Bet internets vienmēr ir bijis toksisks.
Runājos par trako feminismu, tad tā ir atsevišķa cilvēku grupa, kuru vispār nevajag ņemt galvă un uztvert nopietni.
ja tās tev ļoti traucē un rada psiholoģiskas problēmas tad ej pie speciālista.
Šādus komentārus es arī pieskaitu pie interneta toksiskuma -uzreiz esi psihiski slima! Nē, cilvēki agrāk viens ar otru šādi nerunāja, ne reālajā dzīvē, ne arī internetā. Tas tieši pēdējos gados sāk visu pārņemt, ka vari teikt pilnīgi jebko, kas ienāk prātā
YaeMiko @ 20.03.2023 11:50
Lasot atbildes rodas sajūta ka vienkārši ir problēmas ar jebkāda veida kritikas vai negatīva viedokļa uztveri. Es arī patērēju daudz ārzemju medijus kur runā par feminismu, sievietēm musulmaņu valstīs, bet protu atšķirt ka uz mums sievietēm Latvijā pagaidām tas neattiecas.
Neteicu ka esi psiholoģiski slima, neuzstadiju diagnozi. Vienkārši ieteicu ja rodas problēma ej pie speciālista. Ko tu īsti gribi lai visi saka internets ir slikts un visiem jāmainās? Lai runājām kā vecās omes - mūsu laikos internets tāds nebija, gen z un boomeri visu sabojā? ?
nē nu jā @ 20.03.2023 16:56Sorry, bet man liekas smieklīgi tie vispārinājumi “internets ir toksisks”. Mēs katrs esam atbildīgi par saturu, ko patērējam. Ja jūti, ka negatīvas ziņas tevi slikti ietekmē, tad vai nu jālasa tās mazāk, vai jāmēģina strādāt ar sevi, lai tas tevi personīgi tik ļoti neietekmētu.
Es neteiktu, ka pats internets ir toksisks. Internets ir internets, tas ir saziņas, informācijas iegūšanas rīks. Tie ir cilvēki, kas vairāk atļaujas parādīt savu neglīto un negatīvo pusi, jo, piemēram, anonīmā forumā ir vieglāk izgāzt savu žulti, lai gan dzīvē neko tādu otram neatļautos pateikt. Protams, ka kopš interneta pirmssākumiem informācijas apjoms ir neskaitāmas reizes palielinājies, tā ir kļuvusi daudz pieejamāka, tāpat ir palielinājies lietotāju skaits (un lielāks skaits ar anonīmajiem dirsējiem) un loģiski, ka tāpēc liekas, ka viss ir tikai sliktāk. Īstenībā jau nekas tā īsti nav mainījies, mums tikai ir pieejams arvien vairāk informācijas.
Manuprāt, galvenā savu nervu šūnu saglabāšanas atslēga ir balansā. Jāmāk noķert tas brīdis, kad negatīvā ir par daudz un jāmāk no tā “aiziet”. Vienalga, vai tas būtu vienkārši aizvērt ziņu portālu vai izslēgt datoru/izdzēst app no mobilā. Bet globāli, manuprāt, internets ir lielisks informācijas iegūšanas un domubiedru atrašanas rīks.
sakuraszarins @ 20.03.2023 14:40Internets vienmēr ir bijis diezgan toksisks, un melu pilns, pēc savas būtības tā ir masveida psihoze, te ir pilns ar anonīmiem lietotājiem, kas mēģina izgāzt savu žulti un neapmierinātību ar dzīvi un vienmēr atradīs veidu ka nodirst visu un viss viņiem būs slikti. Ka arī tā ir sava veida aizbēgšana no realitātes, šeit var justies krietni drošāk un brīvāk, ko nevar atļauties reāla dzīvē. Bet neskatoties uz to, arī internetā var atrast daudz ko pozitīvu un izglītojošu, galvenais turpināt meklēt, internets arī ir milzu iespējas, galvenais tikai spēt to visu pareizi izmantot.
Un par feministēm viņas vispār nevajag uztvert nopietni, tāda sajūta, ka cilvēkiem vienkārši nav ko darīt un viņi atrada savu veidu, ka izklaidēties. Nekā, tāda kā feminisms nav, tas dzīvo tikai kolektīva prāta, kas ir izgudrots.
Beverly Hilza @ 21.03.2023 01:04
Es domāju, ka šeit ir pietiekami daudz cilvēku, kas tomēr varētu un atļautos dzīvē, kādam pateikt, visu negatīvo ko domā. Nav tā ka šeit sēž tikai "mīkstie "kas nespēj klātienē paust savu kritiku un viedokli.?
Lamāšanās anonīmā forumā nenozīmē, to ka dzīvē nevarētu to pašu acīs pateikt.
Beverly Hilza @ 21.03.2023 01:04
Es domāju, ka šeit ir pietiekami daudz cilvēku, kas tomēr varētu un atļautos dzīvē, kādam pateikt, visu negatīvo ko domā. Nav tā ka šeit sēž tikai "mīkstie "kas nespēj klātienē paust savu kritiku un viedokli.?
Lamāšanās anonīmā forumā nenozīmē, to ka dzīvē nevarētu to pašu acīs pateikt.