iiieviiite @ 06.02.2023 13:33ir viena daļa kaimiņu, kas sveicinās paši, es, protams, vienmēr atsveicinu, bet pirmā parasti nesveicinos (jo neiegaumēju sejas, līdz ar to nezinu, kuru jāsveicina, kuru nē). man tas nav īpaši svarīgi, bet pieklājīga esmu. es pirmā sveicinu tikai sētnieci. nezinu kādēļ pat, tā vienkārši iegājies, sāku viņu uzstājīgi sveicināt katru reizi, kad redzēju ?. viņa mums ir klusa un kautrīga, nerunā ne ar vienu, sāku viņu vienmēr sveicināt un viņa tagad pati arī pirmā sveicinās vienmēr, kad mani ierauga.
Arahne @ 06.02.2023 14:51Par to sveicināšanu ir interesanti. Vienmēr savus kaimiņus pasveicinu, bet reti kurš atbild. Mūsu mājā dzīvo pārsvarā jaunieši un parasti kad pasveicinu nekad neatbild, koka ģīmji un viss. Žēl, ka vecāki nav iemācījuši normāli sasveicināties. Tās, kas te min, ka sejas nepazīst - kāda starpība?
Vispār gadus atpakaļ strādāju BKUS un tur bija interesanti. Bija viens kolēģis bērnu ķirurgs, viņš NEKAD nesveicinājās un NEKAD neatbildēja ja viņu sveicināja “zemākā kasta” tas ir visi, kas nebija ārsti - sanitāri, apkopējas, medmāsas utt. Nu reāli pretīgs čalis, kurš domāja, ka ir krutāks par visiem citiem. Tajā pat laikā bērnu reanimatologs Pēteris Kļava, kas ir sabiedrībā zināma persona vienmēr paspēja visus pasveicināt pirmais, jebkuru kas nāca pretī pa gaiteni - sanitārītes vai māsiņas.
Danuta @ 06.02.2023 14:56
Par tām sejām un starpību - ja nepazīstu, tad nesveicinu. Un mani tiešām neinteresē sveši cilvēki un tas, ka viņi man iet garām, man ir tukša vieta.? Kāpēc kādam būtu jāgrib Tev atbildēt, tas ir kaut kur likumā rakstīts?
Tēmas kontekstā prātā var sajukt Drogu pārdevējas, tur viņām visi jāsveicina. ?
Arahne @ 06.02.2023 15:05
Likumā nav rakstīts, bet pat bērnudārzā iemāca pamata kultūru, tas ir - Tu vari nesveicināt pirmais, bet ja Tevi sveicina, tad ir tikai pieklājīgi atbildēt ar to pašu. Pa lielam, man arī pilnīgi vienalga vai atsveicina, bet parasti iesmeju par šo kultūras līmeni.
Marge @ 06.02.2023 15:07Man liekas, ka sasveicināties ar kaimiņu ir pieauguša cilvēka rīcība (pieklājības žests), pat, ja ar šo cilvēku nav nekā kopīga. Mēs Latvijā tādā ziņā esam diezko noslēgti un auksti komunikācijā, turpretī ārzemnieki (kā, piemēram, mans kaimiņš) vienmēr sasveicinās un apjautājas kā iet.
Danuta @ 06.02.2023 15:13
Tā tik vien trūka kā runāties ar svešiem cilvēkiem.. Tavam kaimiņam ir tik daudz brīvā laika, ka nav ko darīt un runāties ar saviem kaimiņiem kā iet? ? Šis ir super dīvaini, ja vien kaimiņš Tevi nepazīst no viena gada vecuma. ?
Danuta @ 06.02.2023 15:10
Protams, ja mani sveicina, tad atsveicinu pretī, bet vienmēr nodomāju - kāpēc viņi tā dara??
Un tas ķirurgs var sveicināties ar ko viņš grib, tas nenorāda, ka viņš ir pretīgs čalis, vnk ar jums viņš to nedarīja. Ja es būtu Tavā vietā, vsp to neņemtu galvā. Un, protams, neveicinātu viņu. ?