Pārcelšanās uz Latviju

Reitings 195
Reģ: 22.02.2022
Ir piezagusies doma braukt mājās no ārzemēm. Īsti neuztrauc finanses, vīram sola 2k mēnesī, domāju, ka noteikti ar to spēsim iztikt, esam iztikuši arī ar mazākām naudām.
Vienīgais, kas uztrauc ir bērni. Abi bērni dzimuši UK, latviski runā salīdzinoši slikti, gramatiski nepareizi. Bet saprot 99%. Vecākajam 13gadi, uztrauc vai līdz 9.klases eksāmeniem būs apguvis valodu tā, lai spētu tos nolikt, īpaši latv.val., literatūru, vēsturi, tādus lasāmos priekšmetus. Un vai vińus neapcels, uzvārds nelatvisks, runā nepareizi, bet mājās gribas visiem, blakus omēm.
Vai ir kāda gimene ar saviem pusaudžiem pārvākušies uz Lv?
07.01.2023 09:57 |

Reitings 195
Lola12345 @ 07.01.2023 13:56

Es varu pateikt no savas pieredes kā bērnam, kurš pārcelās vairākas reizes un mainīja skolas/pilsetas/valstis. Tajā brīdi neko neteicu likās ok, bet šobrīd redzu, ka ja dzīvotu vienā vietā būtu bijis daudz labāk. Bija man daudz draugu vienmēr, tomēr nav man tādu īstu draugu, kā citiem. Visi citi vienmēr pazina viena otru kopš mazām klasēm, bet es biju tāds outsideris. It īpaši pārceļoties lielākā vecumā. Tas ir rezultējies ar to - man ir daudz paziņas, bet man nav nevienas īstas draudzenes/drauga. Un visiem kuriem ir draugu, viņi ir pazīstami kopš sākumskolas, pamatskolas laikiem, kad man bija lielais pārvākšanās vilnis. Un es esmu tāda iebraucēja un vecie draugi ir sen aizmirsuši par mani… apmēram tāda tā dzīve pārvācoties

Redz, šeit ir savādāk, iespēja, ka mācīsies ar tiem pašiem bērniem pēc 6.klases(year6) ir maza. Dēls nemācās ne ar vienu pazīstamu bērnu no pamatskolas. Līdz year6 beigām bėrnus no skolas savāc vecāki, nekādas baigās draudzēšanās pēc skolas nenotiek. Atbrauc mājās un tik Cik caur saviem ps4 “draudzējas”
07.01.2023 14:02 |

Reitings 25877
Reģ: 18.08.2022
ReReReRe @ 07.01.2023 14:02

Redz, šeit ir savādāk, iespēja, ka mācīsies ar tiem pašiem bērniem pēc 6.klases(year6) ir maza. Dēls nemācās ne ar vienu pazīstamu bērnu no pamatskolas. Līdz year6 beigām bėrnus no skolas savāc vecāki, nekādas baigās draudzēšanās pēc skolas nenotiek. Atbrauc mājās un tik Cik caur saviem ps4 “draudzējas”

Man jau liekas ,ka Jūs sen esat izlēmusi,ja sirds saka ,ka ir jāmēgina ,tad tā arī dariet!
07.01.2023 15:22 |

Autorizēts lietotājs10 gadiModerators
Reitings 1373
Reģ: 29.01.2009
Toblerone @ 07.01.2023 14:00
Mēs arī domājam pārcelties atpakaļ uz dzīvi LV no Īrijas. Mums tikai atšķirībā ir tāda, ka bērns tikai uzsāks pirmās klases gaitas.

Tas jauki, kādi ir galvenie iemesli? 🛩
07.01.2023 15:48 |

Reitings 559
Reģ: 29.03.2021
Lola12345 @ 07.01.2023 13:56

Es varu pateikt no savas pieredes kā bērnam, kurš pārcelās vairākas reizes un mainīja skolas/pilsetas/valstis. Tajā brīdi neko neteicu likās ok, bet šobrīd redzu, ka ja dzīvotu vienā vietā būtu bijis daudz labāk. Bija man daudz draugu vienmēr, tomēr nav man tādu īstu draugu, kā citiem. Visi citi vienmēr pazina viena otru kopš mazām klasēm, bet es biju tāds outsideris. It īpaši pārceļoties lielākā vecumā. Tas ir rezultējies ar to - man ir daudz paziņas, bet man nav nevienas īstas draudzenes/drauga. Un visiem kuriem ir draugu, viņi ir pazīstami kopš sākumskolas, pamatskolas laikiem, kad man bija lielais pārvākšanās vilnis. Un es esmu tāda iebraucēja un vecie draugi ir sen aizmirsuši par mani… apmēram tāda tā dzīve pārvācoties

Tas katram individuāli. Es visas 12 klases nomācījos vienā skolā un man visu šo gadu laikā nebija neviena paša drauga. Savas pirmās draudzenes ieguvu 19 gados, kad sāku strādāt un ceļot. Es tieši būtu bijusi priecīga par iespēju mainīt skolu/valsti, paplašināt savu redzesloku, un saprast, ka tas, ka mani nepieņem mana klase, nenozīmē, ka esmu nolemta pavadīt visu dzīvi kā atstumtā.
07.01.2023 15:57 |

Reitings 195
Kur meklēt dzīvesvietu? Nepierasti, ka 2ist dzīvoklis ir tikai vienas gułamistabas dzīvoklis. 3-4ist dzīvokłi izskatās, ka ar uguni jāmeklē. Vai bez ss.lv ir vēl kāda laba lapa?
09.01.2023 10:30 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
GhostGG @ 07.01.2023 13:35

Kas tur tāds ir? Es pat pieaudzis būdams nekad nelaižu garām izdevību pie omes aizbraukt. Viņa taisa tik garsīgus saldos, ka tā dēl vien būtu vērts triekties pie viņas, pat no otra pasaules gala :D

Tiešām, nevajag būšanu pie omām par zemu novērtēt :D
09.01.2023 12:15 |

Patīk
Reitings 11059
ReReReRe @ 09.01.2023 10:30
Kur meklēt dzīvesvietu? Nepierasti, ka 2ist dzīvoklis ir tikai vienas gułamistabas dzīvoklis. 3-4ist dzīvokłi izskatās, ka ar uguni jāmeklē. Vai bez ss.lv ir vēl kāda laba lapa?

Atkarīgs kurā pilsētā gribas dzīvot, es vispār ieteiktu sazināties ar kādu mākleri, jā, tie būs papildus izdevumi, toties meklēšana varēs sākties vēl kāmer esat prom. Visu jums plālīdzēs nokārtot. :)
Par to, ka te 2000 eur ir kapeikas. Manuprāt, muļķības, te vienkārši ir viarākas meitenes, kam vīri, acīmredzot, pelna 10k mēnesī un 50 eur aiziet tīri desai, maizei un sieram.
Vienkārši ir apzinīgi jāpieet dzīvesvietas izvēlei, jāsaprot kādas potenciāli būs apkures izmaksas, cik daudz ikdienā jālieto auto utt. Uzskatu, ka ēdienu vēljoprojām var nopirkt par sakarīgu cenu, ja pirkumus plāno uz priekšu, izvēlas preces ar atlaidēm.
Ja sirds grib mājās, tad viss izdodies un būs labi! :)
09.01.2023 12:18 |

Patīk
Reitings 11059
Piebildīšu vēl, ka ar tiem 2000 dzīvot var, bet, piemēram, ceļošanai tiešām baigi pāri nepaliks
09.01.2023 13:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits