Kur ir normālie vīrieši?

Reitings 312
Reģ: 24.04.2020
Sveikas!
Pēdējā laikā man ir sācis interesēt jautājums, par to, kur ir sastopami "normālie" vīrieši? Tie, kas, manuprāt, kvalificējas kā normāli, protams, izriet arī no manām vērtībām un īpašībām. Tas, ko es vēlētos redzēt vīrietī:
-intelekts - tā kā es pati esmu izglītota un uz sevis attīstību vērsta, pirmkārt, jau vēlētos vīrietī redzēt to pašu, lai vispār mums būtu par ko runāt un dzīvē būtu, tā teikt, "uz viena viļņa". Tas ne vienmēr nozīmē konkrētu izglītības līmeni, bet skaidrs, ka tādi, kuriem nav vismaz vidējās izglītības jau uzreiz atkrīt;
-izskats un fiziskais spēks - pati ļoti rūpējos par savu izskatu, veselību un fizisko stāvokli, tādēļ sagaidu vīrietī to pašu, jo tas arī norāda uz apņēmību, piemēram, regulāru sporta nodarbību apmeklēšana. Nu neinteresē mani, piedodiet, skalu vāveres vai dad bods. Un, protams, vēlamā gadījumā sagaidītu, ka vīrietis ir par mani fiziski spējīgāks un labs treniņu kompanjons, bet uz tā rēķina netaisos pazemināt savu fizisko varēšanu; :)
- atalgojums - protams, šis nav noteicošais faktors, bet vīrietim ir jāmāk pelnīt nauda vismaz virs minimālās alagas valstī. Protams, es nevēlētos dzīvot uz cita cilvēka naudas, jo pati ļoti labi pelnu, bet, manuprāt, ja vīrietis ar izglītību pelna minimālo algu, kaut kas nav kārtībā;
-tāds, kurš nebēg no saistībām un var uzņemties atbildību - domāju, ka šeit komentārus nevajag;
-protams, bez kaitīgiem ieradumiem, jo pati ne smēķēju, ne lietoju alkoholu nenormālos daudzumos, ne ko citu.
Turpinājums komentārā...
05.06.2023 10:45 |

Reitings 2485
Reģ: 22.02.2023
Malibu Steisija @ 10.06.2023 00:57
Ja iet runa par visām tām dārgajām lietām, kas visiem ir, tad atcerieties, ka praktiski visi visu ņem uz nomaksu vai kredītos. Ir sanācis pārdošanā pastrādāt, cilvēki pat 40 eiro tējkannu ņem uz nomaksu uz gadu. Takā, tas, ka kādam ir jaunākais iphone, tūkstošiem vērts dators vai vēl nez kas, nenozīmē, ka tam cilvēkam tāda nauda ir kontā bijusi.
Bet par iekrājumiem runājot, tieši ar ģimeni un bērniem iekrājumus vajag. Un ja abi divi, gan vīrietis, gan sieviete ienes ģimenes budžetā naudu un māk ar to rīkoties, iekrājumus uztaisīt nav grūti. Telefonus, datorus un televizorus katru mēnesi nav jāpērk. Un pat knapināties nevajag, lai iekrājumus uztaisītu, ja vien abiem diviem vienlīdz labi galva strādā. Kaut vai tik vienkārši, ka katrs ieliek kopīgā krājkontā 100 Eiro mēnesī. 2400 Eiro pa gadu. Nav nekas super daudz, bet sākums. Neparedzētām situācijām.
Praktiski visi? Nezinu nevienu no sava loka, kas tā darītu. Visi maksā uzreiz, ja mēs par tādiem sīkumiem kā sadzīves tehnika un gadžeti. Auto cita lieta.
Bet ja vīrietis sev pat jaunu telefonu nevar nopirkt par pilnu summu uzreiz, nu sorry.
10.06.2023 09:01 |

Reitings 12040
Reģ: 05.03.2020
Es saprotu, par ko runā Beverly Hilza. Ir tādi cilvēki, kas var max iekrāt tikai pateicoties tam, ka visu brīvo laiku uzdzīvo uz citu cilvēku rēķina, piem., izklaidējoties tikai tad, ja kāds cits izmaksā, paši nekad neieguldās nekur, neko neorganizē, svētkos nedāvina dāvanas citiem, aizbildinoties, ka nebija laika nopirkt utt. Krč ir tādi shēmotāji un parazitētāji, bet no tādiem max distancējos un neļauju sevi izmantot.
10.06.2023 09:20 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Beverly Hilzai tiešām tipiska nabago domāšana. Nauda ir slikta, bagātie ir slikti, godīgi cilvēki nevar neko iekrāt, bla bla bla. Silti iesaku Tev pamainīt domāšanu un attieksmi pret naudu, citādi visu mūžu tā arī nodzīvosi knapinoties no algas līdz algai.
Jebkuram saprātīgam cilvēkam ir iekrājumi un jebkurš, ja vien grib un kaut nedaudz prot rīkoties ar naudu, var sakrāt vismaz pāris tūkstošus uz konta. Nav jāpelna tūkstoši, lai to izdarītu un nav jāknapinās un sevi jāierobežo.
Es katru mēnesi uz krājkonta uzlieku kaut kādu summu un nav tā, ka tāpēc man sev kaut kas jāaizliedz. Es veikalā uz cenām neskatos, pērku, ko man gribās, protams, izvērtējot, vai man tiešām to vajag, braucu ceļojumos un, ja jāpērk kāds lielāks pirkums, tad nopērku uzreiz, nav jākrāj mēnešiem ilgi. Nekad neko neesmu pirkusi kaut kādos līzingos vai ņēmusi kredītus, pat mašīnu pērkam uzreiz, ne gluži pašu jaunāko modeli, bet tādu, ko varam atļauties.
10.06.2023 09:25 |

10 gadi
Reitings 749
Reģ: 29.01.2009
Ņemot vērā inflāciju, ņemt uz nomaksu (bezprocentu, ko bieži piedāvā) ir bieži vien izdevīgāk. Protams, nav runa par tējkannām un tādiem sīkumiem. Daļai cilvēku uzkrātie naudas līdzekļi "strādā" un nav vērts uzreiz izņemt lielu summu.
Tiem, kas nevar izveidot normālu uzkrājumu, tiešām ieteikums pārskatīt savus tēriņus, ienākumus un finanšu pratību kopumā.
10.06.2023 10:57 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Es arī esmu ņēmusi uz nomaksu, kaut arī finansiāli nav tāda vajadzība bijusi - veidojas kaut kāda kredītvēsture un minimāli ietekmē to, cik naudas katru mēnesi vari novirzīt investīcijām, piemēram. Atceros kaut kad arī viens ekonomikas profesors lekcijās stāstīja, kā pats bez maz vai vienmēr visu ņemot līzingā, jo kaut kādi ekonomiski pamatojumi viņam bija, ko vairs neatceros. Tas, ka nemaksā uzreiz, vēl obligāti nenozīmē, ka dzīvo pāri līdzekļiem un naudas nav. Lai gan tā varētu būt vairākuma faktiskā situācija.
10.06.2023 13:12 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
.Eksperte. @ 09.06.2023 21:40

Tipiskā nabago domāšana.
Ak šie bagātie, re ku uz citiem skopi, bet uz sevi nē. Nav kādreiz nācies aizdomāties, kā tie dzīvokļi un auto ir dabūti īpašumā? Daļai te vispār nav nekādas finanšu pratības, tik vien kā nīdēt, ka tas bagātnieks neuzdāvina neko dārgāku kā mana kaimiņu Ilze no Maximas algas. Skaudība ir slikta lieta.

Tipiskā vidējās pelēkās, garlaicīgās latvietes domāšana. 👍🏼😅 Kāpēc skaudība ir slikta lieta? Varbūt tev ir slikta, bet citiem laba!
11.06.2023 04:40 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Beverly Hilza @ 11.06.2023 04:40

Tipiskā vidējās pelēkās, garlaicīgās latvietes domāšana. ??? Kāpēc skaudība ir slikta lieta? Varbūt tev ir slikta, bet citiem laba!

Sapelni trīs dzīvokļus un divaa mašīnas, tad parunāsim. 😝
11.06.2023 06:03 |

Reitings 1318
Eksperte
Skaudība ir slikta lieta.

Tev tiešām piestāvētu stāvēt pie baznīcas un sludināt savas - skaudība ir slikta, ziedojiet baznīcai. ĀMEN. 😆
11.06.2023 06:42 |

Reitings 2134
Beverly Hilza @ 11.06.2023 06:42
Eksperte
Tev tiešām piestāvētu stāvēt pie baznīcas un sludināt savas - skaudība ir slikta, ziedojiet baznīcai. ĀMEN. ?

Tad jau tiešām trāpiju, ja tas teikums tā jāuzsver. Nekas, varbūt tev vel laiks un arī būsi finansiāli labi situēta. Es turēšu īkšķus. 🙂
11.06.2023 09:49 |

Reitings 1318
.Eksperte. @ 11.06.2023 09:49

Tad jau tiešām trāpiju, ja tas teikums tā jāuzsver. Nekas, varbūt tev vel laiks un arī būsi finansiāli labi situēta. Es turēšu īkšķus. ?

Tev gan es izmaiņas uz labo pusi neprognozēju domāšanas stilā un veidā nākamos gadus👍🏼
Jā, trāpija kā labs joks,es tādus nevaru ņemt nopieti😄droši vari ierakstīt kalendārā, ka "trāpiji" man.
11.06.2023 13:06 |

Reitings 2134
Beverly Hilza @ 11.06.2023 13:06

Tev gan es izmaiņas uz labo pusi neprognozēju domāšanas stilā un veidā nākamos gadus??
Jā, trāpija kā labs joks,es tādus nevaru ņemt nopieti?droši vari ierakstīt kalendārā, ka "trāpiji" man.

Labi, labi. 😄
11.06.2023 14:07 |

Reitings 1318
iiieviiite @ 10.06.2023 09:20
Es saprotu, par ko runā Beverly Hilza. Ir tādi cilvēki, kas var max iekrāt tikai pateicoties tam, ka visu brīvo laiku uzdzīvo uz citu cilvēku rēķina, piem., izklaidējoties tikai tad, ja kāds cits izmaksā, paši nekad neieguldās nekur, neko neorganizē, svētkos nedāvina dāvanas citiem, aizbildinoties, ka nebija laika nopirkt utt. Krč ir tādi shēmotāji un parazitētāji, bet no tādiem max distancējos un neļauju sevi izmantot.

Precīzi pateici! Piekrītu tev. 💟
11.06.2023 15:00 |

Reitings 254
Reģ: 10.01.2023
Nu re, tēma it kā par normāliem vīriešiem, bet 90% atbildes par finansēm. Un sakiet vēl, ka sievietēm galvenais nav vīrieša naudas maks (ne visām, ar izņēmumiem protams).
11.06.2023 15:08 |

Reitings 2485
Reģ: 22.02.2023
Arjan @ 11.06.2023 15:08
Nu re, tēma it kā par normāliem vīriešiem, bet 90% atbildes par finansēm. Un sakiet vēl, ka sievietēm galvenais nav vīrieša naudas maks (ne visām, ar izņēmumiem protams).
Maks noteikti nav galvenais, bet vīrietim jāspēj segt savus tēriņus un daļu no kopīgām izmaksām, nevis parazitēt uz sievietes rēķina, vai nebeidzami grābties ātrajos kredītos.
11.06.2023 15:37 |

Reitings 401
Reģ: 09.08.2022
Arjan, jā sievietēm galvenais ir vīrieša finanses. Aizej paraudi stūrī par to
11.06.2023 15:58 |

Reitings 254
LuckyStrike @ 11.06.2023 15:37
Maks noteikti nav galvenais, bet vīrietim jāspēj segt savus tēriņus un daļu no kopīgām izmaksām, nevis parazitēt uz sievietes rēķina, vai nebeidzami grābties ātrajos kredītos.

Tas skaidrs, ka parazītus nevienam nevajag, un kaut kādām finansēm jābūt, tas ir pašsaprotami un par to nav runa. Bet spriežot pēc tēmas aktivitātes un, ka parasti šādās tēmās beigu beigās nonāk līdz vīrieša makam, liecina, ka tas ir pats svarīgākais un aktuālākā lieta. Tas cik vīrietim jābūt interesantam, apzinīgam, gudram, godīgam, atbildīgam, rūpīgam utt.tiek atstāts otrā plānā, par to neviena nediskutē un nestrīdas, ka tik piķis makā.
Arjan, jā sievietēm galvenais ir vīrieša finanses. Aizej paraudi stūrī par to

Njā, kādai laikam ne tā mēness fāze trāpījusies…
11.06.2023 17:39 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016
Tēmas autores norādītā vēlme pret vīrieša maku ir tik minimāla, cik minimāla tā vispār var būt.
11.06.2023 17:53 |

Reitings 1122
Reģ: 29.05.2023
Daži vīrieši tik ļoti baidās būt izmantoti naudas dēļ, kuriem tās nemaz nav.
11.06.2023 17:57 |

Reitings 254
law7 @ 11.06.2023 17:53
Tēmas autores norādītā vēlme pret vīrieša maku ir tik minimāla, cik minimāla tā vispār var būt.

Tēmas autorei jā, es tak saku, ka tēma ir par “normālajiem vīriešiem”, runa ir par atbildēm, kur diskusija ir aizvirzījusies. Un tā parasti notiek visās šāda veida diskusijās.
11.06.2023 17:58 |

Reitings 2134
Arjan @ 11.06.2023 17:39

Tas skaidrs, ka parazītus nevienam nevajag, un kaut kādām finansēm jābūt, tas ir pašsaprotami un par to nav runa. Bet spriežot pēc tēmas aktivitātes un, ka parasti šādās tēmās beigu beigās nonāk līdz vīrieša makam, liecina, ka tas ir pats svarīgākais un aktuālākā lieta. Tas cik vīrietim jābūt interesantam, apzinīgam, gudram, godīgam, atbildīgam, rūpīgam utt.tiek atstāts otrā plānā, par to neviena nediskutē un nestrīdas, ka tik piķis makā.
Njā, kādai laikam ne tā mēness fāze trāpījusies…

Ielīmē, kurā vietā konkrēti bija par vīrieša finansēm?
11.06.2023 18:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits