Debestiņa @ 08.11.2022 10:32Sveikas. Vēletos dzirdēt kādu padomu vai skatu no malas.
Savā dzīvoklī dzīvoju jau divus gadus. Pirms tam augšējā stāvā dzīvoja kāda kundzīte, kas neradīja nekādus trokšņus. Tagad augšā manāmi dzīvo arī kāds bērns. Bērns noteikti ir kāds 3 gadnieks, jo no paša rīta līdz vēlam vakaram notiek skraidīšana. Šķiet arī tur viņiem ir kāda braucamā bērnu mašīna vai kas tamlīdzīgs. Mājās tagad ir briesmīgs, teiksim, dobjš troksnis, jo sīkais skraida ar pilnu pēdu un braukā ar to mašīnīti pa dzīvokli. Mostas viņš ap 8 no rīta, un tad līdz pat pašam vakaram.
Man vairākas dienas nedēļā ir brīvdienas, kad gribas pagulēt līdz kādiem 10 , bet no tām briesmīgajām skaņām sanākt mosties.Brīvdienās mājās sanāk daudz laika pavadīt pie datora un rakstīt dažādas studiju atskaites, kur vajag koncentrāciju. Dažbrīd vispār liekas , ka tas sīcis uzkritīs uz galvas ar visu savu braucamo.
Saprotu, ka bērni un bla bla, ka arī man reiz būs un tad es sapratīšu kā tas ir, bet vai ir vērts runāt ar kaimiņiem par šo situāciju un par tām briesmīgajām skaņām? Sākumā domāju, ka tur kāds ciemojas, bet tagad tas ir ievilcies uz kādiem 2 mēnešiem. Policiju saukt nebūtu jēgas gan jau, jo trokšņot jau drīkstot līdz tiem 22 šķiet. Un bērnu jau īsti nenomierināsi.
Īsti nesaprotu ,ko darīt. Dažbrīd uznāk tādas dusmas, jo iepriekš vispār nekas tāds nebija un par to ļoti priecājos, bet tagad mājās jāsēž brīvdienās ar airpodiem, lai tā skaņa nekristu virsū uz galvas. ?
Katrreiz, kad ir skaļāks troksnis, lietot ausu aizbāžņus, diezin vai ir ērti, patīkami u.tml.
Čučū @ 08.11.2022 16:39
Ja katrs skaļākais troksnis tā tracina, ka ir vajadzība pēc ausu aizbāžņiem, tad ir jāārstē nervi, nevis kaimiņi jāvaino.
Marabelly @ 08.11.2022 16:38Gribi klusumu- dzīvo privātmājā.
IceCream @ 08.11.2022 17:41
Gribi trokšņot - dzīvo privātmājā.