2019.gadā novembrī es sāku lietot paroxetinu. Bija, protams, blaknes no sākuma, bet organisms ātri adaptējas un pēc tam ir Ok. Galvenais katram ir sasniegt savu īsto ārstēšanas devu. Manā gadījumā tur bija 40mg. Ar 20 mg vēl mocījos. Ar 30 mg jau sāku normāli dzīvot. Atceros kā pēc ilgiem laikiem vasarā bridu pa jūru, izbaudīju akmentiņus zem pēdām, jutu sauli un vnk atkal varēju justies normāli. Bez panikas, stresa, trauksmes un arī depresijas. Viss bija Ok, bet tad sekoja šķiršanās ar dzīvesbiedru un palika sliktāk. Atkal depresija sāka atgriezties. Daudz stresa. Ārste pacēla uz 40 mg un tad bija atkal Ok. Pilnībā Ok. Tā, ka man draudzenes no malas jautāja, kā es tik mierīgi ar visu tieku galā 😁Mimii13 @ 14.04.2023 11:58
Paldies! Ja nav noslēpums, kurus AD lietoji un cit ilgi? Vai vēl lieto?
AD tiešām palīdz trauksmes gadījumā.Savva @ 14.04.2023 13:20AD lieliski palidz trauksmei. Tavs arsts dara kko nepareizi.
No ilgstoša stresa rodas melnās domas. Jo organisms ir pārguris, nomocījies. Tavā gadījumā nerealitātes sajūta. Tas ir aizsargmehānisms. Pieļauju, ka Tev ir depresija. Tā izklausās.To noteikti ir jāārstē un to VAR izārstēt. 💯Mimii13 @ 14.04.2023 18:08
Paldies par tavu pieredzi un laiku!
Jūtu līdzi, ka tev arī nācās piedzīvot šo murgu un priecājos, ka tev ir tagad labi! Labā nozīmē apskaužu!
Laikam rīkošos līdzīgi - lai ārsts izraksta ko nu izrakstīs, bet lietošu pēc laiciņa, kad sapratīšu ka pati netieku laukā. Došu laiku izvadīties zālēm, kas tagad ir organismā. Kas ir pierašana pie AD jau zinu, tā ka pārdzīvošu arī trešo reizi, ja nāksies :D
Šobrīd arī nodarbojos ar psihoterapeitu un pēc sesijām rodas iekšēja sajūta, ka varēšu tikt galā pati.
Panikas lēkmes, starp citu, mani nemoka tik ļoti kà uzbāzīgas melnas domas un nerealitātes sajūta. Iekšējs tukšums. Panikas lēkme man bija 1x pašā sākumā un vairs neatgriezās, tfu tfu tfu.
Vivian10 @ 14.04.2023 22:04No ilgstoša stresa rodas melnās domas. Jo organisms ir pārguris, nomocījies. Tavā gadījumā nerealitātes sajūta. Tas ir aizsargmehānisms. Pieļauju, ka Tev ir depresija. Tā izklausās.To noteikti ir jāārstē un to VAR izārstēt. ?
Viss būs labi. Man arī bija melnās domas. Es esmu bijusi tajā tumšajā un biedējošajā pusē. Man ļoti palīdzēja vienas citas ārstes vārdi ( kardioloģes, pie kuras gāju dēļ tahikardijas, bet viņa redzēja, ka problēma ir dziļāka un arī nopietni ieteica AD) - Tu redzēsi, Tev atkal spīdēs saule, varu saderēt uz merdesesu ? Bet kur es to mersededu pēc tam likšu ?-
Viņa toreiz ļoti palīdzēja.
Es kā distoniķe, skraidīju pie visiem ārstiem. Arī neirologiem. Un visi kā viens beigās nopietni teica, lai sāku dzert AD, jo biju jau pie sarkanās līnijas. Nespēju funkcionēt, ēst. Biju nokritusies svarā. Bija grūti runāt, kustēties. Sēdēju un skatījos vienā punktā.
AD glābj dzīvības. Tas ir fakts.
No pašas pieredzes saku, ka 100% noteikti atkal spēsi justies normāli. Protams.Mimii13 @ 14.04.2023 23:59
Ak Dievs kā gribas atkal sākt ticēt atlabšanai un tiešām atlabt. Tādi stāsti iedveš cerību uz gaišāku nākotni, tiešām. Distoniķiem jāpalīdz viens otram jo kas cits kā ne mēs zinam šīs diagnozes “priekus”. ?
Es ļoti ceru uz ārsti, kas būs pirmdien.. atsauksmes labas. Gan jau ne tāpat vien.
Starp citu pie kardiologa mani ar sūtīja pēc tahikardijas lēkmes AD lietošanas sākumā, bet negāju, jo jau sāku saprast, ka jokus spēlē VD nevis reāla slimība un tā lkm bija pirmā reize, kad pasūtīju savu distoniju 5 mājas tālāk?
Vari droši man rakstīt privāti, ja gribi izrunāties, ko pajautāt. 😊👌Mimii13 @ 14.04.2023 23:59
Ak Dievs kā gribas atkal sākt ticēt atlabšanai un tiešām atlabt. Tādi stāsti iedveš cerību uz gaišāku nākotni, tiešām. Distoniķiem jāpalīdz viens otram jo kas cits kā ne mēs zinam šīs diagnozes “priekus”. ?
Es ļoti ceru uz ārsti, kas būs pirmdien.. atsauksmes labas. Gan jau ne tāpat vien.
Starp citu pie kardiologa mani ar sūtīja pēc tahikardijas lēkmes AD lietošanas sākumā, bet negāju, jo jau sāku saprast, ka jokus spēlē VD nevis reāla slimība un tā lkm bija pirmā reize, kad pasūtīju savu distoniju 5 mājas tālāk?
Vivian10 @ 15.04.2023 00:29No pašas pieredzes saku, ka 100% noteikti atkal spēsi justies normāli. Protams.
Galvenais, uzticies ārstei. Ja atsauksmes ir labas, tātad ārste ir laba un pieredzējusi. Visu droši un mierīgi viņai izstāsti. Un tad lēnām sāc dzert AD. Uzreiz AD nepalīdzēs. Jo Tev būs jāpierod ar mazām devām. Un jāsasniedz sava ārstējošā deva. Ārste pateiks, kāda ir sākuma ārstējošā deva konkrēti Taviem AD. Piemēram, paroxetinam, tā ir no 20mg. Un uz augšu. Mana ideālā bija 40 mg, ko dzēru kādus 2 gadus.
Ar 20 mg es mocījos - it kā jutos labāk, bet vienalga bija stress, trauksme, depresija. Runāju pretī ārstei un teicu, ka varbūt vispār AD man neder, vai vajag citus, jo jutos slikti. Viņa stingri man pateica, ka es, protams, varu iet pie cita ārsta, ja gribu, bet viņa iesaka celt devu augšā uz 30 mg, jo manas zāles ir priekš manis vislabākās. Un viņai bija taisnība.Mimii13 @ 15.04.2023 08:27
Kā saprast, ka deva ir par mazu? ?
Man bij tik slikti no AD ka palielināt devu likās vājprāts ?
kā izpaudās, ka Tev bija slikti?Mimii13 @ 15.04.2023 08:27
Kā saprast, ka deva ir par mazu? ?
Man bij tik slikti no AD ka palielināt devu likās vājprāts ?
Vivian10 @ 15.04.2023 11:37kā izpaudās, ka Tev bija slikti?
1dien visu izrunā ar ārsti. Dod ziņu, ko viņa teiks.Mimii13 @ 15.04.2023 16:12
Pastiprināta nerealitātes sajūta bij galvenais, depresija kuras nebija, bezizejas sajūta, tukšums pilnīgs iekšā un emociju trūkums, agorafobija, libido zem -100 ? krč viss kas vien iespējams. Pirms lietošanas bija tikai nerealitāte(ne 24/7), trauksme un nomāktība.
Renaate301 @ 16.04.2023 11:17Iespējams arī jāprecizē diagnoze, no tā arī ārstēšana atkarīga vienalga vai vaina fiziska vai psiholoģiska. Tev šeit tas nav jāraksta, bet vai zini savu F kodu?
Mimii13 @ 16.04.2023 15:24
Nop. Es zinu tikai, ka psihiatrs manu kaiti sauc par “ģeneralizēto trauksmi”. Pirmreizēji neirologs uzstādīja “Panika”. So, nezinu, kas tieši man ir ? rīt uzjautāšu psihiatrei
yay @ 17.04.2023 13:03Paklau, ir jāsaprot, ka nav tādas maģiskās ripiņas (izņemot extazī) kas Tev dos rezultātu.
pepija @ 17.04.2023 14:23es vienreiz tadu kludu izdariju,ka saku lietot AD arprats,ceru,ka muzam tada stulbiba prata neienaks...man no vinam radas tadi blakusefekti,ka meginaju taiist pasnavibu,ka darzenis biju palikusi
pamegini labak Baha ziedus