Drošība sievietēm

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
Sveikas!
Vai jūtaties droši vienas iet, piemēram, pastaigā, vai skriet ar austiņām ausìs, īpaši vakaros? Vai ir kādi veidi, kā sevi pasargājat, piemēram, ejot vēlu vakarā mājās no pasākuma? Man ir ļoti rūgta pieredze ar šo un aizdomājos, vai es viena jūtos nedroši iet pa ielu pēc pulksten sešiem, pat vasarā, kad ir gaišs? Vai tās ir manas iedomas no vienas pieredzes, vai tā tiešām ir norma, ka sievietes masveidā nejūtas droši?
01.05.2023 14:01 |

Patīk
Reitings 2806
Reģ: 08.05.2022
Savā pilsētā jūtos droši, bet tā pat neomulīgi pa nakti kaut kur vienai vazāties. Rīgā…. Vot tur laikam tikai ārkārtas gadījumā ietu viena naktī, pat divatā būtu ne pārāk.
Ja izeju pastaigā un ir austiņas, tad ielieku tikai vienā ausī. Nesaprotu un nekad nesapratīšu cilvēkus kuri atļaujas iziet ārpus mājas ar uzbāztām austiņām. Viņi taču neko nedzird kas apkārt notiek. Var tak notikt da jeb kas, reāli sev atņem vienu no maņām, un tad vispār nav ne mazākās nojausmas kas ir aiz muguras, cilvēki paši sevi totāli apdraud.
01.05.2023 18:17 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Īpaši nebaidos, ejot vēroju apkārtni, eju apkārt, ja kāds aizdomīgs nāk pretī.
Laikam reti ir sanācis iet tiešām vienai, parasi uz ielas ir vēl citi cilvēki.
01.05.2023 18:25 |

Reitings 1731
Reģ: 19.05.2016
Dzīvoju centrā, nekad nav bijis bail. Bet es apzinos, ka tas nenozīmē, ka nevajag uzmanīties un, ka nekas nekad nenotiks. Bērnībā bija gadījumi ar onkuļiem ar konfektēm, bet mēs bijām brīdināti par to.
01.05.2023 18:53 |

Patīk
Reitings 2806
Vispār, atceros gadījumu kad bērnībā man un māsai uz lauku ceļa vecs, bet omulīga skata onkulis piedāvāja kāpt mašīnā, aizvedīšot uz mājām. Man bija kādi 7 un māsai 12 gadi. Tur pat bija autobusa pietura un teicām ka nevajag, brauksim ar autobusu, nelikās ilgi mierā, mēģināja pierunāt, nepiekritām. Līdz beigās viņam apnika un aizbrauca prom. Priecājos, ka mums bija galva uz pleciem un zinājām, ka nedrīkst kāpt svešā auto, atceroties ļoti nepatīkami.
01.05.2023 19:12 |

Reitings 6002
Reģ: 17.03.2023
Es jūtos diezgan droši, jo dzīvoju diezgan labā, droša un apdzīvotā vietā. Austiņas, gan es sev nekad nelieku, nesaprotu cilvēkus, kas tā dara, jo tas tevi padara mazāk uzmanīgāku .
Ja ir bailes un nedrošība, tad ja protams ir iespējams, labāk iet ar kādu kopā, vai arī izsaukt taksi, jo pa tumšām un neapdzīvotām vietām es neriskētu iet. Vari arī paņemt sev līdzi asaru gāzi vai elektrošokeri. Ka arī obligāti, jāuzlādē telefons.
01.05.2023 20:02 |

Reitings 3222
Reģ: 06.07.2022
Ir pa nakti sanācis pastaigāt. Ja dodos viena, kabatā man ir piparu gāzes baloniņš. Kaut gan tas man vienmēr ir somiņā.
Ja dodos ārā ar draudzenēm (vai darbs vēlu) un naktī/vēlu vakarā būs jātiek mājās, braucu vai nu ar taksi vai padodu ziņu kādam no draugiem, palūdzu lai aizved. Ar tramvaju (kā parasti ceļoju pa Rīgu) vairs vēlu nebraucu, visādi gadījumi bijuši. Nav man žēl druscīt vairāk samaksāt vai draugiem kafiju uzsaukt, lai mājās aizved.
Ir bijušas arī pavisam trakas situācijas naktīs. Nemaz neskaitot dzērājus tramvajos un vēl nez ko. Paldies nē.
Tagad gan man draugs izvadā, ja kaut kur vajag vakarā. Kad vēl kopā nedzīvojām tad arī atbrauca no savas mājas, aizveda mani mājās un pēc tam pats uz mājām. Viņam māsām arī visādi prikoli bijuši vēlu vakarā pilsētā un es arī biju pastāstījusi par savējiem. Tādā ziņā stulbi būt sievietei. Atceros kad vēl savā lauku pusē dzīvoju, pavasara/vasaras naktīs gāju pastaigās. Citreiz pat pa mežu. Pēc tam arī tur sāka visādi brīnumi notikt. Tagad pat prātā neienāktu doties nakts vidū ''relaksējošā'' pastaigā. Lielāka čaboņa krūmos un man bikses būtu pilnas.
01.05.2023 20:14 |

Reitings 706
Reģ: 04.05.2015
Savos laukos jūtos pilnīgi droši, kaut trijos naktī, pa ceļu ejot. Vienīgi citur drusku no lāčiem un suņiem bailes.
Pilsētā kā būtu, nav ne jausmas. Jaunībā savā mazpilsētā arī diezgan droši jutos, ja dzirdēju kādu skaļu kompāniju vai lamāšanos, metu vnk līkumu.
01.05.2023 20:24 |

Reitings 2669
Reģ: 11.10.2022
kadreiz stradaju stradaju darba,kur biezi bija naktis janak maja.Bij bailigi,seviski,kad rajona jau diena sakas uzbrukumu serija.Tad nakttis telefonam seldzu ara skanu,liku jakas iekskabata,atslegas ari,maku lidzi nenemu,ja izrauj somu,tad tur nebus svarigas lietas.Ari domaju kauko aizsardzibai piparu gazi vai ko citu,bet man jaunba ir uzbrukucis virietis un taja ridi neko nevar izdarit,vnk ka stabs sastinsti,ne pakliegt,ne paskriet neko.Man isteniba no dzerajiem nav tik loti bail ka no narkomaniem,jo tie vispar nav adekvati un domaju ka var pa eiro nez ko izdarit,lai tik devai dabu.Es vnm vilku apavus,kas neskan,gaju atri un klusu un pa tumsako pusi,lai mani mazak pamana.Vel bij doma iegadaties adu evrki ka sirenu,kas sklai kliedz vnk uz izbrinu pakert un ceriba,ka tad var aizbegt,bet ta ari nenopirku.Ja godigi,kad ir kada aizdomiga situacija eju un nepartrauksti skaitu Tevreizi.
01.05.2023 20:28 |

Patīk
Reitings 2806
pepija @ 01.05.2023 20:28
kadreiz stradaju stradaju darba,kur biezi bija naktis janak maja.Bij bailigi,seviski,kad rajona jau diena sakas uzbrukumu serija.Tad nakttis telefonam seldzu ara skanu,liku jakas iekskabata,atslegas ari,maku lidzi nenemu,ja izrauj somu,tad tur nebus svarigas lietas.Ari domaju kauko aizsardzibai piparu gazi vai ko citu,bet man jaunba ir uzbrukucis virietis un taja ridi neko nevar izdarit,vnk ka stabs sastinsti,ne pakliegt,ne paskriet neko.Man isteniba no dzerajiem nav tik loti bail ka no narkomaniem,jo tie vispar nav adekvati un domaju ka var pa eiro nez ko izdarit,lai tik devai dabu.Es vnm vilku apavus,kas neskan,gaju atri un klusu un pa tumsako pusi,lai mani mazak pamana.Vel bij doma iegadaties adu evrki ka sirenu,kas sklai kliedz vnk uz izbrinu pakert un ceriba,ka tad var aizbegt,bet ta ari nenopirku.Ja godigi,kad ir kada aizdomiga situacija eju un nepartrauksti skaitu Tevreizi.

Tāds verķītis ar sirēnu ļoti labs variants būtu. Aizbiedētu uzreiz prom.
01.05.2023 20:35 |

10 gadi
Reitings 4606
Reģ: 29.01.2009
netālu pusaugu meitenes bļāva visādiem lamuvārdiem virsū bomzīgam alkoholiķim

Btw, es pavisam nopietni lasīju, ka pusaugu meitenes šobrīd ir viena no agresīvākajām grupām, tā ka nakts vidū vienatnē ejot mazāk no veca dzērāja jābaidās, kā no bara ar tādām skuķēm.
01.05.2023 20:42 |

Patīk
Reitings 5041
Reģ: 17.04.2020
Jūtos droši jebkur Latvijā, pat svešā pilsētā jebkurā diennakts laikā. Jā, arī Bolderājā nācies būt. Nekad neesmu piedzērušās kompānijās vai agresīvās, no tādam trinu prom. Ja uz ielas kaut ko jautā, turpinu ceļu nesamazinot ātrumu, pieklājīgi atbildot, ka nav laika.
01.05.2023 20:47 |

Reitings 2669
Reģ: 11.10.2022
ja godigi ja,no jauniesiem man isteniba ir loti bail,seviski baros un meieens ir breismigakas ka puisi
01.05.2023 21:02 |

Reitings 730
Reģ: 07.09.2018
Jupiter @ 01.05.2023 18:53
Dzīvoju centrā, nekad nav bijis bail. Bet es apzinos, ka tas nenozīmē, ka nevajag uzmanīties un, ka nekas nekad nenotiks. Bērnībā bija gadījumi ar onkuļiem ar konfektēm, bet mēs bijām brīdināti par to.

Man arī bērnībā viena tantiņa vienkārši randomā velo groziņā iemeta lipīgu maisiņu ar konfektēm 🤣🤭🤮
01.05.2023 21:11 |

Reitings 305
Reģ: 26.10.2022
Jutos droši.
Manuprāt jebkur!
Esmu ļoti parliecinata, gan fiziski, gan dialogos! 😀
01.05.2023 21:37 |

Reitings 337
Reģ: 29.07.2020
Es jūtos droši dažādos laikos, rajonos.
01.05.2023 21:56 |

Reitings 40
Reģ: 25.04.2023
Es galīgi nejūtos droši vakarā/naktī uz ielas. Pirms pāris gadiem vispār nebija bail, kad nokavēju pēdējo transportu, gāju viena naktī no Rīgas centra uz Ķengaragu vai Pārdaugavu. Bet tagad es pat ar suni ejot vakarā skatos uz visām pusēm. Vecums laikam nāk, bail sāk palikt. 😂
01.05.2023 22:38 |

Reitings 156
Reģ: 02.03.2022
Pēc pulksten sešiem? Tas taču agrs. Parasti neomulīgi ir uz vakaru , ap kādiem 22.
01.05.2023 22:45 |

Reitings 156
Reģ: 02.03.2022
Jā. Un pa nakti ir arī jāguļ , neviss jāstaigā apkārt.
01.05.2023 22:53 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
piparcuca @ 01.05.2023 17:38
Man ir bail pārvietoties vienai pa ielu diennakts tumšajā laikā. Kādreiz tā nebija - patika pastaigas tumsā un skrējieni 4 naktī vienatnē, bet nu vairs nekādīgi. Vasarās dzīvoju pie omes - no viņas mājas līdz ciema centram, kur satikos ar draugiem bija jāiet 4km pa zemes ceļu, kur bija vien 2 mājas, un tās pašas vienviet un gandrīz centrā. Tik daudz mašīnu garām brauca. Gāju arī kad krēsloja, bet nebaidījos necik, pat neienāca prātā baidīties. Tagad kopš esmu kopā ar draugu baidos iet viena tumsā ārpus mājām. Viņš laikam ir parādījis, ka pasaule ir dažāda, un ne vienmēr laba. Haha. Dzīvoju mazpilsētā un tā baidos. Nevaru iedomāties, ko darītu Rīgā, kad būtu satumsis, ja būtu jāiet pa ielu. Ja nu kādreiz ir kaut kur jāiet, tad man vienmēr somā ir tāds štruntiņš ar siksniņu, kuram ja norauj siksniņu viņš tā sāk gaudot, ka to nevar nedzirdēt. Par asaru gāzi arī esmu domājusi, bet kamēr viena neeju nekur, tikmēr varu iztikt.

Šeit nav negatīva pieredze piedzīvota nekas traģisks, izklausās ka draugs piedziedājis pilnas ausis ar šausmu stāstiem kur uzbrūk ar nazi. 😄
Man šis liekas pārspīlēts gadijums.. Manuprāt cilvēks sevi iesloga burī, ka var iziet tikai dienas gaišajā laikā un viss, nu nav tik traki Rīgā, kā te rakstīts. Nestāv manjaks ar ieroci uz katra stūra. Ka jātrīc un jādreb. Šeit jau galejības. 😁 Nevajag iet uz tādām vietām kur tusē dzērāji, pipmaņi un tādas kompānijas, kur tusē narkomāni, man tas bija veikala narvesen, un māju pagalmos uz soliņiem tādi pavasaros/vasarās sēž. Es vairs negāju uz piemājas maximu, jo tur nemitīgi blakus tusēja dzēraji kompānijās riktīgi neomulīgi, iet garām bija) Un viss būs kartībā. Nesaprotu šitās nepamatotās bailes no tumsas. 😀
01.05.2023 23:10 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
LoveLife00 @ 01.05.2023 22:53
Jā. Un pa nakti ir arī jāguļ , neviss jāstaigā apkārt.

Ja cilvēkam it nakts dežūras (benzīntanki, apsargi) un ja viņam Nav mašīnas, tad viņam nekas cits neatlien ka staigāt uz majam pa tumsu. Katrs ir individuāls.
01.05.2023 23:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)