Par Folkmaņu ģimeni nav vārdu.
Puikam 12 zobi beigti, tikai 3 labojami, pārējie jārauj ārā. Tas nav normāli, un šeit nav runa tikai par iedzimtību, un ģenētiku.
Šeit 100% runa ir par kopšanu. Līdz 7 gadiem kā minimums bērnam katru vakaru un rītu ir jāpārtīra zobi. Reizi gadā pie zobārsta un reizi gadā pie higēnista kā minimums. Runājot par zobu tīrīšanu vismaz manā mājā nav negribu…uz zobu tīrīšanu tāda vārda nav.
Zobārsts jāapmeklē regulāri jau no gada vecuma. Pa pusgadu caurumi nespēj izveidoties tādi, ka ir iekaisis zobs vai jārauj ārā zobs. Regulāri apmeklējot, to visu var savlaicīgi novērst un salabot.
Zobi bojājas ne tikai no saldumiem, bet arī no nesabalansēta uztura. Ja bērns neuzņem kvalitatīvu pārtiku ar visām nepieciešamām uzturvielām.
Mūsū dēlam kuram ir 4 gadi, ļoti sekojam līdzi zobiem. Reizi gadā pie zobārsta, reizi gadā pie higēnista ar pusgadu intervālu starp abiem speciālistiem. Pirms mēneša bijām pie higēnista, kur teica, ka pat īsti nav ko darīt, viss ideāli, smuki.
Es izstīru bērnam kārtīgi zobus, tad bērns pats tīra.
Maksājuši esam tikai vienu reizi, lai neizjauktu ritmu.
Bet arī ja būtu jāmaksā, man tas neliekas daudz. Ja pieņemsim 50 eur higēnist un 50 eur zobārsta tad 100 eur uz gadu, sadalot 8 eur uz mēnesi. Man nav žēl 8 eur mēnesī ieguldīt bērna zobos.