Drošība sievietēm

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
Sveikas!
Vai jūtaties droši vienas iet, piemēram, pastaigā, vai skriet ar austiņām ausìs, īpaši vakaros? Vai ir kādi veidi, kā sevi pasargājat, piemēram, ejot vēlu vakarā mājās no pasākuma? Man ir ļoti rūgta pieredze ar šo un aizdomājos, vai es viena jūtos nedroši iet pa ielu pēc pulksten sešiem, pat vasarā, kad ir gaišs? Vai tās ir manas iedomas no vienas pieredzes, vai tā tiešām ir norma, ka sievietes masveidā nejūtas droši?
01.05.2023 14:01 |

Reitings 156
Reģ: 02.03.2022
Beverly Hilza @ 01.05.2023 23:10

Šeit nav negatīva pieredze piedzīvota nekas traģisks, izklausās ka draugs piedziedājis pilnas ausis ar šausmu stāstiem kur uzbrūk ar nazi. ?
Man šis liekas pārspīlēts gadijums.. Manuprāt cilvēks sevi iesloga burī, ka var iziet tikai dienas gaišajā laikā un viss, nu nav tik traki Rīgā, kā te rakstīts. Nestāv manjaks ar ieroci uz katra stūra. Ka jātrīc un jādreb. Šeit jau galejības. ? Nevajag iet uz tādām vietām kur tusē dzērāji, pipmaņi un tādas kompānijas, kur tusē narkomāni, man tas bija veikala narvesen, un māju pagalmos uz soliņiem tādi pavasaros/vasarās sēž. Es vairs negāju uz piemājas maximu, jo tur nemitīgi blakus tusēja dzēraji kompānijās riktīgi neomulīgi, iet garām bija) Un viss būs kartībā. Nesaprotu šitās nepamatotās bailes no tumsas. ?

Jā mani šitā baidīja drauga māte, ka iedos kāds pa galvu ,kad gāju astoņos vakarā uz veikalu. man tas likās tik ļoti jocīgi. 😁
01.05.2023 23:19 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
LoveLife00 @ 01.05.2023 22:45
Pēc pulksten sešiem? Tas taču agrs. Parasti neomulīgi ir uz vakaru , ap kādiem 22.

Man neomulīgi ir tikai tad, ja jaiet cauri kādiem māju pagalmiem, kur tusē dzerāju kompānijas, vai tad ja tikko esmu skatijusies šausmeni. 😀
01.05.2023 23:20 |

Reitings 156
Beverly Hilza @ 01.05.2023 23:17

Ja cilvēkam it nakts dežūras (benzīntanki, apsargi) un ja viņam Nav mašīnas, tad viņam nekas cits neatlien ka satigāt uz majam pa tumsu. Katrs ir individuāls.

Nu vienīgi ritenis ir laba iespēja naktī. Es naktīs parasti izvēlos riteni un jūtos droši Rīgā.
01.05.2023 23:22 |

Reitings 156
Beverly Hilza @ 01.05.2023 23:20

Man neomulīgi ir tikai tad, ja jaiet cauri kādiem māju pagalmiem, kur tusē dzerāju kompānijas, vai tad ja tikko esmu skatijusies šausmeni. ?

Man nav nācies ar tādām saskarties īsti. Bet mans pagalms par laimi kluss un mierīgs pat naktīs. Varbūt kādreiz vasarā kāds dzērājs ņaud.
Un ne vienmēr tās kompānijas ,kas liekas draudīgas tādas ir , iespējams nemaz neskatās virsū uz to ,kas iet garām.
01.05.2023 23:25 |

Reitings 126
Reģ: 10.03.2023
Līdz kādiem 00:00 jūtos pārsvarā droši, ja vēlāk sanāk būt ārā vienai, tad skatos apkārt, lai netrāpos ceļā kādam. Ir bijis, ka gan dienas, gan nakts laikā kaut ko nāk un runājas random, bet tie tādi piedzērušies cilvēki parasti.
Vienreiz pēc pasākuma, ziemā, biju vienīgā pieturā, un pienāca trīs veči un sāka jautāt, kur trolejbusa pietura, vairākas reizes teicu, kur ir, par laimi atnāca autobuss un iekāpu. Visu nesapratu, ko teica, jo krieviski, bet jutos ļoti neomulīgi, viņi man visi apkārt nostājās un ik pa laikam smējās, gan jau varēja redzēt, ka esmu pārbijusies. Nesen vēl, nākot mājas no draugiem naktī, piebrauca mašīna un prasīja vai nevajag aizvest. Es neko neatbildēju, pagrozīju galvu, kādu laiku vēl pabrauca blakām. Ja man telefons nebūtu bijis izlādējies un uz ielas būtu vēl kāds cilvēks, varbūt tā nenobītos. Vēl bij tā reize, kad 9 vai 10 gadu vecumā, izsekoja divi čaļi līdz mājas durvīm, vēl turēja durvis vaļā, un es ar visu spēku, kas man bija taisīju ciet. Tiem ar bija baigi smieklīgi, teiktu, kādi 16gadīgie.
Par spīti šiem atgadījumiem, neatturu sevi kaut kur doties un darīt viena pati. Piedomāju, lai kāds zina, kur esmu un ir uzlādēts telefons. protams speciāli ar neeju naktīs staigāties.
02.05.2023 00:07 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
LoveLife00 @ 01.05.2023 22:45
Pēc pulksten sešiem? Tas taču agrs. Parasti neomulīgi ir uz vakaru , ap kādiem 22.
man uzbruka 7 vakarā, parastā darbdienas vakarā uz galvenās ielas mazpilsētā, kur apkārt ir pa kādam veikalam un kafejnīcai, ne uz tumšas, vientuļas sānu ieliņas, tā, ka nepiekrìtu
02.05.2023 00:11 |

Reitings 1318
LoveLife00 @ 01.05.2023 23:25

Man nav nācies ar tādām saskarties īsti. Bet mans pagalms par laimi kluss un mierīgs pat naktīs. Varbūt kādreiz vasarā kāds dzērājs ņaud.
Un ne vienmēr tās kompānijas ,kas liekas draudīgas tādas ir , iespējams nemaz neskatās virsū uz to ,kas iet garām.

👍
02.05.2023 00:18 |

Reitings 156
Elizabeteputnos @ 02.05.2023 00:11
man uzbruka 7 vakarā, parastā darbdienas vakarā uz galvenās ielas mazpilsētā, kur apkārt ir pa kādam veikalam un kafejnīcai, ne uz tumšas, vientuļas sānu ieliņas, tā, ka nepiekrìtu

Katrā ziņā sievietes īsti nekad nevar justies droši kamēr tādi zeki dzīvo mierīgi. Bet arī tā nav nekāda dzīve ,ja no kaut kā regulāri jābaidās. Un var apzagt arī pa dienu. Tam vispār nav konkrēts laiks.
02.05.2023 01:26 |

Reitings 4051
Reģ: 10.04.2023
Visu laiku biju jutusies droši savā pilsētā līdz Apriļa sākumā vakarā nākot no veikala man sāka sekot un uzbāsties vīrietis. Teica, ka zina kur dzīvoju, mēģināja man pieskarties. Teica,ka mani ir redzējis bieži.Pārskrēju pāri ielai un zvanīju uzreiz savam draugam. Tiešām bija bailīgi un to vīrieti redzēju 1x savā mūžā. Paldies dievam,ka viss beidzās labi un atkratījos no viņa. Vairs neeju no mājas ārā viena ar kājām kaut kur un nejūtos vairs droši. Iepriekš vakaros skrēju, bet vairs to nedaru.
02.05.2023 03:27 |

Reitings 242
Reģ: 15.07.2018
Vienreiz naktī Rīgas centra pusē gāju mājās un divas skuķes gāja priekšā. Vismaz vienreiz redzēju, ka viņas atskatās uz mani. Viņas gāja ātrāk par mani, distance starp mums palielinājās līdz vienā brīdī atčaknījos, ka viņas vairs priekšā neredzu. Eju tālāk līdz vienā brīdī kaut ko izdzirdu un atskatos atpakaļ - redzu, ka viņas steigšus dodas ielas pretējā virzienā un atskatās uz mani.
Acīmredzot tāds mīziens no manis, ka noslēpās aiz kāda auto, lai "atkratītos" no manis. Godīgi sakot šis man diez gan sabojāja omu. Tik patētiski.
02.05.2023 13:42 |

Reitings 327
Reģ: 15.08.2022
Man visādi tipi sējās klāt bērnībā, mazpilsētā, gaišā dienas laikā. Pretīgi atcerēties, ar šībrīža sapratni saprotot viņu nodomus.
Pastaigas pēc plkst. 18 tagad ir kā nu kura... Ja esmu centrā vai savā mikrorajonā, kur ir diezgan liela dzīvība, pie tam vasarā, tad viss ok, baiļu nav. Bet ziemā, vai ja darīšanas kādā shady rajonā, tad noteikti cenšos visu izdarīt līdz tumsai, vai ņemt boltu. Visādi stāsti dzirdēti un labāk lieku reizi piesargāties nekā pēc tam rūgti nožēlot.
02.05.2023 13:51 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
aphoria @ 02.05.2023 13:42
Vienreiz naktī Rīgas centra pusē gāju mājās un divas skuķes gāja priekšā. Vismaz vienreiz redzēju, ka viņas atskatās uz mani. Viņas gāja ātrāk par mani, distance starp mums palielinājās līdz vienā brīdī atčaknījos, ka viņas vairs priekšā neredzu. Eju tālāk līdz vienā brīdī kaut ko izdzirdu un atskatos atpakaļ - redzu, ka viņas steigšus dodas ielas pretējā virzienā un atskatās uz mani.
Acīmredzot tāds mīziens no manis, ka noslēpās aiz kāda auto, lai "atkratītos" no manis. Godīgi sakot šis man diez gan sabojāja omu. Tik patētiski.

Tu esi vīrietis?
02.05.2023 21:56 |

Reitings 232
Reģ: 22.01.2020
No taksistiem arī jāuzmanās. Negatīva pieredze ar Bolt taksistu, kuru izsaucu 4 pa nakti no Vecrīgas. Nebiju dzērusi ne kripatiņu, bet taksists domāja, ka būšu labs ķēriens vakaram.
Izsaucu taksi caur app, redzu, ka brauc. Gāju uz ielas redzamāko daļu, lai taksists redz, kur esmu. Kamēr gaidu sevis izsaukto taksi, man no netālu stāvoša cita Bolt takša vīrietis saka, ka viņš var mani aizvest. Es saku, ka es citu taksi izsaucu un vai tad tā var, ka es pēkšņi tagad kāpju citā? Viņš atbild, ka jā, tā var. Ok, iekāpju tajā taksī. Tieši pieiet klāt cilvēki, kas bija to taksi izsaukuši un taksists viņiem pasaka: es jūs nevedīšu, man jau ir klients (es). Sajutos nedaudz dīvaini, bet ok. Pa ceļam viņš pieskārās man, izteica seksuālas piezīmes, uzdeva pārāk personiskus jautājumus. Brauciena beigās lika atvērt bardačoku, lai kaut ko izņemtu. Teicu, ka neko neņemšu. Ātri samaksāju, izkāpu ārā un skrēju uz māju. Sazinājos ar Bolt pat šo situāciju, bet diemžēl izsekot, kurš taksists tas bija, nebija iespējams, jo numurzīmi nepiefiksēju. Būtu bijusi gudrāka un kāpusi jau no sākuma sevis izsauktajā taksī un šo pasūtījusi tālāk, nebūtu tik negatīva pieredze. Bet nu tajā laikā ar taksi braucu emergency situācijās, kā jau students, kam maz naudas.
03.05.2023 01:32 |

Reitings 232
Reģ: 22.01.2020
Es sevi nedaudz arī apbrīnoju, pirms kādiem 3-5 gadiem mierīgi varēju staigāt pa mežiem pārgājienos arī ar austiņām ausīs, vēlos vakaros pa centru un Purvciemu, pat doma neienāca prātā, ka būtu jauzmanās. Bet no dažādiem dzirdētiem stāstiem šo gadu laikā man bail staigāt vienai pa mežu pat salīdzinoši populārās vietās, pārgājienu vietās, pat Biķernieku mežs skriešanai nelikās vairs omulīgs. Asaru gāze iegādāta, bet reti kad ņemu līdzi, aizmirstas. Tikai kad esmu pārgājienā atceros, ko nepaņēmu līdzi. 😀 Tagad arī skrienu pa mežu tikai bez austiņām un max alert par apkārtni.
Vēl kas laba lieta saistībā ar auto, tas pat attiecas uz jebkuru diennakts laiku, uzstādīt tā, ka mašīnai, kad to atslēdz, atslēdzas tikai vadītāja durvis (ja pati stūrē viena). Saskatījos tiktok par to, ka autostāvvietās uzbrūk meitenēm (tas gan ārzemēs bieži notiek) dažādos veidos, tad labāk drošības pēc ir tā, ka pārejās durvis paliek aizslēgtas un neviens netiek iekšā.
03.05.2023 01:42 |

Reitings 706
Reģ: 04.05.2015
Vēl kas laba lieta saistībā ar auto, tas pat attiecas uz jebkuru diennakts laiku, uzstādīt tā, ka mašīnai, kad to atslēdz, atslēdzas tikai vadītāja durvis (ja pati stūrē viena). Saskatījos tiktok par to, ka autostāvvietās uzbrūk meitenēm (tas gan ārzemēs bieži notiek) dažādos veidos, tad labāk drošības pēc ir tā, ka pārejās durvis paliek aizslēgtas un neviens netiek iekšā.

Šis atgādina vienu gadījumu šoziem. Sēžu mašīnā pie veikala, gaidu savējo iznākam. Braucot iekšā stāvlaukumā ievēroju divus vīriešus aiz veikala stūra, bet baigi virsū neskatījos. Pēkšņi ieraugu spogulī, ka nāk šurp, tuvu jau, un viens nebija skaidrā prātā, streipuļoja. Uzreiz momentā braucu prom, labi, ka tāda stāvvieta, kur uz priekšu var braukt. Aizbraucu un sāna ielas un zvanīju savējam, lai nāk tur, ka stāvlaukumā vairs neesmu. Varbūt jau kādu kapeiku gribēja alkānam nokāst, bet ej nu sazin, pēc bomžiem neizskatījās itkā.
03.05.2023 03:06 |

Reitings 277
Reģ: 18.04.2023
Man bail no sievietēm, vai pipargāze ir legāla Latvijā?
03.05.2023 10:31 |

10 gadi
Reitings 861
Reģ: 12.05.2010
Nejūtos droši. Cenšos viena apkārt tumšajā laikā nestaigāt, jo piparu gāze vai ne piparu gāze ir kabatā... nostāsies man priekšā trīs urlas, ir skaidrs, ka viņi uzvarētu mani. Ar visu gāzes balonu manā kabatā.
Pēc visa, ko nācies pēdējā laikā dzirdēt - uz policiju tāpat nebūtu jēga iet. Tikai pašai sevi jāsargā cik iespējams.
03.05.2023 10:42 |

Reitings 311
Reģ: 04.05.2021
Vienmēr nēsāju līdzi gaazes baloniņu. Juutos drošāk
03.05.2023 18:29 |

Reitings 1318
Jukooo @ 03.05.2023 18:29
Vienmēr nēsāju līdzi gaazes baloniņu. Juutos drošāk

Es neko speciāli nenesāju līdzi, jo jūtos droši vakara un nakts stundās ejot viena. Nav nepieciešamības man nesāt.
Vieta kurā dzivoju ir droša, nav narkomānu, bandītu un bomži redzēti.
Ja būtu tad savādāk. Tad iespējams pie domatu.
03.05.2023 18:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)