Telepatia66 @ 07.04.2023 18:48Vnk tai ģimenē ir daudz bērnu un vecākiem ir nopietnas problēmas ar alkoholu. Un gan pats čalis, gan viņa vecmāmiņa (kurai nav nekādu tādu problēmu un čalim arī) ir izstāstījuši, ko viņa mamma aiz muguras runā par mani.
Sebii @ 07.04.2023 18:55
Tad, visticamākais, būtu jāizvairās braukt uz tām mājām. Pati esmu bijus līdzīgā situācijā, saprotu sajūtas.
IceCream @ 07.04.2023 19:03Kāds Tavs motīvs un statuss tur braukt?
Sebii @ 07.04.2023 19:23Protams, tas ir grūti, bet jācenšas sevi izolēt, kad viņi ir dzērumā - maksimāli maz uzturēties viņu klātbūtnē, ja vari nebraukt ciemos, tad nebraukt vispār.
Bet par palīdzēšanu - ja no sirds gribas, tad palīdzi. Ja negribas, nu tad laikam nebraukt vispār ciemos. Diemžēl, kamēr tavs draugs dzīvo ar vecākiem, tu dodies ciemos arī pie viņa vecākiem. Nedomāju, ka izskatīsies visai pieklājīgi, ka visi kaut ko dara, bet tu sēdi istabā vai malā.
Man reiz bija draugs, ar kura mammu galīgi negāja - viņa mani arī aprunāja. Kad ciemojos pie viņiem, cik varēju, palīdzēju. Vairāk drauga dēļ, jo, ja tā padomā, viņš nebija vainīgs pie tā, ka es viņa mammai nepatiku + mazinājās nepatīkamu situāciju iespējamība.
mazaskudra @ 07.04.2023 21:46Palasīju tagad turpinājumu. Nu jā, tad es saprotu kādēļ neko nevēlies darīt vai baigi vispār tur atrasties.
Iesaku tad izvērtēt situācijas. Ja visi kaut ko rosās un izskatās, ka arī vari palīdzēt, dari to. Bet, ja tā vienkārši ikdienā, lietas kas teorētiski nav jādara tev, nedari. Galu galā tu esi ciemos.
Un, ja iepriekš ir dzirdēts kaut kas ko runā tev aiz muguras, tad es vispār ieteiktu samazināt braukšanas biežumu un pavadīto laiku tur. Ar draugu varat tikties ārpus turienes un izdomāt citus veidus kā pavadīt laiku. Un bieži vien tie var būt daudz produktīvāki un patīkamāki nekā sēdēt tur pie viņa mājās.
Bet pārējie bērni lielākoties sēž telefonā vai ir ārpus ar draugiem, un pēc būtības, kāpēc tieši man jādara tas, ko viņas bērni var izdarīt?
Un gan pats čalis, gan viņa vecmāmiņa (kurai nav nekādu tādu problēmu un čalim arī) ir izstāstījuši, ko viņa mamma aiz muguras runā par mani.
Mākoņmaliņa @ 07.04.2023 23:38Pamatā visi mājasdarbi vai rušināšanās darbi būtu jāveic cilvēkiem ,kuri tur dzīvo. Ciemiņiem tas nav obligāts pienākums.
Tu to dari, jo esi sākusi darīt. Protams, ka viņas bērni nedarīs, ja būs kāds cits, kas izdara. Ja arī Tu nedarīsi nav teikts, ka bērni kļūs čaklāki.
Tu pūlies, centies, palīdzi, bet tāpat tevi aprunā.
Ja nepalīdzēsi vairs, tad gan jau aprunās vēl vairāk, bet nav jādāra tas, ko negribas.
Telepatia66 @ 07.04.2023 19:10
Es braucu pie puiša ciemos, ne pie viņa mammas. Tā respektēju to ģimeni un dzēruma uzvedību noignorēju, lai nesanāktu vēl strīds. Kad neviens tur nedzer- normāli cilvēki.