Minelūše @ 03.02.2023 10:00Nesapratu kaut ko. Ja darba dienās vīrs var palīdzēt un izņemt bērnu no PII, tad kāpēc nevari strādāt parastu 5 darba dienu nedēļu ar sestdienu, svētdienu brīvu?
Sarma1986 @ 03.02.2023 09:55
Ja tētis pārcilā papīrus valsts iestādē, varēs droši ñemt slimības lapas, privātajā sfērā no tāda darbinieka, kurš regulāri pazūd uz 1-3 nedēłām tiks vałā ar iedomātu iemeslu. Tāda ir realitāte.
MINCĪTE @ 03.02.2023 02:19Sveiki! Es 2 gadnieka mamma, kura vēlas atrast darbu. Esmu sūtijusi daudz CV uz dažādām vakancēm Rīgā. Protams nevaru strādāt garās stundas vai brīvdienas, jo man nav kam pieskatīt bērnu esam ar vīru divi vien viņai šajā pilsētā. Vīrs mani var atbalstīt tikai darbdienās, kad var izņemt bērnu no PII. Brīvdienas bieži vien pats strādā. Esmu izmisumā, jo ir jau 2 mēneši kā nopietni meklēju sev atbilstošu darbu, bet pēc intervijas man nocērt, ka vai nu, ja kas zvanīs vai kkas jāgaida no vadības. Rauj dusmas?. Kas es vairs neesmu cilvēks, ja man mazs bērns? Es nekad nevienu darba vietu neesmu pievīlusi, bet sanāca 2 gadu pauze.? Vai man jāmelo par ģimeni, lai tiktu pie darba? Saprotu, ka neviens negrib ņemties ar tādiem darbiniekiem, jo bērns mazs bieži slimo un nebūs kam strādāt. Bet man jau rokas nolaižas.
Motherofdragons @ 03.02.2023 12:01100 punkti tu intervijās saki lietas, kuras nebūtu jāsaka. Hallo, lielākajai daļai pieaugušu cilvēku ir bērni, dažiem pat vairāki, un gandrīz visi viņi strādā. Nevajag plātīties ar savu 2gadnieku intervijā un padarīt viņu par pasaules centru (pat ja šobrīd viņš ir tavas pasaules centrs). Ieslēdz smadzenes un runā par savām profesionālajām kvalitātēm darba intervijā, nevis par savu bērnu.
Standby @ 03.02.2023 13:44Man liekas šobrīd vispār grūtāk atrast darbu. Nedomāju, ka tas saistīts ar darbu.
Pati meklēju jau 2 mēnešus, bet mani pat par pārdevēju neņem. Likās nu tur noteikti paņems, bet nē.. Neesmu ne stulba, ne lapas ņēmu bieži (vīrs arī ņēma), baigi veca arī it kā nē, bet pēc ofisa darba, redz, pat uz Rimi negrib ņemt. Neticu, ka tur augstākā matemātiku būtu, ko nevar apgūt.
Veiksmi!
Jo man nav pieredzes ofisu sfērā vai kur ir augsti amati. Esmu strādājusi veikalos un ēdināšanā un citos melnos darbus. Ēdināšana un veikali ir maiņu darbs ar garām stundām un vēl es nevaru atļauties braukt pāri visai Rīgai uz darbu. Izskatu vakances centrā un Pārdaugavā.Sarma1986 @ 03.02.2023 10:32
Ja viñai ir aukle uz izsaukumu, kura sēd ar katru slimības lapu, tad var, protams.
Nopietni? Es kopš 18 gadiem strādāju un par visiem šiem gadiem uz slimības biju labi, ka 2 reizes. Man nav šeit radu vai draugu, kuri var izručīt, ja strādāšu. Mazā man no septembra iet dārziņā. 2 nedēļas viņa slimo 2 dārziņā. Kurš ar viņu paliks? Vīrs ir labā amatā viņš var vairāk nopelnīt nekā, ja sēž uz slimības lapas, bet viens mūs visus arī ar šī brīža cenām nevar pavilkt. Es katru dienu izskatu visas vakances un eju uz interviju, ja pazvana tik pēc tā ka uzzin kā bērns ir mazs ...ar to viss beidzas. Protams, ja būtu kam man atstāt bērnu es te pat neprasītu padomu.Inna86 @ 03.02.2023 09:55MINCĪTE
Tev ir milijons attaisnojumi par to kāpēc bērna dēļ tu neko nevari un neviens tevi neņem pretī. Liekas, ka tu nemaz negribi strādāt un meklē 101 attaisnojumu. Labāk pastāti ko tu māki, kāda ir izglītība un pieredze. Man bērnu esamība nav traucējusi strādāt, jā, viegli nav, bet iespēju ir daudz.
Ja nav noslēpums kas tas būtu? Jo visi šie tīkla mārketingi nav galīgi priekš manis.Berry5 @ 03.02.2023 10:15Pilnīgi saprotu. Man pašai ir divi mazi bērni, kuri ir slimīgi. Tas nozīmē, ka realitātē darbā es būtu 1 nedēļu mēnesī dēļ slimošanām. Pirms dekrēta strādāju atbildīgā darbā un šobrīd reāli izvērtēju, kādu darbu varu darīt un kādu nevaru. Jo nu tas būtu nevajadzīgs stress visiem. Tādēļ savā profesijā šobrīd nestrādāju, bet daru darbu ko varu reāli pavilkt arī tad, ja kāds slimo, ir brīvlaiks, utt. Es trādāju no mājām un darba laiks ir tāds, ka varu izdarīt darbu arī ja bērni ir saslimuši mājās.
Es piekrītu Jums, bet man nav tāds vīrs, kurš sēdēs ar bērnu tā kā daru to es un kā saka vieglāk pašai un mierīgāk.Pelnrukšķīte @ 03.02.2023 09:43
a kur tētis?! Moš tētis varētu palikt ar bērnu uz lapas, kamēr mamma iestrādājas jaunā darbā? Besī šitais. Tieši tā iemesla dēļ, ka vīrietim ķipa "jānes mamuts" un nevar traucēt ar bērna slimošanām, tāda problēma ir ar jaunajām mammām darba tirgū.
Kad bērna slimošanas laikus (un arī BKA) vecāki sāks dalīt vienlīdzīgās daļās, tad darba devējam būs vienalga - sieviete, vīrietis, ir bērni vai nav, jo saslimt var visi un bērnu kopt var visi!!!
Te ir drusku cita situācija. Maijā beidzās dekrēts , dārziņā sāka iet pagājušajā gadā septembrī. Un man nācās aiziet.Lucida @ 03.02.2023 08:01Vispār jau pēc darba likuma darba intervijās nedrīkst uzdot jautājumus par ģimeni. Bērna kopšanas atvaļinājuma laikā neskaitījies darbā nevienā uzņēmumā? Jo tie 2 gadi skaitās klāt stāžam nevis jāraksta pauze.
MINCĪTE @ 03.02.2023 15:34Es piekrītu Jums, bet man nav tāds vīrs, kurš sēdēs ar bērnu tā kā daru to es un kā saka vieglāk pašai un mierīgāk.