Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

SEVIS IZPRAŠANA

Reitings 2725
Reģ: 10.04.2022
Pēdējos divus gadus cenšos sevi izprast, bet saprotu, ka pati netieku galā un apsveru domu vērsties pie speciālista, bet nezinu kura!
Mana problēma:
Atmiņas zudumi
Grūtības koncentrēties
Caurs miegs/bezmiegs
Stress
Palēlināta domāšana
Sirdsklauves regulāras
Paātrināta elpošana sirdsklauves brīdī
Perfekcionisms
Depresijas uzplaiksnījumi
Interešu trūkums
Emocionālā nestabilitāte
Ķermeņa trīce stresa brīdī
Acu skatienu neveidošana ar citiem cilvēkiem
Grūti veidot Jaunas draudzības
Darbu neizdsrīšsnā domas par to, ka otrs cilvēks dusmosies, sitīs, aprunās, neglaimojoši skatieni.
Varbūt kādai arī šādi ir un var padalīties kā uzlabojāt dzīves kvalitāti, pie kā gājāt ko darījāt. Bērnība ir bijusi smaga, biju nevaldāma, daudz problēmas taisīju mammai, līdz ar ko daudz fiziski ietekmēja, kas ir savā ziņā atstājušas pēdas.
07.04.2023 14:36 |

Reitings 45
Reģ: 09.02.2023
Cik interesanti, man sakrīt visi simptomi izņemot pēdējais par darbu darīšanu un domām, ka kāds sitīs. Esmu arī domājusi, kas man par vainu.
07.04.2023 15:08 |

Reitings 693
Reģ: 07.09.2018
Ja man tā būtu (man ir 5/15 problēmām), es sāktu darīt jaunu hobiju
07.04.2023 15:15 |

Reitings 6002
Reģ: 17.03.2023
Man arī ir daudzas no tavām problēmām.
Vismaz 10/15 sakrita.
Grūtības koncentrēties, caurs miegs/bezmiegs, stress, depresijas uzplaiksnījumi, emocionālā nestabilitāte, grūti veidot Jaunas draudzības, Darbu neizdarīšana domas par to, ka otrs cilvēks dusmosies, sitīs, aprunās, neglaimojoši skatieni. Šī minētas problēmas ir katram otram, ka arī katram ir sava problēmu čupa, kuru tu neuzrakstīji. Daļai arī piemēram ir nopietnas problēmas ar pašvērtējumu.
Vispār, tu esi milzīgs malacis, ka mēģini sevi izprast, lielāka daļa ar to nenodarbojās.
Man palīdz:
Regulāra dienasgrāmatas vēšana, ka arī savu problēmu analīze. Esmu pat izvēdījusi vairākas, viena es mēģinu izprast savas bailes un to rašanās cēloņus, citā mēģinu tikt galā ar saviem depresīviem uzplaiksnījumiem. utt.
Ka atbilstošas literatūras lasīšana, video skatīšanas un podkāstu klausīšanas.
Mēģināšana tikt galā ar konstatētam problēmām.
Var protams arī vērsties pie zinošiem speciālistiem.
07.04.2023 15:58 |

Reitings 2725
Reģ: 10.04.2022
Paldies meitenes, ka dalaties, likās, ka es vienīgā tāda.
07.04.2023 17:47 |

Reitings 748
Reģ: 28.01.2023
No kurienes jauniem cilvēkiem tik daudz problēmu mūsdienās ? Par daudz sēž mājās un neko nedara un domā par atvainojos sūdiem. Ja ir problēmas jāiet pie psihiatra un jādzer ripas un jāsāk mainīt sava domāšana.
Neviens nevar ielīst tavā galviņā un kaut ko mainīt. Pēdējā laikā to vien apkārt dzirdu, ka visiem depresija, viss slikti, slikts miegs un kas vēl nē. Saņematies tak. Paši esat savas laimes kalēji
07.04.2023 17:55 |

Reitings 748
Reģ: 28.01.2023
Ps. Psihiatrs ja kas
07.04.2023 17:56 |

Reitings 15523
Reģ: 29.08.2022
debestinaa @ 07.04.2023 17:55
No kurienes jauniem cilvēkiem tik daudz problēmu mūsdienās ? Par daudz sēž mājās un neko nedara un domā par atvainojos sūdiem. Ja ir problēmas jāiet pie psihiatra un jādzer ripas un jāsāk mainīt sava domāšana.
Neviens nevar ielīst tavā galviņā un kaut ko mainīt. Pēdējā laikā to vien apkārt dzirdu, ka visiem depresija, viss slikti, slikts miegs un kas vēl nē. Saņematies tak. Paši esat savas laimes kalēji

Es domāju, ka šāda, t.i., nejauka, noliekoša reakcija ir iemesls kādēļ jaunieši neiet pie ārsta un nerunā par problēmām. Diemžēl tādi cilvēki kā tu nesaprot, ka savu problēmu apspiešana var novest pie slikta gala.
Ja godīgi paskatās, mēs nedzīvojam pasakā. Pēdējos 3-4 gadus ir gana daudz negatīvā, kas var sabeigt cilvēku psiholoģisko veselību. Atzīt savas problēmas un risināt tās nav nekas slikts un nosodāms. Tieši pretēji - labāk ir atzīt un risināt, nekā pašam bojāt sevi un, iespējams, projicēt to uz apkārtējiem.
Gala beigās, man šķiet, ka tie cilvēki, kuriem ir šāda reakcija, paši nav tie “veselie” un savas negācijas, kas rodas no neatrisinātām mentālajām problēmām, izgāž uz tiem, kas vismaz kaut cik cenšas.
07.04.2023 18:02 |

10 gadi
Reitings 430
Reģ: 24.02.2011
Zini... es teiktu, ka tam visam par atbildi var būt arī sociālie mediji. Kārtīgs detox no visa šī fake perfect life varētu samazināt spriedzi Tevī un palielināt iekšējo mieru un apmierinātību, kā arī palīdzēt būt šeit un tagad.
Tā ir tāda diezgan izplatīta problēma. Es jūtu, ka dienās, kad daru visādas lietas un nav vaļas sēdēt telefonā, dzīve ir skaistāka :)
Pamēģini.
07.04.2023 22:44 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits