Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Bērna barošana

 
10 gadi
Reitings 509
Reģ: 30.03.2013
Sveikas,
Man vēl nav bērnu, bet drīz ar vīru sāksim plānot, bet man ir miljons jautājumi, gan jau smieklīgi, piemēram, kā es zināšu kad jādod bērnam krūts, vai var atslaukt un dot savu pienu no pudelītes? Kāpēc citas baro ar krūti, bet citas atslauc un dod no pudelītes?
Kādos gadījumos maisījums jālieto?
Ja baro ar maisījumu, kāpēc ir jāatslauc savs piens? Cik bieži tas jādara? Kā to visu var zināt??????😂
05.03.2023 11:39 |
 
Patīk
Reitings 2065
Reģ: 22.05.2019
Ir pieejamas daudz grāmatas par mazuli,no pašām pirmajām dzīves dienām un tur ir arī gan par barošanu un kopšanu utt.
Ieteiktu iegādāties tādu un lasīt, kamēr vel ir laiks brīvs.
Pati arī pirku tādu,noderēja.
https://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/3553-mate_un_berns?login_error=1
05.03.2023 11:43 |
 
Reitings 1182
Reģ: 25.01.2023
Kad mazulis piesakās.Pieteikties jauno vecāku kursos.
05.03.2023 11:43 |
 
Patīk
Reitings 1744
Reģ: 24.05.2019
Iesaku sameklēt zīdīšanas konsultanti jau pirms dzemdībām.
Ir vairāki instagram konti, kuriem, manuprāt, noderīgi sekot - piemēram veseliemberniem, parpienu.
Pēc pieredzes vienīgi varu pateikt, ka atslaukt un barot ar savu pienu no pudelītes ikdienā ir visgrūtākais un laikietilpīgākais ceļš. To neviena pēc brīvas gribas nedara, tam pamatā ir nopietnas problēmas ar zīdīšanu.
Barojot bērnu ar maisījumu, atslauc pienu, ja zīdīšana nav izdevusies un bērnam tiek kaut neliels daudzums mātes piena.
05.03.2023 13:58 |
 
10 gadi
Reitings 1344
Reģ: 13.02.2009
Par barošanu diezgan visaptveroš resurss ir instagram konts par.pienu un par citām bērnu tēmām var palasīt veseliemberniem.lv , tur ir ļoti daudz info.
Gaidot mazuli apmeklēt jauno vecāku kursus - populāri ir Māmiņu klubā, bet man Stārķa ligzdā likās interesantāk.
lina.lv var iegādāties noderīgas grāmatas.
05.03.2023 14:05 |
 
10 gadi
Reitings 430
Reģ: 24.02.2011
Par likšanu pie krūts - kamēr būsi slimnīcā, māsiņa parasti parāda, kā to darīt, palīdz. Sākumā pirmas reizes, kamēr būs pavisam maziņš, tad liksi klāt pie krūts tāpat ik pa brīdim, arī pat ja mazais neraud, jo vajag stimulēt krūtis, lai pieniņš sāktu ražoties. Pašā sākumā tās būs tikai pāris piles, ko mazais dabūs, bet pirmpiens pirmajās dienās ir ļoti bagātīgs un jaudzimušā kuņģītis pavisam mazs, tāpēc viņam būs gana (tās pilītes ar dzeltenīgu pieniņu no krūts iespējams redzēsi jau grūtniecības beigās pirms mazā dzimšabas). Pēc tam es jau devu pēc sajūtām ik pa brīdim un praktiski uz katru ņurdienu un pīkstienu, jo mazais ar likšanu pie krūts saņem arī siltumu un drosîbās sajūtu no mammas :) un tad arī mazais momentā nomierinājās, bija ļoti mierīgs un harmonsiks jaundzimušā vecums.
jaundzimušie parasti raud 3 gadījumos, ja grib nokārtoties vai ir jau slapji pamperīši, ja grib ēst/dzert vai ja ir karsti/auksti. Ļoti ātri Tu piešausies, un aizies viss dabiski :)
Dažas atslauc, jo varbūt nepatīk apziņa būt “piesietai” bērnam vai arī atslauc rezervei, lai ja nu kas, ir mājās drosībai, vai arī priekš atsevišķām reizēm, kad kaut kur aizskrien bez bērna, vai arī pirms plānveida zāļu lietošanas/anastēzijas utt.
Jārēķinās, ka ne visi mazuļi ņems pudelīti, tāpēc pirms pirmās atstāšanas kādam vajadzētu atslaukt/notestēt. Bet, piemēram, es tādu maziņu ne reizi tā arī neatstāju ilgāk par 30min-40min, tāpēc vajadzība atslaukt man nemaz nebija. Ap 6 mēn vecumu krutsbarotājiem pamazām jau dod arī ēst ko citu + ūdeni, tad mamma ir jau nedaudz elastīgāka.
05.03.2023 15:25 |
 
10 gadi
Reitings 430
Reģ: 24.02.2011
Maisījumu dot visbiežāk ir arī izvēles lieta (katrai savs arguments, kādai tā ir neatkarības sajūta, kādai vajadzība mazo bieži atstāt kādam citam), un dažām ir problemātiska zīdīšana (lai gan zīdīšanas konsultanti saka, ka zīdīt var jebkura), un ja, piemēram, slimnīcā uzspiež mazajam maisijumu, sakot, ka mammai nav piena, tad tās visbiežāk ir muļķības un personāla nevelēšanas palīdzēt mammai vai klausīties mazuļa raudāšanā.
Būs labi! Iesaku pirms laika nesapirkt visādus atslaukšanas gadžetus, maisiņus piena glabāšanai, pudelītes, jo, ja sliecies uz 100% krūtsbarošanu, šīs lietas paliks neizmantotas. Nopirkt gan varesi, ja bus tada vajadziba, jebkurā brīdī.
Man krūtsbarošana likās tik organiska un ērta - krūtis vienmēr līdzi jebkur jebkurā laikā un bērnam gatavas lietošanai (nekas nav jāsilda, jāsterilizē, iepriekš jāieplāno utt).
05.03.2023 15:26 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits