zefīrs @ 06.06.2023 21:06
Šampūnu lietoju to pašu, ko ņēmu ceļojumā, un tur viss labi. Bet pamēģināšu nomainīt uz mitrinošo vai barojošo...
Ķemme bambusa jau vairākus gadus (mainu uz jaunām, protams ?)
Tiešām nesaredzu, kur ir iemesls...?
Man mati elektrizējas galvenokārt atkarībā no apģērba, kas mugurā (aukšdaļā). Jo sintētiskāks apģērbs, jo vairāk elektrizēsies, it īpaši, ja audums nav sevišķi kvalitatīvs. Tāpēc tādu apģērbu cenšos nepirkt. Vilnas apģērbam, ādas jakām man arī mēdz būt tāds efekts. Ja kokvilnas krekls, tad gan neelektrizējas. Tātad, spriežot pēc manas pieredzes, iespējams, šopavasar sev garderobē ieviesi "elektrizējošu" apģērbu. To var mazināt, apsmidzinot attiecīgo apģērbu ar antistatiķi (nopērkams Drogās). Baigi veselīgais variants tas droši vien nav, jo sanāks to arī ieelpot, tāpēc labāk to darīt vismaz ārā, ne telpās.
Vēl man mati mēdz elektrizēties, ja ir kaut nedaudz par taukainu, piemēram, matu eļļu galos par daudz ieklāju.
Matu sausums arī ir no svara, šim ieteiktu lietot matu masku pāris reižu nedēļā. No mitrinošiem šampūniem vai pat tādiem, kur norādīts, ka pret elektrizēšanos (precīzi neatceros, bet liekas, ka man tādi bija), nekāda efekta nav bijis.
Saistībā ar klimatu, cik saprotu, tad sausākā gaisā vairāk elektrizējas. Varbūt tev lidostā ļoti sauss gaiss bija, tāpēc arī uzreiz tāds efekts 😀. Bet šim sevišķi neesmu pievērsusi uzmanību, klimatu / gaisa mitrumu tāpat neizmainīt, ja nu vienīgi savā dzīvoklī var uzstādīt kādu gaisa mitrinātāju.
Man arī gari, dabīgi (nekrāsoti) mati.