TuunEs @ 19.04.2023 16:10Ja arī ir kāda mamma, kas nožēlo sava bērna eksistenci, tad tas nav jāpieņem kā norma, tā jebkurā gadījumā ir ļoti miskroskopiska procentuāla daļa, ka tā var gadīties un tām, kurām nav bērnu, bet gribētos, nebūtu jābaidās, ka ar viņām tas notiks. Ja pašai ir sakārtots tas, kas Tev ir galvā un esi psiholoģiski nobriedusi, tad šādai nožēlai nav jābūt.
Un ja runājot par sabiedrības spiedieniem. Ja Tu neesi pshiloģiski nobriedis un Tevi ietekmē sabiedrības spiediens un Tu vai nu pakļaujies vai tieši pretēji liedz sev dzīvē kaut ko, lai tieši šai ''sabiedrībai'' ieriebtu, tad šeit atkal varam nonākt pie tā, ka kaut kas līdz galam tur nav un ir jāsāk rakties sevī dziļāk.
Man vispār absurdi liekas darīt to ko citi saka, tā ir Tava dzīve un Tu pats izlemsi kā Tev būs labāk.
Andie @ 19.04.2023 16:11
Kāpec tik ņirdzoša attieksme, tu lietas vispārini par daudz, 70-90 tie nav tik sens laiks, ņem vērā. Pamatā es teiktu, ka tā bija viņu dzīve par kuru viņas sēro dažādos aspekots, jo līdz ar bērnu bieži nākas no tik ļoti daudz kā atteikties vai līdz ar bērna esamību tiek zaudētas iespējas, kas bija līdz tam, jo būsim reāli, par tēvu varētu gribēt daudzi būt, jo tas ir ģenētiski radniecīgs turpinājums uz sievietes rēķina.
Tas protmas tā, ir ka ar vecumu gan vīrieša feritilāte krītas, gan sievietes, protams, bet sabiedrībai būtu jāprtrauc visis šie unsolicited advice. Bērns vnm būs subjekts, kā neesamību labāk nožēlot, nekā nožēlot tā esamību.
auriteau @ 19.04.2023 16:22Par mikroskopisko nožēlotāju daļu - te jau pieminēja uzturlīdzekļu nemaksātāju statistiku.
Īr tadā lieta,ka vīrietim spermotozidi ir aktīvi visu mūžu(cik kvalitatīvi,tas atkarīgs no virieša),bet sievietei cik olšūnu ir tik ir,jau mammas vēdērā izveidojoties dzimumam-meitene.Genētiski ir ieliktas olšūnu skaits.un viņas nemainās dzives laikā.sākoties Menešreizem,katru mēnesi olšūnas mazinās,lidz pēdejai.Un tas ir faktors ,kas ietekmē auglību.Kādai šupulī ielikts maz,kādai vairāk.kādai auglība var beigties jau 30 gados,kāda var piedzemdēt 50 gados.Tā saucamais vecums kad ir pēdējā iespēja isti nepastāv.vienīgais jā.nodzivojot garāku mūžu parādas riska faktori,kuri atkal-var būt var nebūt.Andie @ 19.04.2023 15:57
Tas protmas tā, ir ka ar vecumu gan vīrieša feritilāte krītas, gan sievietes, protams, bet sabiedrībai būtu jāprtrauc visis šie unsolicited advice. Bērns vnm būs subjekts, kā neesamību labāk nožēlot, nekā nožēlot tā esamību.
Pelnrukšķīte @ 19.04.2023 16:22
Tev liekas absurdi, bet ir ļoti daudz cilvēki, kuriem tā neliekas. Ir tik daudz aspekti, kurus neviens ārpusē pat nevar nojaust.
Un bērniem neviens nekad nav gatavs, arī cilvēki, kuri ilgus (ļoti ilgus) gadus cenšas tikt pie mazā, finālā nemaz nav līdz galam gatavi un saskaras ar ļoti daudz problēmām.
Nav viss tik balsts un melns kā tu te centies iestāstīt :)
GhostGG @ 19.04.2023 16:29
Tās ir nesalīdzināmas lietas, vīrietim jau tas noteikti nenotiek 30-40g ar atsevišķiem izņēmumiem. Varu galvu likt ķīlā ka lielākā daļa 40g vīriešu ir salīdzinoši auglīkāki nekā tāda paša vecuma sievietes. Par to nožēlošanu ir kā ir. Bērns jau tomēr nepieder vienam vecākam, bet gan abiem.
In general, fertility starts to decline for men when they’re in their late 40s, with up to a 23% annual decline in fertility beginning at age 39. One study suggested that conceiving during a 12-month period was 30% less likely for men who were over the age of 40 compared to men who were under 30 years old. Another study of intrauterine artificial insemination found that after six cycles, men who were 35 or under had a fertility rate of 52%, whereas men over the age of 35 had a fertility rate of 25%.
auriteau @ 19.04.2023 17:09TuunEs,
Vai vari labāk pati izstāstīt, kā tu ieteiktu sasniegt psiholoģisku briedumu, ja sievietei tas nav ielikts šūpulī vai nav pieredzējusi to ģimenē?
TuunEs @ 19.04.2023 16:39
Tas, ka turos pie sava viedokļa nenozīmē, ka uzskatu ka viss ir tikai balts un melns. Tieši pati iepriekš arī teicu, ka ir daudz aspektu un kā jau te redzams, ka ne tāpat vien var rasties nožēla, katrs kurš šeit par to uzrakstīja tālāk piemin, ka tai sievietei sabiedrība piespieda, vīrs piespieda vai vispār vīrietis ir nekāds un atstāja vienu pašu.
Man Tev jautājums- Tev pašai ir savi bērni? :)
Arabesq @ 19.04.2023 18:11
Klapes uz acīm, man ir mans viedoklis, es pie tā turēšos, jūs varat teikt, ko gribat, pasaule ir tikai tāda, kādu to esmu piedzīvojusi es, jūs pārējās neko nesaprotat ?
Arabesq @ 19.04.2023 18:11
Klapes uz acīm, man ir mans viedoklis, es pie tā turēšos, jūs varat teikt, ko gribat, pasaule ir tikai tāda, kādu to esmu piedzīvojusi es, jūs pārējās neko nesaprotat ?