Ja vien nav nepieciešamas pamata zināšanas datorpratībā, klātienes kursi itin nemaz nav nepieciešami.
Ja ir ierakstītas lekcijas un kaut kam netiki līdzi, ir forši attīt un paskatīties vēlreiz, tāpat arī pēc gadiem vari atvērt ierakstus un pāriet pāri kādai tēmai. Ja būsi tiešsaistē un kaut kam netiki līdzi, ir jāaptur visa grupa un jājautā vai var atkārtot darbību. Ja mācies attālināti, iesaku gan labāk divus datorus vai arī telefonā skaties video un datorā dari līdzi.
Ja ar angļu valodu nav problēmas, labākie "kursi" ir YouTube. Lai gan esmu datorikas skolotāja, bieži vien dažādas darbības aizmirstas, tad vienkārši ierakstu Google vai Youtube ko man vajag un izlec ļoti daudz pamācības/video. Mācoties kursos lielu daļu no lietām darījām tikai treniņa nolūkos, ko tagad nemaz neizmantoju vai arī pēc pierakstiem neko nesaprotu un tāpat jāskatās YouTube video. No manas pieredzes, pasniedzējs vienu uzdevumu rāda priekšā, mēs darām līdzi, otro uzdevumu izdara paši un ar pasniedzēju salīdzina.
Ko ieteiktu es? Ja datorprasmes kā tādas ir labas, ieteiktu riskēt, pieteikties darbā, kurā tas ir nepieciešams. Gan jau sagataves Excel datnēm no citiem mēnešiem/projektiem būs un ja kaut ko vajag, Googlēt. No sākuma ies ilgāk, bet ja to darīsi diendienā, ātri piešausies. Katrā ziņā studiju laikā mācījos trakās formulas, iespējas, taču dzīvē visos darbos jāizmanto elementārākās aprēķināšanas.