Darba meklējumos ar bērnu 2 gadnieku

10 gadi
Reitings 104
Reģ: 12.05.2013
Sveiki! Es 2 gadnieka mamma, kura vēlas atrast darbu. Esmu sūtijusi daudz CV uz dažādām vakancēm Rīgā. Protams nevaru strādāt garās stundas vai brīvdienas, jo man nav kam pieskatīt bērnu esam ar vīru divi vien viņai šajā pilsētā. Vīrs mani var atbalstīt tikai darbdienās, kad var izņemt bērnu no PII. Brīvdienas bieži vien pats strādā. Esmu izmisumā, jo ir jau 2 mēneši kā nopietni meklēju sev atbilstošu darbu, bet pēc intervijas man nocērt, ka vai nu, ja kas zvanīs vai kkas jāgaida no vadības. Rauj dusmas🙄. Kas es vairs neesmu cilvēks, ja man mazs bērns? Es nekad nevienu darba vietu neesmu pievīlusi, bet sanāca 2 gadu pauze.😑 Vai man jāmelo par ģimeni, lai tiktu pie darba? Saprotu, ka neviens negrib ņemties ar tādiem darbiniekiem, jo bērns mazs bieži slimo un nebūs kam strādāt. Bet man jau rokas nolaižas.
03.02.2023 02:19 |

Reitings 668
Reģ: 10.03.2022
Minelūše @ 03.02.2023 10:00
Nesapratu kaut ko. Ja darba dienās vīrs var palīdzēt un izņemt bērnu no PII, tad kāpēc nevari strādāt parastu 5 darba dienu nedēļu ar sestdienu, svētdienu brīvu?

Ja viñai ir aukle uz izsaukumu, kura sēd ar katru slimības lapu, tad var, protams.
03.02.2023 10:32 |

Reitings 3520
Reģ: 23.01.2022
Sarma1986 @ 03.02.2023 09:55

Ja tētis pārcilā papīrus valsts iestādē, varēs droši ñemt slimības lapas, privātajā sfērā no tāda darbinieka, kurš regulāri pazūd uz 1-3 nedēłām tiks vałā ar iedomātu iemeslu. Tāda ir realitāte.

Nu vispār, tā vairs sen nav. Nav jāstrādā šaubīgos uzņēmumos. Man apkārt visi vīrieši var paņemt slimības lapu, lai paši slimotu un, lai būtu mājās ar bērnu. Un neviens "nepārcilā" papīrus valsts iestādē.
Pārstāj vīriešus celts debesīs, sievietes ar bērniem norakstīt kā tikai mājsaimniecībai noderīgas, un visus Latvijas darba devējus pataisīt par monstriem. Pilna Latvija ar moderni domājošiem darba devējiem.
Un pārstāj uzskatīt, ka valsts iestādē strādājoši cilvēki tikai pārcilā papīrīšus. Moš jābeidz izliet žulti un pašai jādodas pacilāt papīrus.
Un nē, es nestrādāju valsts iestādē. Un pārmetumus par slimošanām arī nesaņemu, un intervijās par bērniem jautājumus NEKAD neesmu saņēmusi.
03.02.2023 11:06 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
100 punkti tu intervijās saki lietas, kuras nebūtu jāsaka. Hallo, lielākajai daļai pieaugušu cilvēku ir bērni, dažiem pat vairāki, un gandrīz visi viņi strādā. Nevajag plātīties ar savu 2gadnieku intervijā un padarīt viņu par pasaules centru (pat ja šobrīd viņš ir tavas pasaules centrs). Ieslēdz smadzenes un runā par savām profesionālajām kvalitātēm darba intervijā, nevis par savu bērnu.
03.02.2023 12:01 |

Reitings 5014
Reģ: 30.11.2021
MINCĪTE @ 03.02.2023 02:19
Sveiki! Es 2 gadnieka mamma, kura vēlas atrast darbu. Esmu sūtijusi daudz CV uz dažādām vakancēm Rīgā. Protams nevaru strādāt garās stundas vai brīvdienas, jo man nav kam pieskatīt bērnu esam ar vīru divi vien viņai šajā pilsētā. Vīrs mani var atbalstīt tikai darbdienās, kad var izņemt bērnu no PII. Brīvdienas bieži vien pats strādā. Esmu izmisumā, jo ir jau 2 mēneši kā nopietni meklēju sev atbilstošu darbu, bet pēc intervijas man nocērt, ka vai nu, ja kas zvanīs vai kkas jāgaida no vadības. Rauj dusmas?. Kas es vairs neesmu cilvēks, ja man mazs bērns? Es nekad nevienu darba vietu neesmu pievīlusi, bet sanāca 2 gadu pauze.? Vai man jāmelo par ģimeni, lai tiktu pie darba? Saprotu, ka neviens negrib ņemties ar tādiem darbiniekiem, jo bērns mazs bieži slimo un nebūs kam strādāt. Bet man jau rokas nolaižas.

Viss droši vien atkarīgs no darba vietas un specifikas. Šobrīd diezgan daudz uzņēmumi piedāvā strādāt daļēji attālināti.
Es savulaik pēc katra bērna esmu nomainījusi darba vietu, un bērns tiešām nekad nebija šķērslis ne tad, kad es mainīju darba vietas, ne arī tagad, kad pati meklēju darbiniekus, nekad pat vaicājusi neesmu par bērnu skaitu vai ko tamlīdzīgu.
03.02.2023 12:39 |

Reitings 753
Reģ: 14.12.2019
Ja darba specifika ir tāda, ka ir noteikts darba apjoms, ko var izdarīt da kaut vai naktī, nē, tad bērns netraucēs, taču gribētu redzēt, kā jūs pašas turētu darbinieku, kura produktivitāte ražošanā būtu nekāda, jo viņš vienkārši nebūtu darbā vai arī tiktu zaudēti klienti, jo cilvēks nebūtu darbā. Respektīvi, jūs nevis pelnītu, bet ietu mīnusā ar tādu darbinieku. Nez cik no jums piekoptu tādu labdarības politiku. Kamēr autore nav minējusi darbības sfēru, te nav ko filozofēt.
03.02.2023 13:07 |

Reitings 11
Reģ: 24.01.2021
Tagad daudz kur trūkst darbinieki,it īpaši LABI darbinieki,līdz ar to,nesaprotu problēmu. Pie mums arī meklē darbiniekus,izdomā jaunas motivācijas sistēmas,pielāgojas dažādām darbinieku īpatnībām- pa lielam tas viss nesekmīgi,beigās paņem tos,kuri nāk un ne tie labākie/slaisti.Mums/man kā kolēģiem jāmokās ar tādiem un beigās ieguldot savu laiku, viņi vienkārši aiziet. Ja būtu jēdzīgs darbinieks,man būtu vienalga,ar bērniem,bez-kā tik darbu izpilda un labi.Līdz ar to neizprotu Tavas bažas.Mēģini vēl,varbūt netrāpas īstais darbs.
03.02.2023 13:19 |

10 gadi
Reitings 1176
Reģ: 23.04.2014
Man liekas šobrīd vispār grūtāk atrast darbu. Nedomāju, ka tas saistīts ar darbu.
Pati meklēju jau 2 mēnešus, bet mani pat par pārdevēju neņem. Likās nu tur noteikti paņems, bet nē.. Neesmu ne stulba, ne lapas ņēmu bieži (vīrs arī ņēma), baigi veca arī it kā nē, bet pēc ofisa darba, redz, pat uz Rimi negrib ņemt. Neticu, ka tur augstākā matemātiku būtu, ko nevar apgūt.
Veiksmi!
03.02.2023 13:44 |

Reitings 419
Reģ: 01.05.2022
Ja esi labs darbinieks ar labu darba pieredzi, jebko vari sarunāt ar darba devēju, kā arī pēc kovida esam visi iemācījušies strādāt no mājam :)
Esmu ceļojusi kopā ar visu darbu un ar visām laika joslu maiņām esmu saorganizējusies meetingiem :)
Tāka raksta autore nepadodies, meklē darbiņu ar hibrīd darba laiku, viss ir iespējams,
Lai izdodas! :)
03.02.2023 14:03 |

10 gadi
Reitings 104
Motherofdragons @ 03.02.2023 12:01
100 punkti tu intervijās saki lietas, kuras nebūtu jāsaka. Hallo, lielākajai daļai pieaugušu cilvēku ir bērni, dažiem pat vairāki, un gandrīz visi viņi strādā. Nevajag plātīties ar savu 2gadnieku intervijā un padarīt viņu par pasaules centru (pat ja šobrīd viņš ir tavas pasaules centrs). Ieslēdz smadzenes un runā par savām profesionālajām kvalitātēm darba intervijā, nevis par savu bērnu.

Jā, es varbūt nepareizi runāju...esmu par to domājusi, bet ir viens bet. Kad man pajautā, kapēc tik ilgu laika periodu neesmu strādājusi es nespēju melot. Un tas viss top skaidrs. Nezinu kā to apiet.
03.02.2023 15:14 |

Reitings 5147
Reģ: 11.08.2022
Standby @ 03.02.2023 13:44
Man liekas šobrīd vispār grūtāk atrast darbu. Nedomāju, ka tas saistīts ar darbu.
Pati meklēju jau 2 mēnešus, bet mani pat par pārdevēju neņem. Likās nu tur noteikti paņems, bet nē.. Neesmu ne stulba, ne lapas ņēmu bieži (vīrs arī ņēma), baigi veca arī it kā nē, bet pēc ofisa darba, redz, pat uz Rimi negrib ņemt. Neticu, ka tur augstākā matemātiku būtu, ko nevar apgūt.
Veiksmi!

Pieļauju, ka esi strādājusi darbu, kur vajag vairāk saprašanas nekā Rimi plauktus krāmēt. Neņems, jo zina, ka ātri vien notīsi makšķeres, kad būs kaut kas labāks
03.02.2023 15:19 |

10 gadi
Reitings 104
Sarma1986 @ 03.02.2023 10:32

Ja viñai ir aukle uz izsaukumu, kura sēd ar katru slimības lapu, tad var, protams.
Jo man nav pieredzes ofisu sfērā vai kur ir augsti amati. Esmu strādājusi veikalos un ēdināšanā un citos melnos darbus. Ēdināšana un veikali ir maiņu darbs ar garām stundām un vēl es nevaru atļauties braukt pāri visai Rīgai uz darbu. Izskatu vakances centrā un Pārdaugavā.
03.02.2023 15:21 |

10 gadi
Reitings 104
Inna86 @ 03.02.2023 09:55
MINCĪTE
Tev ir milijons attaisnojumi par to kāpēc bērna dēļ tu neko nevari un neviens tevi neņem pretī. Liekas, ka tu nemaz negribi strādāt un meklē 101 attaisnojumu. Labāk pastāti ko tu māki, kāda ir izglītība un pieredze. Man bērnu esamība nav traucējusi strādāt, jā, viegli nav, bet iespēju ir daudz.
Nopietni? Es kopš 18 gadiem strādāju un par visiem šiem gadiem uz slimības biju labi, ka 2 reizes. Man nav šeit radu vai draugu, kuri var izručīt, ja strādāšu. Mazā man no septembra iet dārziņā. 2 nedēļas viņa slimo 2 dārziņā. Kurš ar viņu paliks? Vīrs ir labā amatā viņš var vairāk nopelnīt nekā, ja sēž uz slimības lapas, bet viens mūs visus arī ar šī brīža cenām nevar pavilkt. Es katru dienu izskatu visas vakances un eju uz interviju, ja pazvana tik pēc tā ka uzzin kā bērns ir mazs ...ar to viss beidzas. Protams, ja būtu kam man atstāt bērnu es te pat neprasītu padomu.
03.02.2023 15:30 |

10 gadi
Reitings 104
Berry5 @ 03.02.2023 10:15
Pilnīgi saprotu. Man pašai ir divi mazi bērni, kuri ir slimīgi. Tas nozīmē, ka realitātē darbā es būtu 1 nedēļu mēnesī dēļ slimošanām. Pirms dekrēta strādāju atbildīgā darbā un šobrīd reāli izvērtēju, kādu darbu varu darīt un kādu nevaru. Jo nu tas būtu nevajadzīgs stress visiem. Tādēļ savā profesijā šobrīd nestrādāju, bet daru darbu ko varu reāli pavilkt arī tad, ja kāds slimo, ir brīvlaiks, utt. Es trādāju no mājām un darba laiks ir tāds, ka varu izdarīt darbu arī ja bērni ir saslimuši mājās.
Ja nav noslēpums kas tas būtu? Jo visi šie tīkla mārketingi nav galīgi priekš manis.
03.02.2023 15:32 |

10 gadi
Reitings 104
Pelnrukšķīte @ 03.02.2023 09:43

a kur tētis?! Moš tētis varētu palikt ar bērnu uz lapas, kamēr mamma iestrādājas jaunā darbā? Besī šitais. Tieši tā iemesla dēļ, ka vīrietim ķipa "jānes mamuts" un nevar traucēt ar bērna slimošanām, tāda problēma ir ar jaunajām mammām darba tirgū.
Kad bērna slimošanas laikus (un arī BKA) vecāki sāks dalīt vienlīdzīgās daļās, tad darba devējam būs vienalga - sieviete, vīrietis, ir bērni vai nav, jo saslimt var visi un bērnu kopt var visi!!!
Es piekrītu Jums, bet man nav tāds vīrs, kurš sēdēs ar bērnu tā kā daru to es un kā saka vieglāk pašai un mierīgāk.
03.02.2023 15:34 |

Reitings 1616
Reģ: 01.11.2022
Es saprotu, ka tas nav tūlītējs risinājums, taču nākotnei varētu paskatīties kādus kursus (NVA vai macibaspieaugusajiem.lv). Piemēram, lietveža vai arhivāra kursus, datorkursus u.c. Veselību nevar laimēt loterijā. Kad būs iespējams, mēģini tikt kādā biroju darbā, lai nav smags darbs.
03.02.2023 15:36 |

10 gadi
Reitings 104
Lucida @ 03.02.2023 08:01
Vispār jau pēc darba likuma darba intervijās nedrīkst uzdot jautājumus par ģimeni. Bērna kopšanas atvaļinājuma laikā neskaitījies darbā nevienā uzņēmumā? Jo tie 2 gadi skaitās klāt stāžam nevis jāraksta pauze.
Te ir drusku cita situācija. Maijā beidzās dekrēts , dārziņā sāka iet pagājušajā gadā septembrī. Un man nācās aiziet.
03.02.2023 15:37 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Nu, apkalpojošajā sfērā ar tādām prasībām un grafiku diez vai kāds tevi ņems. Iesaku meklēt attālinātu darbu vai kādas te jau minētās papīru stumdīšanas, kur darba devējam pa lielam būs vienalga, ka tev regulāri bērns slims.
03.02.2023 15:58 |

Reitings 3520
Reģ: 23.01.2022
MINCĪTE @ 03.02.2023 15:34
Es piekrītu Jums, bet man nav tāds vīrs, kurš sēdēs ar bērnu tā kā daru to es un kā saka vieglāk pašai un mierīgāk.

Piedod, bet nu sūdīgs vīrs. Vai arī, ir pēdējais laiks dot tam cilvēkam iespēju būt TĒTIM, nevis svešam onkulim. Bērnu radīt māk, bet paņemt slimības lapu nevar?! Vai pati esi iesprūdusi nedaudz mammošanā un nevēlies nemaz atlaist grožus?
Tici man. Tēti spēj gan bizes uzpīt, gan dupsi nomazgāt, gan putru uzvārīt.
Kas ir sliktākais, kas var notikt?! Nespēju neko iedomāties.
Lasu visas atrunas, jā atrunas, un nav ko ieteikt.
03.02.2023 16:27 |

Reitings 614
Reģ: 03.08.2022
MINCĪTE
Ļoti iesaku ilgtermiņā domāt par izglītību, jo šobrīd tu esi pilnīgi atkarīga no vīrieša.
Reāli ieteikumi, ja nav biroja iemaiņu, tad ir klientu apkalpošanas iemaņas. Meklē kādu klientu apkalopšanas speciālista vakanci. Uz intervijām gatavojies, pa lielam pamatā uzdod gana klasiskus jautājumus, jau mājās sagatavo stāstījumu par sevi. Tajā pašā PMPL tak nenormāli meklē darbiniekus.
03.02.2023 16:32 |

10 gadi
Reitings 8160
Reģ: 29.09.2009
Vispār šo tendenci no darba devēja puses skatīties šķībi uz sievietēm kurām ir mazi bērni man nav skaidrs. Pirmkārt, mēs visi, jā, arī tie paši darba devēji, esam bijuši maziņi, slimojuši utt. Otrkārt, bērniem parasti ir divi vecāki. Ir aukles, omes, draudzenes utt. Bet norakt iespējams labu darbinieku tikai tāpēc, ka ir ar bērnu man šķiet galīgi muļķīgi.
03.02.2023 16:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits