Leons Rusiņš un pārējie

Reitings 122
Reģ: 18.04.2023
Sveikas!
Sakarā ar to visu murgu, kas noticis iepriekšējās nedēļas laikā, kur publiski nāca klajā ziņas, ka bijušais dzīvesbiedrs ir noslepkavojis savu ex. Sievieti, kura pietam tika vērsusies pirms tam policijā par vajāšanu (bez sakarīgas atbildes un nesaņemot reālu palīdzību)
Jautāšu Jums, cik Jūs ar šo rezonējat? Ko tas nozīmē par visu mūsu sistēmu kopumā? Vai ir bijis kāds gadījums, kad jums ir nācies piespiest vīrieti ar jums nekontaktēt un kā tas bija, kādi apstākļi sakrita? Man ir 3 ex., no kuriem divi ir pilnīgi sakarīgi, bet viens pēc šķiršanās (pati ierosināju) nebija ar to mierā un ilgstoši terorizēja gan ar ziņām, gan zvaniem, gan braucot uz māju. Šis beidzās man laimīgi, jo cilvēks atrada citu "intereses objektu", bet ik pa laikam vēl šermuļi noskrien pār kauliem, ja tā nebūtu sakritis, kam tad man būtu jāiet cauri.
Jums ir bijusi šāda situācija, kur bijušais neliekas mierā un ir draudi, pat dzīvībai? Lai vieglas smiltis tieši šai sievietei, bet tāpēc tieši gribēju pacelt tēmu, kas notiek... ja.
28.04.2023 16:19 |

Reitings 1952
Reģ: 25.01.2023
SantaBarbara @ 30.04.2023 11:56

Man kolegei ir tāds creepy draugs ,esmu teikusi ,ka ir red flags ,bet nu protams ignorē!
Čalis ātri uzvelkas,cērt durvis,atgrūž ,nerunā ja dusmigs,stalko visu fb ,kas vinai jauni draugi,kam vina bildes liko!
Izradas kaut kad teicis ,ka esot pats aizgajis no bijušas draudzenes ,bet tad biezi “čekojis” kas pie vinas brauc,es jau kolegei teicu ,sitas nav ok ,kadej vinš stalko savu ex ,kada vinam darishana kas tur brauc ,tā protams rausta plecus,bet pati neiedomajas ka tas nav isti ok!
Tad bija paškirušies .Šis esot draudējis ,ka taisis pašnavibu,dzivo uz tas pašas ielas kur vina , esot stalkojis vinas maju,rakstijis un prasijis kadelj gaisma deg ,kapec negul,isak sakot loti liels red flag !!!
Bet nu kolege atkal panema atpakalj…. Tikai vienigi vairs par tam attiecibam neruna ,gan jau šis sastāstīja ,ka mēs visas velam slikti ,bridinajumus ignorē un man nav šaubu,ka tur nakotne būs problemas ,tikai vina klusēs jo būs kauns par to runat !!!
izlasijū Rusiņa bijušas dzivesbiedres stāstu un sapratu ka praktiski visi stāsti (arī mūsējais) sākas lidzīgi.vispirms rožudarzs,tad neuzkritoša izolēšana no sabiedrības,loti pārdomāta kontrole (nu tik ļoti mīlu,ka jazin pilnīgi viss,) sievietes morāla graušana(pazūd personība tiek iegalvots ,ka nav nekas bez viņa un ari to dara pārdomāti ,lai nemanītu,ka smadzenēs jau tas iesēdies) tad kad viss ir izdarīts tad sākas fiziska vardarbība,lai nospiestu un pakļautu līdz galam) ārpusē ideals cilvēks neviens nenoticēs,ka uz kautko tam lidzigu spējīgs.Uz ārpusi ļoti piestrādā.Tad ,kad sieviete cenšas ko pateikt kādam,tik pieslīpets tēls ,ka neviens netic.Kad sieviete beidzot saņemās aiziet sakas otrais etaps un lielākoties viņi pazaudē idealo tēlu,jo" noraujas " un parāda isto dabu,sabiedriba redz ,šokā kā tad tā.Algoritms praktiski visiem šiem varmākām vienāds,kā pēc grāmatas.Un arī tas ,ka baidās no stiprākiem par sevi,spej būt brutāls tikai pret vājākajiem,pie stiprākiem viņi pazūd un upuri liek Mierā.
30.04.2023 21:40 |

Reitings 730
Reģ: 07.09.2018
Kalnos @ 29.04.2023 15:18
https://www.la.lv/nepiepilditas-jutas-un-tris-lodes-mugura. Te re ku plašāka raksts.
5 GADUS stalkojusi soc tīklos

Sanāk, ka nogalināja, jo nepatika, ka tai otrai nav (nebija) romantisku un/vai seksuālu jūtu pret sievietēm?
30.04.2023 22:39 |

Reitings 730
Būtībā sanāk, ka kāda puse Latvijas ģimeņu būtu jāaizsargā no kāda psihopāta (būsim godīgi - tas, kurš veic vardarbību, nav pie pilna prāta), sākot jau ar bērnu nošķiršanu.
Bet jā - daudzi neziņo, jo par spīti visam, nevēlas pamest šo varmāku (tajā skaitā bērni savus vecākus vai vecvecākus) un otrkārt, (tas gan vairāk pieaugušajiem, manuprāt) izjūt kaunu par to (kaut gan kaunēties vajadzētu pazemotājam).
Un vardarbībai nevar būt pilnīgi nekāda attaisnojuma. Vienīgā situācija ir tad, ja Tev uzbrūk. Bet tad to tāpēc ar sauc citā vārdā - aizstāvēšanās.
Un ja jau cilvēku otra neklausīšana vai iegribu nepildīšana izraisa tādas dusmas, ka tas cilvēks jāsāk klapēt, raut, skrāpēt, lamāt, izteikt viņam draudus u.t.t., tad viņš ir vienkārši psihopāts! Nu reāli!
Ja kāds kādu neklausa vai slikti uzvedas, tad ir jāpielieto citi līdzekļi. Bet tie nedrīkst būt šāda veida iespaidošana!
Un jau cilvēka uzskats vien, ka ir gadījumi, kur, piemēram, sišana ir attaisnojama, parāda, ka viņš ir vienkārši psihs!
Vot, ja runājam par nestabiliem cilvēkiem, tad tur točna esmu pārliecināts, ka vismaz pusei sabiedrības ir jāiet ārstēties.
01.05.2023 02:57 |

Reitings 1701
Reģ: 03.11.2022
Man pat nebija bijušais, bet vienkārši puisis , ar ko sarakstījos , iepazinos darba vietā, strādāju tajā vietā pa vasaru . Laika gaitā sapratu, ka man viņš neinteresē un tad tik sākās : bombardēšana ar ziņām un zvaniem , draudi ka izdarīs sev galu , draudi, ka brauks pie manis , tajā laikā dzīvoju kojās , vēl manai draudzenei saka rakstīt un draudet : ka nevajag ar viņu jokot . Toreiz palīdzēja cits puisis tikt no viņa vaļā, uzrakstot viņam, bet bail iedomāties, kas vēl varēja notikt, jo viņš nezin kāpēc bija iedomājies, ka pēc vienas bučas mums jau ir attiecības un es esmu viņa īpašums, kas jākontrolē.
01.05.2023 06:06 |

Reitings 730
Metaforaas @ 01.05.2023 06:06
Man pat nebija bijušais, bet vienkārši puisis , ar ko sarakstījos , iepazinos darba vietā, strādāju tajā vietā pa vasaru . Laika gaitā sapratu, ka man viņš neinteresē un tad tik sākās : bombardēšana ar ziņām un zvaniem , draudi ka izdarīs sev galu , draudi, ka brauks pie manis , tajā laikā dzīvoju kojās , vēl manai draudzenei saka rakstīt un draudet : ka nevajag ar viņu jokot . Toreiz palīdzēja cits puisis tikt no viņa vaļā, uzrakstot viņam, bet bail iedomāties, kas vēl varēja notikt, jo viņš nezin kāpēc bija iedomājies, ka pēc vienas bučas mums jau ir attiecības un es esmu viņa īpašums, kas jākontrolē.

Drausmas
01.05.2023 15:35 |

Patīk
Reitings 72404
Reģ: 20.07.2021
https://lat.grani.lv/latvia/14504-bijusi-prokurore-biruta-loze-noslepkavota-un-aprakta-kapas.html
Tas gan nav par ģimenes konfliktu, bet gan par policijas bezdarbību, ja kāds lūdz palīdzību.
Arī šī sieviete policijai ziņoja par draudiem. Nebija nekādas reakcijas no policijas puses, laikam domāja, ka Lozei demence. Vai arī tas bija kaut kādu augsti stāvošu personu izplānots, jo ex-prokurore it kā taisījusies publiskot kaut kādus ļoti neērtus faktus.
01.05.2023 16:13 |

Reitings 933
Reģ: 25.09.2017
Diemžēl, Latvijā šī problēma ir ne tikai policijā, bet arī citās it kā cilvēku aizsargājošās iestādēs, tajā skaitā arī bāriņtiesā. No pieredzes, kad biju bērns un vēlāk arī pusaudzis, uz manām mājām regulāri tika saukta policija, jo mani vecāki ir alkoholiķi, kam protams, sekoja arī smagi kautiņi un ļoti slikti dzīves apstākļi. Policija katru reizi atbraucot, pakratīja ar pirkstu, lai vairāk tā nedara un aizbrauca. Tas nekas, ka durvīs stāv divi netīri bērneļi. Protams, ka kautiņi turpinājās un māte pastāvīgi staigāja zili lillā. Pēc laika kaimiņi un citi manas ģimenes locekļi sūdzējās bāriņtiesai par šo visu padarīšanu un tā vietā, lai kaut ko iesāktu. Viņi vienkārši reizi mēnesī brauca it kā pārbaudīt, vai bērniem ir sakarīgi dzīves apstākļi un māte ir skaidrā. Taču katru reizi kādu nedēļu pirms braukšanas viņi zvanīja mātei un teica, ka būs tajā datumā un tajā laikā, lai ir gatava. Protams, uz to dienu un laiku mājās bija +/- sakārtots, uz plīts cepti kartupeļi un māte skaidrā. Atbrauc, ieķeksē, ka viss ok un aizbrauc un māte aiziet "svinēt". Un tā tas ilga daudzus gadus, līdz momentam, kamēr dēļ viena kautiņa mana mazā māsa tika slimnīcā un tikai tad, kad slimnīca noziņoja par situāciju un traumām, tikai tad iestādēm laikam vairs nebija kur likties un mātei tika atņemtas mātes tiesības. Iesniegumi un zvani gan policijā, gan bāriņtiesā no kaimiņiem un citiem ģimenes locekļiem tika ignorēti. Un ir šausmīgi skatīties un klausīties par to, ka principā nekas nav mainījies. No vienas puses es saprotu, ka šie darbinieki ir ierakti birokrātijas kalnos, taču pamatfunkcija ir palīdzēt. Šī nav profesija, kur var strādāt tikai tāpēc, lai būtu darbs un varētu nomaksāt rēķinus. Ir jābūt kaut kādai empātijai pret nelaimē nonākušiem cilvēkiem, kuri vēršas pie tevis pēc palīdzības. Ir skumji un ir vilšanās.
03.05.2023 09:33 |

Reitings 730
Mežone @ 03.05.2023 09:33
Diemžēl, Latvijā šī problēma ir ne tikai policijā, bet arī citās it kā cilvēku aizsargājošās iestādēs, tajā skaitā arī bāriņtiesā. No pieredzes, kad biju bērns un vēlāk arī pusaudzis, uz manām mājām regulāri tika saukta policija, jo mani vecāki ir alkoholiķi, kam protams, sekoja arī smagi kautiņi un ļoti slikti dzīves apstākļi. Policija katru reizi atbraucot, pakratīja ar pirkstu, lai vairāk tā nedara un aizbrauca. Tas nekas, ka durvīs stāv divi netīri bērneļi. Protams, ka kautiņi turpinājās un māte pastāvīgi staigāja zili lillā. Pēc laika kaimiņi un citi manas ģimenes locekļi sūdzējās bāriņtiesai par šo visu padarīšanu un tā vietā, lai kaut ko iesāktu. Viņi vienkārši reizi mēnesī brauca it kā pārbaudīt, vai bērniem ir sakarīgi dzīves apstākļi un māte ir skaidrā. Taču katru reizi kādu nedēļu pirms braukšanas viņi zvanīja mātei un teica, ka būs tajā datumā un tajā laikā, lai ir gatava. Protams, uz to dienu un laiku mājās bija +/- sakārtots, uz plīts cepti kartupeļi un māte skaidrā. Atbrauc, ieķeksē, ka viss ok un aizbrauc un māte aiziet "svinēt". Un tā tas ilga daudzus gadus, līdz momentam, kamēr dēļ viena kautiņa mana mazā māsa tika slimnīcā un tikai tad, kad slimnīca noziņoja par situāciju un traumām, tikai tad iestādēm laikam vairs nebija kur likties un mātei tika atņemtas mātes tiesības. Iesniegumi un zvani gan policijā, gan bāriņtiesā no kaimiņiem un citiem ģimenes locekļiem tika ignorēti. Un ir šausmīgi skatīties un klausīties par to, ka principā nekas nav mainījies. No vienas puses es saprotu, ka šie darbinieki ir ierakti birokrātijas kalnos, taču pamatfunkcija ir palīdzēt. Šī nav profesija, kur var strādāt tikai tāpēc, lai būtu darbs un varētu nomaksāt rēķinus. Ir jābūt kaut kādai empātijai pret nelaimē nonākušiem cilvēkiem, kuri vēršas pie tevis pēc palīdzības. Ir skumji un ir vilšanās.

Jā. Un arī sociālie darbinieki principā esot vienaldzīgi un neatsaucīgi, ja Tu pie viņiem vērsies. Tādi tiešām iejūtīgi ir tikai labi, ja uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi.
☹☹☹☹
03.05.2023 12:05 |

Reitings 96
Reģ: 03.05.2023
Kā sauca to izvarotāju un sieviešu degunu lauzēju, kas nesēž cietumā, jo varmākam ir nauda?
03.05.2023 18:24 |

Patīk
Reitings 11479
Reģ: 18.09.2021
Mežone @ 03.05.2023 09:33

Bet atceramies, ka sociālie darbinieki rīkojas saskaņā ar 1) likumiem UN 2) pašvaldības budžetu. Bieži sociālie darbinieki viena vai otra šī apstākļa dēļ neko nevar izdarīt, lai cik labi cilvēki viņi būtu.
Tā ka problēma iet augstāk par sociālo darbinieku individuālo līmeni.
Vēl kas - tieši tā, kā Tu raksti, - tajā vidē un tajās ģimenēs ir alkoholisms, depresija, netikšana ārā no šāda dzīvesveida, un no malas tur neko nevar padarīt. Šie cilvēki ātri iemācās izmantot visu, ko sociālais dienests dod, īpaši pabalstus. Un tik arī iespringst, lai dabūtu pajumti un pabalstus. Viss, pēc tam iet "svinēt" :(
Upuri šim visam ir bērni. Manuprāt, vispār kaut kādā veidā nevajadzētu šiem cilvēkiem ļaut taisīt bērnus. Neesam uz izmiršanas, fokusējamies labāk uz kvalitāti. Diemžēl šie cilvēki bieži vien vairojas ļoti labi, un bērns ir nevis pārdomāts lēmums, bet tāds sīkums (kārtējais), droši vien bieži pat tusiņa rezultāts :(
03.05.2023 22:36 |

Reitings 933
Reģ: 25.09.2017
Apple of my eye @ 03.05.2023 22:36

Bet atceramies, ka sociālie darbinieki rīkojas saskaņā ar 1) likumiem UN 2) pašvaldības budžetu. Bieži sociālie darbinieki viena vai otra šī apstākļa dēļ neko nevar izdarīt, lai cik labi cilvēki viņi būtu.
Tā ka problēma iet augstāk par sociālo darbinieku individuālo līmeni.
Vēl kas - tieši tā, kā Tu raksti, - tajā vidē un tajās ģimenēs ir alkoholisms, depresija, netikšana ārā no šāda dzīvesveida, un no malas tur neko nevar padarīt. Šie cilvēki ātri iemācās izmantot visu, ko sociālais dienests dod, īpaši pabalstus. Un tik arī iespringst, lai dabūtu pajumti un pabalstus. Viss, pēc tam iet "svinēt" :(
Upuri šim visam ir bērni. Manuprāt, vispār kaut kādā veidā nevajadzētu šiem cilvēkiem ļaut taisīt bērnus. Neesam uz izmiršanas, fokusējamies labāk uz kvalitāti. Diemžēl šie cilvēki bieži vien vairojas ļoti labi, un bērns ir nevis pārdomāts lēmums, bet tāds sīkums (kārtējais), droši vien bieži pat tusiņa rezultāts :(

Piekrītu visam pateiktajam, izņemot tam, ka rīkojas saskaņā ar likumu. (vismaz manā gadījumā) Manā gadījumā neuzskatu, ka zvanīt un brīdināt, kad un cikos atbrauks, un vēl piekodināt, lai ir uz to momentu ne īpaši piedzērusies vai ideāli, ja vispār skaidrā, un, ja tomēr ir iedzērusi, tāpat ieķeksē, ka viss bija kārtībā, ir saskaņā ar likumu 😁 Manā gadījumā gan mana ome, gan mana krustmāte bija gatavas paņemt gan mani, gan manu māsu oficiāli kā aizbildņi, taču bāriņtiesas darbinieki šausmīgi centās, lai oficiāli tam it kā nebūtu pamatojuma, lai mātei atņemtu mātes tiesības, jo "bērniem taču ir jābūt ar māti, lai arī kāda viņa būtu". Iespējams, ja tiesības būtu atņemtas laicīgi, tad māsai nebūtu tagad jāstaigā ar viscaur rētainu ķermeni un man nebūtu bijis jāpiedzīvo uzmākšanās no svešiem pieaugušiem vīriešiem.🙁
08.05.2023 10:57 |

Reitings 32
Reģ: 20.04.2023
Policijas mājaslapā var redzēt, ka, piem., 2022. gadā bijušas 38 slepkavības, 24 slepkavības mēģinājumi. Katru gadu ir diezgan daudz. Kāpēc tieši šim gadījumam tā uzkrita? Labi jau, ka par to runā, bet tad par citiem arī kaut ko jāuzraksta.
09.05.2023 14:26 |

Reitings 5147
Reģ: 11.08.2022
bauhaus @ 09.05.2023 14:26
Policijas mājaslapā var redzēt, ka, piem., 2022. gadā bijušas 38 slepkavības, 24 slepkavības mēģinājumi. Katru gadu ir diezgan daudz. Kāpēc tieši šim gadījumam tā uzkrita? Labi jau, ka par to runā, bet tad par citiem arī kaut ko jāuzraksta.

Tāpēc, ka šo bija iespējas novērst un ļoti labi izgaismojās, ka likumīgā ceļā nevari būt pasargāts
09.05.2023 14:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits