GhostGG @ 04.01.2023 18:20Viss ir atkarīgs no Valsts, kurā šī laulība tiek reģistrēta. Latvijā samērā ir ok, ja vīrietis ir gudrs, tad var visu sakārtot tā, ka ja nu tomēr sanāk šķirties, tad tevi "neizdrāzīs" pēc pilnas programmas. Savukārt ārzemēs tur ir pilnīgs čau un kukū. Personīgi, es tiešām nespēju saprast, kā vispār tas tika pieļauts, ka tādi likumi un kā strādā "family court" vispār eksistē. Tur tiešām nav jābrīnās, ka vīrieši nevēlas precēties, jo ja tu dziļāk papēti kādi ir tie likumi, tad tu ātri vien saproti, ka sievietes pat tiek daļēji "iedrošinātas" sķirties, pat laulības līgumi tiek apieti. Tas ir apmēram tā - tu aplaupītu banku, ja tu zini, ka tev par to nekas nebūs? domāju 99% cilvēku teiktu, ka jā. Nedomāju, ka uz tādiem principiem būtu jāveido cilvēku savienība, bet nu, tā nav nejaušība, tas viss ir speciāli viedots ar tādu nodomu.
Piekrītu. Latvijā sieva no vīra tāpat vien pusi nedabūs. Mums ir iestrādāts Civillikumā, kas ir atsevišķa manta un laulības laikā kopīgi iegūtā manta arī ir stiepjams jēdziens. Sieviete, kura finansiāli nav piedalījusies kopdzīvē var no tās arī aiziet plika un nabaga un pusi viņai neredzēt. Tas ir vairāk ASV un citur vai filmās.
Mercury6 @ 04.01.2023 18:22Kopumā neuzskatu par vajadzīgu no juridiskās puses. Gandrīz visu var sakārtot tāpat. Īpašuma tiesības, mantojumu, apdrošināšanu, pensiju otram novēlēt, visu. Vienīgie daži izņēmumi - ja otrs ir slimnīcā, tad teorētiski laiž tuviniekus/radiniekus, taču reālajā dzīvē es neesmu dzirdējusi, ka pie smagā stāvoklī esoša pacienta nepielaistu dzīvesbiedru/bērna otru vecāku, zinu vairākus, kuri ir tikuši klāt slimnīcā otram, teiktu, ka tas ir mīts. Nākamais kāzuss - sabrūk Maxima - kompensāciju dabūs tikai kopīgais bērns. Dzīvesbiedrs nē. Ja esi sieva/vīrs, tad dabūsi. Bet pašam sevi jāapdrošina un jānorāda labuma guvējs dzīvesbiedrs. Aizbildniecība par bērnu pie normālām attiecībām netiek maisīta ar laulību jautājumiem, tur problēmu nav. Un strīdu par aizbildniecību/saskarsmes tiesībām var atrast arī bez laulības šķiršanas. Es nenosodu laulību, esmu par, bet tas ir, manuprāt, vairāk emocionāls rituāls, savienība, tradīcija, cienījams, ļoti svarīgs un svēts elements attiecībās, bet tikai no juridiskā viedokļa tam nav gana stipru par argumentu.
Spēja uzņemties atbildību, apprecot savu mīļoto, patiesībā ceļ vīrišķības akcijas. Manās acīs vīrietis, kurš neapprec savu mīļoto vai savu bērnu mammu, ir bezatbildīgs. Un līdz ar to arī nevīrišķīgs.
Lula @ 04.01.2023 19:46Mīnusus neredzu, ja nu vienīgi kāds tiešām ir baigi biezais un otrs nabags, kurš varētu mēģināt kaut ko piedzīt pēc šķiršanās.
Mani vienmēr pārsteiguši pāri (nu labi, teiksim kā ir - vīrieši), kas laulībām nav gatavi, bet bērnus gan labprāt taisa. :D Štrunts par sīko, bet laulība, tas gan ir nopietns lēmums, nevar sasteigt. :D
Domāju, ka laulība ir forša, nezinu, vai tas prasa paskaidrojumus, tādi reāli praktiski plusi un mīnusi jau šai valstī īsti nav.
GhostGG @ 04.01.2023 20:30
https://www.youtube.com/shorts/1W3wAXwg-gk
Mhm. Pasaki to viņam, es domāju, ka viņš tagad ar prieku pieņemtu sev apzīmējumu "nevīrišķīgs" un "nestu" to ar lielu lepnumu. :D Bet tas, protams, nav Latvijā, bet princips jau laikam ,pēc tava prāta, strādātu tāpat - ja neprec ,tā tad nevīrišķīgs.
Nu iekš USA vīrietim precēties ir pilnīga pašnāvība.GhostGG @ 04.01.2023 20:30
https://www.youtube.com/shorts/1W3wAXwg-gk
Mhm. Pasaki to viņam, es domāju, ka viņš tagad ar prieku pieņemtu sev apzīmējumu "nevīrišķīgs" un "nestu" to ar lielu lepnumu. :D Bet tas, protams, nav Latvijā, bet princips jau laikam ,pēc tava prāta, strādātu tāpat - ja neprec ,tā tad nevīrišķīgs.
Parādi 2 lietas - savu Tinder profilu (ja tāds ir, tad būs skaidrs, kādas žubes Tu neapzināti ķer) un meiteni, kura Tevi "izkastrēja". Taču netaisies visu mūžu raustīties, ka kāda Tevi apzags?
Var arī vienkārši "nedot zaglim iespēju" un neprecēties (lasi mācīties no citu kļūdām)Mušpapīrs @ 04.01.2023 20:38
Parādi 2 lietas - savu Tinder profilu (ja tāds ir, tad būs skaidrs, kādas žubes Tu neapzināti ķer) un meiteni, kura Tevi "izkastrēja". Taču netaisies visu mūžu raustīties, ka kāda Tevi apzags?
GhostGG Mini, lūdzu, pāris piemērus, kapēc vajadzētu precēties.
GhostGG @ 04.01.2023 20:47
Kāds sakars tur ar mani? diskusija tak ir par to, kāpēc vajadzētu un kāpēc negrib precēties ne tā?
Mani neviena nav ne apzagusi, ne "izkastrējusi", jo tas vnk nebūtu iespējams, jā pat "izglītotās" nē :P Pārāk gudrs esmu šajos jautājumos. Bet tev gan tas video baigi iekoda, interesanti kāpēc. Varēji jau pajust līdz tam čālim.