Dzīvokļa pirkšana.

Reitings 1701
Reģ: 03.11.2022
Dzīvokļu pirkšana.
Šobrīd vēl protams tikai domu līmenī , jo jāsāk iekrāt pirmajai iemaksai , bet palēnām skatos dzīvokļus un to cenas un kas mani pārsteidz, ka ļoti daudzi pārdod dzīvokļus par neadekvātām summām , kur remonts nav redzēts gadus 30 un vēl visādi trūkumi, bet cena uh kur augšā. Vai tad tiešām cilvēks var uzlikt , kādu cenu grib dzīvoklim? Cik jūs ilgā laikā atradāt savu dzīvokli, ko vēlaties pirkt ? Nespēju izlemt, vai labāk pirkt jau dzīvokli ar remontu vai remontēt pašiem? Paldies par atbildēm.
25.04.2023 10:18 |

Reitings 3521
Reģ: 23.01.2022
Lula @ 25.04.2023 12:06

Pilnīgi piekrītu, es arī sākumā gribēju māju, bet sapratām, ka finansiālā situācija ir pārāk nestabila, procentu likmes pārāk mainīgas(un lielas jau no paša sākuma) un beigās nopirkām nelielu dzīvokli, kuru saremontēt un vēlāk dzīvē pārdot.

Mēs arī nopirkām salīdzinoši nelielu dzīvokli. Labākais lēmums ever. Nav jāmaksā komunālie par tukšām telpām, cena ar sanāca mazāka (jo uz katru istabu sanāca +10k).
Investīcija, kurā šobrīd dzīvojam :)
25.04.2023 12:15 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Pelnrukšķīte @ 25.04.2023 12:15

Mēs arī nopirkām salīdzinoši nelielu dzīvokli. Labākais lēmums ever. Nav jāmaksā komunālie par tukšām telpām, cena ar sanāca mazāka (jo uz katru istabu sanāca +10k).
Investīcija, kurā šobrīd dzīvojam :)

Cik kvm ir tas neliels dzīvoklis? 50?
Jo mums pērkot 50kvm ir minimums. Paši tagad dzīvojam 47 kvm un sajūta ir ka pa šauru. Ne kur velosipēdu nolikt, ne kur normāli datorgaldu ierīkot, dīvāns mazs jo nav vietas lielākām utt.
25.04.2023 12:18 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Pelnrukšķīte @ 25.04.2023 12:12

gan jau tiem pirktas ir laikā, kad bija vēl lielāka cena un negrib iebraukt mīnusos. Tad nu sēž ?

Zini, īsti nē, mēs tolaik apmēram noskaidrojām to stāstu, kā tikuši pie īpašuma un kāpēc pārdod - lielākā daļa bija mantoti.
Tāpēc ļoooti brīnos, laikam jau naudas zīmes cilvēkiem acīs un aizmiglots skats uz realitāti.
25.04.2023 12:20 |

Patīk
Reitings 11059
YaeMiko @ 25.04.2023 12:18

Jo mums pērkot 50kvm ir minimums. Paši tagad dzīvojam 47 kvm un sajūta ir ka pa šauru. Ne kur velosipēdu nolikt, ne kur normāli datorgaldu ierīkot, dīvāns mazs jo nav vietas lielākām utt.

Mums ir 54 kvm, ir okei, bet ļoti atkarīgs no mājas un plānojuma.
25.04.2023 12:21 |

Reitings 3521
YaeMiko @ 25.04.2023 12:18

jā, 50kvm.
Katram jau savas vajadzības + kā Lula min - ļoti atkarīgs no plānojuma. Mums ir gan vieta datorgaldam, gan pietiekoši lielam dīvānam.
Bet mums nekur nevajag nolikt velosipēdus. Tā drošvien būtu problēma.
25.04.2023 12:40 |

Reitings 40
Reģ: 25.04.2023
Man tikko tik stulba situācija ar dzīvokli sanāca. Jau atradu, ar mākleri visu vienojāmies, Altumā un bankā jau papīri parakstīti, rīt pie notāra un pēkšņi zvans no māklera, ka dzīvokļa īpašnieks pārdeva dzīvokli citam, jo tas piedāvāja augstāku cenu. Es vienkārši šokā. Tādas dusmas. Pazaudēts laiks un nauda, ko iemaksāju Altumā un par dzīvokļa vērtēšanu.
25.04.2023 12:50 |

Reitings 1701
Pelnrukšķīte @ 25.04.2023 11:49
Paskaties Altum jauno profesionāļu programmu. Ja atbilsti kritērijiem, tad labāk izmantot šo iespēju, nevis n gadus krāj mistisku summu, kura ar katru reizi kad pieaug kopējā cena, pieaug.
Ar to cenu ir tā.. 4 gadus atpakaļ, kad pirkām savu dzīvokli, visi teica, ka mēs esam traki, jo cenas NOTEIKTI ies uz leju un vispār, būs gada beigās krīze un vissslikti. Cenas nevienā brīdī nesāka kristies.
Esmu ļoti priecīga, ka paņēmām ar altum un neko negaidījām, un nopirkām dzīvokli. Dzīvoklis bija dzīvojamā stāvoklī, bet pa šiem gadiem esam pa vienai telpai visu izremontējuši un var tik dzīvot.
Bankas šobrīd sāk piedāvāt fiksēto likmi uz konkrētu periodu (5-10 gadi), kur nebūs mainīga tā likme. Vissāpīgāk euribor pieaugumu jūt cilvēki, kuriem hipotēka ir virs 100k. Līdz tam, pieaugums ir paceļams.
Un par euribor runājot..ļoti iespējams, ka nekad vairs nebūs 0 līmenī. Cik ir lasīts, kad beigsies pieaugums un sāks iet uz leju, tad būs ap 2%, kas esot ok priekš veselīgas ekonomikas.
Kopumā, pats galvenais ir izvērtēt savas iespējas un varbūt nopirkt mazāku/vienkāršāku, nevis iet pēc maksimuma. Arī kredītā ņemtu dzīvokli var pārdot un nopirkt ko savādāku :)

Skatos jau ar altum, bet gan ģimeņu, jo ir viens bērns, tur tās pirmās iemaksas nav tik trakas un ir iespējams iekrāt.
Tas gan , arī neticu ka cenas kritīsies, to jau sen saka ka visām kritīs cena , bet tikai kāpj un kāpj.
25.04.2023 12:55 |

Reitings 277
Reģ: 18.04.2023
Dzīvoklis vai māja,
Man pār plecu kāja.
Gribu nopirkt māju es,
Kariņš naudiņu aiznes.
25.04.2023 12:58 |

Reitings 1701
.Eksperte. @ 25.04.2023 11:45
Pa cik krāj tāpat pirmajai iemaksai, izmanto laiku un pēti tirgu. Ar laiku sapratīsi kas ir laba cena attiecīgajām prasībām. Ja krāj, visticamāk dzīvoklis kuru nopirksi vel nemaz nav pārdošanā. Izmanto esošos resursus lai analizētu tirgu un tās īpatnības. Ja par pieredzi, tad kamēr krāju tad tā arī dariju. Parādijās labs piedāvājums, bija sakrāti līdzekļi un uzreiz arī nopirku.
Remontēts, protams, būs dārgāks. Tomēr jāskatās pēc iespējām. Būvmateriāliem cenas kāpj, papildus būs jāmaksā strādniekiem, ja paši netaisat remontu. Tomēr tas ļauj dzīvokli veidot pa savam, ja rocība atļauj. Vel viens mīnuss pie remonta ir kaimiņu neapmierinātība. Cilvēki, diemžēl, nav diez ko saprotoši šajos jautājumos, pat ja remontu netaisi agros rītos vai vēlos vakaros.
Piebilde par remontu. No tā izriet lietas, par kurām bieži neaizdomājas. Vecie būvgruži būs jāizmet, vecās mēbeles tāpat. Ja dzīvoklī jātaisa pilnīga renovācija, būs jādomā kā atstiept līdz viņam visus lielos reģipšus, smagās pakas ar materiāliem. Tas ir laiks, kuru jāvelta pašam, vai arī jāmaksā kādam, kurš to velta tavā vietā.

Jā ,labs padoms , to arī šobrīd daru , vienkārši čekoju dzīvokļus un tā cenas.
Nav vajadzības pēc dārga eiroremonta , taču galīgi dzīvokli ar betona sienām un plikiem vadiem karājoties arī negribu .
25.04.2023 13:01 |

Reitings 1033
Paldies par atbildēm tātad mēs vienkārši nemākam dzīvot minimalistiski un vajag daudz vietas krāmiem 😂
Bet nesen biju skatīties jauno projektu Ādažos Ūdeļu vai Ūbeļu (neatceros) iela un it kā dzīvoklis pēc kvm 57 OK. Viena istaba ap 10kvm un tur pat esošais saimnieks nevar ielikt normālu divguļamo gultu tā lai durvis pilnībā atveras un neatsitas, vot tas bija dīvains plānojums, jo otrā istaba it kā normāla 13 kvm un tad dzīvojamā kopā ar virtuvi/priekštelpu. Nepaņēmām tikai dēļ tās vienas mazās istabas.
25.04.2023 13:13 |

Reitings 2485
Reģ: 22.02.2023
Karolaina @ 25.04.2023 12:50
Man tikko tik stulba situācija ar dzīvokli sanāca. Jau atradu, ar mākleri visu vienojāmies, Altumā un bankā jau papīri parakstīti, rīt pie notāra un pēkšņi zvans no māklera, ka dzīvokļa īpašnieks pārdeva dzīvokli citam, jo tas piedāvāja augstāku cenu. Es vienkārši šokā. Tādas dusmas. Pazaudēts laiks un nauda, ko iemaksāju Altumā un par dzīvokļa vērtēšanu.
Tieši par to es arī runāju.
25.04.2023 13:14 |

Patīk
Reitings 11059
Metaforaas @ 25.04.2023 13:01

Nav vajadzības pēc dārga eiroremonta , taču galīgi dzīvokli ar betona sienām un plikiem vadiem karājoties arī negribu .

Citreiz labāk, lai ir tie plikie vadi un betona sienas, jo dzīvoklī, kurš ir itkā mazliet paremontēts, tāpat varētu būt jāmaina vadus, santehniku. Vieglāk, ja nav kultūrslānis jau pa virsu
25.04.2023 13:15 |

Reitings 1033
Lula @ 25.04.2023 13:15

Citreiz labāk, lai ir tie plikie vadi un betona sienas, jo dzīvoklī, kurš ir itkā mazliet paremontēts, tāpat varētu būt jāmaina vadus, santehniku. Vieglāk, ja nav kultūrslānis jau pa virsu

Vai arī kā mana kolēģe iegrābās ka it kā eiro remonts a tur zem reģipša pelējums pa visu sienu un vēl elektrības vadi savilkti tā ka kaut kas var uz īso iet. Atklājas jo pieslēdzot reizē tējkannu, veļasmašīnu, un televizoru sita ārā korķus. Un no sienu pelējuma ir praktiski neiespējami tikt vaļā.
25.04.2023 13:25 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Metaforaas @ 25.04.2023 13:01

Man kā reiz dzīvoklis betona sienām un veciem vadiem. Viss top pa jaunam. Tas prasa laiku un varbūt pat maķenīt vairāk finanses nekā tad, ja pirktu jau visu gatavu BET, tad es zinu, ka man viss kā vajag. Labs piemērs bija pavisam nesen. Strādnieki plēsa nost sienas pie logiem un atraujot vaļā secināja, ka tur nekas principā nav nopūsts. Tur dzen iekšā vēju,bet logi jauni. Nu lūk, bieži sanāk, ka izremontē pa ašo un tad it kā nopērc labu un skaistu dzīvokli, bet salsti nost, vai arī kā jau te minēja - puvums un jātaisa jauna elektroinstalācija. Tās ir neredzamās lietas. Tapēc ja plāno dzīvokli, kur tiešām zini, ka vēlies tur reāli dzīvot, iesaku pirkt remontējamu. Tas aizņems laiku un resursus, bet tu zināsi, kas ir kas.
Vel viens piemērs - man aiz sienas virtuvē lifts. Es pieļauju, ja remontētu ar mērķi pārdot, es tam reāli nepievērstu uzmanību. Reģipsi virsū un viss forši, nākamie varētu klausīties kā kaimiņi braukā. 😁 Tomēr pa cik zinu, ka sev, tad starp profiliem vate un reģipsis. Tagad to liftu dzirdēt var ļooooti minimāli. Tādas tās lietas.
25.04.2023 14:09 |

Reitings 3733
Reģ: 13.12.2022
Karolaina @ 25.04.2023 12:50

Jā, tā diemžēl gadās. Tāpēc baigi svarīgi maksāt rokas naudas un slēgt rokas naudas līgumu!
25.04.2023 14:14 |

Reitings 40
Reģ: 25.04.2023
Arabesq @ 25.04.2023 14:14

Jā, tā diemžēl gadās. Tāpēc baigi svarīgi maksāt rokas naudas un slēgt rokas naudas līgumu!
Jā, vot vispār neiedomājos par ko tādu. Turpmāk zināšu, paldies, ka pateici. ❤️
Bet nu centīšos piedzīt no dzīvokļa īpašnieka naudu, ko viņa dēļ esmu pazaudējusi. Summa nav liela, 500€, bet nu tomēr.
25.04.2023 14:28 |

Reitings 3521
Lula @ 25.04.2023 13:15

ō jā. Mums it kā normāli viss bija. Sākumā domājām - pārkrāsosim sienas un viss. Vīrs atvēra 1 kontaktligzdu, tur viss forši, labi vadi un tā. Tā kā bija jāuztaisa skaņas izolācija citai sienai, atvēra arī citu kontaktligzdu. A tur, pārsteigums - veci vadi. Pa vidu vēl nodega vads, kurš baroja boileri un veļasmašīnu. Izrādījās, ka no 2 korķiem tiek izmantots tikai 1. Karoč, labāk, lai tie vadi ir jāpārvelk :)
25.04.2023 15:16 |

Reitings 75
Reģ: 17.04.2020
Mēs nopirkām dzīvokli pagājušā gadā.
Janvārī sapratām, ka jāmeklē lielāks un aprīlī nopirkām.
Skatījāmies visādus, bet beigās nopirkām ar visām mēbelēm un visu sadzīves iekārtu, tikai gultu un galdu pārvedām.
25.04.2023 16:07 |

Patīk
Reitings 11059
Yoyo @ 25.04.2023 16:07
Mēs nopirkām dzīvokli pagājušā gadā.
Janvārī sapratām, ka jāmeklē lielāks un aprīlī nopirkām.
Skatījāmies visādus, bet beigās nopirkām ar visām mēbelēm un visu sadzīves iekārtu, tikai gultu un galdu pārvedām.

Cena likās adekvāta?
25.04.2023 16:17 |

Reitings 75
Reģ: 17.04.2020
Lula @ 25.04.2023 16:17

Cena likās adekvāta?

Jā, cenu arī nolaida zemāk.
Labs remonts, viss bija, nekas pašiem nebija jāpērk.
25.04.2023 17:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits