Ņem suni kā mantiņu, pēc tam paši mocās un moca dzīvnieku.Minelūše @ 03.05.2023 23:38Man šķiet, ka daudzi suņu saimnieki nesaprot, ka lai suns labi uzvestos, tam ir jāvelta laiks un ar suni ir jānodarbojas. Ja tu gribi, lai suns nevilktu pavadu, bet rātni ietu tev blakus, viņam tas ir jāmāca. Pats no sevis jau nekas nenotiks. Kā man reiz viens kinologs teica - nav sliktu suņu, ir tikai slikti saimnieki.
Aldis15 @ 03.05.2023 23:32Riebjās suņu cilvēki kas ir par slinku izskolotu savu suni lai tas nebūtu jāved saitē. Neatbalstu suņu turēšanu dzīvokļos. Nepatīk suņu cilvēki kā tādi - jo viņiem patīk kontrolēt by default.
Visslikākie ir mazo pudeļbirstu turētāji, mazie neaudzinātie kvankšķi :D uķi puķi sunīši.
LoveLife00 @ 03.05.2023 23:55Kad man bija papagailis regulāri laidu lidot pa istabu. Un ārā nesu ar būri ,lai var pa zāli pastaigāt un pabūt laukā.
Jā suņi grib skriet un apošņāt apkārtni tāpēc rauj to siksnu. Bet ,ja regulāri vismaz 3 x dienā tiek vests ārā , nav sunim dzīvoklī grūti, un kārtīgi pastaigā protams. ?? Tāpat kaķi taču pa istabu visu laiku dzīvo.
Mušpapīrs @ 04.05.2023 00:06Vardarbību neatbalstu
Regulāri staidzinu paziņas suni. Bišķi lielāks par pudeļbirsti. Audzināts. Tomēr! Ir viens neciešams niķis - tiklīdz kaut ko saosta uz zemes momentāli jāgrābj mutē. Pabarots labi (lai gan ēstu tik, cik dotu). Nav no tiem suņiem, kas spēj fokusēties (to ļoti labi ikdienā var redzēt, arī šķirnes īpatnība). Bailēs, lai neapēd kaut ko sliktu (bieži dzirdēts, ka zālē, kur pastaigājas suņi, tiek izmesta sazaļota gaļa vai vēl labāk - iekšā saspraustas adatas), parauju, lai neapēd.
Vot sanāk aptuveni tas pats: ,,Kaimiņiene izsauca policiju, jo blakus dzīvoklī raudāja bērns. Bērns raudāja, jo nedevu dzert Fairy. Vardarbība"
Nu tagad esmu slikts cilvēks?
TimeToDream @ 04.05.2023 09:25Riebjas cilvēki, kuri dara pāri dzīvniekiem. Nebūtu pret, ja tas cilvēks izjustu to pašu, ko jūt dzīvnieks pāridarījuma brīdī.
Nepatīk arī zoodārzi un cirks, kur dzīvnieki tiek turēti nebrīvē. Lielākoties zoodārza apmeklējums izraisa nevis prieku, bet žēlumu par dzīvniekiem, kuri dienu no dienas atrodas tajā mazajā teritorijā un nevar pilnvērtīgi dzīvot.
hanney @ 04.05.2023 04:26Dzīvniekus dievinu, mīlu un loloju, bet manam sunim ir āārprātīgi pretīgs ieradums - laizīt putnu kakas. Kā ierauga, tā ir klāt un pilnīgi kā no narkotikām paliek tāds apstulbis.. viņam gan nav kaklasiksna, bet gan tie iemauktiņi, bet nu nākas tādās reizēs paraut, vai nolikt kurpi uz tās kakas, citādāk viņš tāds apkaifojies tur visu nolaizītu.. fuj, visādi citādi fantastisks suns, bet laikam neviens nav ideāls ?
Bet jā… ziņas par izmestiem dzīvniekiem, sistiem utt… vienkārši nesaprotu un nevaru pieņemt
piparcuca @ 04.05.2023 08:38Oi, es vienmēr tā šausminos par šādiem cilvēkiem. Man ir tik žēl to dzīvnieku, kam jāiet tam cauri. Arī manā paziņu lokā ir kāds, kurš mēdz savu suni, ja tas neklausa, iekaustīt ar kāju, kas mani tā tramda, jo tas nav normāli, un nekad nespēšu to izprast, kāpēc tā jādara, jo tev taču neviens pašam ar kāju nesit. “Sunim ir jāizrāda pārākums par to”. Ne jau tā tas notiek. Briesmīgi. Pašai mājās ir kāmīši, papagaiļi un suns. Visiem dodam izbaudīt “savvaļas priekus” - visi tiek vesti pastaigās, ņemti līdzi uz laukiem, brīvā dabā dzīvojas un ir pieraduši, bezbailīgi. Kāmīšiem arī tiek dota iespēja skraidīt pa istabu, protams, drošu un sterilu teritoriju, pieskatot tos, tāpat arī papagaiļi lidinās reizēm pa māju. Dzīvnieki tiešām ir laimīgi - mīļojas un ļoti pieraduši. Nevarētu nekādīgi nodarīt pāri, nesaprotu, kā to vispār var. Dzīvnieks taču tavs labākais draugs.