ok, fair point :D Jebkurš no šiem gadījumiem ar uzsvaru uz tiem bagātākajiem :DMotherofdragons @ 11.04.2023 11:25Viss vienā katlā... vai tēma ir par oligarhu sievām, golddigerēm, "parastu" bagātnieku sievām, dāsniem vīriešiem, dāsniem bagātiem vīriešiem vai vienkārši mājsaimniecēm, kuras nestrādā? Man nav skaidrs tēmas pieteikums ?
sieviete tad ir kā tukša lellīte, kura nestrādā
Iespējams, daudzas teiks, ka tas ir nepieņemami, jo sieviete tad ir kā tukša lellīte
Un otras, kuras ir vnk slinķes un dzīvo ar uzskatu, ka nauda dzīvē ir galvenais
Es, personīgi, pazīstu daudz sievietes, kuras dzīvē nekad nav strādājušas,
Kur tu tādas atrodi un cik viņām ir gadu? Es nezinu nevienu, nevienā paaudzē. Man šķiet, ka Latvijā tas ir kaut kas ļoti rets
es izturēju pusotru gadu dekretā man nāca pienakosas naudas ,bet ta sajūta, ka aizej un nopelni savu naudu atnāc no sava smagā darba(kurš man patīk)un algas dienā,saviem berniem no savas nopelnitās naudas nopērc to ,kas nepieciešams(tas tā visparināti )man rāva jumtu nost uz dekrētu beigām,ka es to nedaru.Man pat no valsts naudām ,kas nāca to laiku likas ,ka neesmu nopelnījusi.Jokaina domāšana piekrītu.Bet es paļaujos tikai ko pati nopelnu,pat otrā vira naudas nenemu vērā,ka viņs man kautko būtu parādā vai pienākums kautko dot.Pats dod no brivas gribas .Pat ja būtu kontā miljoni ,es tāpat stradatu un tos miljonus izdalītu dzivniekiem un bērniem.elfa* @ 11.04.2023 13:50No vienas puses, gribētos tā, jo nauda dod iespējas. Var jau Lieņuka stilā bārstīt stulbus aforismus, ka nauda neko nenozīmē, nav svarīga utt, bet ja paskatās reāli - ja ir nauda, var atļauties daudz, daudz vairāk gan ikdienas lietās, gan tādās, kas paver redzesloku, bagātina iekšējo pasauli utt. Visādi labi kursi, meistarklases, hobiji, ceļojumi. Pat par savu veselību tu vari daudz kvalitatīvāk parūpēties, ja tev ir tā ''tik nesvarīgā'' nauda.
No otras puses - man šķiet, ka es ātri vien sāktu justies neērti tādās attiecībās. Jo es pat parastās attiecībās, kas nav ar miljonāru, dzīvoju tā, lai gadījumā, ja viņš mani pamet - man ir sava nauda un savas lietas, lai nav tā, ka es nestrādāju, viņš visu man nodrošina, bet kad pamet, tad es esmu bezdarbniece ar pliku pakaļu, jo visu man ir devis vecis.
Reizēm pēc grūtas darba dienas padomāju, kas nekaiš biezo sievām, kam nav uz darbu jāvelkas un jāstreso, bet... es nezinu, vai es tā patiešām gribētu dzīvot. Pārāk nestabili liekas un šķiršanās gadījumā - viņš joprojām ir biezais, bet es būtu bez nekā.
Taču katrā ziņā - katram jau savs. Tām, kas tā dzīvo, neko nedarot un tērējot viņu naudu, tātad viss ir pieņemams un tas jau galvenais, jo tā ir viņu dzīve ne mana.
Šādas lietas saka tikai tie, kuriem tās naudas nav, vai arī viņi nezin, kur ieprikties. Cilvēki, man liekas, ka nekad tā nav īsti aizdomājušies, kad lieto šo teicienu: "nauda nav galvenais". Bet ja tā padomā, tad kas īsti ir svarīgāks par naudu? Tās ir tikai dažas lietas, par kurām varētu teikt, ka tās ir svarīgākas par naudu. 1. Tā ir veselība, jo ja nav veselība, tad ir pohuj cik tev nauda ir kontā un 2. Ģimene un cilvēki, kurus tu mīli un kuri tev ir svarīgi. Viss, tās ir tikai divas lietas, kas ir svarīgākas par naudu, pārējais viss ir tikai nauda.