man ir runcis, kuram gandrīz 19 gadi! Parastais- bezškirnes. Dikti jauks klēpju kakjis. Kastrēts. Nekādu īpašu problēmu bijis nav- tipisks mājas runčuks! Ēd visu, arī cilvēku pārtiku ( biezpiens, krejums, zivtina, galina) cenšos nedot FELIX, nevienam neiesaku- cik dzirdu no saimniekiem- loti kimisks un kaitīgs, ilgstoši lietojot var rasties problemas!Beverly Hilza @ 23.05.2023 21:18Sveiki! ??
Būtu interesanti apspriesties par mājdzīvniekiem- visu saistībā ar mīluļu veselību, problēmas, barība, uzvedība, pieredze ar tiem.
Kādas jums ir suņu, kaķu, putnu šķirnes?
Kādēļ izvelejaties konkrēti šo šķirni?
Minelūše @ 23.05.2023 21:33Āfrikas pelēkais papagailis. Viņi varbūt nav tie skaistākie un krāsainākie putni, taču starp papagaiļiem visinteliģentākie. Viņu intelekta līmenis ir pielīdzināms 5 gadīgam bērnam. Ļoti pļāpīgs un sociāls.
Beverly Hilza @ 23.05.2023 21:53
Cik forši? Tas ir tas pats sarkanastes žako. Nesen redzēju depo, tādu maksāja ~ 1559 eiro laikam aptuveni?Nākotnē vēlētos iegādāties šo vai līdzīgu putnu šķirni!
Man pašai ir pieredze tikai ar korellām(ļoti skaļi putni) un zaļspārņiem, kas arī ir no āfrikas,ļoti skaļi putni.
Cik stundas žako jātur arpuss būra?
Vai viņš rada lielu troksni? ?
Cik stundas dienaktī ar viņu janodarbojas?
fioanaa @ 24.05.2023 12:35Man ir zivtiņas akvārijā visu dzīvi. Šķirnes mainās, bet esmu tik apradusi ar to akvārija TV, ka nespēju sevi iedomāties ar citu mājinieku. ?
Būtu forši, ja atrastos vēl kāda meitene ar lielāku pieredzi degu turēšanā un būtu ar ko pārrunāt par šiem ārkārtīgi feinajiem radījumiem.
Elisa_M @ 24.05.2023 12:30Ar draugu esam grauzēju mīļi. ♥️ Vakar mūsu degu čalītim pievienojās vēl divas dāmītes, tik interesanti vērot jaunos raksturiņus, sugas īpatnības. Abiem ar draugu pret viņiem ir beznosacījuma mīlestība, pērkam visādas arvien jaunas iekārtas izklaidēm, paši daudz ko gatavojam, iekārtojam būrus, lai jūtas komfortabli, sekojam līdzi ēšanas paradumiem, ļaujam skraidīt pa istabu, reizi pa reizes iznesam ārā svaigā gaisā. Būtu forši, ja atrastos vēl kāda meitene ar lielāku pieredzi degu turēšanā un būtu ar ko pārrunāt par šiem ārkārtīgi feinajiem radījumiem.
Uz doto brīdi skatīsimies kā sadzīvosim ar trim degučiem un tad jau varbūt bariņam pievienosies vēl kāds grauzējs.
Lieki piebilst, bet kopš draugs man nopirka/uzdāvināja pirmo deguci, mūsu savstarpējās attiecības ir uzlabojušās par visiem simts. Tā mazā radībiņa ienesa mūsu kopdzīvē harmoniju, atbildības sajūtu, vairāk pozitīvo mirkļu un lielāku kopābūšanu. ♥️
Beverly Hilza @ 24.05.2023 18:40
Man arī nesen bija zivis akvārijā, bet tad laikam. Nepareizi nomainīju ūdeni, un visas saslima un nomira ??Tagad baidos zivis pirkt, liekas, ka atkal ko nepareizi izdarīšu, un viss būs vējā. Pats sarežģītākais liekas, akvārija tīrišana, rodas aļģes..
Beverly Hilza @ 24.05.2023 18:54
Vai plānojat mazuļus viņiem? ?
Elisa_M @ 24.05.2023 21:21
Kad sapratām, ka degucim vienam garlaicīgi un grib draudziņu, vetārsts ieteica kastrēt. Tas bija vesels piedzīvojums/pārdzīvojums. Man jau nebūtu iebildumu pret maziem degučiem, bet viņi dzimst pārāk daudz un bieži. ?
Pirms sākām laist pa istabu, pieradinājām, ka atsaucas uz vārdu, nāk pie saimnieka kad dzird kā grab gardumu kastīte (bijis glābiņš vairākās situācijās), citādi arī savaldīt būtu grūti. Visur kur nevarēja aizbīdīt spraugas, salikām režģus, lai nebūtu iespēja kaut kur ielīst, pluss visu laiku uzraugam. Līdz dzirdam, ka sāk kaut ko graust, tā šņācam un pārtrauc. Ir savs rāpelēšanas stūris, kurā lielākoties uzturās. Tagad kādu laiku noteikti nelaidīsim laukā, jo trim grūtāk izsekot. Vēl jāapmāca.