Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Palīdzība sev pašai

Reitings 543
Reģ: 27.01.2022
Sveikas.
Manā dzīvē ir gadījies tā, ka nereti tuvāki un tālāki man zināmi cilvēki vēršas pie manis pēc palīdzības. Gan pēc padoma, gan kā atrisināt situācijas. Redzu pozitīvus iznākumus, redzu kā mainās uz labo pusi cilvēku dzīves, bet ir pienācis brīdis, kad jūtu man pašai ir par daudz. Jūtu, ka man pašai daudz kas ir sakrājies. Ar prātu saprotu, kas man būtu jādara, biju iesākusi sarunas ar terapeiti, bet nespēju saņemties aiziet.
Tādēļ jautāju tām sievietēm, kuras pašas meklēt "palīdzību no zāles". Kā jūs sapratāt, ka tiešām būtu laiks virzīties uz terapeita kabinetu un palaist vaļā to, kas gadiem sakrājies?
03.10.2022 23:18 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Es sāku tagad lēnām to saprast redzot kā stess mani ietekmē fiziski. Šķiet, ka vēljopojām tikšu ar to pati galā, ja paņemšu nedēļu sev, palasīt, meditēt utt. Bet sāku aptvert, ka patiesībā palīdzība ļoti noderētu. Dažreiz ar vīru konfliktēju par kaut ko, kas nākamajā dienā liekas muļķības un tad pati saprotu, ka tas nācis no pagātnes traumām - ar ko arī derētu tik galā.
Kas tev bija tas punkts, kad saprati, ka vajadzēs terapeitu?
03.10.2022 23:25 |

Reitings 543
Reģ: 27.01.2022
Lula @ 03.10.2022 23:25
Es sāku tagad lēnām to saprast redzot kā stess mani ietekmē fiziski. Šķiet, ka vēljopojām tikšu ar to pati galā, ja paņemšu nedēļu sev, palasīt, meditēt utt. Bet sāku aptvert, ka patiesībā palīdzība ļoti noderētu. Dažreiz ar vīru konfliktēju par kaut ko, kas nākamajā dienā liekas muļķības un tad pati saprotu, ka tas nācis no pagātnes traumām - ar ko arī derētu tik galā.
Kas tev bija tas punkts, kad saprati, ka vajadzēs terapeitu?

Tikai kā doma par šo man ir jau pāris gadus.
Kā nepieciešamību izjutu pāris mēnešus atpakaļ kad darbā zaudēju kontroli un sāku kliegt uz neadekvātu kolēģi. Parasti kad kāds šādi uzvedas, runāju ar cilvēku mierīgi, lai konflikts neieilgst un ātrāk tiekam pie risinājumiem.
Protams, apakšā ir vēl daudz kas cits, kādēļ ar prātu saprotu, ka vajag, bet tālāk par saprašanu netieku.
Saruna ar terapeiti iesākās, par to, ka vajadzētu apmeklēt. Man septembrī piedāvāja vizīti, bet es atteicu tik līdz sapratu, ka tiešām būs jārunā par visu, kas mani sāk traucēt.
03.10.2022 23:40 |

Reitings 1397
Reģ: 19.07.2019
Vēl līdz gala lēmumam neesmu nonākusi, bet jūtu, ka vajag jau pēdējos pāris gados.
Galvenais iemesls ir dzīvesprieka, enerģijas trūkums. Šķiet, ka pasaule ir ieguvusi pelēkas nokrāsas, nav enerģijas un vēlmes veikt pat vienkāršākos pienākumus. Esmu pārvērtusies par drūmu mākoni un kļuvusi viegli aizkaitināma, varu sākt strīdēties par niekiem. Grūti redzēt mērķus, vajadzību veikt ikdienas pienākumus. Tajā pašā laikā ir trauksme, stress par vismazākajiem sīkumiem, kurus mierīgi var atrisināt. Bet tas, kas liek atlikt speciālista vizīti, ir tas, ka liekas, ka tomēr spēšu ar to tikt galā.
03.10.2022 23:49 |

Reitings 1349
Reģ: 05.08.2021
Saruna ar terapeiti iesākās, par to, ka vajadzētu apmeklēt. Man septembrī piedāvāja vizīti, bet es atteicu tik līdz sapratu, ka tiešām būs jārunā par visu, kas mani sāk traucēt.

es tev ieteiktu saņemties un aiziet ''iztīrīt galvu,'' tev jūtami daudz sakrājies.
būtu aizgājusi, šīs tēmas te nebūtu. pēc tam pati sev pateiksi paldies.
04.10.2022 00:28 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits