TuunEs @ 19.04.2023 15:01Un ja šai sievietei iemesls nožēlot ir ballītes un ceļojumi, tad man vairs nav ko teikt ??
Vecāku skaits, kuru vietā uzturlīdzekļi bērniem tika izmaksāti no fonda, 2022. gada novembrī bija 41 939 personas.
TuunEs @ 19.04.2023 14:55
Nu a kur bija problēma ceļot un baudīt bezrūpīgo dzīvi ilgāk? Un šeit arguments, ka ar bērnu nevar ceļot un darīt ko pašai gribas galīgi nav arguments.
Bērns nav katorga ar ko jāsēž 24/7.
…
Netīšām sev uzspiedu mīnusu ?
TuunEs @ 19.04.2023 14:49
Ha, bet tieši tā! Ja man pateiktu, ka zini es reāli nožēloju, ka esmu viņu piedzemdējusi, tad man tas būtu kā red flag mātei un man būtu ļoti žēl tā bērniņa.
Nožēlo ir vienāds ar to, ka es viņu nemīlu.
Un tur nav ar ko lepoties.
Ja saka es labprāt patītu laiku atpakaļ un tad paskaidrotu ko darītu savādāk es saprastu, nevis vienkārši, ka vispār nožēlo sava bērna eksistenci un nekad dzīvē nebūtu dzemdējusi.
Arabesq @ 19.04.2023 15:07
Nepārtrauktais sabiedrības spiediens “nu, tu tik nenokavē. Cik tad ilgi vēl varēsi? Nekad nevar zināt, moš vēlāk nesanāks. Ko tad jūs gaidat?”
Tepat diskusijā pilns ar tādiem. Tā kā nevajag ?
Arabesq @ 19.04.2023 15:07
Nepārtrauktais sabiedrības spiediens “nu, tu tik nenokavē. Cik tad ilgi vēl varēsi? Nekad nevar zināt, moš vēlāk nesanāks. Ko tad jūs gaidat?”
Tepat diskusijā pilns ar tādiem. Tā kā nevajag ?
par to nožēlu ir tā, ka man visi apkārt ir apstājušies pie 1 bērna (tiem, kam ir) un ne pa kam vairāk, jo tas ir ļoti grūti un vairs negrib. tālākiem cilvēkiem noteikti nestāsta, kā ir patiesībā, bet no tuviniekiem neslēpj, cik tas ir grūti (nepiepušķo realitāti).
TuunEs @ 19.04.2023 14:45
Kāds tieši lēmums, ka nedzemdētu vispār?
Šeit varbūt vairāki varianti no šādas atbildes, kur uzreiz nenozīmē, ka nožēlo, bet būtu darījušas kaut ko savādāk. Kaut vai kā, piemērs, nesteigtos tik ātri bet vēl padzīvotu sev.
Par vēlu es domāju ne tikai fizioloģiski, bet vai būs vēl īstais vīrietis pie sāniem ar ko būs vēlme un spēki pie tā bērna tikt.
TuunEs @ 19.04.2023 14:49
Ha, bet tieši tā! Ja man pateiktu, ka zini es reāli nožēloju, ka esmu viņu piedzemdējusi, tad man tas būtu kā red flag mātei un man būtu ļoti žēl tā bērniņa.
Nožēlo ir vienāds ar to, ka es viņu nemīlu.
Un tur nav ar ko lepoties.
Ja saka es labprāt patītu laiku atpakaļ un tad paskaidrotu ko darītu savādāk es saprastu, nevis vienkārši, ka vispār nožēlo sava bērna eksistenci un nekad dzīvē nebūtu dzemdējusi.
Ja godīgi nezinu pilnīgi nevienu adekvātu mammu(kurai nav pofig uz bērnu), ka reāli nožēlotu. Nu pilnīgi neviena. Ja piedzimst dzeguzei, narkomānei vai dzērājai, tad tur jau ir cits stāsts.
par to nožēlu ir tā, ka man visi apkārt ir apstājušies pie 1 bērna (tiem, kam ir) un ne pa kam vairāk, jo tas ir ļoti grūti un vairs negrib. tālākiem cilvēkiem noteikti nestāsta, kā ir patiesībā, bet no tuviniekiem neslēpj, cik tas ir grūti (nepiepušķo realitāti).
gan biežas iedzeršanas, lai spētu no tā visa atiet
Andie @ 19.04.2023 15:41
Es teicu, ka ne gluži nožēlo, bet būtu bijiši citi lēmumi, diez vai viņam būti bijuši bērni. Tas vēl nenozīmē, ka nemīl, tas viss nav tik balts un melns, ļoti emocionāli sarežģīts variants, btw viņas, kas bija/ir labas vecmammas, ar bērnien piegušajiem kontakti labi. Tas iemīlēšanas process viņām negāja viegli, bet ļoti smagi, un tajos laikos PSRS viņas cieta klusu.
GhostGG @ 19.04.2023 15:28
Tas nav sabiedrības spiediens, tā ir realitāte. Tiešām var gadīties, ka vēlāk var arī nesanākt. Tā tikai dažas atsaldētās domā, ka gadiem ejot auglība tikai palielinās :D
https://abcnews.go.com/GMA/OnCall/women-fertility-falls-lose-90-percent-eggs-30/story?id=9693015
Andie @ 19.04.2023 15:57
Tas protmas tā, ir ka ar vecumu gan vīrieša feritilāte krītas, gan sievietes, protams, bet sabiedrībai būtu jāprtrauc visis šie unsolicited advice. Bērns vnm būs subjekts, kā neesamību labāk nožēlot, nekā nožēlot tā esamību.
TuunEs @ 19.04.2023 15:55
Un kāds šīm vecmammām bija tieši tas iemesls nožēlot? Viņas ir veselu mūžību nodzīvojušas un tad var nākt ārā ne tikai tādi teksti...Atceros savu vecvecmammu, kas man teica, ka lai es vispār ar vīriešiem neielaižos un, ka ar viņiem ir viena liela nelaime :D
Es personīgi vecmammu teikto un viņu dzīves piemēram nesekotu. Tieši tā, tie bija citi laiki un tad tiešām pastāvēja sabiedrības spiediens. Skumji tikai, ka viņas pie tā, ka dzivē kaut kas nesanāca vaino pie tā bērnus un skumji, ka nesatika īstos vīriešus kurus mīlēt.
TuunEs @ 19.04.2023 15:55
Un kāds šīm vecmammām bija tieši tas iemesls nožēlot? Viņas ir veselu mūžību nodzīvojušas un tad var nākt ārā ne tikai tādi teksti...Atceros savu vecvecmammu, kas man teica, ka lai es vispār ar vīriešiem neielaižos un, ka ar viņiem ir viena liela nelaime :D
Es personīgi vecmammu teikto un viņu dzīves piemēram nesekotu. Tieši tā, tie bija citi laiki un tad tiešām pastāvēja sabiedrības spiediens. Skumji tikai, ka viņas pie tā, ka dzivē kaut kas nesanāca vaino pie tā bērnus un skumji, ka nesatika īstos vīriešus kurus mīlēt.
No cik gadiem tev sākas vecmammas?
Nevajag laist caur savu prizmu - negribēju, tad sagribēju un viss ir tik kolosāli, ka vienradži kakā varavīksnes