Pirms pusotra gada paņēmu ātro kredītu. Pareizāk sakot, atvēru kredītlīniju vienā no ātro kredītu izsniedzējiem. Zinu, ka tas ir stulbs gājiens, bet tajā brīdī vajadzēja ātri un lielu summu.
Kompānija kredītu man izsniedz, bet esmu pārliecināta, ka informācijas patiesumu viņi nepārbaudīja, jo norādīju daudz lielāku algu, kā ta bija patiesībā. Kredītlīniju 5000 eiro apmērā izsniedza un to arī katru mēnesi maksāju, līdz zaudēju darbu. Kompānija panāca pretī un izveidojām pagaidu grafiku uz 6 mēnešiem ar maksājumu, kas bija 2 reizes mazāks.
Tagad, kad atkal esmu uzsākusi darba attiecības, zvanīju, lai vienotos par jaunu grafika izveidi un viņi varot izveidot tikai uz 24 mēnešiem, kas sastāda milzīgu ikmēneša summu, kuru es fiziski nevaru nomaksāt.
Varbūt kādai no jums ir bijusi līdzīga situācija vai ir zināšanas tieši juridiskajos jautājumos?
Ja es maksāju viņiem 100 eiro mēnesī, kas ir puse no maksājuma, kuru viņi vēlas, vai var aizsūtīt manu lietu tiesu izpildītājam? Jo naudu taču es skaitu.
Vai gaidīt līdz tam, ka lietu nodod tiesu izpildītājam un vienoties ar viņiem?