Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Palīdziet

 
Reitings 59
Reģ: 14.09.2022
Sveikas . Esmu pa ārzemēm , jo tā dzīve iekārtojās . Vai tiešām Latvijā nepiedāvā attālinātas mācības ( neieskaitot biznesu utt.) Man ļoti gribētos piem. pirmskolas skolotājs vai kaut kas interesantāks par biznesu 😄 Vai zinat kurā skolā to varētu darīt ? Var ieteikt arī ko citu par pirmskolas skolotāju :)
Būšu pateicīga
08.01.2023 01:39 |
 
Reitings 996
Reģ: 08.05.2014
Cik zinu par pirmsskolas skolotāju nevar izmācīties attālināti, jo tur ir arī jāiziet prakse, kas ir klātienē
Ir arī nepilna laika studijas, bet tur tāpat visticamāk ir tikai klātiene
Vienīgais, ko varētu iziet online ir auklīšu kursi un tad sākt strādāt kā auklīte un ir darba vietas, kas pat piedāvā apmaksāt studijas ar nosacījumu, ka pēctam turpina strādāt iestādē kā pirmsskolas skolotājs
08.01.2023 01:43 |
 
Patīk
Reitings 677
Reģ: 11.04.2019
Pirms 7 gadiem, kad stājos augstskolā, Liepājas Universitāte piedāvāja 100% studijas attālināti pirmsskolas+sākumskolas skolotājiem. Nebija aktuāli, tāpēc nepētīju kā ar praksēm un eksāmeniem, bet absolvēšana sakrita ar COVID laiku un es pēdējos divus gadus prakses, eksāmenus un arī bakalauru aizstāvēju attālināti (studēju neklātienē).
Savulaik Liepājas Universitāte piedāvāja neklātienes programmu, kurā uz vietas bija jābūt vidēji 4, 5 dienas pusotra, divu mēnešu laikā. Latvijas Universitātē draudzenes mācās neklātienē un uz vietas jāierodas reizi nedēļā. Bija meitenes, kas klātienē neieradās teju vispār, bet visu kārtoja attālināti.
Noteikti izpēti piedāvājumu, tagad pēc COVID laika pieļauju, ka vajadzētu būt iespējām apgūt vairāk profesiju attālināti.
Nepilnus piecus gadus mācījos par skolotāju neklātienē un pusotru gadu par auklīti pilna laika klātienē un nevar salīdzināt to apjomu, ko ieguvu studijās vienā un otrā iestādē. Ja paralēli studijām arī strādāsi attiecīgajā jomā, viss izdosies, kolēģi Tev palīdzēs kā darbā, tā studijās, taču ja trīs gadus mācīsies attālināti un ne iepriekš, ne studiju laikā nebūsi attiecīgajā vidē, būs grūtāk.
Piemērs - studiju laikā veidoju ļoti apjomīgus patstāvīgos darbus 1. klases skolēniem, pasniedzēji vienmēr aizrādīja, ka tie ir par sarežģītu un bērni to nevar paveikt 40 minūšu laikā. Es turpināju pieturēties pie sava stila un tāpat vienmēr sagatavoju apjomīgas stundas (prezentēšanai), jo tas taču ir īzī, nekā sarežģīta. Kad nonācu īstajā vidē, sapratu, ka lielākā daļa lasa labi ja 20 vārdus minūtē un manas stundas par saskaitīšanu 10 apjomā var pielīdzināt trešās klases līmenim.
08.01.2023 10:22 |
 
Reitings 561
Reģ: 15.12.2022
Bišķiņ nokavēji. Vajadzēja līdz ar covid pandēmijas sākšanos sākt studēt, jo viss notika pilnībā attālināti, 2 gadu laikā studenti un skolēni savus kursabiedrus/ klasesbiedrus nebija pat redzējuši. Nu tagad vienīgi RTU ir pārgājis līdz martam uz attālinātām studijām atkal, bet tas apkures sezonas dēļ, lai taupītu resursus, bet nu tur nebūs gluži skolotāju studijas.
08.01.2023 11:08 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits