Pazudušie

Reitings 3122
Reģ: 29.12.2022
Meklēju tēmu,bet neatradu! Kā jums šķiet,kur paliek visi tie jaunie cilvēki,kuri mistiski pazūd un netiek atrasti pat līķi? Pēdējā gada laikā skaits ir manāmi audzis un tas liek mazliet uztraukties. Kā Jums šķiet, kas notiek?
Izpaužaties, der arī sazvērestības teorijas! Neviens viedoklis te nav lieks.
08.02.2023 01:13 |

10 gadi
Reitings 351
Reģ: 22.05.2010
https://www.tiesibsargs.lv/resource/informativs-materials-par-cilveku-tirdzniecibas-riskiem-digitalaja-vide-kampanas-ne-viss-ir-zelts-kas-spidapkopojums/
te arī interesants, informatīvs materiāls no Tiesībsarga, beigās par orgānu tirdzniecību un Tinderi.
Nenotiek diemžēl tas tikai šausmenēs.
08.02.2023 11:08 |

Reitings 2874
Reģ: 19.05.2022
Ja ir vēlme un nav nekas pret ru filmām, var paskatīties. Te ir vairākas versijas, kur varētu pazust. ( kautgan man liekas, ka pie mums nekas tāds nevar notikt)
" rel="nofollow" target="_blank">
08.02.2023 11:08 |

10 gadi
Reitings 3976
Reģ: 27.06.2014
greece @ 08.02.2023 10:53

Man patīk, kad cilvēki grib izlikties ļoti ''gudri'', bet tajā pašā teikumā pierāda, ka neprot pat tik daudz kā googlē ierakstīt trīs vārdus. Iebāžu galvu smiltīs un uzskatu, ka tas, ko neredzu, neeksistē. https://www.unodc.org/documents/human-trafficking/2015/UNODC_Assessment_Toolkit_TIP_for_the_Purpose_of_Organ_Removal.pdf Cilvēku tirdzniecība (visdažādākajiem mērķiem) iet no nabadzīgajām/mazāk attīstītajām Eiropas valstīm uz bagātajām. Tas ir pilnīgi iespējams, ka kāds LV orgāns tiek pārstādīts tālākos Rietumos, tāpat kā no post-Padomju valstīm daudzas ir savervētas foršiem darbiem, kas beigās izrādās piespiedu prostitūcija utt.

Tu vispār apjēdz kā reāli notiek orgānu transplantācija? Nu pipec 😁
Iet cilvēks pa ielu, par kuru nav zināms pilnīgi neviens fakts, izņemot viņa dzimumu. Viņu nolaupa, IZVED no ES valsts un nodod donoriem? Kur saderība? Kā var ievākt info par viņa veselības stāvokli, kaitīgajiem ieradumiem utt? Tak parunā ar kaut vai vienu ķirurgu, kurš veic šāda veida transplantācijas un viņš Tev pateiks, ka tas viss ir pilnīgs pizģoš. Gudrīte 😀
08.02.2023 11:09 |

Reitings 3521
Reģ: 23.01.2022
Arahne @ 08.02.2023 10:23

Reālu valsti un zināmus faktus, lūdzu. Trilleri un šausmenes neskaitās.

labāk neielaidies diskusijās ar šo personu. Visās diskusijās viņa uzskata, ka visi ir muļķi, bet viņa vienīgā ir gudra un visu zin. Nav vērts :)
08.02.2023 11:12 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Arahne @ 08.02.2023 11:09

Tu vispār apjēdz kā reāli notiek orgānu transplantācija? Nu pipec ?
Iet cilvēks pa ielu, par kuru nav zināms pilnīgi neviens fakts, izņemot viņa dzimumu. Viņu nolaupa, IZVED no ES valsts un nodod donoriem? Kur saderība? Kā var ievākt info par viņa veselības stāvokli, kaitīgajiem ieradumiem utt? Tak parunā ar kaut vai vienu ķirurgu, kurš veic šāda veida transplantācijas un viņš Tev pateiks, ka tas viss ir pilnīgs pizģoš. Gudrīte ?

Man šķiet, ka Tu drīzāk esi tā, kas tagad kaut ko izdomā un nebalstās faktos. Taču pieprasījums pēc orgāniem ir tik liels, ka saderību pārbaudīs pēc tam un pieprasījums būs. Starp citu, meitenes rakstus arī pievienoja, palasi.
Vienīgais, kam es līdz galam neticu, ka Latvijā būtu grupējums, kas ar to regulāri nodarbojas, neesam Rumānija tomēr.
08.02.2023 11:14 |

Reitings 3122
Pelnrukšķīte @ 08.02.2023 09:38
https://www.apollo.lv/7707886/vai-bezvests-pazuduso-latvija-ir-vairak-neka-agrak
Diskusijas autore laikam šo rakstu izlasījusi.
haha, nebiju lasījusi gan!😅 tagad gan skrienu uzmest aci
08.02.2023 11:14 |

Patīk
Reitings 11059
Vispār, tajā apollo rakstā jau ir minēts, ka nemaz nav šobrīd vairāk pazudušo kā citus gadus. Tā kā kaut kas te uzpūsts mazliet. :D
08.02.2023 11:18 |

Reitings 3122
Manuprāt,tās orgānu saderības nav problēma. Orgānu trūkst šausmīgi daudziem un noteikti atrodas tas,kuram tavs derēs. Ne Latvijā,bet tas melnais tirgus ir saistīts pa visu pasauli. Zūd jau galvenokārt tie jaunie, stiprie,veselīgākie puiši.
08.02.2023 11:29 |

10 gadi
Reitings 351
Reģ: 22.05.2010
Tām, kam interesē šī tēma vēl iesaku šo filmu noskatīties - human trafficking https://www.imdb.com/title/tt0461872/
smaga, bet iedos lielāku izpratni par cilvektirdzniecību (tur gan nebūs tieši par orgānu tirdzniecību). Kā arī filmu - Oļegs varat noskatīties, tās, kuras nav redzējušas.
08.02.2023 11:32 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Tu vispār apjēdz kā reāli notiek orgānu transplantācija? Nu pipec 😁
Iet cilvēks pa ielu, par kuru nav zināms pilnīgi neviens fakts, izņemot viņa dzimumu. Viņu nolaupa, IZVED no ES valsts un nodod donoriem? Kur saderība? Kā var ievākt info par viņa veselības stāvokli, kaitīgajiem ieradumiem utt? Tak parunā ar kaut vai vienu ķirurgu, kurš veic šāda veida transplantācijas un viņš Tev pateiks, ka tas viss ir pilnīgs pizģoš. Gudrīte 😀

Jā, tev ir pilnīga taisnība. Visas internacionālās organizācijas, kas apraksta cilvēku tirdzniecību orgānu izņemšanai, ir pilnas ar dauņiem, kas nesaprot, ka pārstādīt orgānu taču ir grūti. Vajag kaut kādu tur saderību un kaut ko tādā garā. Nelegāli izvest cilvēku no ES vispār ir pilnīgi neiespējami, visi to zina. Tādas lietas nekad nenotiek un nevar notikt.
08.02.2023 11:33 |

Reitings 1089
Reģ: 28.08.2021
Forelee @ 08.02.2023 01:47
Iespējams kļūdīšos, bet manas domas. Viena daļa, tie kuriem, te nav gājis viegli, vnk aizbrauc uz ārzemēm, pilnīgi nevienam neko nesakot, arī ģimenei nē, kura smuki uzraksta, ka bija ģimenē viss ok utml, kautgan ne suuda nezin, kā īstenībā tam cilvēkam bija.
Vēl, piemēram, tas puisis Helvijs, nu diemžēl neticas, ka atradīs, visticamāk tiešām Daugavā, un upe ir upe, ķermeni var arī neatrast. Vēl kādu varbūt tiešām noslepkavo, un līķi paslēpt - nu nav taču tik grūti.

Vai par ārzemēm nav tā, ka var izsekot, kas uz kurieni lido? Pēc pases datiem taču var lidostai Rīga pieprasīt info.
08.02.2023 14:50 |

Reitings 1089
Reģ: 28.08.2021
Un noteikti nenoslīkst- kurš normāls tagad februārī ietu labprātīgi peldēties? Ja atrod upē, tad noteikti tur kāds palīdzēja. Un tad tā nav noslīkšana, bet nonāvēšana. Noslīkt varētu vasarā, bet ne tagad ziemā...
08.02.2023 14:59 |

Reitings 156
Reģ: 02.03.2022
Parasti jau atrodas, īpaši tie jaunie ,kas klaiņo. Vecie var apmaludies mežā, iekrist upē.
Par to Helviiju aizdomīgi, varbūt pats bija kkur iekulies un vainīgs, un , jā ganjau iegrūda Daugavā.
Kristers lkm no rīta esot pametis darbu un somu un gājis kkur, bet kāpēc ...
08.02.2023 15:28 |

Patīk
Reitings 11059
LoveLife00 @ 08.02.2023 15:28
Parasti jau atrodas, īpaši tie jaunie ,kas klaiņo. Vecie var apmaludies mežā, iekrist upē.
Par to Helviiju aizdomīgi, varbūt pats bija kkur iekulies un vainīgs, un , jā ganjau iegrūda Daugavā.
Kristers lkm no rīta esot pametis darbu un somu un gājis kkur, bet kāpēc ...

Kā tas ir - pats vainīgs? Kāds būtu iemesls kādu iegrūst upē?
08.02.2023 15:39 |

Reitings 156
Reģ: 02.03.2022
Lula @ 08.02.2023 15:39

Kā tas ir - pats vainīgs? Kāds būtu iemesls kādu iegrūst upē?

Nu esot bijis kautiņš un viņam sekoja, naudu parādā bija. Bet tas tik no lasītā. Kas tiešām tur notika tajā naktī nav skaidrs. Varbūt nemaz nav Daugavā , kkur aizvests citur. Ja jau dokumenti mētājas zemē.
08.02.2023 15:55 |

10 gadi
Reitings 841
Reģ: 17.06.2011
Personīgi liekas , ka tomēr šajos pazušanas gadījumos vainojama ļaunprātība vai paša cilvēka vēlme izbeigt pašam savu dzīvi . Piemēram , runājot par to pašu Helviju , pusis zvana saka , ka viņam kāds seko - vai tiešām neko ģimene nevarēja darīt, atbraukt pakaļ , vai palikt vismaz uz sakariem , sazinaties ar policiju, nu kaut ko (nepārprotiet, nevainoju ģimeni , taču liekas , ka vismaz , ja man kāds tuvinieks ko tādu teiktu , uztvertu to ļoti nopietni) + policija arī kaut kā interesanti šajā situācijā darbojās - zināms, ka viņam sekoja , mantas atrada pie upes , bet liekas , ka meklē kaut kur pilnīgi citur . Arī tas otrs puisis no televīzijas ēkas - tur gan liekas, ka paša puiša iniciatīva , jo visas mantas atstāja darbā, bet arī 21.gs visur kameras un tā, bet neko vairāk par to, ka redzēts uz salu tilta nevar patiekt - vai tad tiešām nekur nevar redzēt vai pārgāja pāri tiltam vai tomēr ne .
Domāju , ka Latvijā orgānu zagšana varētu but , ka nav ļoti populāra , bet neko nevar zināt , visādi trakie pasaulē, kas tik nav dzirdēts , kaut vai tās pašas meitenes, kas nozagtas un gadiem turētas kaut kur ieslēgtas , un nevienam , pat ne kaimiņiem vai cilvēka radiniekiem par ti nav bijusi nekāda nojausma …
Atceros, ka daudzus gadus atpakaļ mazpilsētā, kur dzīvoju, pēc balles pazuda meitenes 16/17 gadus veca - un īsti nav skaidrs kur , iespējams stopējusi mašīnu , taču tā arī līdz šim nav atrasta . Tas , manuprāt, ir pats briesmīgākais ģimenei , ka nav tāda skaidrība - ja atrod cilvēku dzīvu vai mirušu vismaz var gūt kādu mieru , taču , ja neatrod - visu mūžu sevi šausti un domā, kur tas cilvēks ir un vai vispār ir vēl starp mums .
08.02.2023 17:50 |

10 gadi
Reitings 4606
Reģ: 29.01.2009
Mathilde @ 08.02.2023 11:08
Ja ir vēlme un nav nekas pret ru filmām, var paskatīties. Te ir vairākas versijas, kur varētu pazust. ( kautgan man liekas, ka pie mums nekas tāds nevar notikt)

Iemācies ielikt youtube video pareizi, lai visu forumu neaiz***
Par Kristeru man viena kopēji pazīstama bija ierakstījusi, ka viņš esot bijis sagrābies ļoti daudz projektus un pamazām izdedzis. Es spēju saprast, man jau reizēm ja divas lietas vienlaicīgi jādara, un vēl cilvēki neliekas mierā, visiem kaut ko vajag. Ģimenei kaut ko vajag, kaķim momentā vajag ēst, kā bļoda pacelta, lai steigā grīdu izmazgātu.
Tādos brīžos man reāli gribas atslēgties uz pāris dienām no visas pasaules, atceros laikus, kad mobilie nebija tik uzmācīgi diriģējuši ikdienu.
No sākuma ticēju, ka tas tā arī ir noticis. Paies pāris dienas un izlīdīs no pagrīdes.
Kur palicis, nezinu. Upē? Bet ja pārgājis pāri? Nezi vai kā Virdžīnija Vulfa ar akmeņiem kabatā ietu. Donoru basņām neticu. Nu kādai sakritībai jābūt, ka viens izmisis džeks iet, un piepeši gaišā dienas laikā viņam tādi tirgoņi uzbrūk?
Helviju, visticamāk, piedzērušies Ķengaraga krievu nariki novāca. Gan jau mantkārības nolūkos.
Pazuda gan rudenī vēl viens jauns džeks pie Doles, devās no rīta uz darbu un viss...
Es tieši šodien arī nez kāpēc iedomājos gan par Lauru Strazdiņu, gan Annemariju (te es domāju, ka vai nu maniaks vai bērnu prostitūcija), Aišas brāli.
Tuviniekam ir šausmīgi, esmu pati ar to saskārusies, man diezgan tuvs radinieks pazuda. Tās pirmās dienas ir tā izmisusī cerība, un tad lēnām jau sāk pārņemt apziņa, ka nav vairs šaisaulē. Mums tās bija 2 nedēļas, kad atrada. Noziegums un pašnāvība nebija, nelaimes gadījums upē.
08.02.2023 18:12 |

Reitings 5147
Reģ: 11.08.2022
Par Kristeru vairākas reizes lasīju, ka ir pārgājis pār tiltu. Ja taisīt pašnāvību, es lēktu tiltam tieši pa vidu, lai būtu droša, ka nav iespēju izglābties, ja adrenalīns ņem virsroku. Nu ne jau no krasta
08.02.2023 18:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits