Nezinamaameicha @ 01.01.2023 19:28Mazliet paturpinot- tad kad piedzims bēbis, tad gan gribētu, lai vīrietis visu apmaksā. Varbūt tikai pastradāt pusslodzes darbiņu, lai nesajuktu prātā un pašai ir kaut kāda naudiņa. Bet strādāt 160h mēnesī, pārgurušai nākt mājās un vēl ņemties ar sīko, heeell no ?
.Eksperte. @ 01.01.2023 18:59Tas vairāk atkarīgs no katra paša uztveres. Vienai patīk būt uz kāda rēķina, kādai citai patīk būt pašai par sevi. Ja abus apmierina jebkāds modelis, tad tas ir ok. Ko citi nīd par to, kas ir pareizi vai nav, ir kā minimums mazsvarīgi.
Man ir 50/50. Abus tas apmierina.
Huppoo @ 01.01.2023 19:38
Un vēl citai liekas, ka ja vīrietis visu maksā, tad uzreiz dzīvo uz kakla.. Mans vīrietis jau principā uzreiz kad iepazināmies pateica - mans kā vīrieša pienākums ir nodrošināt savai ģimenei siltas, drošas mājas. Nekad nav pat licis noprast, ka dzīvoju uz viņa rēķina, tas vienkārši tā ir dabiski noticis.
Esmu bijusi attiecībās, kur komunālosmaksājumus dalījām, man tas ļoti trigeroja.
Huppoo @ 01.01.2023 19:38
Un vēl citai liekas, ka ja vīrietis visu maksā, tad uzreiz dzīvo uz kakla.. Mans vīrietis jau principā uzreiz kad iepazināmies pateica - mans kā vīrieša pienākums ir nodrošināt savai ģimenei siltas, drošas mājas. Nekad nav pat licis noprast, ka dzīvoju uz viņa rēķina, tas vienkārši tā ir dabiski noticis.
Esmu bijusi attiecībās, kur komunālosmaksājumus dalījām, man tas ļoti trigeroja.
mangos @ 01.01.2023 19:33
Par bēbi mazliet pazuda loģika. Ja mamma ir BKA, tad loģiski, ka viņa vairāk rūpējas par bērnu pa dienu. Bet, ja strādā 160 h mēnesī, ka minēji, tad būtu tikai normāli, ka vakarā ABI rūpējas par bērnu. Kur tad ir ļoģika visu apmaksāt tikai vīrietim?
es runāju par savu ideālo variantu. Es teicu, ka gribētu strādāt tikai pusslodzi un pārējo laiku veltītu sīkajam. Vecis var nerūpēties par bērnu, jo viņa pienākums ir pelnīt naudu ģimenei. Izklausas bišķiņ nepareizi “nerūpēties par bērnu”, protams, ka gribu lai iesaistas audzināšanā, mīļošanā utt. 😀 Vairāk par to, ka es mainu pamperus un visu pārējo.mangos @ 01.01.2023 19:33
Par bēbi mazliet pazuda loģika. Ja mamma ir BKA, tad loģiski, ka viņa vairāk rūpējas par bērnu pa dienu. Bet, ja strādā 160 h mēnesī, ka minēji, tad būtu tikai normāli, ka vakarā ABI rūpējas par bērnu. Kur tad ir ļoģika visu apmaksāt tikai vīrietim?
.Eksperte. @ 01.01.2023 19:42
Cilvēki var domāt ko viņi grib. Tev trigero, tu dzīvo tā, lai tev netrigero. Tas, ja tu jūties labi esot uz vīrieša naudas ir tava un vīrieša darīšana. Tik ilgi kamēr citiem no maka ārā naudu nerauj, dzīvot katrs var kā vien vēlas.
Nezinamaameicha @ 01.01.2023 19:52es runāju par savu ideālo variantu. Es teicu, ka gribētu strādāt tikai pusslodzi un pārējo laiku veltītu sīkajam. Vecis var nerūpēties par bērnu, jo viņa pienākums ir pelnīt naudu ģimenei. Izklausas bišķiņ nepareizi “nerūpēties par bērnu”, protams, ka gribu lai iesaistas audzināšanā, mīļošanā utt. ? Vairāk par to, ka es mainu pamperus un visu pārējo.
Huppoo @ 01.01.2023 20:01
Bet kāpēc ir tas uzskats - uz vīrieša naudas? Jūs tā attiecībās dalat, tas kurš nopirka maizi, tad tā ir viņa maize, tas kurš jogurtu, tas ir viņa jogurts? ?
Nedzīvoju uz vīrieša naudas, vīrietis savu naudu uzskata par ģimenes budžetu, un pelna to savas ģimenes labklājībai. Arī es strādāju, pelnu mazāk par viņu, bet savas nepieciešamības sev nodrošinu. Finansiāli ieguldu mūsu attiecībās citādāk - plānoju mūsu randiņus, pērku biļetes, bookoju viesnīcas, spa utml - un neprasu viņam man ko atmaksāt. Ar visu to mans vīrietis man mēdz atstāt naudu vienkārši tāpēc, ka viņš tā grib un viņam patīk mani lutināt un tā ir sava ziņā viņa mīlestības valoda - dot, dāvināt.
Un jā, man tas ir svarīgi, nevaru iedomāties sev citādāku modeli.
bet tikai apsveicami, ka novērtē sevi un nedzīvo pēc 50/50 principa.es vienmēr iesmīnu. Čābīgi, ja ir šādi kritēriji.
Neaizmirsti, ka sievietes bieži sevi realizē veidos, kas lielus ienākumus nenes. Piemērs- man tuva draudzene sevi realizē labdarības projektos kuros iesaistās un jā-tikai tāpēc, ka viņai nav jāstrādā pilnas slodzes darbs viņa to var atļauties un lielu paldies par to saka savam vīram.ilze01 @ 01.01.2023 19:45
Tas, ka dzīvo uz kakla, bieži no pašas komentētājas komentāriem tā izskatās. Jo pasniedz to tā, ka vīrietis par visu samaksā, sieviņu no visām pusēm apčubina, un sieviņa 7. debesīs. Bet pretī vīram nedod neko un bērnu nav. Nu labi, vienreiz nedēļā sagatavo vakariņas vai samet drēbes veļas mašīnā. Tā ir sēdēšana uz kakla, grozi kā gribi.