Cilvēki, kuriem vienmēr viss ir slikti

Reitings 3222
Reģ: 06.07.2022
Kā palīdzēt cilvēkam, kurš nevēlas palīdzēt pats sev?
Man vajag parunāties, takā stāstīšu daudz. Priekš kam tad tas forums domāts. 😂 ja kādai ir laiks, izlasiet un ielieciet savus divus centus.
Stāsts lielos vilcienos (tāpat garš) bet, vēlos dzirdēt kādu padomu, kā lai ar to iespējams tiek galā.
Long story long.
Draudzene, kurai visa dzīve sakritusi uz galvas. Darbs, attiecības, dzīvesvieta, naudas lietas. Vārdu sakot, viss slikti.
Takā viņa ir mana drauga sena draudzene - mēs abi centāmies viņai palīdzēt ar visu ko nu vien varējām.
Palīdzējām izbeigt attiecības no kurām jēgas nekādas. Palīdzējām izvākties no šī puiša dzīvokļa. Takā nebija viņai kur iet dzīvot, nauda arī spiež un praktiski meitene paliek uz ielas - atvēlēju viņai savu dzīvokli, lai iet dzīvot, pati ievācos pie drauga.
Meitenei sirds sāpes, vientulība, depresija, utt., kavējām viņai laiku, jo viņai nepatika palikt vienai. Jau līdz tam, ka ņēmām viņu visur līdzi un runājām videozvanos visu dienu. Jau līdz nelabumam, bet nu draugiem grūtā brīdī jāpalīdz. Katram tas ceļš savādāks.
Devu padomus, jo visam tam kam viņa ir izgājusi cauri - arī es esmu izgājusi. Tieši pirms gada man bija identiska situācija (dzīves ziņā), ka visi tie aspekti saveļās reizē uz galvas.
Viņai ar čaļiem neiet, pašvērtējums neeksistējošs - teicu, lai padzīvo viena. Lai iemācās dzīvot sev. Tiek pie kāda hobija. Sakārto savu dzīvi.
Viņas atbilde - man vajag attiecības. Man daudz mīlestības ko dot.
Ok.
Kredītu problēmas. Palīdzējām nokārtot maksātnespēju, kaut gan pati to negribēja īsti darīt. Vismaz par to beigās pateicīga.
Nomainīja darbu. Vēl nav sākusi strādāt jaunajā.
No sākuma par jauno darbu sajūsmā, nu tikai būs. Bet tomēr dienām ejot pati sev galvā putru savārījusi - tomēr tas darbs laikam nepatiks.
Jau pirmajā dienā visur kur būs jāiet un pa kabinetiem jāstaigā, viņa taču esot pieteikusies ofisa darbam pie datora sēdēt. Nevis vazāties apkārt.
Tomēr slikti.
Un tā mēs pamazām abi ar draugu pamanījām, ka vienmēr viss viņai ir slikti.
Par manu dzīvokli izteicās, ka nepatīk, jo katru dienu uz pēdējo stāvu jāstaigā. Vienistabas dzīvoklis, nav mantām vietas. Patāls Rīgas rajons, tāpēc tālu no centra, agrāk no rīta būs jāceļās.
Visu laiku skrien apkārt ar pirmajiem čaļiem ko satiek, meklē attiecības un pēc tam raud un bēdājas, ka tur nekas nesanāk. Tikmēr kamēr kaut kāds čalis kavē viņai laiku - mēs neeksistējam, meitenei rozā brilles. Uzprasīju simbolisku naudu par īri - neatbild jau nedēļu. Kaut gan lielījās ka no vecā darba ienāca liela pēdējā nauda.
Ja uzzvanam un uzjautājam, kas dzīvē notiek - tikai viena vienīga čīkstēšana. Jaunais darbs, kas vēl nav sākts - slikts. Ar čaļiem viss slikti. Pašai slikti. Ar ģimeni viss slikti. Ar draugiem arī slikti.
Lai cik ļoti es saprastu viņas situāciju, mēģinātu dod reālas dzīves padomus, palīdzētu un būtu empāts… ir grūti būt draugos ar tādu cilvēku. Un es nebrīnos, ka tie čaļi viņu atstāj. (Lai cik slikti tas neizklausītos)
Jo pati zinu, ka viss par ko viņa arī ar viņiem runā ir tas cik viss viņai ir sūdīgi.
Tātad viņai vajag nevis attiecības, bet gan kādu kas viņu žēlos.
Ko ar šādu cilvēku darīt?
Parasti izgriežu tādas draudzenes no savas dzīves ārā, lai kuļās pašas. Sapratīs caur pieredzi un sāpēm. Bet šeit tomēr ir tas, ka dzīvo manā dzīvoklī.
Padomu?
07.08.2022 10:42 |

Reitings 3222
Kitijaaaa @ 07.08.2022 12:23
Kāda jums vispār bija noruna par dzīvokli...? Tu viņu ielaidi, solot, ka nekas nebūs jāmaksā vai tomēr jau sākumā pateici, ka kaut kad būs jāsāk maksāt? Cik ilgi viņa jau tur dzīvo? Viņa maksā par komunālajiem?

Ielaidu ar norunu: ja par īri un komunālajiem samaksāsi - vari dzīvoties cik uziet. Neprasīšu kosmisko summu, tīri tā simboliski.
Vēl pāris sīki noteikumi bija. No boys allowed. Varbūt drusku smieklīgi liekas. Bet man baigi negribējās, lai viņai tur visi pēc kārtas ciemos nāk. Mans draugs arī pie manis dzīvoklī tika tikai tad, kad jau labu laiku kopā bijām. Viņa piekrita, teica, ka nevienu neaicinās. Tāpat tas netika ievērots. Divas nedēļas ar cirkulī satiktu čali tur nodzīvoja. Vakardien kad aizbraucu ciemos, šis arī augšā nāca. Mans draugs viņam deguna priekšā durvis ciet aiztaisīja, lai gaida kāpņu telpā. Bet manuprāt godīgi - sarunājām tak ka sveši cilvēki tur nebūs.
07.08.2022 12:35 |

Reitings 3222
Aizmirsu pierakstīt.
Dzīvo jau mēnesi. No jūlija sākuma. Vakardien atnāca elektrības rēķins - to aizsūtīju, teica ka samaksās. Komunālo rēķins vēl nav atnācis. Tur jau gan jau ka problēmu nebūs.
Par īri jūlija pēdējās dienās uzrakstīju: “komunālos samaksāsi, tad kad atnāks rēķins, bet par īri gan būtu labi tuvākajās dienās”
Klusums uz nedēļu. Redzēju ka whatsappā sēž, bet ziņa neizlasīta divas dienas. Pēc tam bija atvērusi, bet neatbildēja.
Tā līdz vakardienai, kad pieteicos ciemos aizbraukt telpaugus aplaistīt.
07.08.2022 12:45 |

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
Jūs esat malači, ka palīdzējāt! No draudzenes puses gan ir bezkaunība sūdzēties par to, ko viņai nodrošina praktiski uz paplātes. Saprotu, ka ilgtermiņā īrējot dzīvokli varētu būt kaprīzes par vietas trūkumu, stāvu utt., katram savi tarakāni, bet šeit viņai praktiski par baltu velti iedod dzīvokli, lai viņa nepaliek uz ielas, bet tā vietā saimnieki pretī "paldies" vietā saņem čīkstēšanu. Un par darbu un kredītiem - priecājusies būtu, ka ir ienākumi avots, bet, protams, vieglāk ir pačīkstēt, ka ir jāpastaigā.
Tavā vietā pateiktu, lai meklē citu dzīvokli. Pirms izvākšanās parunājiet ar viņu, pasakot acīs visu par viņas attieksmi. Bieži vien cilvēks nesaprot to, kā no malas izskatās viņa rīcība. Pēc tam vienkārši pārtrauktu kontaktu, jo, ja cilvēks pats sevi velk uz leju, necenšas pat pateikt "paldies" un tā vietā čīkst, tad viņam nevar palīdzēt, ja viņš nevēlas. Šeit tā jau ir tīrākā bezkaunība.
07.08.2022 12:48 |

Reitings 698
Reģ: 28.06.2022
mazaskudra @ 07.08.2022 12:35

Ielaidu ar norunu: ja par īri un komunālajiem samaksāsi - vari dzīvoties cik uziet. Neprasīšu kosmisko summu, tīri tā simboliski.
Vēl pāris sīki noteikumi bija. No boys allowed. Varbūt drusku smieklīgi liekas. Bet man baigi negribējās, lai viņai tur visi pēc kārtas ciemos nāk. Mans draugs arī pie manis dzīvoklī tika tikai tad, kad jau labu laiku kopā bijām. Viņa piekrita, teica, ka nevienu neaicinās. Tāpat tas netika ievērots. Divas nedēļas ar cirkulī satiktu čali tur nodzīvoja. Vakardien kad aizbraucu ciemos, šis arī augšā nāca. Mans draugs viņam deguna priekšā durvis ciet aiztaisīja, lai gaida kāpņu telpā. Bet manuprāt godīgi - sarunājām tak ka sveši cilvēki tur nebūs.

Ok, ja jau sākumā bija runa arī par īres maksu, ne tikai rēķiniem, tad, jā, šis un tālāk aprakstītais vairs nav attaisnojams un pati viņa vien vainīga, ja viņu izmetīsiet.
07.08.2022 12:50 |

Reitings 337
Reģ: 29.07.2020
Tu jau esi pietiekami daudz izdarījusi. Ja nepatīk dzīvoklis, stāvs, tad viņa var iet citur īrēt par pilnu summu dzīvokli un izvēlēties kāds patīk.
Ja bija noruna nevest vīrieti, bet viņa ved, tad tas jau ir norunas pārkāpums. Viņas vīrietis dzīvo ar vecākiem, dzīvokļa biedriem, vai arī citu sievieti, ja nāk visu laiku uz viņas dzīvokli nevis ved uz savu?
Sagaidi viņas pirmo algas dienu un nosaki laiku kurā jāizvācas. Ja nav noslēgts līgums, tad ātri tiksi vaļā. Ar nemaksātājiem nav vērts slēgt līgumu, jo būs grūtāk dabūt prom.
Ja nesamaksā īri, kom., tad protams nav, ko gaidīt un vari noteikt termiņu, kaut vai 2 nedēļu laikā atrost jaunu dzīvokli.
07.08.2022 13:07 |

Reitings 3222
Mākoņmaliņa @ 07.08.2022 13:07
Tu jau esi pietiekami daudz izdarījusi. Ja nepatīk dzīvoklis, stāvs, tad viņa var iet citur īrēt par pilnu summu dzīvokli un izvēlēties kāds patīk.
Ja bija noruna nevest vīrieti, bet viņa ved, tad tas jau ir norunas pārkāpums. Viņas vīrietis dzīvo ar vecākiem, dzīvokļa biedriem, vai arī citu sievieti, ja nāk visu laiku uz viņas dzīvokli nevis ved uz savu?
Sagaidi viņas pirmo algas dienu un nosaki laiku kurā jāizvācas. Ja nav noslēgts līgums, tad ātri tiksi vaļā. Ar nemaksātājiem nav vērts slēgt līgumu, jo būs grūtāk dabūt prom.
Ja nesamaksā īri, kom., tad protams nav, ko gaidīt un vari noteikt termiņu, kaut vai 2 nedēļu laikā atrost jaunu dzīvokli.

Nu tur ar to čali viņai interesanti. Cik zinu.
Ir viņam arī savs dzīvoklis. Tāpēc arī man jautājums - kura meiča pie sevis aicina, ja čalim pašam sava vieta? Un vēl nedēļām viņš tur dzīvo?
Un pie loga uz palodzes viņa cigaretes stāv ar šķiltavām. Ja stāv pie loga uz palodzes, es galvu lieku ķīlā, ka turpat arī pīpē, nevis iet lejā no 5 stāva. (Balkona man tur nav, neesmu tik bagāta 😆)
Viņai pirmā alga būs septembrī. Jo tikai tagad kaut kad sāks strādāt.
Es maximums pagaidīšu vēl nedēļu, lai par pagājušo mēnesi samaksātu. Varbūt par traku uzreiz saku, ka nemaksā nemaksā, tomēr tikai mēnesi tur dzīvo, vēl jau nav tik traki. Vienīgais kas nokaitināja - ka uzrakstīju par īri un nedēļu neatbildēja. Un tā arī palika.
Šodien uzrakstīšu. “Rekur konta numurs, atskaitīsi man īri par pagājušo mēn un komunālie, kad atnāks, tad atnāks”
Bet, tad gan, ja neatbildēs man kaut pāris dienas un neko neieskaitīs… Mans vienīgais ceļš ir aizbraukt un nomainīt slēdzeni.
07.08.2022 13:24 |

Reitings 3222
Mākoņmaliņa @ 07.08.2022 13:07

Plus. Pati lielījās, ka no vecā darba atsūtīja 2 reiz lielāku naudu nekā cerēja un plus vēl neizņemto atvaļinājumu nauda.
Takā, ja viņai tās naudas vairs nav. Ne mana problēma.
Visi pieaugušie cilvēki no algas pirmais samaksā par savu dzīvesvietu, un tad ir viss cits.
07.08.2022 13:28 |

10 gadi
Reitings 1747
Reģ: 18.11.2009
Cik tad jūs to īri norunājāt? Vai viņai tas no zila gaisa jāizdomā?😃 un vai viņa vienmēr bijusi tāda, kurai viss vienmēr slikti?
07.08.2022 13:36 |

Reitings 3222
apšulapa @ 07.08.2022 13:36
Cik tad jūs to īri norunājāt? Vai viņai tas no zila gaisa jāizdomā?? un vai viņa vienmēr bijusi tāda, kurai viss vienmēr slikti?

Par īri norunājām 150€. Vienā vakarā kad kopā sēdējām, uzjautāju, cik viņa varētu samaksāt. “Nu kādi 150 varētu.” Man okey, viņa arī ok. Tāda 3 sekunžu saruna.
Bet par to mūžīgo sliktumu nemāku teikt. Nepazīstu viņu ilgi. Iepazinu tikai tad, kad jau viņai viss dzīvē gāja greizi. Tas nav tas pareizais pirmais iespaids, to nu gan zinu.
Bet takā mans draugs viņu pazīst ilgāk, biju jautājusi viņam. Pēc viņa teiktā, šķiet, ka laikam ka tomēr ir tā, ka viss vienmēr ir slikti.
Meitenei nav viegli gājis dzīvē un par to neko nesaku, bet tāpat sanāk, ka par katru jaunu un vecu lietu kas notiek, viņai ir tikai gruzīšanās, diršanās un žēlošanās. Tā esot bijis iepriekš un tāpat arī tagad.
07.08.2022 14:13 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Atbildēš uz tavu pirmo jautājumu - nekā.
Saki ka tev mainas plāni, ka vajag dzīvokli atbrīvot un lai viņa tinas. Ja nemāk būt pateicīga par lietām, tad kapēc tev kaut kas jādara viņas labā?
07.08.2022 15:26 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
.Eksperte. @ 07.08.2022 15:26
Atbildēš uz tavu pirmo jautājumu - nekā.
Saki ka tev mainas plāni, ka vajag dzīvokli atbrīvot un lai viņa tinas. Ja nemāk būt pateicīga par lietām, tad kapēc tev kaut kas jādara viņas labā?

āmen! :D
07.08.2022 15:38 |

Reitings 273
Reģ: 13.10.2021
Laikam parunātu ar viņu stingri un nopietni. Vai nu savācās un sāk domāt ar galvu, vai lai savāc mantas un lasās prom.
Neko nevajag melot , par plānu maiņu un tamlīdzīgi, vienkārši pasaki, ka neesi mākslīgais elpināšanas aparāts un katram pa savu vietu zem saules pašam jācīnās.
Ja grib nīdēt un čīkstēt par visu un tik pretīgi darīties, tad neko un atā. Īpaši teici par to, ka pīpē dzīvokī cīgas- tas smird un normāli viss savelkas ar to pretīgo dūmu. Labi , ja tas vel būtu iqos vai kāds vape, bet nu nejau cīgas un pat pie atvērta loga viss smird. Pēc tam varēs vēdināt cik uziet un tīrīt un ko nē, bet tā smaķele būs taka dēle pielipusi.
Viņa tak nav mazs bērns. Ja man būtu tāda draudzene kā tu, es būtu pateicīga līdz mūža galam par tādu palīdzību, jo līst citu cilvēku šķiršanās procesā, mantu krāmešanā, + iedod savu dzīvokli par kapeikām- atvainojiet tādi draugi mūsdienās vēl jāpameklē.
07.08.2022 17:39 |

10 gadi
Reitings 44030
Reģ: 11.02.2015
A viņa tiešām ir draudzene? Nu, piemēram, pa šo laiku ir kaut apjautājusies, kā tev iet? Dīvaini nolasās, ka ar draudzeni, kura palīdzējusi risināt lietas un kuras dzīvoklī tobrīd sēž, puķu laistīšanas reizē pat neko ar tevi nerunāja..
Nolasās tā, ka suns zina, ko ēdis, un pati šīs tēmas necilā, bet gan testē un rīkojas pa savam, pārkāpjot norunāto. Būt cietējas lomā noteikti ir arī izdevīgi, redz, var nemaksāt, čaļus vilkt mājā, ignorēt "draudzenes" ziņas...un viss joprojām čiki.
Eem, nē, man tāda draudzene sen vairs nebūtu draudzene 😁
Nu un par dzīvokli būtu ziņa, sakumā par īri, ka līdz tam un tam datumam jāsamaksā summa, par ko vienojāties. Un ka svešus cilvēkus neved, kā bija runāts. Bet ka tajā un tajā datumā laidīsi dzīvokli uz īri vai vnk vēlies, lai tas ir tukšs, lai tev pašai ir sava personīgā telpa no boyfrienda (nu piemēram), un lai sāk meklēt jaunu mājvietu.
07.08.2022 18:09 |

Reitings 984
Reģ: 09.08.2014
Neizklausās pēc draudzenes, bet pēc kaut kādas izmantotājas, kurai mūžīgi jāpalīdz. Kratieties no viņas vaļā. Jūs vēl beigās būsiet vainīgi, ka jums, redz, nepatīk, ka dzīvoklī pīpē utml, visiem kopīgajiem draugiem gan jau jau stāsta, ka prasiet naudu un kontrolējiet viņu 😉
07.08.2022 18:35 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Pastāsti kā viss beidzās pēc tam :)
07.08.2022 19:09 |

Reitings 231
Reģ: 19.01.2015
Viņa pati varbūt nav pamanījusi kā viņai #viss slikti visu laiku. Varbūt vislabāk būtu pavisam tieši un atklāti ar viņu parunāt, ka tas nav Ok un ļoti traucē jūsu draudzībai, lai viņa pati apdomājas un varbūt sapratīs, ka nav forši tā čīkstēt visu laiku
08.08.2022 01:11 |

Reitings 2258
Reģ: 21.02.2015
Par daudz esat uzņēmusies. Viņai ir ģimene, lai tie arī tiek galā ar viņu un viņas problēmām
08.08.2022 12:12 |

Reitings 3222
Nu tā. Esmu atpakaļ ar apdeitu.
Meitene neatbildēja īsti līdz šim brīdim. Pirms pāris dienām, tad kad ES viņai uzrakstīju “tu laikam ņirgājies par mums” viņa atbildēja - tieši gribēju prasīt kad varu atslēgas un atļauju atdot. (Stāvvietas atļauju)
Uzrakstīju ka jebkurā laikā un kopā ar īres naudu, komunālajiem un elektrību.
Atkal klusums divas dienas.
Tad kad mans draugs izdomāja viņai uzzvanīt un viņa necēla, pēc tam man uzrakstīja, ka neatcerās ka mums būtu bijis kaut kas runāts par īri. Un diez cik tad viņai esot jāmaksā, par to ka viņai nebija kur mantas likt un beigtu peli esot virtuvē atradusi.
Nu tad es uzrakstīju garos palagus. Paliku dusmīga.
Īsumā - par to ka reāli pati izvācos, lai viņai būtu kur palikt. Ka palīdzējām. Ka par īri norunājām un lai nemaz nemuld. Kādēļ viņa uzvedās kā bērnudārzā un nevar atbildēt? Ja jau viņai bija kādi jautājumi un neko par īri ķipa nezināja, kāpēc tad tā uzreiz neprasīja? Jo par īres naudu prasījām jūlija beigās, bet viņa tikai tagad saka ka neko neatceras. Augusta vidus. Utt.
Viņa atkal klusē.
Šorīt no rīta, iedeva vienam mūsu kopīgajam draugam atslēgas un atļauju, lai atdod manam draugam darbā. Mūs negribot redzēt. Esot apvainojusies.
Es to uzzinot atkal paliku dusmīga, un uzrakstīju viņai.
Īsumā - ka vairs neauklēšos. Man ir apriebies. Atslēgas atdos man rokās. Pati. Un plus vēl kopā ar paskaidrojumu par visu šito bezpriģelu, un loģiski - naudu.
Un ja vilks garumā, ar katru dienu iet nākamais mēnesis uz priekšu, kad es savā dzīvoklī netieku iekšā, jo atslēgas tikai vienas. Klāt maksās īres naudu par katru dienu, jo atslēgas pie viņas, tātad dzīvoklis viņas rīcībā. Katra diena 5€. Īres naudu 150€ dalam uz 30 dienām.
Es viņai palīdzēju. Sorry ka nevarēju piedāvāt penthausu. Bet bija jumts virs galvas un nebija jāuztraucas, ka kāds sviedīs ārā. Atgādināju visu ar ko palīdzējām un ka viņa man smagi tagad iedirsusi dvēselē.
Viņa man neatbild.
Redz kā, ja meitenei jāmaksā, tad atrod pirmo čali, pie kura var aizskriet dzīvot un no atbildības izvairās.
Es viņai teicu, ka jebkurš jautājums ir atrisināms. Vajag tikai runāt. Bet tik tikko jārunā par pieaugušu cilvēku lietām, viņai mute ciet. Nespēj atbildēt.
Tāpēc, ka labi zin ka taisnības viņai nekādas. Lai kā šo stāstu grozītu, es vainīga neesmu nekur. Viņa centās man pateikt, ka par tādu dzīvokli kā man “diez cik tad jāmaksā”. Bet pati apzinās ka labāk bija manā vienistabas dzīvoklītī palikt, nekā uz ielas.
Tagad pat vairs nezinu kā rīkoties. Gan jau ka beigās atslēgas kaut kur mums pastkastē iebāzīs un nosvīdīs. Un pie nekādas naudas ne par īri ne komunālajiem netikšu.
15.08.2022 19:49 |

Reitings 337
Reģ: 29.07.2020
Izskatās, ka viņa neko nemaksās.
Tev jau galvenais uzdevums ir dabūt atslēgas atpakaļ, lai viņa neizmet miskastē, jo bail Tevi satikt dēļ dzīvokļa maksas naudas.
15.08.2022 20:25 |

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
Vismaz tagad jūs zināt, kādu draudzeni pazaudējāt.
15.08.2022 21:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits