Par latviešiem

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
Pēdējo notikumu (hokejs, prezidenta vēlēšanas)
rezultātā aizdomājos par latviešiem. Bieži var dzirdēt, ka latvieši ir skaudīgi, negatīvi, auksti.
Kaut vai, piemēram, palasot par hokeju un piešķirto brīvdienu, nav maz cilvēku, kuri kunkst, ka valdība ir stulba, hokejs neinteresē, kam tas bija vajadzīgs utt. Noteikti arī pār jauno prezidentu izliesies kaudzīte samazgu. Labi, tas bija tikai piemērs, bet ikdienas ziņās, kur ir rakstīts par diezgan parastiem notikumiem, kas norit pasaulē, liekas, ka cilvēki tikai ienāk izliet žulti, jo redzi ļoti maz pozitīvo komentāru. Piemēram, noticis kaut kas ne visai labs, bet Facebook redzi smejošos smaidiņus vai komentārus no operas "ha-ha, tā viņam vajag".
Protams, ir arī pozitīvie komentāri, to neviens nenoliedz.
Kādas ir jūsu domas par latviešiem? Kur vēl vajadzētu augt?
31.05.2023 23:35 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Es dzīvoju savā burbulī un laikam tā arī turpināšu.
Soctīklos var komentēt jebkurš idiots, pēdējā laikā sajūta, ka daudziem cilvēkiem nav nekādas audzināšanas, nekāda filtra, nekādu bremžu.
Varbūt tas ir uz labu, uzreiz var redzēt, kāds cilvēks patiesi ir un ātri likvidēt viņu no sava loka.
Tādus vispārinājumus no sērijas "ko domājat par latviešiem/krieviem/blondīnēm/musulmaņiem" utml vispār neatbalstu, katrs gadījums ir individuāls. Var, protams, izdalīt konkrētas cilvēku grupas, bieži vien tām grupām ir kaut kas kopīgs, bet spriest par visu tautu no dažiem (vai daudziem) tirliņiem fb, lūdzu, nē. Es arī pieskaitu sevi pie šīs tautas 😄 tas, ka Rinkevičs ir ievēlēts, jau parāda, ka mēs esam ļoti ok tauta, lai suņi rej.
Tas varbūt mudinās "normālos" arī būt aktīvākiem savas pozīcijas izrādīšanā.
01.06.2023 11:32 |

Reitings 83
Reģ: 26.10.2022
Motherofdragons @ 01.06.2023 11:32
Es dzīvoju savā burbulī un laikam tā arī turpināšu.
Soctīklos var komentēt jebkurš idiots, pēdējā laikā sajūta, ka daudziem cilvēkiem nav nekādas audzināšanas, nekāda filtra, nekādu bremžu.
Varbūt tas ir uz labu, uzreiz var redzēt, kāds cilvēks patiesi ir un ātri likvidēt viņu no sava loka.
Tādus vispārinājumus no sērijas "ko domājat par latviešiem/krieviem/blondīnēm/musulmaņiem" utml vispār neatbalstu, katrs gadījums ir individuāls. Var, protams, izdalīt konkrētas cilvēku grupas, bieži vien tām grupām ir kaut kas kopīgs, bet spriest par visu tautu no dažiem (vai daudziem) tirliņiem fb, lūdzu, nē. Es arī pieskaitu sevi pie šīs tautas ? tas, ka Rinkevičs ir ievēlēts, jau parāda, ka mēs esam ļoti ok tauta, lai suņi rej.
Tas varbūt mudinās "normālos" arī būt aktīvākiem savas pozīcijas izrādīšanā.

Tieši tā, laba izdevība izreditēt visus tos troļļus un pretekļus no sava FB draugu loka. Esmu šokā par jaunām māmiņām kuras šēro tik pretīgus tekstus.
01.06.2023 11:41 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
YaeMiko @ 01.06.2023 11:12

Tā jau ir iecietība un empātija. Latvijā ar to ir bijušas problēmas vienmer, jo invalīdiem pielāgoties negrib, tie traucē sabiedrībai būtu jābāž dzīvokļos, un vispār ar citādā pieņemšanu daļai tautas ir problēmas. Atklāts rasisms vispār ir kaut kas cits. Man paciente teica ka vīrieši un sieviete, viņu izgrūda no autobusu, jo viņa ir melnādaina. Bet rasisti ir visur.
Tas laikam palicis no PSRS laikiem kad bija "ideāla" sabiedrība un viss atšķirīgais tika noniecināts un ja traucēja tad iznīcināts.

Jā, jāizaug no tā psrs mantojuma. Nomainīsies tā vecā paaudze un, domāju, ka paliks labāk.
01.06.2023 11:46 |

Reitings 44
Reģ: 30.05.2013
Manuprāt tā neapmierinātība un žults spļaušana pa labi un pa kreisi tai daļai Latvijas iedzīvotāju, kas to dara ir padomijas atrauga. Esmu dzimusi brīvā Latvijā un redzu cik ļoti atšķiras mana uztvere no manu vecāku piemēram. Tāpat arī draugu un paziņu loks, kurā uzturies dramatiski ietekmē uzvedību un uztveri. Latvijā internetā tu vari liet visas samazgas, kas krājas un nekas par to nebūs. Es tiešām esmu šokā, palasot tos komentārus, kā cilvēki vēl nav sodīti. Tas ko gadu gaitā esmu sapratusi, ka okupācijas gados visi gudrie un strādīgie cilvēki tika vai nošauti vai aizvesti uz Sibīriju, vai emigrēja, ir jānomainās paaudzēm, lai inteliģence atjaunotos, bet lai kaut kas mainītos tagad katram jāstrādā ar sevi.
01.06.2023 12:06 |

Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
Suzann @ 01.06.2023 12:06
Manuprāt tā neapmierinātība un žults spļaušana pa labi un pa kreisi tai daļai Latvijas iedzīvotāju, kas to dara ir padomijas atrauga. Esmu dzimusi brīvā Latvijā un redzu cik ļoti atšķiras mana uztvere no manu vecāku piemēram. Tāpat arī draugu un paziņu loks, kurā uzturies dramatiski ietekmē uzvedību un uztveri. Latvijā internetā tu vari liet visas samazgas, kas krājas un nekas par to nebūs. Es tiešām esmu šokā, palasot tos komentārus, kā cilvēki vēl nav sodīti. Tas ko gadu gaitā esmu sapratusi, ka okupācijas gados visi gudrie un strādīgie cilvēki tika vai nošauti vai aizvesti uz Sibīriju, vai emigrēja, ir jānomainās paaudzēm, lai inteliģence atjaunotos, bet lai kaut kas mainītos tagad katram jāstrādā ar sevi.
Tātad tavi vecaki, un vecvecāki kas dzīvo tepat ir kādi??? Ak Dievs
01.06.2023 12:10 |

Reitings 2954
Lula @ 01.06.2023 11:46

Jā, jāizaug no tā psrs mantojuma. Nomainīsies tā vecā paaudze un, domāju, ka paliks labāk.
ka tad, palasi ko un kā jaunas dāmas runa ietekmelu un citas tēmas. Vecā paaudze atpūšās
01.06.2023 12:11 |

Patīk
Reitings 11059
Kalnos @ 01.06.2023 12:10

Ko tu peries?
01.06.2023 12:12 |

Reitings 2954
Lula @ 01.06.2023 12:12

Ko tu peries?
ko trako? 😀 vispār apnika ka piesienies visur. Block
01.06.2023 12:14 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Kalnos @ 01.06.2023 12:10

Jā mani radinieki ir ar rasistisikiem uzskatiem, aizspriedumiem par dažādām tēmām , tāpēc es cenšos viņai skaidrot, mācīt un mainīt viņas domāšanu. Es gan nesauktu viņus par atraugām un tādos aizvainojošos vārdos, drīzāk par uzaugušiem ar nepareizām vērtībām un nevēlēšanos mainīties. Cilvēki maina savus viedokļus, uzskatus, pasaules redzējumu bet vecākam paaudzēm tas nāk grūtāk. Un tieši šī domāšana - manai paaudzei ir taisnība un visām jābūt kā es gribu ir tā lielā problēma.
01.06.2023 12:16 |

Patīk
Reitings 11059
YaeMiko @ 01.06.2023 12:16

Jā mani radinieki ir ar rasistisikiem uzskatiem, aizspriedumiem par dažādām tēmām , tāpēc es cenšos viņai skaidrot, mācīt un mainīt viņas domāšanu. Es gan nesauktu viņus par atraugām un tādos aizvainojošos vārdos, drīzāk par uzaugušiem ar nepareizām vērtībām un nevēlēšanos mainīties. Cilvēki maina savus viedokļus, uzskatus, pasaules redzējumu bet vecākam paaudzēm tas nāk grūtāk. Un tieši šī domāšana - manai paaudzei ir taisnība un visām jābūt kā es gribu ir tā lielā problēma.

Man šķiet, ka ar sarunām un iecietību daudz ko var mainīt. Tāpēc man nepatīk tā noniecināšana, īpaši no tiem, kas paši aizpērušies dzīvot ārzemēs.
01.06.2023 12:22 |

Reitings 83
Reģ: 26.10.2022
nekas nepareizs tur jau nav, sakot ka vecākām paaudzēm ir grūti pieņemt to, kā tagad lietas notiek - pieņmšanu, empātiju un runāšanu par problēmām, nevis zem tepiķa slaucīšanu. Vispār jau tikai tāpēc ka tev nepatīk vai tu galīgi nepiekrīti tam ko saka, nenozīmē ka cilvēks uzreiz ir metams laukā un viņš nekam neder. Varbūt tas ko mēs tagad uzskatam par pareizu pēc 40 gadiem būs kautkas tāds par ko vispār nevarēs muti atvērt. Par pagādni jāmācās, ne viņā jādzīvo.
01.06.2023 13:36 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
Lula @ 01.06.2023 12:22

Man šķiet, ka ar sarunām un iecietību daudz ko var mainīt. Tāpēc man nepatīk tā noniecināšana, īpaši no tiem, kas paši aizpērušies dzīvot ārzemēs.
esi kādreiz aizdomājusies kāpēc cilvēki pamet tuvos, iesildìtas darba vietas, gadiem krātu reputāciju un visu pārējo, lai dotos uz ārzemēm, pilnīgā nezināmajā un sāktu dzīvi no nulles? Pretēji vispārpieņemtiem aizspriedumiem - nē, tas nav vieglākais ceļš, tici man, jo esmu to gājusi un eju. Visam ir iemesli, katram, protams, savi. Bet nevar teikt, ka tas ir tikai finansiālais, jo šodien tam vairs nav nozīmes - dzīve ir dārga visur. Vienkārši pasēdi un padomā kāpēc cilvēki labāk brauks nezināmajā, nekā paliks savā mīļajā Latvijā. Cik daudz aizvainojumam ir jākrājas savā valstī lai par šādu soli izšķirtos...
01.06.2023 13:40 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
Domāju, ka problēma ir vispārējā sabiedrības inteliğences līmenī un, kā te jau minēja - padomju domāšanas paliekas. Bet tas nav viennozīmīgi, jo pazīstu rasistus, homofobus un "atlajst sajmu" tipiņus arī, kas dzimuši brīvajā Latvijā. Bet tā nav tikai Latvijas problēma, šī ir cīņa visā post-padomju blokā un cilvēku domāšanā.
01.06.2023 13:43 |

Reitings 1733
Reģ: 19.05.2016
Ļoti mani izbesīja tā kunkstēšana par brīvdienu. Tiešām nevar kādreiz chill un papriecāties par kaut ko, atpūsties, beigt psihot, ko var nepārtraukti psihot un satraukties, vienu dienu iedeva brīvu, omg sabruks dzīve, ekonomika, atlajstsaeijmu. Nopietni neprot ne atpūsties ne priecāties. Mēs arī nezinājām, vai uz mums attiecas brīvdiena vai nē - mums ir maiņu darbs. Daži nemaz nebrauca, tie kas atbrauca, parunājās, apsveicās, vadība norunāja, ka uztaisam ļoti īso dienu un "tiekamies pie pieminekļa".
01.06.2023 13:52 |

Reitings 5147
Reģ: 11.08.2022
Jupiter @ 01.06.2023 13:52
Ļoti mani izbesīja tā kunkstēšana par brīvdienu. Tiešām nevar kādreiz chill un papriecāties par kaut ko, atpūsties, beigt psihot, ko var nepārtraukti psihot un satraukties, vienu dienu iedeva brīvu, omg sabruks dzīve, ekonomika, atlajstsaeijmu. Nopietni neprot ne atpūsties ne priecāties. Mēs arī nezinājām, vai uz mums attiecas brīvdiena vai nē - mums ir maiņu darbs. Daži nemaz nebrauca, tie kas atbrauca, parunājās, apsveicās, vadība norunāja, ka uztaisam ļoti īso dienu un "tiekamies pie pieminekļa".

Nevienam nebūtu iebildumu pret brīvdienu, ja tas būtu organizēti, nevis pusnaktī pieņem. Vidējais strādājošais tad guļ.
Mani drīzāk biedē, ko vēl var pieņemt pāris stundās. Tā jau var apvērsumu uztaisīt 😁
01.06.2023 13:58 |

Reitings 1733
Reģ: 19.05.2016
Mušpapīrs @ 01.06.2023 13:58

Nevienam nebūtu iebildumu pret brīvdienu, ja tas būtu organizēti, nevis pusnaktī pieņem. Vidējais strādājošais tad guļ.
Mani drīzāk biedē, ko vēl var pieņemt pāris stundās. Tā jau var apvērsumu uztaisīt ?
Tas tikai pasvītro faktu, ka vienmēr atradīs kaut kādus iebildumus, vienalga, kas tiek darīts vai netiek. Labi būs precīzi NEKAD.
01.06.2023 14:25 |

Patīk
Reitings 11059
Elizabeteputnos @ 01.06.2023 13:40
esi kādreiz aizdomājusies kāpēc cilvēki pamet tuvos, iesildìtas darba vietas, gadiem krātu reputāciju un visu pārējo, lai dotos uz ārzemēm, pilnīgā nezināmajā un sāktu dzīvi no nulles? Pretēji vispārpieņemtiem aizspriedumiem - nē, tas nav vieglākais ceļš, tici man, jo esmu to gājusi un eju. Visam ir iemesli, katram, protams, savi. Bet nevar teikt, ka tas ir tikai finansiālais, jo šodien tam vairs nav nozīmes - dzīve ir dārga visur. Vienkārši pasēdi un padomā kāpēc cilvēki labāk brauks nezināmajā, nekā paliks savā mīļajā Latvijā. Cik daudz aizvainojumam ir jākrājas savā valstī lai par šādu soli izšķirtos...

Nezinu, kāpēc domā, ka es to visu neapzinos. Šķiet, ka pārprati ko biju domājusi ar to, ko teicu.
01.06.2023 14:36 |

Reitings 5147
Reģ: 11.08.2022
Jupiter @ 01.06.2023 14:25
Tas tikai pasvītro faktu, ka vienmēr atradīs kaut kādus iebildumus, vienalga, kas tiek darīts vai netiek. Labi būs precīzi NEKAD.

Nē, nu ja dzīvo 5 min gājiena attālumā no darba un nekas nav jāplāno, tad jau nekas traks nav. Realitātē cik daudziem tā bija?
01.06.2023 15:39 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Es arī nesaprotu šo ņaudēšanu par piešķirto brīvdienu. Varētu padomāt, ka tādas lietas notiek regulāri. Šis, ko mūsu hokejisti paveica ir kaut kas prātam neaptverams, un tas, es pat atļaušos teikt, ir lielākais notikums Latvijas sporta vēsturē, un to arī parādija kādi cilvēku pūļi bija sapulcējušies sagaidīt izlasi. Kad vēl tā ir bijis? Tak pie dirsas jūsu darba ceļa plānošana, sēdiet biksēs un beidziet žvankstēt.
01.06.2023 15:47 |

Reitings 15523
Reģ: 29.08.2022
Jupiter @ 01.06.2023 13:52

Pievienojos šim. Visu dienu soc.tīklos visi cepās līdz pienāca laiks parēkt par Smiltēnu.
Pašai pirmdiena jau bija brīva. Manā lokā gan nebija īsti neviens, kam tas sagādātu problēmas, jo bija, kam tomēr jāstrādā un arī tādi, kas gana operatīvi visu atrisināja. Pašai bija vizīte pie ārsta, tur arī slimnīcas ļoti ātri visu informāciju sniedza.
Kamēr devos pie ārsta, fonā skanēja radio. Tā cilvēku čīkstēšana un tukšprātība dažreiz ir neizprotams. Cilvēki rakstīja radio DJ tādus tekstus kā "ja brīvdiena, būs dubultā likme? ", "nezinu vai jāiet uz darbu" utt. Vai tad tiešām šis ir jāprasa radio darbiniekiem, ne savam priekšniekam?
Citās valstīs kas tāds ir normāli, bet mums tas sagādāja problēmas. Bail pat domāt kā mēs varētu mobilizēties, nedod Dievs, kādas nelaimes gadījumā.
01.06.2023 15:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)