Insulīna rezistence

Reitings 845
Reģ: 18.02.2022
Sveikas.
Nodevu analīzes uzrāda paaugstinātu insulīna rezistenci. Daktere teica, ja būs paaugstināta būs jālieto zāles - glucophage .
Varbūt kāda ir lietojusi un var padalīties ar pieredzi ? Cik ilgi lietoja vai arī būs jālieto mūžīgi ? Vai svars mainījās ? Utt ..
01.06.2023 22:33 |

Reitings 1809
Reģ: 17.03.2022
AiKaaaSaaap @ 02.06.2023 09:45

Man pirms tam 4 ginekologi teica, ka viss ir labi un mazāk rīt vajagot. Atrodot savu ārstu vien viņa taisījas analīzes noteiktās cikla dienās un ņēma par pilnu manas sūdzības.

O, jā. Latvijā ārsti neiedziļinās un līdz galam neizprot. Reti kurais reāli vēlas ieklausīties pacientā. Man, personīgi, viss tas ir grūti emocionāli...tikai divi ārsti to ņēma par pilnu un reāli centās palīdzēt, kad reāli jau rokas nolaidās. No citiem - brutāla vienaldzība un zelta standarts - OK & metformīns.
02.06.2023 19:10 |

Reitings 347
Reģ: 29.11.2022
Izslēdziet no uztura pilnībā cukuru un citus ogļhidrātus, pārejiet uz keto uzturu (olbaltumvielas, tauki un dārzeņi) un insulīna rezistence pazudīs! Insulīna rezistence veidojas no pārmērīga ogļhidrātu patēriņa.
02.06.2023 19:28 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
Hermia @ 02.06.2023 19:01

Vispār insulīna rezistence skaitās pre-diabetic fāze, tāpēc to vajag laicīgi un ātri risnāt,ja negribi iedzīvoties diabētā.
Metformīnu nepanesu, mēģināju gadiem ilgi - visus variantus un devas, bet rezultāts ja bija,tad neliels un tad gan jau no "ātrajām kājām" katru dienu :D
Piekrītu,ka ja nesaved kārtībā - svars nekrīt. Es cīnos jau gadiem un ir ļoti grūti, no daudz kā atsakos, piebremzēju. Pcos& insulīna rezistence čakarē manu ikdienu pa 100%
No manis ieteikumi - myo-inositol ir lielisks palīgs ciklam, insulīnam (es sūtīju iherb, Latvijā ir viens, bet dārgi izmaksās), berberine ( sauc arī par dabīgo metformīnu, bet daudziem no viņa arī ir blaknes), vēl NAC ( N-Acetyl-Cysteine),taču uztura bagātināji jālieto vismaz 3-5 mēnesi lai redzētu un justu efektu.
sveika, par NAC nebiju dzirdējusi. Ko tas palīdz?
02.06.2023 19:39 |

Reitings 1809
Elizabeteputnos @ 02.06.2023 19:39
sveika, par NAC nebiju dzirdējusi. Ko tas palīdz?

NAC pa lielam - aminoskābes = palīdz imunitātei,mazina iekaisuma procesus u.c.Darbojas līdzīgi kā metformīns. Pielietojumu daudz, bet es jutu efektu. Tiesa gan, nav lētākais prieks.
02.06.2023 19:48 |

Reitings 845
Reģ: 18.02.2022
KKourtney @ 02.06.2023 18:56

Diagnozi Tev var uzstādīt tikai ārsts, visbiežāk endokrinologs. Tev viņu apstiprinās no analīzēm, mazām pārbaudem un visādiem jautājumiem ko Tev uzdos.
Vēlējos arī nedaudz piebilst, ka ja insulīna rezistence radusies no liekā svara un/vai mazkustīga dzīvesveida, tas ir ceļa sākums otrā tipa diabētam.

Un to labot nevar ?
02.06.2023 20:04 |

Reitings 263
Reģ: 04.09.2022
Mī un žē- kādas debiliķes jeb mazizglītotās šeit komentē. Insulīna rezistence ir ģenētiski noteikta pataloģija. Ar insulīna rezistenci organisms nespēj efektīvi pārstrādāt ogļhidrātus. Nevis insulīna rezistence ir no ogļhidrātu patēriņa. Visa vielmaiņa notiek cilvēka zarnās. Ir jau zinātniski pierādīts, ka šādiem pacientiem, kam vielmaiņā ir ģenētiski noteikta pataloģija, nav attiecīgās proporcijās baktērijas zarnās, kas, piemēram, nodrošina, pieminēto ogļhidrātu effektīvu izlietojumu organisma metabolismā. Un pārstāda fēci. Speciāli sagatavotu utt.un rezultatīvi. Tuvākais punkts, kur to dara ir Vācija. Ģerevņu diskusija.
02.06.2023 20:18 |

Reitings 347
MinkaMurrrrr @ 02.06.2023 20:04

Un to labot nevar ?

Var labot. Var pat pilnībā novērst. Izslēdzot pilnībā ogļhidrātus no uztura, ēdot 1-2 reizes dienā.
02.06.2023 20:34 |

Reitings 347
Skatiens @ 02.06.2023 20:18
Mī un žē- kādas debiliķes jeb mazizglītotās šeit komentē. Insulīna rezistence ir ģenētiski noteikta pataloģija. Ar insulīna rezistenci organisms nespēj efektīvi pārstrādāt ogļhidrātus. Nevis insulīna rezistence ir no ogļhidrātu patēriņa. Visa vielmaiņa notiek cilvēka zarnās. Ir jau zinātniski pierādīts, ka šādiem pacientiem, kam vielmaiņā ir ģenētiski noteikta pataloģija, nav attiecīgās proporcijās baktērijas zarnās, kas, piemēram, nodrošina, pieminēto ogļhidrātu effektīvu izlietojumu organisma metabolismā. Un pārstāda fēci. Speciāli sagatavotu utt.un rezultatīvi. Tuvākais punkts, kur to dara ir Vācija. Ģerevņu diskusija.

Kas tas par murgu? Kādas zarnas??? Insulīnu izstrādā aizkuņģa dziedzeris, glikozes metabolismā piedalās aknas. Bet ja fēces ir vienīgais uz ko prāts sliecas, tad sanāk šādi komentāri…
Insulīna rezistence rodas, jo insulīna receptori vairs nereaģē uz konkrēto insulīna līmeni, tāpēc to ir jāizstrādā arvien vairāk un vairāk, lai neitralizētu konkrēto glikozes daudzumu.
Ja gribiet tikt vaļā no insulīna rezistences, kas potenciāli rezultējas ar otrā tipa cukura diabētu, izslēdziet ogļhidrātus un ēdiet retāk.
02.06.2023 20:42 |

Reitings 1210
Skatiens @ 02.06.2023 20:18
ğerevņa tu, nav pat tālu jāgooglē, lai atrastu: "What Causes Insulin Resistance? It isn't clear exactly what causes insulin resistance, but a family history of type 2 diabetes, being overweight (especially around the waist), and being inactive all can raise the risk. You do not have to be overweight to have insulin resistance."
Insulīna resistence ir simptoms salīdzinoši daudzām kaitēm. Let me guess, Tu dzīvo TikTokā cauru dienu?
02.06.2023 20:59 |

Reitings 1210
Maltā gaļa @ 02.06.2023 20:34

Var labot. Var pat pilnībā novērst. Izslēdzot pilnībā ogļhidrātus no uztura, ēdot 1-2 reizes dienā.
es esmu dzirdējusi pretēju viedokli, ka tieši ir jāēd bieži, bet nedaudz, un izteikti daudz olbaltumvielas, lai nodrošinātu konstanti vienmērīgu cukura līmeni asinīs, lai tas nelēkātu. Ja ēd ogļhidrātus, tad tikai pilgraudu, arī, lai cukurs eltos vienmērīgi, ne ātri. Cukura lēkāšana ir tieši problēma. Personīgi, kad ēdu retāk, ļoti izjūtu cukura kāpumus un kritumus pašsajūtā.
02.06.2023 21:02 |

Reitings 220
Reģ: 17.05.2022
Man ari ir imsulina resistence.. nav pcos... tikai augsts HOMA. Vēl arī ekstra zems holesterins... man cukurs ideāls.. ieteica inficēt ozempic. Bet īsti nejutu pilnīgi nekādu atšķirību.. joprojām ir senas nebeidzamais aplis.. nometu kādus 10kg bet ar visu pareizu ēšanu svars stāv uz vietas ... endokrinologs neko citu nevar pateikt.. analizes ir labas p
Citur ne hormoni ne vairogdziedzera probelmas pilnigi nekas...
02.06.2023 21:06 |

Reitings 347
Ja saprotiet angliski, piesekojiet šim dakterim un profesoram. Izstāsta visu ļoti saprotami par insulīna rezistenci.
https://www.instagram.com/reel/CoXcIIeDaTx/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
02.06.2023 21:14 |

Reitings 347
Elizabeteputnos @ 02.06.2023 21:02
es esmu dzirdējusi pretēju viedokli, ka tieši ir jāēd bieži, bet nedaudz, un izteikti daudz olbaltumvielas, lai nodrošinātu konstanti vienmērīgu cukura līmeni asinīs, lai tas nelēkātu. Ja ēd ogļhidrātus, tad tikai pilgraudu, arī, lai cukurs eltos vienmērīgi, ne ātri. Cukura lēkāšana ir tieši problēma. Personīgi, kad ēdu retāk, ļoti izjūtu cukura kāpumus un kritumus pašsajūtā.

Arī apēdot olbaltumvielas izstrādājas insulīns. Vienīgi taukiem nav ietekme uz insulīnu. Ja ēd bieži, insulīns visu laiku lēkā. Tas nav labi. Tāpēc iesaka ēst retāk.
Un ir pilnīgi vienalga vienkāršie vai saliktie ogļhidrāti. Glikozes līmeni asinīs ceļ abi. Vienkāršie ogļhidrāti (cukurs) vienkārši to dara ātrāk.
02.06.2023 21:18 |

Reitings 3614
Reģ: 10.04.2022
Kā ar bērniņa ieņemšanu/iznēsāšanu uz pcos fona? Cik reāli?
02.06.2023 23:00 |

10 gadi
Reitings 884
Reģ: 09.06.2012
Hermia @ 02.06.2023 19:48

NAC pa lielam - aminoskābes = palīdz imunitātei,mazina iekaisuma procesus u.c.Darbojas līdzīgi kā metformīns. Pielietojumu daudz, bet es jutu efektu. Tiesa gan, nav lētākais prieks.
Darbojas līdzīgi kā metformīns? Nu labrīt…Kas par muļķībām?
PCOS nav ārstējams pēc būtības, tiek ārstētas klīniskās izpausmes. Pārtraucot terapiju, viss nāk atpakaļ, tostarp aktuāli plānojot GR. Insulīna rezistence - solis pirms īsta 2.tipa CD.
Aizrauties ar fastingu toč nevajadzētu, kā te viena rakstīja - Hello žultsakmeņi, jo žults tās 16h marinējās pūslī.
Grūtniecības iestāšanās ir tīri reāla, tas nav bezceris.
02.06.2023 23:28 |

Reitings 1809
Simbinja @ 02.06.2023 23:28
Darbojas līdzīgi kā metformīns? Nu labrīt…Kas par muļķībām?
PCOS nav ārstējams pēc būtības, tiek ārstētas klīniskās izpausmes. Pārtraucot terapiju, viss nāk atpakaļ, tostarp aktuāli plānojot GR. Insulīna rezistence - solis pirms īsta 2.tipa CD.
Aizrauties ar fastingu toč nevajadzētu, kā te viena rakstīja - Hello žultsakmeņi, jo žults tās 16h marinējās pūslī.
Grūtniecības iestāšanās ir tīri reāla, tas nav bezceris.

Noformulēju ne tā - rezultāts līdzīgs, ne pati UB darbība. Pardon :)
03.06.2023 11:24 |

Reitings 515
Reģ: 04.03.2016
Hermia @ 02.06.2023 19:01

Vispār insulīna rezistence skaitās pre-diabetic fāze, tāpēc to vajag laicīgi un ātri risnāt,ja negribi iedzīvoties diabētā.
Metformīnu nepanesu, mēģināju gadiem ilgi - visus variantus un devas, bet rezultāts ja bija,tad neliels un tad gan jau no "ātrajām kājām" katru dienu :D
Piekrītu,ka ja nesaved kārtībā - svars nekrīt. Es cīnos jau gadiem un ir ļoti grūti, no daudz kā atsakos, piebremzēju. Pcos& insulīna rezistence čakarē manu ikdienu pa 100%
No manis ieteikumi - myo-inositol ir lielisks palīgs ciklam, insulīnam (es sūtīju iherb, Latvijā ir viens, bet dārgi izmaksās), berberine ( sauc arī par dabīgo metformīnu, bet daudziem no viņa arī ir blaknes), vēl NAC ( N-Acetyl-Cysteine),taču uztura bagātināji jālieto vismaz 3-5 mēnesi lai redzētu un justu efektu.
es nezinu vai tu neredzēji, bet es teicu, ka tā ir pirms diabēta fāze if left untreated.
Maltā gaļa @ 02.06.2023 19:28
Izslēdziet no uztura pilnībā cukuru un citus ogļhidrātus, pārejiet uz keto uzturu (olbaltumvielas, tauki un dārzeņi) un insulīna rezistence pazudīs! Insulīna rezistence veidojas no pārmērīga ogļhidrātu patēriņa.

Keto var palīdzēt jā, bet šī diēta ne visiem der un ja neder, tātad agri vai vēlu cilvēks norausies. Tad svars nāks atpakaļ ar uzviju.
03.06.2023 13:22 |

Reitings 515
Reģ: 04.03.2016
Šī slimība savienojumā ar PCOS un vēl vairogdziedzera problēmām ir vnk depresīva. Es ļoti jūtu līdzi meitenēm kas cīnās ar šo + lieko svaru jau gadiem. Hit me up, ja kādai gribas par šo parunāt privāti. :)
03.06.2023 13:26 |

Reitings 1809
KKourtney @ 03.06.2023 13:22
es nezinu vai tu neredzēji, bet es teicu, ka tā ir pirms diabēta fāze if left untreated.
Keto var palīdzēt jā, bet šī diēta ne visiem der un ja neder, tātad agri vai vēlu cilvēks norausies. Tad svars nāks atpakaļ ar uzviju.

Chill,Tas komentārs domāts posta autorei, ne Tev. Atsaucos uz tavu komentāru, lai dalītos ar savu pieredzi ar minētajiem piemēriem.
03.06.2023 14:07 |

Reitings 1809
Gribu paprasīt te (var arī man sūtīt privāti ziņu) par to, kurus ārstus apmeklējat - gan gino, gan endo un kā sokas ar psiholoģisko pusi sadzīvojot ar pcos & insulīna rezistenci.
03.06.2023 18:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits