Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vienlīdzība starp vīrieti un sievieti

 
Reitings 1821
Reģ: 27.04.2022
Sveiki!🙃
Iedvesmojos no blakus diskusijas, par, tādu tēmu kā - Vienlīdzība starp sievieti un vīrieti.
Jautājumi
1. Kas jūsuprāt ir vienlīdzība ?
2.. Vai jūs uzkatāt, ka pāru attiecībās abiem partneriem jābūt ir vienlīdzīgiem ?
3. Vai tiešām sievietei ir naudas pelnīšanas ziņā, jãbut vienlīdzigai ar vīrieti.?
4. Kādi ir plusi un mīnusi, šai vienlīdzībai abu partneru starpā.?
5. Kā vēl izpaužās vienlīdzība?
Paldies!
02.01.2023 17:37 |
 
Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
1. Tad, kad viens no partneriem uz otru neskatās kā uz zemākstāvošu, nevērtīgāku.
2. Manuprāt jā.
3. Personīgi man tas nav tik būtiski, kamēr man ilgtermiņā nav otra persona jāuztur.
4. Neesmu domājusi. Man vienkārši šķiet, ka tāda ir dabisko lietu kārtība. Neviens nevienam nav parādā un neviens neko no otra neprasa.
5. Lai gan vīrietis un sieviete ir dažādi dzimumi ar dažādām vēlmēm, manuprāt vienlīdzībai jābūt visur. Mazajos un lielajos mājas darbos, viens otra lutināšanā, kopīgajās lietās, tik ilgi, kamēr abus tas apmierina.
02.01.2023 17:48 |
 
Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
1. Ļoti atkarīgs kādā kontekstā uz to skatās? Ja mēs runājam par vienlīdzīgu attieksmi, tad vienlīdzība ir savstarpēja cieņa vienam pet otru neatkarīgi no dzimuma vai rases. Bet ja runājam par dzimumiem kā tādiem, tad pēc definīcijas tas varētu izklausīties, ka abi dzimumi ir vienādi, un uz abiem dzimumiem attiecās vienlīdzīga vērtību skala, neņemot vērā dzīves izvēles, bioloģiskās un emocionālās īpatnības, kas jau vien ir galīgi aplam.
2. Noteikti nē, kāpēc gan es kā vīrietis gribētu tikties ar vēl vienu veci? noteikti vēlētos pretstatu man, tieši emocionālā ziņā.
3. Šeit nav tāds "ir jābut", vai ''nav jābūt'', pareizi vai nepareizi. Tā ir katra individuāla izvēle.
4. Priekš manis ,personīgi, plusus neredzu. Mīnusi - atkarīgs par kādu jomu tiek runāts, ja par naudas pelnīšanu, tad - sieviete ir nogurusi, pārstrādājusies, darba stress tiktu nests uz mājām, mājas solis noteikti būtu jāuzņemās abiem un vēl vesala kaudze negatīvu lietu. Ja runājam par vienlīdzību kā tādu, tad es pat nezinu, kā attiecības kā tādas būtu vispār iespējamas.
5 Vīrietis plena nauda, sieviete sakārto māju un uzcep garšīgas pankūkas 🙃 it kā no malas neizklausās vienlīdzīgi, bet ja sievietei ir svarīgi tas, ko vīrietis dara un vīrietim ir svarīgi tas, ko sieviete dara, tieši kā minēts šajā piemērā, tad jau tomēr to var saukt par vienlīdzību, ne tā?
02.01.2023 18:11 |
 
Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
1. Vienlīdzīgi visā. Ikdienas dzīves nodrošināšanā, mājās darbos, cieņā vienam pret otru, seksā utt.
2. Manās attiecības citādāk nevarētu būt, kā ir citu cilvēku starpā man pilnīgu vienalga, tikai dažkārt žēl sieviešu kuras uzskata daudzas lietas par normālam, jo satikušas nepareizo vīrieti.
3. Sieviete var pelnīt mazāk nekā vīrietis, bet tad nevajag pieņemt ka vīrietis ir bankomāts, jo kas būtu ja viņa dzīvotu viena? Kurš lietu benzīnu, maksātu rēķinus utt? Protams, ir labi ja otram nav žēl tādām lietām, bet kad sieviete pelna vairāk nekā vīrietis un izmaksā tad tā ir sēdēšana uz kakla?
4. Plusi ir tādi kā sieviete, ja tiek pamesta/kaut kas notiek, ir ar saviem ienākumiem, pašai ir savi līdzekļi un nevienam jāatskaitās, nejūties kā parādnieks, nejūties dzīvnieks kuru uztur tikai priekš acu baudas.
5. Nezinu man tā vienlīdzība liekas pašsaprotama tāpēc tā ir grūti pateikt.
02.01.2023 18:50 |
 
Reitings 930
Reģ: 25.09.2017
1. Pieņemu, ka vienlīdzība vairāk ir domāta attieksmē pret otru cilvēku, nenoliekot zemākā statusā. Jo tomēr, grozi kā gribi, bet vīrietis un sieviete nekad nebūs vienlīdzīgi ne fiziskā ziņā, ne emocionālā.
2. Un atkal, attieksmē, jā! Lai gan vīrietim, gan sievietei ir vienādas tiesības. Taču ir lietas, ko vīrietis dara labāk un lietas, ko sieviete dara labāk. Atkal, gan fiziski, gan emocionāli, gan vienkārši tāpat, piemēram, gatavošana. Ja tas labāk padodas vīrietim, lai gatavo vīrietis. Ja labāk padodas sievietei, lai gatavo sieviete. Lai abiem ir izvēles brīvība.
3. Labāk pelna tas, kurš vēlas pelnīt labāk. Neatkarīgi no hromosomām un tā, kas mums ir starp kājām.
4. Plusi vienlīdzībā ir tādi, ka katram ir iespēja izpausties, nedomājot par to, ko padomās sabiedrība vai pretējais dzimums. Ka tu vari būt patstāvīgs un realizēt sevi tur, kur tu vēlies, nevis tur, kur tevi spiež citi un tad, iespējams, cilvēki būtu laimīgāki un emocionāli stabilāki. Mīnusi...cilvēks vienlīdzību var sajaukt ar egoismu un nespēju piekāpties tur, kur to vajadzētu darīt.
5. Ja cilvēks ir apmierināts ar to dzīvesstilu, kādā šobrīd dzīvo un jūt, ka dzīvē ir visi iņ un jaņ un žeņšeņ, tad jau viss ir kārtībā. Pat, ja kādam citam cilvēkam no malas tā neizskatās. Galu galā, vienlīdzība tomēr atduras pret vienādām tiesībām abiem dzimumiem.
19.01.2023 14:07 |
 
Reitings 1934
Reģ: 28.04.2019
1. Vienlīdzība ir masu iedzīvotāju vienlīdzīgs līmenis, kā piemēram psrs. Nekā citādāk es to neredzu.
2. Nē
3. Nē, nav jābūt, bet tā ir pašas sievietes izvēle
4. Neredzu nekādus plusus sievietei rukāt kā vīrietim. Vēl var saprast, ja nav bērni, bet tiklīdz sievietes dzīvē piedzimst bērni, nu nav normāli viņai rukāt kā zirgam un papildus darīt visas sievišķās un mājsaimniecības lietas, kamēr vīrietis tikai strādā un pēc darba atpūšās
5. Vienlīdzības manā skatījumā nav. Sieviete nekad nebūs vienlīdzīga vīrietim, pat ar to pašu algu, to pašu darba slodzi, viņai būs fiziski grūtāk, sievietei vajag vairāk miegu nekā vīrietim, mūsu ķermeņi ir dažādi, vīrieša ķermenis strādā 24/7, sieviešu strādā pēc sievietes cikla. Sieviete tik un tā pēc darba, mājās un socializācijas veidā izpilda vairāk papildus darbu nekā vīrieši.
19.01.2023 14:20 |
 
Reitings 554
Reģ: 02.12.2022
Nav iespējama
1. Mēnešreizes
2. Iznēsā bērnu
3. Dzemdē bērnu
4.baro ar krūti.
5. Sieviete ir pavarda kūrēja un ģimenes sirds un dvēsele
Ja šo visu var vīrietis... Tad būs viens līdzība
19.01.2023 15:09 |
 
Reitings 60
Reģ: 03.11.2022
1.,5. Piekritīšu iepriekš minētajiem viedokļiem, ka starp abiem dzimumiem nevar likt = zīmi, ir būtiskas atšķirības, kuru dēļ visos kritērijos nevar brutāli sadalīt 50:50.
Katrs proporcionāli savai kapacitātei (fiziskajai, mentālajai, materiālajai…) dod līdzvērtīgu ieguldījumu abu kopīgās dzīves kvalitātes nodrošināšanai.
2. Pāru attiecībām ir jābalstās principos par kuriem savstarpēji ir vienojušies partneri un kas ir aktuāli tieši šiem diviem cilvēkiem.
3. Es teiktu, ka abiem jābūt līdzatbildīgiem - bez tieksmes parazitēt uz otra rēķina.
4. Cieņpilnas, vērtībās balstītas attiecības starp 2 pieaugušiem cilvēkiem, ar nobriedušām personībām.
19.01.2023 15:11 |
 
Reitings 4914
Reģ: 11.08.2022
1. Pirmām kārtām, savstarpēja cieņa, iespēja sevi pierādīt un pārstāvēt jebkurā jomā un nozarē bez diskriminācijas. Vienlīdzīgs atalgojums, pienākumu sadale.
2. Jā
3. Noteikti atkarīgs no sfēras darbā. Ja domāts par attiecībām, katram pārim jābūt savstarpēji pieņemamam modelim. Man būtu svarīgi, ja pelna aptuveni līdzīgi. Protams, ja kādam no partneriem spīd lielāka alga, nav no tās jāatsakās, lai saglabātu vienlīdzību
4. Atsaucoties uz 3. jautājuma atbildi, uzskatu, ka tādā veidā tiek samazināta iespēja, ka vienam vai otram sakāpj galvā, ka pelna vairāk nekā partneris
5. Mājasdarbu dalīšana atbilstoši apstākļiem, nevis vienam ir gan jāstrādā, gan viss jāizdara mājās, bet otrs tikai čilo.
Piemēram, man būtu emocionāli ļoti smagi, ja mana otra puse strādātu, pelnītu un man būtu viss jādara mājās. Jā, piekrītu, godīga pienākumu sadale, tomēr man būtu smagi būt ārpus "aprites". Man tā ir ļoti svarīga pašapliecināšanās daļa. Tas nenozīmē, ka sievietei ir jānoskrienas kā zirgam. Bet vai tas pats neattiecas uz vīrieti? Ja strādā, uztur savu čiepu ir vai nu jābūt salīdzinoši lielai algai, vai nu jārukā pamatīgi. Vai es gribētu, ka mans vīrietis ir mūžīgi nostrādājies, stresains un auklējams kā mazulis (jo noteikti kaut kur meklēs iespēju atslābt no ikdienas rūpēm)? Visdrīzāk mana atbilde būs tāda pati kā foruma čaļiem par sievietēm. Protams, ir jābūt kaut kādiem hobijiem brīvajā laikā
Tas ir lielos vilcienos. Situācijas un apstākļi dzīvē mainās, līdz ar to manas atbildes ir diezgan "regulējamas"
19.01.2023 15:54 |
 
Reitings 874
Reģ: 27.07.2020
1. Vienlīdzība attiecībās ir tad, kad abi partneri dod savstarpēji salīdzināmu ieguldījumu. Tā nav obligāti visa dalīšana uz pusēm, vienlīdzība var eksistēt arī tad, ja katrs ieguldās savā, atšķirīgā veidā.
2. Vienlīdzība ir vēlama, bet es teiktu, ka savstarpējā saderība un tas, lai abi jūtas laimīgi attiecībās ir svarīgāk, kā forsēti tiekties pēc vienlīdzības.
3. Manā ieskatā attiecību veidošanas pamatmērķim nevajadzētu būt pacelt savu dzīves kvalitāti uz partnera rēķina.
4. Manuprāt tas veicina uzticību un savstarpēju cieņu vienam pret otru. Galvenais neaiziet absurdos. Bet ja tomēr kādam pārim sīkumainība strādā, tad kāpēc gan ne?
5. Vienlīdzība var būt tīrs 50/50. Vienlīdzība var būt arī ja viens pelna, bet otrs uztur pavardu. Un dažādas variācijas starp šiem abiem. Un gan 50/50, gan mamuta nesējs/pavarda turētājs uz papīra konkrētās attiecībās varbūt ir vienlīdzīgi, bet realitātē nav.
20.01.2023 00:23 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!