Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Cīņa ar toksikozi

Reitings 2
Reģ: 14.01.2023
Sveikas! Zinu, ka tēmas par toksikozi ir daudz, bet tās diskusijas jau ir gadiem vecas. Vēlos dzirdēt jūsu personīgos gadījumus kā cīnījāties/cīnaties ar šo problēmu? Īsumā par manu situāciju: Esmu 9.grūtniecības nedēļā un nevaru ieēst pilnīgi neko bez vemšanas. Saprotu, ka mazulīša labā ir jāēd, bet fiziski neko nevaru dabūt iekšā. Ir kādi ieteikumi?
14.01.2023 13:20 |

Reitings 282
Reģ: 11.02.2022
Pirmajos mēnešos var būt arī svara zudums dēļ toksikozes. Man bija slikti katru dienu 4 mēnešu garumā. Piparmētru tēja, rupjmaize un ingvera ledenes bija glābiņš. Vēl turi pie gultas kādu sāļo krekeri vai to pašu rupjmaizi, ko apēst nepieceļoties no gultas. Ēd mazas porcijas vairākas reizes dienā.
14.01.2023 14:28 |

Reitings 698
Reģ: 23.03.2020
Man tie ieteikumi, kurus atradu internetā vispār nepalīdzēja. Toksikoze bija 3 mēnešus un bija dienas, kad vēmu 20x dienā, tiešām bija traki, likās ka nedzīvošu. Daktere ieteica Frutin košļājamās tabletes, citām palīdz citrons ar ūdeni, citām ingvers, mēģināju arī kolu. Beigās jau ēdu, ko gribēju un vienkārši tas viss nāca ārā.
Tā kā mana mamma strādā medicīnā, tad lika man sistēmas, dažreiz ar zālēm pret vemšanu, jo bija neiespējami kaut ko dabūt iekšā.
Ieteiktu pajautāt savai ārstei, ko vari lietot.
14.01.2023 14:29 |

Reitings 10736
Reģ: 22.12.2022
Jāmēģina viss pēc kārtas un jāatrod tas ēdiens no kā nav slikti. Daktere teica, ka kaut vai mēnešiem tikai šokolāde. Galvenais nevemt un nesēdēt pie sistēmām visu to laiku. Dzēru kolu un Lāsēna zemeņu pieniņus - burtiski 2 mēnešus tikai to. Ledusskapī plaukts bija pilns ar zemeņu pieniem. No gaļas vēmu līdz 9.mēnesim.
14.01.2023 15:25 |

Reitings 2
Reģ: 14.01.2023
Berry5
Tur jau tā lieta, ka izmēģināts viss. Vienīgi ārste ieteica pamēģināt mentola končas, kuras ir aptiekās nopērkamas. Tik jāgaida pirmdiena, lai tiktu uz aptieku
14.01.2023 16:09 |

Reitings 10736
Reģ: 22.12.2022
Kitii1 @ 14.01.2023 16:09
Berry5
Tur jau tā lieta, ka izmēģināts viss. Vienīgi ārste ieteica pamēģināt mentola končas, kuras ir aptiekās nopērkamas. Tik jāgaida pirmdiena, lai tiktu uz aptieku

Man bija tā ka divu dienu laikā nebiju ēdusi un dzērusi neko. Daktere lika uztaisīt asinsanalīzes uz ketoniem. Tie bija kritiski un apdraudēja bērnu, lika braukt uz slimnīcu. Bet es pat nevarēju paiet cik slikti bija.
Veseļojies! Un cerams, ka drīz toksikoze pāries.
14.01.2023 17:34 |

10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
Man bija nelabi 2. un 3. mēnesī.
Katru dienu pamodos ar kamola sajūtu kaklā,mana taktika bija steidzami piecelties un izmazgāt zobus un paņemt košļeni. Košļene bija līdzi vienmēr.Tad tā kā mazliet labāk palika, paldies Dievam uz darbu bija jāiet ar kājām nevis ar sabiedrisko. Tad katru rītu tās 20 minūtes svaiga gaisa ziemā bija ok, jo vēsāks,jo labāk. Vemšana bija tikai 2 reizes no rīta tukša dūšā,tāpēc siekalas vien nāca ārā.
Pa dienu un vakarā palika slikti, ja nebija neko ēdusi un dzērusi, tāpēc es centos vismaz kaut ko iebāzt mutē,lai tikai būtu kaut kas sīks apēst un nekairina vēl vairāk kuņģi, topā bija siera cepumiņi, burkānu spiestā sula, šokolādes piens gāja uz urrā, roltona sķidrums, kāds mazs pīrādziņš un bieži vien arī ledus gabalus grauzu,jo dīvaini,ka paliekot stāvoklī man no ūdens metās nelabi,it sevišķi negāzēta. Uj patika viss,kas ir ledusauksts. Bieži vakaros palika slikti tieši ap 8 vai 9 un kā šodien atceros,ka sēdēju gultā raudāju un grūdu iekšā aukstu grieķu jogurtu un pēc minūtēm 10 jau palika labāk.
Bet dabūt iekšā to jogurtu, ja tev gribas vemt ir diezgan sarežģīti 😀😀😀
Katrai ir sava taktika,jāatrod,kas tev līdz vislabāk,bet piekrītu tā ir drausmīga sajūta, man pat dzemdības tad patika labāk.
14.01.2023 19:54 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits