, cik saprotu, tad sausākā gaisā vairāk elektrizējas. Varbūt tev lidostā ļoti sauss gaiss bija, tāpēc arī uzreiz tāds efekts 😀. Bet šim sevišķi neesmu pievērsusi uzmanību, klimatu / gaisa mitrumu tāpat neizmainīt, ja nu vienīgi savā dzīvoklī var uzstādīt kādu gaisa mitrinātāju.
Man arī gari, dabīgi (nekrāsoti) mati.
06.06.2023 23:14 |

10 gadi
Reitings 463
Trojas zirgs @ 06.06.2023 23:14

Man mati elektrizējas galvenokārt atkarībā no apģērba, kas mugurā (aukšdaļā). Jo sintētiskāks apģērbs, jo vairāk elektrizēsies, it īpaši, ja audums nav sevišķi kvalitatīvs. Tāpēc tādu apģērbu cenšos nepirkt. Vilnas apģērbam, ādas jakām man arī mēdz būt tāds efekts. Ja kokvilnas krekls, tad gan neelektrizējas. Tātad, spriežot pēc manas pieredzes, iespējams, šopavasar sev garderobē ieviesi "elektrizējošu" apģērbu. To var mazināt, apsmidzinot attiecīgo apģērbu ar antistatiķi (nopērkams Drogās). Baigi veselīgais variants tas droši vien nav, jo sanāks to arī ieelpot, tāpēc labāk to darīt vismaz ārā, ne telpās.
Vēl man mati mēdz elektrizēties, ja ir kaut nedaudz par taukainu, piemēram, matu eļļu galos par daudz ieklāju.
Matu sausums arī ir no svara, šim ieteiktu lietot matu masku pāris reižu nedēļā. No mitrinošiem šampūniem vai pat tādiem, kur norādīts, ka pret elektrizēšanos (precīzi neatceros, bet liekas, ka man tādi bija), nekāda efekta nav bijis.
Saistībā ar klimatu, cik saprotu, tad sausākā gaisā vairāk elektrizējas. Varbūt tev lidostā ļoti sauss gaiss bija, tāpēc arī uzreiz tāds efekts ?. Bet šim sevišķi neesmu pievērsusi uzmanību, klimatu / gaisa mitrumu tāpat neizmainīt, ja nu vienīgi savā dzīvoklī var uzstādīt kādu gaisa mitrinātāju.
Man arī gari, dabīgi (nekrāsoti) mati.
paldies par izvērsto atbildi!
Domāšu, vispirms sākšu ar matu kopšanas līdzekļiem. ;)
06.06.2023 23:55 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits