MartaElza @ 30.04.2023 20:58
Te jau mēģina iegalvot, ka tā ir. Bet realitāte kā redzams tā nenotiek. Jebkurš sevi cienošs vīrietis negrib blakus sev sievieti kura neko nezin, nemāk un ir pilnīgi stulba. Būt gudrai tomēr ir pluss un vienalga cik viņai ir gadu - 20 vai 40+. Tāpat kā vīrietim izglītošanās ir pluss. Nav obligāti ar augstāko, bet pilnīgu āmuru arī neviena negrib.
haha, tātad tomēr visas astoņas lapas tomēr neizlasīji 🤦♀️ runa nebija par karjeristēm kā labākām vai tām, kas izvēlas būt mājās - kā sliktākām. Runa ir par to ka sievietei šodien ir izvēle un nav vairs tie laiki, kad obligāti vajadzīgs vīrietis blakus. Vai viņai 20,30,45 vai 65. Starp citu, vārdu "karjeriste" neizmantoju gandrīz vispār. Runāju par sievietēm ar mērķiem, mērķis nav vienmēr karjera. Braukt uz Tibetu meditēt arì var būt dzīves mērķis, vai izvēlēties dzīvot off grid eko civilizācijā Bali arì ir mērķis, vai pārcelties uz nabadzīgu nostūri Āfrikā un dzīvot palīdzot bāreņiem arī ir mērķis. Nevienā mirklī neteicu, ka mans pašas mērķis ir karjera, Tev nav ne jausmas mans mērķis. Runāju par to, ka šodien vair nav jābūt "atrast precinieku,precēties,audzināt bērnus" kā vienīgā iespēja šodienas sievietei. Tas nenozīmē, ka to nevar un nevajag darīt, bet šodien vnk ir miljons iespēju.greece @ 30.04.2023 20:17Elizabete,
Tā vispār nebija :D Vīrieši mēģināja apgāzt apgalvojumu, ka vīriešiem ir svarīga sievietes karjera. Un lai gan tu raksti, ka esi pašpietiekama un strādā sevis dēļ, tomēr visu laiku mini karjeru kā kaut ko, kas tevi padara labāku par tukšpaurainu 20 gadnieci, līdz ar to tomēr gaidi atzinību no citiem.
manā lokā ir vismaz 5 sievietes, ko pazīstu personīgi, kam ir karjera un kas ļoti cītīgi kāpj pa šīm kāpnēm. Latvijā.greece @ 30.04.2023 20:58
Jautājums, cik daudzām sievietēm Latvijā vispār ir karjera? 30 gados tiešām nevienai (un nevienam) tādas nav. Parasts darbs nav karjera.
Alda komentāri tieši ir vieni no interesantākajiem un sulīgākajiem forumā :D Vispār dažreiz mani ir pārsteidzis, cik Aldis šķiet skatās uz sevi objektīvi, nekādus trūkumus un problēmas nemēģina slēpt, visu pilnīgi atklāti uzraksta.
GhostGG @ 30.04.2023 20:57
Tu vēl joprojām nesaproti galveno lietu. 20g skaistām sievietēm ir ļoti daudz opciju, uz viņām ir ļoti liela piekrišana no daudz vīriešiem. Ja viņas attiecībās justos apspiestas, vai nelaimīgas, viņas sen aizmuktu prom, jo viņām atsķirība starp dažu labu 30+ gadnieci ir varianti.
Vari jau tu, un vēl dažas, kuras nespēj pieņemt patiesību, izdomāt visādus brīnumus, par vīriešu iemesliem gribēt tikties ar jaunākām, man tas šķiet interesanti, ka tu mini visus iespējamos iemeslus, kas uzreiz pataisa vīrieti par kontrolējošu un 20 gadnieci par muļķi, bet pašus galvenos , kā ir patiesībā, nemaz neuzraksti :D
Elizabeteputnos @ 30.04.2023 21:05haha, tātad tomēr visas astoņas lapas tomēr neizlasīji ?♀️ runa nebija par karjeristēm kā labākām vai tām, kas izvēlas būt mājās - kā sliktākām. Runa ir par to ka sievietei šodien ir izvēle un nav vairs tie laiki, kad obligāti vajadzīgs vīrietis blakus. Vai viņai 20,30,45 vai 65. Starp citu, vārdu "karjeriste" neizmantoju gandrīz vispār. Runāju par sievietēm ar mērķiem, mērķis nav vienmēr karjera. Braukt uz Tibetu meditēt arì var būt dzīves mērķis, vai izvēlēties dzīvot off grid eko civilizācijā Bali arì ir mērķis, vai pārcelties uz nabadzīgu nostūri Āfrikā un dzīvot palīdzot bāreņiem arī ir mērķis. Nevienā mirklī neteicu, ka mans pašas mērķis ir karjera, Tev nav ne jausmas mans mērķis. Runāju par to, ka šodien vair nav jābūt "atrast precinieku,precēties,audzināt bērnus" kā vienīgā iespēja šodienas sievietei. Tas nenozīmē, ka to nevar un nevajag darīt, bet šodien vnk ir miljons iespēju.
Nākamreiz izlasi vairāk par pēdēj divām lapām pirms kasies.
MartaElza @ 30.04.2023 21:21Kur tie 30+ vīrieši bija savos 20+, lai varētu copēt tās 20 gadnieces? Ā, pareizi piens vēl aiz lūpām.. ???
Elizabeteputnos @ 30.04.2023 21:09manā lokā ir vismaz 5 sievietes, ko pazīstu personīgi, kam ir karjera un kas ļoti cītīgi kāpj pa šīm kāpnēm. Latvijā.
Nu tad apskaidro mums, pamuļķēm, kādi ir tie galvenie iemesli? Minēšu.
-Maz iepriekšējo partneru vai vispār svaiga un nevainīga
-Ar mazāku dzīves bagāžu
-Bez visādiem trigeriem, ko sarūpējuši visādi exi
-Vieglāks skats uz dzīvi
-Bez bērniem
Statistikas labad teikšu, ka man arī pazīstamajos nav neviens pāris, kur 30 un 20, vai tuvu ap to vecumu. Sanāk, ka es apgrozos tādos sūdīgos slāņos, kur vecim vienkārši nav izvēle, tapēc neperās ar jauniņām.
Tu taču saproti, ka lai kļūtu par CEO, vispirms jādara mazākais darbiņš, vai ne? Kā Tavuprāt, cilvēki uzkāpj augstos amatos? Pabeidz augstskolu un hops - ir Latvijas Gāzes vadìtājs? Manas paziņas ir dažādos lauciņos - divas ir starptautiskajā biznesā B2B, viena ir ārstniecībā un pasniedz lekcijas ārvalstīs, viena ir executive farmācijā. Laikam 4 sanāk, piedod, nesaskaitīju pareizi. Domu tomër saprati, ne? Divas no viņām ir no trūcīgiem apstākļiem un ir izsitušās no nekā. Jā, tikai vienai ir vīrs, nu un. Citi mērķi un viss!greece @ 30.04.2023 21:27
Pastāsti sīkāk, kādas profesijas. Citādi es vienkārši pieņemu, ka runā par kaut kādām menedžerēm, kas kādreiz jau tika šajā forumā minētas kā ''ļoti augsts amats''.
greece @ 30.04.2023 21:27
Pastāsti sīkāk, kādas profesijas. Citādi es vienkārši pieņemu, ka runā par kaut kādām menedžerēm, kas kādreiz jau tika šajā forumā minētas kā ''ļoti augsts amats''.
Elizabeteputnos @ 30.04.2023 21:37Tu taču saproti, ka lai kļūtu par CEO, vispirms jādara mazākais darbiņš, vai ne? Kā Tavuprāt, cilvēki uzkāpj augstos amatos? Pabeidz augstskolu un hops - ir Latvijas Gāzes vadìtājs? Manas paziņas ir dažādos lauciņos - divas ir starptautiskajā biznesā B2B, viena ir ārstniecībā un pasniedz lekcijas ārvalstīs, viena ir executive farmācijā. Laikam 4 sanāk, piedod, nesaskaitīju pareizi. Domu tomër saprati, ne? Divas no viņām ir no trūcīgiem apstākļiem un ir izsitušās no nekā. Jā, tikai vienai ir vīrs, nu un. Citi mērķi un viss!
Lula @ 30.04.2023 21:37
Tavuprāt mārketings, finanses, kaut vai dizains nav karjera? Laikam te vispirms jāsaprot, ko tu domā ar karjeru.
palaboju - vispār, šī ir kaut kāda bezmērķīga novirzīšanās no tēmas.
lektore kuru Tu te tā apsmej pelna vairāk kā 100k gadā, pasniedz medicīnu, braucot pa ārvalstīm 🤭 ja neizproti profesiju būtību, kā piemēram faktu, ka executive pozīcija ir reāli nākamā zem CEO, pie tam farmācijā, kas ir ļoti labi pelnoša nozare, tad vismaz neko tad nesaki un nepazemo sevi! Kas tad ir karjera, ja kāds no nekā veiksmīgi un salīdzinoši ātrā laika posmā savos 30 ir labā amatā. Vnk neko nesaki, nepazemo sevi.greece @ 30.04.2023 22:06
Es saprotu, ka mēģini man braukt virsū, jo nācās atzīt, ka nekādas karjeras tomēr nav, ir tikai ceļš uz to. Ne visi, kas ir ceļā, gala mērķi sasniedz. Lektoru minēt kā karjeru vispār ir absurdi. Tas, ka tikai 1 no 4 ir precēta arī tikai apstiprina iepriekš rakstīto, ka ļoti aktīva strādāšana sievietes nepadara īpaši iekārojamas vīriešu acīs, lai gan daļa tikko mēģināja apgalvot tieši pretējo. Bet tas ir tikai pašsaprotami - jo mazāk tev ir laika veltīt partnerim, jo mazāk kāds tevi gribēs (un tas attiecas uz abiem dzimumiem).
Karjera manās acīs ir:
- augstas klases speciālists savā jomā, labāks par vismaz kādiem 80% pārējo
- pelna vismaz 5x virs valsts vidējās algas
Tad jau var sākt runāt par karjeru. Ja izpildās tikai viens no kritērijiem, tā nav karjera.
Ghost, tomēr man gribas vaicāt, kas ir tik atbaidošs sievietēs, kuras ir ar kaut kādu dzīves pieredzi?
GhostGG @ 30.04.2023 22:20
Ko tu saaproti ar dzīves pieredzi? Tas ir tik plašs jēdziens, neviena jau nekad nepaskaidro, ko tieši viņas ar to domā un kāpēc tas būtu tik liels, viņuprāt, pluss. Parasti jau kad lieto šo frāzi, lielākā daļa sieviešu aizvieto izlaidīgu dzīves veidu ar "dzīves pieredze".
Manā uztverē tas definētos kā iziešana caur dažādām dzīves situācijām, kuru rada cilvēki apkārt, un sausajā atlikumā priekš sevis saprast, kas ir cilvēki, kā uztvert situācijas, par ko ir vērts satraukties un ko nē, kas dzīvē ir patiesi svarīgs.
Pēc visa,kas manā attiecību jomā ir noticis,liekas,ka vairs nespēšu tik ļoti - mīlēt/iemīlēt, arī domu par bērniem jau esmu atmetusi.
GhostGG @ 30.04.2023 22:34
Tu saproti, ka dzīves pieredze ne vienmēr ir laba. Piemēram,sievietei pagātnē ir bijušas sāpīgas attiecības, bijušais čakarējis, krāpis, emocionāli sagrāvis utt. Vēlāk sieviete atkopjās un tu varētu teikt, ka viņa ir ieguvusi vērtīgu pieredzi. Bet vai tiešām tā ir? Tagad visas šīs lietas velkās līdz uz naākamajām attiecībām, un viņa tagad ir piesardzīgāka, kas tavuprāt, varētu šķist labi, bet paskaties kā uz to skatās nākamais vīrietis? Kāpēc viņam tagad būtu jācieš, ka kāds cits bijušais šo sievieti ir sačakarējis un viņai tagad ir grūti iemīlēties, jo viņa ir piesardzīga. Kāds jaunajam draugam ar to vispār ir sakars? Viņs tak nebija tas, kas vinu sagrāva. Un piemērs pat nav tālu jāmeklē, te pat otrajā lapā, teikums sākās ar -
Lūdzu tev "dzīves pieredze". To sauc par emocionālo bagāžu, kura nav vajadzīga attiecībās un lielāka iespēja, ka viņas nebūs, ir tieši jaunākām, jo viņām "dzīves pieredze" ir mazāka. Protams ir izņēmumi vienmēr arī vecākām var būt viss kārtībā.