Sakostu zobus un uzreiz, kad būs iespēja, mainīt darbu.
Pirms kāda laika čīkstēju šeit par līdzīgu problēmu. Man gan kolēģes nebija tik agresīvas, bet attieksme arī nebija nekāda labā. Arī bija tikai sieviešu kolektīvs, kur notika klačošanās, aprunāšanas. Centos visu darīt pareizi, bet, protams, bija kļūdas, jo vēl tikai mācījos. Piemēram, ilgi taisīju vienu dokumentu, jo darīju to pirmo reizi, bet kolēģe pie sevis burkšķēja, ka tā nevar, ka jādara viss ātri nevis tā, ka visu dienu taisi vienu dokumentu. Protams, ka jādara viss ātri, par to nav runa, bet tiešām ir jāpārmet tas, ka darbu, ko daru pirmo reizi dzīvē un kur ir jābūt precīzam, jo ir jāievada dati, daru ilgi, kā arī izvēlējos nospiest ne to pogu programmā, ko parasti izmanto kolēģe, bet citu, kaut arī darbības būtība nemainās. Un bija citas situācijas, par kurām man bija "Nopietni? Vai tas ir normāli?". Nesaku, ka jauniņos ir jānēsā uz rokām, bet tomēr attieksmei jābūt normālai. Man riebās atmosfēra darbā, jo viena kolēģe nekad nepacēla balsi, bet varēja aizrādīt par kaut ko ar sarkasmu indīgā tonī, otra bija emocionāla, ātri varēja uzsprāgt, sākt lamāties trīsstāvīgajiem vārdiem pat sarunā ar priekšnieci, tāpēc vienmēr ar viņu vajadzēja runāt uzmanīgi un bija sajūta, ka staigā pa mīnu lauku, lai neizraisītu sprādzienu. Piemēram, vienreiz, kad bija atnākuši divi klienti vienlaicīgi, kuriem vajadzēja ātri palīdzēt, es apjuku un lūdzu palīdzību kolēģei, uz ko viņa atbildēja "Nē, tas ir tavs pienākums, es tavā vietā to nedarīšu" un vēl noskaitīja morāli abu klientu priekšā. Sajutos kā skolniece, kuru pazemo klases priekšā. Un visus aizrādījumus, kļūdas, sarunas dzirdēja gan priekšniece, gan pārējās kolēģes, jo bija atvērtā tipa ofiss.
Viņas arī tajā vietā strādā 10+ gadus, tāpēc ir izveidojies savs bariņš, klačošanās, aprunāšanas utt. Lai gan kontakts ar viņām izveidojās diezgan normāls, bet nevarēju iesaistīties pilnvērtīgi sarunās, jo gluži vienkārši sarunu tēmas mums atšķīrās. Mani neinteresē tēmas par to, kur kāda nopirka savu kleitu, kāpēc tajā dienā izvēlējās tādu lūpu krāsas toni, kādu krūzīti vakar nopirka, kā arī nepārtrauktie komplimenti viena otrai.
Noteikti ir cilvēki, kuriem šāds kolektīvs un darbs būtu pats labākais, bet ne man.
Neizturēju un atgriezos vecajā darbā. Nesaku, ka es esmu pati gudrākā, labākā, pārējiem nav tiesību aizrādīt man, jādanco apkārt, bet gluži vienkārši mēdz nesaskanēt domas ar citiem cilvēkiem, tāpēc nav jājūtas slikti par to. Līdz šim domāju, ka spēju sastrādāties ar jebkura rakstura cilvēku, bet izrādās, ka nē.
Domāju, ka spēšu paciest, pierast, samierināties, atrast kontaktu, bet ar katru dienu vairāk un vairāk riebās atrasties darbā. No rītiem negribējās nemaz celties no gultas, svētdienās visu laiku bija slikts garastāvoklis, jo domāju par to, ka rīt atkal jāiet uz darbu. Vienā dienā pamodos un sapratu, ka vairs nevaru un būs tikai sliktāk.
Nemoki sevi un savus nervus. Veselība ir svarīgāka. Pēc iespējas ātrāk meklē citu darbu.