Stefania @ 16.12.2022 17:29Es ļoti gribētu dzīvot laukos, kur tuvākais kaimiņš kilometra attālumā - tā, lai es nevienu neredzu un nedzirdu, bet man bail par dažām lietām, piemēram, ārkārtas situācijās, ja kaut kas notiek ar maniem mājdzīvniekiem un naktī/svētkos vajag veterinārārstu - Rīgā tu iekāp mašīnā un pēc pāris minūtēm esi klīnikā jebkurā diennakts laikā, laukos atkal klīnikas nebūs nekur tuvumā. Tāpat, ja vajag kādus specifiskākus pārtikas produktus, elektropreces, izsaukt meistarus u.c. - viss prasīs ilgāku laiku un plānošanu.
Lula @ 16.12.2022 18:07Uz kurām pilsētām skaties?
Būs liela atšķirība vai tā ir Liepāja vai, piemēram, Dobele. Mums ir arī mazpilsētas ar vienu viekalu un vienu autobusa pieturu ?
Par to, ka daudzi viens otru pazīst piekrītu, bet man absolūti netraucē.
Darba problēmas būs kā kurā pilsētā, ja galīgi maza vietiņa, tad pa lielam atliek tikai attālināts darbs pie datora, vai kaut kur lauksaimniecībā
LoveLife00 @ 16.12.2022 16:48Es uzaugu laukos un tagad sanāk jau 8 gadus dzīvoju pa Rīgu. Sākumā bija šausmīgi grūti pierast. Bet nu jau es pāris gadus dzīvoju Ķengaragā un patiesībā šis rajons ir labs ar to ,ka tuvumā ir Daugava un pilnībā var aizmirst visu kņadu staigājot vai uzturoties tur.
Tagad man ir tā ,ka es laukos īsti negribētu dzīvot. Kur nu vēl kādā nomaļā lauku mājā + prom no visa! Man patiesībā patīk tā kopības sajūtu, ka apkārt dzīvo vēl cilvēki.
Un mazpilsētu arī es negribētu.
Gribēju pateikt to ,ka arī Rīgā ir normāli rajoni.
Es pati nekad nedzīvotu Rīgas centrā.
Vēl man patīk Liepāja ļoti, jo tuvu jūrai.
Jūras ezis @ 16.12.2022 15:04Varbūt kāda var padalīties ka ir dzīvot Liepājā vai Ventspilī? Vairāk gan Liepāja interese.
Metaforaas @ 17.12.2022 05:49
Nē nē, galīgi mazi ciematiņi , tādi protams nē ,vairāk skatos uz pilsētām, kas ir tuvumā Rīgai , jo kamēr vēl mācos ari , galīgi negribas braukt katru sestdienu 2,3 h uz Rīgu . Skatos uz Jelgavu vai Salaspili , tik galīgi nezinu , vai būtu prātīgi pārvākties uz pilsētu, kur nav neviena pazīstamā.
Forelee @ 17.12.2022 06:06Dzīvoju laukos, 10 km attālumā maza pilsētiņa, 40 km attālumā Valmiera. Darbs man arī laukos, tuvu Valmierai, bet daudzas un daudzi strādā Valmierā, ir ko braukāt, bet nav tā,ka tur nebūtu iespējas atrast darbu. Un jā, arī labus darbus ofisā utml, ja izglītība ir.
Es visu bērnību esmu mazā pilsētā dzīvojusi, bet man pat tā bija par lielu, gribēju laukos un dabūju, un patīk. Tas, ka viens par otru daudzko zin - savā ziņā tā ir, bet man tas pilnībā netraucē. Zin tikai to, ko redz. Ja mierīgs, neitrāls cilvēks būsi, nekādu izgudrotu piepušķojumu nebūs.