Motherofdragons @ 01.04.2023 20:42Mani suņi bērnībā ir 2x sakoduši (visiem suņu aizstāvjiem paskaidrojums - es viņus neaiztiku un nekādā veidā neprovocēju, abi uzbruka man uz ielas, atskrēja no liela attāluma, un abiem bija saimnieki)
Bērnībā protams baidījos no lieliem suņiem, un joprojām nedaudz baidos, bet tās ir adekvātas bailes (baidos tikai no tādiem kas tiešām var nodarīt nopietnas traumas un kas ir palaisti brīvgaitā bez pavadas). Tagad man pašai ir suns, un esmu viņa galvenā saimniece. Esmu arī savu suni glābusi no lieliem suņiem, kas palaisti skraidīt pa mežu brīvgaitā (mans suns nav pavisam mazs, vidēja izmēra). Manas nelielās zināšanas par suņu uzvedību palīdz no tiem baidīties mazāk. Bet nekādas zināšanas neglābs no neadekvātiem, traumētiem suņiem, kas klusi uzbrūk no mugurpuses (viens no maniem gadījumiem).
Ja suns rej, viņš baidās, brīdina, interpretējiet kā gribat, bet to var deeskalēt. Abi suņi, kas man uzbruka, pirms tam nerēja.
Autores vietā es sūdzētos suņa saimniekiem. Saprotu, ka varbūt lauki, nav žoga, utml, un saimnieki ir neadekvāti 100% gadījumos, ja suns ir neadekvāts, bet var mēģināt. Varbūt tomēr viņiem ir iespēja to suni ierobežot savā teritorijā.
Minelūše @ 01.04.2023 20:51Vispār suņi man patīk, bet reizēm ietrīcas sirds, ja pretī rikšo liels, svešs suns. Saimnieks, kā likums, iet vairākus metrus nopakaļ, pavadu rokā šūpodams. Uzskatu, ka tā nedrīkst darīt. Sabiedriskās vietās suni palaist brīvsolī ir bezatbildība. Tas tomēr ir dzīvnieks un tu nezini, kas var notikt viņa galvā.
No pazīstamiem draugu/radu suņiem nebaidos. Zinu, ka tie ir draudzīgi radījumi.
Galvenais iemesls, kāpēc suns rej, ir lai brīdinātu netuvoties viņa teritorijai. Neskaties acīs, neizdari straujas kustības un nekādā ziņā nesāc skriet. Mierīgi un lēni ej savu ceļu. Vari nēsāt līdzi piparu gāzi gadījumam, ja suns tiešām uzbrūk.
Telepatia66 @ 01.04.2023 20:11Vēl mums kaimiņos tgd ir rotveilers. Esmu dzirdējusi, ka tie ir asins suņi, un tas ir tas pats kas pirms dažiem gadiem izskrēja man uz ceļa. Tur jabūt laikam iekšām, lai mierīgi, vēsā prātā paietu garām tādam briesmonim?
Motherofdragons @ 02.04.2023 07:22Nu, čivauva ne pie kādiem apstākļiem nesakodīs tik nopietni, kā rotveilers, liels suns ar spēcīgu žokli ir spējīgs sakropļot uz mūžu vai nokost līdz nāvei pieaugušu cilvēku. Ir "neliela" atšķirība, salīdzinot ar sīkajiem kvekšķiem, kurus sliktākajā gadījumā var aizspert prom pat bērns.
Telepatia66 @ 01.04.2023 20:11Vēl mums kaimiņos tgd ir rotveilers. Esmu dzirdējusi, ka tie ir asins suņi, un tas ir tas pats kas pirms dažiem gadiem izskrēja man uz ceļa. Tur jabūt laikam iekšām, lai mierīgi, vēsā prātā paietu garām tādam briesmonim?
Motherofdragons @ 02.04.2023 07:22Nu, čivauva ne pie kādiem apstākļiem nesakodīs tik nopietni, kā rotveilers, liels suns ar spēcīgu žokli ir spējīgs sakropļot uz mūžu vai nokost līdz nāvei pieaugušu cilvēku. Ir "neliela" atšķirība, salīdzinot ar sīkajiem kvekšķiem, kurus sliktākajā gadījumā var aizspert prom pat bērns.
Stefania @ 02.04.2023 13:58Ja tu izmanto tādus aplamus terminus kā ''asins suņi'', tad skaidrs, ka tev vispirms derētu kaut nedaudz kaut ko saprast no suņiem.
Beverly Hilza @ 02.04.2023 13:52
Apstākļi var būt dažādi, tikpat labi mazs suns var iekost sejā - vaigā un deguna rajonā. Kas atstās neglītu retu, kas būs visiem redzama,bet tas pats lielais suns var iekost kājā vai rokā un nepaspēt nodarīt lielu bojājumu. Takā nepiekrītu ?apgalvojumam, ka mazs suns nevar būt bīstams. ?Tas tāpat ir suns. Un tam ir suņa instinkts. Tāds pats kā visiem suņiem.?