1,1 gads ☹️ un sliktākais ir tas, ka bērns jau normālu ēdienu vairs neēd, jo ir pieradis pie cukura..Becinjja @ 08.11.2022 11:42Tu ļoti pareizi satraucies par šo lietu, tavējie vispār vēl bēbīši!
Cik vecs ir tas mazais ciemiņš? Ja viņš ir arī kāds divgadnieciņš tikai, tad es pat uzdrošinātos pārrunāt uzturu ar viņa mammu, jo vispār maziem bērniem štopēt regulāri saldumus ir ļoti kaitīgi. Ir milzīgs risks dabūt cukura diabētu. Varbūt viņa dzīvo pēc vecajiem standartiem un neko nezin par to, kādu ļaunumu nodara cukurs tik agrīnā vecumā? Pat līdz 7 gadiem cukura daudzumu ir jāierobežo, tieši cukura diabēta dēļ. Bērns var kļūt par invalīdu uz visu mūžu tikai tāpēc, ka tādas padomijtipa mammas nezinītes baro saviem mazajiem čupa čupus un kūkas diendienā.
Jaunsprofils @ 08.11.2022 12:031,1 gads ☹️ un sliktākais ir tas, ka bērns jau normālu ēdienu vairs neēd, jo ir pieradis pie cukura..
Šeit runāšana laikam nepalīdzēs, jo esmu saudzīgi sūtijusi gan info, gan linkus ar raidijumiem, kur stāsta par bērniņiem ( uzturu, staigāšanu, miegu), jo tur ne tikai ēdiena ieviešana ir nepareiza. Bet nu nav jēgas! Visticamāk, viss beigsies ar apvainošanos un vairs netikšanos. Galvenotkārt, jau tiekamies bērnu dēļ, lai viņiem ir savstarpējā saskarsme. Bet vienīgis normālais, kas man ienāca prātā, lai manu bērnu pasargātu ir, teikt, lai - ciemos nenākt ar saldumiem 🙈 Rīt viņi atkal nāks pie mums ciemos, pateikšu, lai nāk bez saldumiem, ka man diēta 🤣🤭Becinjja @ 08.11.2022 11:42Tu ļoti pareizi satraucies par šo lietu, tavējie vispār vēl bēbīši!
Cik vecs ir tas mazais ciemiņš? Ja viņš ir arī kāds divgadnieciņš tikai, tad es pat uzdrošinātos pārrunāt uzturu ar viņa mammu, jo vispār maziem bērniem štopēt regulāri saldumus ir ļoti kaitīgi. Ir milzīgs risks dabūt cukura diabētu. Varbūt viņa dzīvo pēc vecajiem standartiem un neko nezin par to, kādu ļaunumu nodara cukurs tik agrīnā vecumā? Pat līdz 7 gadiem cukura daudzumu ir jāierobežo, tieši cukura diabēta dēļ. Bērns var kļūt par invalīdu uz visu mūžu tikai tāpēc, ka tādas padomijtipa mammas nezinītes baro saviem mazajiem čupa čupus un kūkas diendienā.
Jaunsprofils @ 08.11.2022 12:10Šeit runāšana laikam nepalīdzēs, jo esmu saudzīgi sūtijusi gan info, gan linkus ar raidijumiem, kur stāsta par bērniņiem ( uzturu, staigāšanu, miegu), jo tur ne tikai ēdiena ieviešana ir nepareiza. Bet nu nav jēgas! Visticamāk, viss beigsies ar apvainošanos un vairs netikšanos. Galvenotkārt, jau tiekamies bērnu dēļ, lai viņiem ir savstarpējā saskarsme. Bet vienīgis normālais, kas man ienāca prātā, lai manu bērnu pasargātu ir, teikt, lai - ciemos nenākt ar saldumiem ? Rīt viņi atkal nāks pie mums ciemos, pateikšu, lai nāk bez saldumiem, ka man diēta ??
Paldies, Tev taisnība! Tētis bērnam ir sakarīgs, bet žēl, ka ir zem tupeles un nespēj iebilst ēšanas jautājumos. Kad viņi ir ciemos, es dodu otram to pašu ko savam, mans bērniņš visu apēd, bet draudziņš neēd. Sagriezu ābolīšus- neēda. Pēc tam skatos, ka rāpo jau ar cepumu mutē 😵💫 Bet paldies, man diēta nemaz nav vajadzīga ja godīgi, bet bērniņa mammai gan 🤭 Un tieši tā, sākšu pamazām runāt un arī ja vēlāk sāks slikti ietekmēt manu bērnu, atteikšos laist kopā, jo kā jau teicu, tur ne tikai ar ēšanu ir problēmas, diemžēl ☹️Becinjja @ 08.11.2022 12:16
Es domāju, ka nevajag meklēt attaisnojumus, sakot, ka tev diēta. Tieši skaidri pateikt, ka nevēlies, lai saldumi nāk līdzi bērnam, jo tie ir ārkārtīgi kaitīgi tādā vecumā un veido neveselīgu izpratni par veselīgu uzturu. Ja viņi sakarīgi, neapvainosies, bet uztvers to kā atšķirīgu uzskatu par uzturu. Ja apvainosies, tad te jāaizdomājas, vai maz tādi paziņas vajadzīgi, kur jau no bēbja pirmajiem soļiem tiek likti nepareizi pamati par ēdienu? Un kā ar pārējo, varbūt pēc tam sekos vēl visādi "red flag", ka bērns tiek audzināts ne gluži pēc labākajām vadlīnijām un sāks iespaidot tavus bērnus? Viņi taču viens no otra kā švammītes visu noskatās.
Ja akurāt vajadzīga uz to laiku kāda uzkoda, tad piedāvājies to uzgatavot pati, veselīgi garšīgā veidā.
Jaunsprofils @ 08.11.2022 12:10Šeit runāšana laikam nepalīdzēs, jo esmu saudzīgi sūtijusi gan info, gan linkus ar raidijumiem, kur stāsta par bērniņiem ( uzturu, staigāšanu, miegu), jo tur ne tikai ēdiena ieviešana ir nepareiza. Bet nu nav jēgas! Visticamāk, viss beigsies ar apvainošanos un vairs netikšanos. Galvenotkārt, jau tiekamies bērnu dēļ, lai viņiem ir savstarpējā saskarsme. Bet vienīgis normālais, kas man ienāca prātā, lai manu bērnu pasargātu ir, teikt, lai - ciemos nenākt ar saldumiem ? Rīt viņi atkal nāks pie mums ciemos, pateikšu, lai nāk bez saldumiem, ka man diēta ??