Praktiski visi? Nezinu nevienu no sava loka, kas tā darītu. Visi maksā uzreiz, ja mēs par tādiem sīkumiem kā sadzīves tehnika un gadžeti. Auto cita lieta.Malibu Steisija @ 10.06.2023 00:57Ja iet runa par visām tām dārgajām lietām, kas visiem ir, tad atcerieties, ka praktiski visi visu ņem uz nomaksu vai kredītos. Ir sanācis pārdošanā pastrādāt, cilvēki pat 40 eiro tējkannu ņem uz nomaksu uz gadu. Takā, tas, ka kādam ir jaunākais iphone, tūkstošiem vērts dators vai vēl nez kas, nenozīmē, ka tam cilvēkam tāda nauda ir kontā bijusi.
Bet par iekrājumiem runājot, tieši ar ģimeni un bērniem iekrājumus vajag. Un ja abi divi, gan vīrietis, gan sieviete ienes ģimenes budžetā naudu un māk ar to rīkoties, iekrājumus uztaisīt nav grūti. Telefonus, datorus un televizorus katru mēnesi nav jāpērk. Un pat knapināties nevajag, lai iekrājumus uztaisītu, ja vien abiem diviem vienlīdz labi galva strādā. Kaut vai tik vienkārši, ka katrs ieliek kopīgā krājkontā 100 Eiro mēnesī. 2400 Eiro pa gadu. Nav nekas super daudz, bet sākums. Neparedzētām situācijām.
.Eksperte. @ 09.06.2023 21:40
Tipiskā nabago domāšana.
Ak šie bagātie, re ku uz citiem skopi, bet uz sevi nē. Nav kādreiz nācies aizdomāties, kā tie dzīvokļi un auto ir dabūti īpašumā? Daļai te vispār nav nekādas finanšu pratības, tik vien kā nīdēt, ka tas bagātnieks neuzdāvina neko dārgāku kā mana kaimiņu Ilze no Maximas algas. Skaudība ir slikta lieta.
Beverly Hilza @ 11.06.2023 04:40
Tipiskā vidējās pelēkās, garlaicīgās latvietes domāšana. ??? Kāpēc skaudība ir slikta lieta? Varbūt tev ir slikta, bet citiem laba!
Skaudība ir slikta lieta.
Beverly Hilza @ 11.06.2023 06:42Eksperte
Tev tiešām piestāvētu stāvēt pie baznīcas un sludināt savas - skaudība ir slikta, ziedojiet baznīcai. ĀMEN. ?
.Eksperte. @ 11.06.2023 09:49
Tad jau tiešām trāpiju, ja tas teikums tā jāuzsver. Nekas, varbūt tev vel laiks un arī būsi finansiāli labi situēta. Es turēšu īkšķus. ?
Beverly Hilza @ 11.06.2023 13:06
Tev gan es izmaiņas uz labo pusi neprognozēju domāšanas stilā un veidā nākamos gadus??
Jā, trāpija kā labs joks,es tādus nevaru ņemt nopieti?droši vari ierakstīt kalendārā, ka "trāpiji" man.
iiieviiite @ 10.06.2023 09:20Es saprotu, par ko runā Beverly Hilza. Ir tādi cilvēki, kas var max iekrāt tikai pateicoties tam, ka visu brīvo laiku uzdzīvo uz citu cilvēku rēķina, piem., izklaidējoties tikai tad, ja kāds cits izmaksā, paši nekad neieguldās nekur, neko neorganizē, svētkos nedāvina dāvanas citiem, aizbildinoties, ka nebija laika nopirkt utt. Krč ir tādi shēmotāji un parazitētāji, bet no tādiem max distancējos un neļauju sevi izmantot.
Maks noteikti nav galvenais, bet vīrietim jāspēj segt savus tēriņus un daļu no kopīgām izmaksām, nevis parazitēt uz sievietes rēķina, vai nebeidzami grābties ātrajos kredītos.Arjan @ 11.06.2023 15:08Nu re, tēma it kā par normāliem vīriešiem, bet 90% atbildes par finansēm. Un sakiet vēl, ka sievietēm galvenais nav vīrieša naudas maks (ne visām, ar izņēmumiem protams).
LuckyStrike @ 11.06.2023 15:37Maks noteikti nav galvenais, bet vīrietim jāspēj segt savus tēriņus un daļu no kopīgām izmaksām, nevis parazitēt uz sievietes rēķina, vai nebeidzami grābties ātrajos kredītos.
Arjan, jā sievietēm galvenais ir vīrieša finanses. Aizej paraudi stūrī par to
law7 @ 11.06.2023 17:53Tēmas autores norādītā vēlme pret vīrieša maku ir tik minimāla, cik minimāla tā vispār var būt.
Arjan @ 11.06.2023 17:39
Tas skaidrs, ka parazītus nevienam nevajag, un kaut kādām finansēm jābūt, tas ir pašsaprotami un par to nav runa. Bet spriežot pēc tēmas aktivitātes un, ka parasti šādās tēmās beigu beigās nonāk līdz vīrieša makam, liecina, ka tas ir pats svarīgākais un aktuālākā lieta. Tas cik vīrietim jābūt interesantam, apzinīgam, gudram, godīgam, atbildīgam, rūpīgam utt.tiek atstāts otrā plānā, par to neviena nediskutē un nestrīdas, ka tik piķis makā.
Njā, kādai laikam ne tā mēness fāze trāpījusies…